Skroz sam zatvorena i nemam trudove.
Kazu da bi mi prvo stavili dolje trakicu koja potpomaze otvaranje, onda bi cekali 24h da se pocnem otvarati pa nakon toga indukcija prahom
Anice drzi se. Kolika je beba, jeste radili uzv? Ako je sve ok s bebom, bi li jos malo pricekali?
Ne zelim ti sjedat na muku, al jesi mozda probala s onim vjezbicana iz grupe Prirodan porod? Puno zena ima dobra iskustva sa brzim otvaranjem. U biti imas vjezbe bradavica i stomaka. Bradavice malo namazes kremom ili uljem i lagano ih masiras, ko da ih zavrces. Stomak se stipka lagano s jedne strane na drugu. Inace je preporuka 10 min radit vjezbu, 10 min pauza i tako 1h u komadu, max 2 puta dnevno, al buduci si ti presla termin, mislim da ti pauze ne trebaju.
Za ovu trakicu i prasak nisam cula. Prasak je isto drip, ide u venu ili?
Probala sam s bradavicama, to radim svaku vecer nisam s trbuhom… probat cu danas sve moguce…
Prasak nije drip, pije se na usta i onda se ceka, ako ne prodjeluje za 2h, pije se jos jedna doza
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Koliko sam cula iskustva, mislim da se ne moras bojati indukcije… sretno svakako, mozda i krene prirodno🤞
Jeste uzimale vrece za spavanje i gdje? Ne znam jel treba ako je beba rodena u 5.mj.
Ja sam uzela neku iz Lidla, doduse za 6 mj plus je, al nisam mogla pronaci manju. Vrijeme je dosta promjenjivo pa ziva ne znam hoce li mi trebati ili ne. Razmisljam i o onoj swaddle tehnici gdje se beba umora u tetricu, jel tko pokusao to? Cujem oprecna misljenja
Ja sam za pocetak kupila jastuk za bebe koji u Splitu moraju imati kad izlaze iz rodilista, kupila sam veci, koji se veze da bude cvrsci.
A za ljeto imam 3 swaddlea na cicak. Pa cemo vidjeti valja li
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Probaj i trbuh, nada umire zadnja 😄. Kako god da krene, uskoro ces drzat svoju bebicu u rukama. Znam da ti je sad stres i nervoza, al tako je kako je, ne mozes iz svoje koze. Iskoristi dan a uskoro nam tipkas kko je sve proslo 😍
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Mi smo prošlu srijedu izašle iz rodilišta i sestra joj je obukla dugi bodi i komplet od toga hlačice s nogavicama. Na glavu tanka kapica. Znaci ni čarape.. i samo je tako išla u jaje u prekrili je dekicom.
👩🏻32
👨🏻32
👶🏻💙 2020.
👶🏻💙 2022.
👶🏻🩷 2024.
Mi smo prošlu srijedu izašle iz rodilišta i sestra joj je obukla dugi bodi i komplet od toga hlačice s nogavicama. Na glavu tanka kapica. Znaci ni čarape.. i samo je tako išla u jaje u prekrili je dekicom.
E super, hvala🫶
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Krivi sam se izrazila😅 morala sam kupiti onaj jastuk trokut ili kako se vec zove i samo u tome daju iznositi bebu van.
O kojem rodilistu se radi? 🧐
Ja cu imati jaje, jastuk nemam. Planiram roditi u Splitu.
Ne kontam to daju/ne daju. Na Vinogradskoj sam isto morala imati jaje za iznijeti ( oni spakiraju bebu u jaje i predaju tati/kome vec na vratima. 🤨
Varaždin. Navodno je jednom tati dijete ispalo iz jajeta i od onda nedaju nista osim tog jastuka. Ma kupila sam taj jastuk za prvo i sad ce i trece imati za izlazak jer je minimalno koristeni 😅
Krivi sam se izrazila😅 morala sam kupiti onaj jastuk trokut ili kako se vec zove i samo u tome daju iznositi bebu van.
O kojem rodilistu se radi? 🧐
Ja cu imati jaje, jastuk nemam. Planiram roditi u Splitu.
Ne kontam to daju/ne daju. Na Vinogradskoj sam isto morala imati jaje za iznijeti ( oni spakiraju bebu u jaje i predaju tati/kome vec na vratima. 🤨
Varaždin. Navodno je jednom tati dijete ispalo iz jajeta i od onda nedaju nista osim tog jastuka. Ma kupila sam taj jastuk za prvo i sad ce i trece imati za izlazak jer je minimalno koristeni 😅
Haha ova priča o tati kola po svim rodilištima, samo prilagođeno. Tu u Zg je priča da je ispala beba iz tog jastuka pa he sad obavezno jaje. Ta mi ima više logike nego da je beba ispala iz jajeta u koje ga zakopčaju sestre.
2020. 👦🏻
Skroz sam zatvorena i nemam trudove.
Kazu da bi mi prvo stavili dolje trakicu koja potpomaze otvaranje, onda bi cekali 24h da se pocnem otvarati pa nakon toga indukcija prahom
Samo hrabro, nije ni ta blaža indukcija uvijek zlo, ako ne ide prirodno. Ne zvuči mi ovo nasilno, nego blago dosta.
Probaj se ne stresirati puno, nego prihvati mentalno neizvjesnost poroda i uđi u to koliko možeš opuštenije.
2020. 👦🏻
Sta sad trebam kupiti jastuk da imam? Jel ozb? Split? 😵💫
Vrecu za spavanje sam kupila u h&m 50/56 broj, najmanji sto ima. I ona mi para velika al eto pokusat cu. Tila bi ga naucit da sam za poslije mirna😃
Super su i vreće za spavanje od muslina za toplije vrijeme.
Nama su vreće bile super od rođenja pa do negdje 3. godine cca, kad više nije htio u nju. To kad je bio veći, imao je one s nogavicama.
Vreća je posebno za bebe praktična jer ne moraš razmišljati da li se beba otkrila ili da li se po glavi pokrila prekrivačem.
2020. 👦🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji