Ovo se odnosilo na Anicu kao ohrabrenje. Meni je ovaj postpartum puno tezi od poroda na kraju. Nikako uhvatit ritam hranjenja i spavanja. Isprike ako sam konfuzna.
Mislim da vas necu moc neko vrijeme vise popratit barem dok ne dojdemo sebi. Al budem kasnije. Sretno svim curkama koje jos cekaju bebace 🥰
Drž se bananice :D
Cure koje već dojite, je li beba mora uhvatiti baš cijelu aureolu? Naime, ja imam veće grudi i dosta velike aureole, a uvučene bradavice... Već neko vrijeme stavljam povremeno od Medele štitnike za izvlačenje bradavica, radim masažu kako bi ih stimulirala, ali na te aureole ne mogu utjecat, ogromne su :D. Kakve su mi šanse za dojenje?
Od 35tog tjedna znam osjetiti da mi lijeva bradavica bude malo mokra, pa bih rekla da ću imat mlijeka...
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Meni su jutros dosli nalazi od krvi, jucer sam ih vadila u bolnici i opet su mi neke vrijednosti povezane sa preklampsijom povisene pa cekam danas pregled u 15h da vidim sta ce doktorica reci. Iskreno se nadam da me nece poslati u bolnicu iako osjecam da ce tako biti. Vec neko vrijeme imam povisen tlak i ovo je sad vjerojatno “slag na torti”
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Ovo se odnosilo na Anicu kao ohrabrenje. Meni je ovaj postpartum puno tezi od poroda na kraju. Nikako uhvatit ritam hranjenja i spavanja. Isprike ako sam konfuzna.
Mislim da vas necu moc neko vrijeme vise popratit barem dok ne dojdemo sebi. Al budem kasnije. Sretno svim curkama koje jos cekaju bebace 🥰
Da te utješim, ja sam imala težak porod, ali svejedno mi je teži bio postpartum iako sam imala svu moguću pomoć i muža doma jer je bio korona lockdown.
Jednostavno mi je trebalo malo da se psihički i fizički prešaltam na to teško dojenje, nespavanje, novi život.
Ali kako je meni frendica rekla, sve će biti lakše. Prvi mjesec je najteži, uhodavanje pa bude malo lakše. Pa nakon prva 3 mj još lakše i tako dalje. 🙂
2020. 👦🏻
Drž se bananice :D
Cure koje već dojite, je li beba mora uhvatiti baš cijelu aureolu? Naime, ja imam veće grudi i dosta velike aureole, a uvučene bradavice… Već neko vrijeme stavljam povremeno od Medele štitnike za izvlačenje bradavica, radim masažu kako bi ih stimulirala, ali na te aureole ne mogu utjecat, ogromne su :D. Kakve su mi šanse za dojenje?
Od 35tog tjedna znam osjetiti da mi lijeva bradavica bude malo mokra, pa bih rekla da ću imat mlijeka…
Ne treba cijela ako je velika, ali treba biti asimetrican hvat- iznad bradavice ne treba zahvatiti cijelu areolu, ali donju stranu bi trebalo sto vise jer su mlijecne zlijezde tako smjestene, a ne u samoj bradavici. U svakom slucaju sto dublje tim vise ulazi areola unutra
Zelena ili Yellowsubmarine jel neka od vas pisala prije koji tjedan da joj je jedan dan (ili noć) bio tvrd trbuh kao od BH, ali stalno? Pa da je bila kod gin provjeriti i da je ispalo da je jer se pokušavala beba okrenuti intenzivno Meni evo već preko sat vremena nekako baš previše stvrdnut. Ništa to ne boli. Otuširala se, legla na krevet na bok. Bebač se miče, ali ovako stvrdnut mi još nije bio tak dugo. Znam da BH traju do minute pa me malo brine. Mislim da ću malo odmoriti pa nazvati gin poslije ako bude baš to još uvijek tako.
2020. 👦🏻
Hej cure, meni se danas pojavila takva bol u preponama, ne mogu se sama ustati a ni hodati od bolova,ne znama kako bi opisala, kao da imam žilete koje me režu na svaki hod, doslovce vrištim od bolova dok pokušavam hodati.. Čitala sam da se između 36 i 38 tjedna opušta hormon koji omekšava i širi se zdjelica, odnosno priprema za porod, al kod mene su toliko jaki bolovi da imam osjećaj kao da mi se zdjelica popuno razdvojila na dva dijela.
Strah me da nije u pitanju Sindrom disfunkcije simfize, dali se tko susreo sa time, takvim bolovima?
Sva sreća sutra idem u TA pa ću vidjeti šta oni kažu, a dodat nemam pojma kamo ću izdrzati, u četvrtak punim 37tt..
Zelena ili Yellowsubmarinejel neka od vas pisala prije koji tjedan da joj je jedan dan (ili noć) bio tvrd trbuh kao od BH, ali stalno? Pa da je bila kod gin provjeriti i da je ispalo da je jer se pokušavala beba okrenuti intenzivno Meni evo već preko sat vremena nekako baš previše stvrdnut. Ništa to ne boli. Otuširala se, legla na krevet na bok. Bebač se miče, ali ovako stvrdnut mi još nije bio tak dugo. Znam da BH traju do minute pa me malo brine. Mislim da ću malo odmoriti pa nazvati gin poslije ako bude baš to još uvijek tako.
Kod mene je bila takva situacija, ginekolog je rekao da se vjerojatno beba pokusava okrenuti i stiska se stomak. Iza se beba okrenula. Sada nekad mi zna biti tako tvrd stomak ako sam dosta na nogama ili sjedim, kad legnem opustim. Moguce da ti se beba pokusava okrenuti, svakako prati situaciju. Svakako popij magnezij, malo da se opuste misici. 😊
Zelena ili Yellowsubmarinejel neka od vas pisala prije koji tjedan da joj je jedan dan (ili noć) bio tvrd trbuh kao od BH, ali stalno? Pa da je bila kod gin provjeriti i da je ispalo da je jer se pokušavala beba okrenuti intenzivno Meni evo već preko sat vremena nekako baš previše stvrdnut. Ništa to ne boli. Otuširala se, legla na krevet na bok. Bebač se miče, ali ovako stvrdnut mi još nije bio tak dugo. Znam da BH traju do minute pa me malo brine. Mislim da ću malo odmoriti pa nazvati gin poslije ako bude baš to još uvijek tako.
Kod mene je bila takva situacija, ginekolog je rekao da se vjerojatno beba pokusava okrenuti i stiska se stomak. Iza se beba okrenula. Sada nekad mi zna biti tako tvrd stomak ako sam dosta na nogama ili sjedim, kad legnem opustim. Moguce da ti se beba pokusava okrenuti, svakako prati situaciju. Svakako popij magnezij, malo da se opuste misici. 😊
Zvala sam gin pa me uputio ipak u bolnicu na CTG s obzirom da je zadak i prvi je bio carski da isključe trudove bilo kakve.
Meni je sad već tipa 2-3 sata stvrdnut trbuh kao kod BH samo se ne opušta. Ništa mene to ne boli, ali nije baš uobičajeno stanje. Radije idem provjeriti. Nadam se da je sve ok.
2020. 👦🏻
Ja sam u nedjelju bila na festivalu svijetla i tu noć su me par puta probudili trudovi, a i jedan me baš stisnuo drugi dan. Danas se situacija skroz smirila, vjerojatno sam previše hodala. Čak mi se čini da mi je ispao komadić sluznog čepa, ali mali. Vidjeti ćemo sutra na pregledu kakvo je stanje.
Sortiraj odgovore
Najstariji