dunja, jako mi je zao. jesu ti rekli koji su ti sljedeci koraci, moze li tu heparin pomoci? drzi se
airbari zar nije dovoljna doza folata iz terranove pa uzimas i folacin? vidim da terranova ima 400mcg aktivnog folata, ja uzimam jednu do dvije kapsule dnevno, upravo istražujem i omegu 3.
što se tiče sajmova, mi u St imamo jedan sljedeći tjedan i planiram malo prošetati, ali ništa konkretno ne kupujem prije najmanje polovice, taman ce to biti oko/iza Božića. upijam sve vaše savjete koje pišete oko opreme koja je potrebna :) nadam se da neću puno gomilati ali sigurno neću ostati na jednom djetetu ako bude sve ok, tako da se nadam da ce sve i posluziti.
♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
♂️ astheno
2024.: 2x IUI ❌️
06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
sin 💙
Aribari ja sam imala soor i sve me jako bolilo jer nije prolazio mejsecima. Pa mi elektricna izdajalica nanosila jako puno boli. Ricnom sam ja mogla kontrolirat sve pa mi je islo lakse. Isto tako izgubila sam mlijeko jer sam dobila koronu i kurila sam 2 tjedna. Nisam imala srece, pogodilo me to jako ali sam presla preko toga. Bilo mi je bitnije da moja malajede nego da se mucimo i ona i ja. Tako da sto se dojenja tice ako ne ide - ne ide. Ja sam prvi zagovornik dojenja ali isto tako sam znala pumpat po poal sata i izvuc manje od 10 ml mlijeka. Morala sam priznat poraz i posegnut za formulom. Ali nema veze, itako mala sad jede sve i velika je, zdrava i to je najbitnije.
Ja kazem da je dojenje teze od poroda. Kod svakoga je drugacije.
Mi imamo rutinu jer nam vrtic namece tu rutinu ali moram priznat kako maloj to jako odgovara. Pa ju je prihvatila bez ikakvog grca. Oko podneva kaze sama da zelis pavati i oko 19-19:30 isto ode sama u krevet i kaze da ide spavati. Ok moramo ju uspavat da ju drzimo za ruku ali eto nisamo imali problema. Ocekujem da ce bit glavna na plesnom podiju, ali ocekujem isto tako da kad se najede da ce sjest ke meni u krilo i zaspat Uzet cemo kolica sa sobom, pa vidjet kak ce to funkcionirat. Moramo ih izvuc iz podruma, ali samo da lezi negdje pokraj nas i to je to. lijepo joj kolic anaprave malo mrak i smanje zvuk benda. Trazili smo sogoricu stol koji je daleko od benda da joj usi ne nadrapaju.
E cure od opreme, samo da napišem jer ću isto zab, ako već neš gledate, mi smo na poklon dobili onu rasklopnu stoke kadicu i to nema je super proizvod, jos ga koristimo tu i tamo kada zeli u kadicu, a imamo 3 i pol godine😊a za razliku od onih glomaznih kada s kojima ne znate gdje ćete u kupaoni, ovo osusite i sklopite i negdje ubacite. Mi smo tada bili u 30 kvadrata i trebalo mi je sto manje stvari i a te koje imam da zauzimaju sto manje mjesta😅al evo i u velikom stanu mi je super sto je mogu sklopiti i staviti u ormar😊istina je da je zbog toga skuplja od obicnih plasitcnih kadica al evo nama je odlicna.
Ima takvih jeftinijih. Ja imam neku takvu iz lesnine. Super je prakticna.
Draga Dunja! Pročitala sam što ti se dogodilo i od srca mi je žao. Vjerujem da vam je svima šok i da će trebati dosta vremena da dođete k sebi. Divim se tvojoj hrabrosti i staloženosti. Jaka si žena, ali i najjače trebaju neki period da prebole. Svakako si daj vremena, lijepo je da imaš takvu podršku i od muža i najbližih. Nadam se da će se otkriti uzrok i da ćeš nakon iduće trudnoće držati svoje zlato u rukama živo i zdravo
22.08. +
Moina moja mala obožava svadbe i uvijek je zadnja koja zaspe. Zadnji put je do 3 ujutro čagala neumorno, pa smo joj rekli da idemo doma, i u suzama je zaspala u autu . Baš me zanima kako ćete se provesti i kako će svi reagirati na lijepu vijest. Budeš im samo ovako rekla ili pripremaš neko iznenađenje?
22.08. +
E super moina, baš sam ti mislila napisati ako možeš da si poneseš kolica, pa kako bude bude, možda ti se bez problema tamo zagasi odložiš je u kolica i vi još uspijete otplesati koji ples😊 kako ti ispadne ispadne, ti ćeš se njoj prilagoditi😊
Za dojenje se slažem, užasno teško je i meni bilo i baš sam se namučila s tim, možda i oreviše. Slažem se Moina, ako ide ide ako ne ništa strašno. Mi smo zbog tog teškog starta uvijek bili na dojenju i dohrani, kasnije kad je počela jesti pravu hranu smo lagano dohranu izbacili. Ali da... definitvno potpisujem sve što si napisala, da je užasno teško i da treba probati ali se ne treba ubiti za to😊
Kawa, pa moja gineko je veliki zagovornik te folne, i kaže da višak ne škodi jer se ispiški😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)
Mi smo za vikend išli gledati namještaj, pa smo između ostaloga bili i u westgate-u. Bilo je baš dosta toga izloženo na sajmu beba i trudnica, malo sam škicnula cijene, nije mi se činilo nešto povoljnije nego kada budu akcije po dućanima.
Ako kod nas bude curica, ja imam toliko stvari da neću stići sve niti obući, a ako bude dečko onda će pasti ozbiljniji shopping.
Uglavnom kolica su neutralna 3u1 koja imamo tako da to svakako ne planiram kupovati, ali bi kupila neka zgodna za auto, kada idem nešto brzinski obaviti, jer su ova baš teška i nije ih baš lako vaditi i sklapati svako malo. Možda jaje koje se može polegnuti pa samo na neku lakšu konstrukciju nabacim i super. Tako i tako za šetnje bi koristila velika udobnija kolica.
Moram kupiti neku kolijevku ili next to me krevetić jer će nam soba s kindačom biti na katu, a mi u prizemlju cijeli dan. (s malom smo u stanu pa nam je bilo praktičnije sve) Trebat će mi baby phone i mislim da je to to. Izdajalicu bi i ja neku električnu koja sama pumpa dok si u pokretu, ručna aventova me baš namučila.
22.08. +
Moina moja mala obožava svadbe i uvijek je zadnja koja zaspe. Zadnji put je do 3 ujutro čagala neumorno, pa smo joj rekli da idemo doma, i u suzama je zaspala u autu. Baš me zanima kako ćete se provesti i kako će svi reagirati na lijepu vijest. Budeš im samo ovako rekla ili pripremaš neko iznenađenje?
Planirala sam joj uzet majicu na kojoj pise BIG SISTER ali nema njezina velicina na stanju pa mi je to otpalo. Mislimd a cu malu iskoristit da kaze. Dat cu joj sliku ultrazvuka i reci cu joj daj idi baki i odnesi joj to i reci mama ima baby. Tako da bi tako probala napravit. Rekla sam muzu da je on zaduzen rec svojoj obitelji a ja cu svojoj.
Seku cu nazvat na video poziv i isto cu rec maloj da joj pokaze sliku. onako reci cu daj pokazi teti sto to imas. A mala je poslusna i napravi tako, jos slusa, znam da nece potrajat
Ma sigurno ako zaspi cemo moc i mi imat malo mira jer tamo ce bit i moji roditelji pa ako ce trebat bacit oko na malu oni ce sigurno sjest kraj nje. Ima dudu samo za spavanje i sigurna sam da kad joj dam dudu i njezinog zeceka, da kad ju polegnem i malo zamracim da ce zaspat ko top.
Ja nemam baby monitor, mi koristimo Tapo kameru koju sam narucila sa amazona. Jako sam zadovoljna sa kamerom, detektira pokrete, palc i sve. A imam app na mobitelu pa mogu pratiti i gledat sto se desava. Pa upalim na iPadu apliakciju i gledam. Imalis mo ju za garazu prvo pa smo ju uzeli u stan i sad smo tako zadovoljni da smo ju ostavili u stanu.
Moina djeca se u takvim situacijama prilagode situaciji i nece joj to pokvariti svakodnevni ritam. Mi smo bas prije koji mjesec bili na jednom vjenčanju, mali je odspavao malo preko dana dok smo se mi vozili u kolonama i cijele te ceremonije, a onda nam je do pola noci bio budan skakao po podiju, a imali su i igraonicu. Ja uvijek kad su neke feste gledam da mu nađem sat vremena mira samo da malo odmori, a onda on ima tulum navečer😂 idući dan se dobro naspava i onda ponedjeljak krene u normalan vrticki ritam
3🧒
Sortiraj odgovore
Najstariji