Bananice
Imam periode kad me bole bradavice, ali za sad mogu izdrzati. Desnu kad mi zgrabi ko da me netko iglom probode ali nakon prvih par sekundi prodje. S lijevom je oduvijek nekako njezniji, ali ju i manje voli hahaha. Zapravo je njegov hvat dosta dobar, ali bi trebao biti malo dublji da samo sisanje bude efikasnije. Samim tim je nedovoljno jak vakum (ne popuni mu dovoljno usta) pa bradavica ne udje dovoljno duboko u grlo- kad ju izbaci bude onako nakosena kao ruz jer ju stisce na nepce (ne bi smjela takva biti jer treba uci dublje)- to znaci da mi je zato i bradavica vise iziritirana jer se tare po nepcu. Probala sam i sa sendvic tehnikom (spljostiti dojku i ubaciti u usta), ali nije bas dovoljno ili ja nisam vjesta u tome.
Ugl kad je po cijele dane na sisi onda su mi i bradavice dosta iziritirane, ali mazem ih cim stignem i imam one srebrne sesirice + stavljam komprese i uglavnom su mi na izvolte po doma (a to je 99% vremena haha).
Pocetak mi je bio najgori, ali proci ce da te utjesim. Ako su ti iziritirane to je normalno dok malo ne oguglas, bitno da ispravljas hvat cim primjetis da je nesto krivo kako bi izbjegla rane. A ova bol od kolicine dojenja prodje nakon pocetnog perioda. Jednostavno se cicke moraju naviknuti na novu ulogu :)
Hvala ti na info. Da to se meni isto dogadja - izadje bradavica dosta stisnuta - po tome znam da nije dobro i da ne vuce max. Danas mi je patronaza pokazala sjedeci hvat - uspjela sam sjest usprkos epiziotomiji i tu je cak nesto i izgledalo dobro. Al nema puno mlijeka jer ga on jadan ne vuce dovoljno jako, a sve jer sam ja dojila u polozaju u kojem je hvat dosta plitak - tj ja ga ne mogu slozit dublje. Sad se prebacujem na sjedece dojenje, pa mozda nesto i bude od nas
Bananice
Imam periode kad me bole bradavice, ali za sad mogu izdrzati. Desnu kad mi zgrabi ko da me netko iglom probode ali nakon prvih par sekundi prodje. S lijevom je oduvijek nekako njezniji, ali ju i manje voli hahaha. Zapravo je njegov hvat dosta dobar, ali bi trebao biti malo dublji da samo sisanje bude efikasnije. Samim tim je nedovoljno jak vakum (ne popuni mu dovoljno usta) pa bradavica ne udje dovoljno duboko u grlo- kad ju izbaci bude onako nakosena kao ruz jer ju stisce na nepce (ne bi smjela takva biti jer treba uci dublje)- to znaci da mi je zato i bradavica vise iziritirana jer se tare po nepcu. Probala sam i sa sendvic tehnikom (spljostiti dojku i ubaciti u usta), ali nije bas dovoljno ili ja nisam vjesta u tome.
Ugl kad je po cijele dane na sisi onda su mi i bradavice dosta iziritirane, ali mazem ih cim stignem i imam one srebrne sesirice + stavljam komprese i uglavnom su mi na izvolte po doma (a to je 99% vremena haha).
Pocetak mi je bio najgori, ali proci ce da te utjesim. Ako su ti iziritirane to je normalno dok malo ne oguglas, bitno da ispravljas hvat cim primjetis da je nesto krivo kako bi izbjegla rane. A ova bol od kolicine dojenja prodje nakon pocetnog perioda. Jednostavno se cicke moraju naviknuti na novu ulogu :)
Hvala ti na info. Da to se meni isto dogadja - izadje bradavica dosta stisnuta - po tome znam da nije dobro i da ne vuce max. Danas mi je patronaza pokazala sjedeci hvat - uspjela sam sjest usprkos epiziotomiji i tu je cak nesto i izgledalo dobro. Al nema puno mlijeka jer ga on jadan ne vuce dovoljno jako, a sve jer sam ja dojila u polozaju u kojem je hvat dosta plitak - tj ja ga ne mogu slozit dublje. Sad se prebacujem na sjedece dojenje, pa mozda nesto i bude od nas
Probaj sjest na neki jastuk koji ima rupu u sredini onaj za putovanja ili si od deke napravi onako da ti ipak to dole bude ‘u zraku’
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Bananice
Probaj sjest na neki jastuk koji ima rupu u sredini onaj za putovanja ili si od deke napravi onako da ti ipak to dole bude ‘u zraku’
E od rucnika sam rupu napravila! Sutra cu pokusat se izdajat malo da to mlijeko krene. Kaze patronaza da je ovo granicno kolostrum sto proizvodim jer je on cijeli dan na sisi slabije vukao zbog hvata. Moram rec da u bolnici nisu bas tu nesto od pomoci bili. Mislim dojdu i pomognu al sve nekako brzinski i ni ne pogledaju. Iako guzva im je uzasna pa ajde ne zamjeram toliko. A nije im to primarna djelatnost... ovo sa porodom su bili vrhunski, bas imam sve pokvale. I ljubaznost i strucnost i susretljivost. Ma 10/10 za Vinogradsku
E od rucnika sam rupu napravila! Sutra cu pokusat se izdajat malo da to mlijeko krene. Kaze patronaza da je ovo granicno kolostrum sto proizvodim jer je on cijeli dan na sisi slabije vukao zbog hvata. Moram rec da u bolnici nisu bas tu nesto od pomoci bili. Mislim dojdu i pomognu al sve nekako brzinski i ni ne pogledaju. Iako guzva im je uzasna pa ajde ne zamjeram toliko. A nije im to primarna djelatnost… ovo sa porodom su bili vrhunski, bas imam sve pokvale. I ljubaznost i strucnost i susretljivost. Ma 10/10 za Vinogradsku
A u rijetko kojem rodilištu nažalost se previše bave dojenjem. Tu i tamo ima koja sestra koja se malo više trudi.
Bananice neka ti se netko zaleti po običan dječji kolut za plivanje pa na tome sjedi, spasit će te.
2020. 👦🏻
E to bravo! Probaj se izdajati svakih 1-2h, masiraj dojke tokom tusiranja, topli oblozi, probaj hipp caj za dojilje imas u dm-u.. bit ce sve ok:)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Bananice multimam komprese su meni jako pomogle ali su i skupe pa ih slobodno mozes cjeli dan nosit, skines kod dojenja i poslje dojenja vratis tu istu taman opet pocne hladit
I probaj se ustipnit kao za sisu, stisni je i kad on zine uguraj mu usta ili ga uhvati iza za glavu i kad zine ga malo jace gurni da uhvati sisu, tak je meni sestra u rodilistu mu ‘zabila glavu’ meni u sisu i onda je sam naucio kako uhvatit
Mene boli kad tek povuce 5 sekundi i onda prestane, ak me ne prestane bolit mu izvucem sisu iz usta da uhvati ponovo pravilnije
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Samo nudi cicke bebi kad god, bile pune ili prazne i bit ce to super. :) doci ce mlijeko. Probaj i izdajanje, kazu da se izdajas neko vrijeme i ako ne ide nista jer tako dajes isto signale tijelu da stvara mlijeko.
Drzim fige da ce vam ovaj hvat funkcionirati :) probaj i onaj football hold (pogledaj na youtubeu ako ne znas kako izgleda) ako to nije taj koji ti je patronazna pokazala. Nama on dosta dobro funkcionira jer se isto lako postigne dublji hvat. Samo stavi dovoljno jastuka iza sebe jer moras biti lagano nagnuta naprijed.
Sretnooo
Hvala vam cure na savjetima i pomoci, divne ste ❤ bit ce to oke, sve cu probat sta ste rekle, uspjet cemo. Bitno je da znam da malo trebam stisnut zube i pretrpit bol koja je u startu normalna. Koliko god trudnoca nosila svoje strepnje, porod bio isto nepredvidiv i izazovan (da ne kazem opasan), toliko i ovo babinje nosi svoje poteskoce 😄 nije nama zenama bas simple 🙃😁 tek sad kao prvorotka vidim sta to zapravo znaci i koju i brigu i radost i promjenu unosi u zivot. Nista nije ko na telki 🤣
Anice i Sisy jeste li u komadu nakon punog mjeseca? 😂
U komadu i spremam se za pregled
Anice, kako je prosao pregled?
Cure bila sam pisala već,ali kako rješavati Grčiće
. Mi se borimo protiv svih nekih kratkotrajnih rješenja tipa duda .
Osim masaže ,jel ima netko jastuk sa košticama ,nekako mi je puno 10 EUR Dat za to.
KBC Split
- poliklinika Šparac
-Pfc Prag
3 IVF stimulirana❌
1 u prirodnom ciklusu❌
Pfc Prag
12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
06/23 transfer 4 .dan
3.7. beta 1535
27.02. 24. Stigao mali miš F🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji