Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica81
    24. Ožujak 2024. 18:15

Motherlode09

Drage trudnice i mame, poklanjam 18 kapsula Babytol vitamina D i K, mi ćemo sutra 12 tjedana pa prelazimo na kapi.
    Vitamin D i K se preporučuje od 8. dana pa evo do navršenih 12 tjedana. Na Jarunu smo pa ukoliko je netko u blizini možemo donijeti ovih dana

Bok! Izgubila sam lozinku pa novi acc. Ako se nitko nije javio, ja bih prihvatila ponudu. Mi smo na Prisavlju/cvjetno. Samo danas smo dosli doma iz rodilista i ne znam kako se zovem, pa ako nije hitno da ne preuzmemo odmah sutra. Moj mail je : blek.rouz@gmail.com - pa se mozemo cut tamo. Hvala ti na dobroj volji, pa i da je otislo nekom drugom 😄

• Bananica81
    24. Ožujak 2024. 18:26

Plus pitanje.. jel vas bradavice bole kod dojenja? Zelim dojiti al ovo je mucenje. Bas me bole pun kufer, a malac bi stalno visio na sisi. Jel se to moze kako sanirati? Jel prestanu boliti? Jesam li normalna? Da predjem na AD? Ovo mi je 3 dan dojenja i umelo me. On to koristi kao utjehu i kao klopu i povuce krvnicki sa desnima. U bolnici me uvjeravaju da mi je hvat dobar i da treba malo to izdrzati. Da su mi samo bradavice osjetljvije. Boli me bas jako kad on uhvati i onda popusti. Isto boli al podnosljivije... Dragi Lastane, pomoc

amystiqa
    24. Ožujak 2024. 18:43

Bananica81

Plus pitanje.. jel vas bradavice bole kod dojenja? Zelim dojiti al ovo je mucenje. Bas me bole pun kufer, a malac bi stalno visio na sisi. Jel se to moze kako sanirati? Jel prestanu boliti? Jesam li normalna? Da predjem na AD? Ovo mi je 3 dan dojenja i umelo me. On to koristi kao utjehu i kao klopu i povuce krvnicki sa desnima. U bolnici me uvjeravaju da mi je hvat dobar i da treba malo to izdrzati. Da su mi samo bradavice osjetljvije. Boli me bas jako kad on uhvati i onda popusti. Isto boli al podnosljivije… Dragi Lastane, pomoc

Da, boli u startu kao mali bodeži dok se bradavice ne naviknu i utrnu, tipa tjedan-dva. Jel te boli stalno ili dok krene ono 5 prvih minuta pa se smanji? Jer ako samo na početku to je to, ako boli cijelo vrijeme, onda nije dobar hvat. 

2020. 👦🏻

• Bananica81
    24. Ožujak 2024. 18:51

amystiqa

Bananica81

Plus pitanje.. jel vas bradavice bole kod dojenja? Zelim dojiti al ovo je mucenje. Bas me bole pun kufer, a malac bi stalno visio na sisi. Jel se to moze kako sanirati? Jel prestanu boliti? Jesam li normalna? Da predjem na AD? Ovo mi je 3 dan dojenja i umelo me. On to koristi kao utjehu i kao klopu i povuce krvnicki sa desnima. U bolnici me uvjeravaju da mi je hvat dobar i da treba malo to izdrzati. Da su mi samo bradavice osjetljvije. Boli me bas jako kad on uhvati i onda popusti. Isto boli al podnosljivije… Dragi Lastane, pomoc

Da, boli u startu kao mali bodeži dok se bradavice ne naviknu i utrnu, tipa tjedan-dva. Jel te boli stalno ili dok krene ono 5 prvih minuta pa se smanji? Jer ako samo na početku to je to, ako boli cijelo vrijeme, onda nije dobar hvat.

Prvih pet pa se smanji. Zna bolit i nakon starta al ne bas grozno. Bebac mi cica pa stane pa cica pa stane sve u istom podoju. Ti startovi me zabole al nista kao kad mu stavim sve u usta. Sad me boli i kad ne dojim... ja se bojim da je preplitko a ne znam kako popraviti jer me u bolnici nisu dozivili..mozda patronaza pomogme

• lalllla
    24. Ožujak 2024. 18:56

Bananica81

amystiqa

Bananica81

Prvih pet pa se smanji. Zna bolit i nakon starta al ne bas grozno. Bebac mi cica pa stane pa cica pa stane sve u istom podoju. Ti startovi me zabole al nista kao kad mu stavim sve u usta. Sad me boli i kad ne dojim… ja se bojim da je preplitko a ne znam kako popraviti jer me u bolnici nisu dozivili..mozda patronaza pomogme

Pitaj patronaznu i pokazi joj kako dojis pa ce ti pomoci. Normalno je da te boli na pocetku ali trebalo bi prestati. Mazi lanolin kremu ili malo namazi svog mlijeka po bradavicama pa ostavi na zraku gole da se suse nekih 5-10 min. Takodjer s malim prstom inace dok beba doji napravis vakum u ustima da ju pusti i onda kad zine ju nekako namjestis na bradavicu, ako me kuzis

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

amystiqa
    24. Ožujak 2024. 18:59

Ma onda ako se smanji dok doji je to ovo normalno što kažem. Prođe vrlo brzo, samo da se naviknu bradavice. 
    A za hvat vidi tu https://lima-medical.com/storage/gFHRLjYc1UXB4OYScOVoXbZ4yoqqcUm0VPBhzscM.png
    Mora mu baš ono cijela areola biti u ustima, ne samo vrh bradavice. 

2020. 👦🏻

• Bananica81
    24. Ožujak 2024. 19:31

To sam gledala prije i djelovalo mi je jednostavmo. Koliko vidim donja aerola je cijela unutra, brada mu je na samom rubu. Jel to ok da je brada na rubu areole da se malo vidi smedjeg ispod brade - onaj svijetli prelaz? Mogu dojit jedino lezecki jer imam sav od epiziotomije pa ne vidim naj jesu obe usne ko u ribe i jel sve unutra. Pitat cu patronazu al dok ona dojde.   😅

amystiqa
    24. Ožujak 2024. 19:48

Mislim da ti je to ok, bitno samo da ne hvata samo bradavicu. Pitaj svakako patronažnu, ali vjerujem da treba samo proći taj period prilagodbe. Posebno ako nemaš ni ranica.  

2020. 👦🏻

• Bananica81
    24. Ožujak 2024. 20:13

Hvala curke. Pokusat cu hrabro dalje :) da bar ova epiziotomija ne boli bilo bi lakse :) sad u pocetku babinja tek kuzim zasto se za trudnocu kaze "blazeno stanje" ;)

• Alexica
    24. Ožujak 2024. 20:13

Evo da se malo javim. :)
    Cestitam svim curama koje su docekale svoje bebice :)

Mi muku mucimo sa kilazom ( jos uvijek dobivamo kile) pa smo isli na savjetovanje za dojenje i na savjetovanje za refluks/grcice. Uz to smo ovako mali na antibioticima zbog urinoinfekcije (ispalo je da ju ima sto je mozda uzrok nedobivanja na tezini kaze pedijatrica) pa je vjerojatno i to dodatno doprinijelo svim problemima koje ima s probavom.
    Ugl nakon savjetovanja za refluks/grcice smo saznali da imamo krivi hvat iako su mi svi govorili da je dobar- i u bolnici i savjetnica za dojenje i patronazna.
    Hvat je kriv najvjerojatnije zbog frenuluma, tj nije dovoljno dubok- zahvati on jedva do ruba moje areole koja stvarno nije velika, trebalo bi to puno vise s donje strane, a i donja usna mu se ne izvrne na van. Malac zapravo super sisa s obzirom na ogranicenje s frenulumom jer kompenzira to s celjusti, i moje bradavice se jos uvijek drze. Vrlo vjerojatno je to i uzrok sporog dobivanja na tezini jer ne moze povuc ono najmasnije mlijeko kako spada jer nije jak vakum, samim tim se nagutava i zraka pa dosta bljucka i ima grcice.
    Zanimljivo, pedijatrica nam je inace rekla na sistematskom da su frenulumi ok. 
    Sad cekamo termin kod logopeda da vidimo dal cemo morati cvaknuti frenulum ili samo raditi vjezbice.
    Puno nas posla ceka, vjerojatno cemo i na koji emmet tretman jer je dosta zgrcen pa da ga malo opustimo sto isto moze pomoci s grcicima i dojenjem.
    Ja sam malo iscrpljena jer zbog svega ovoga stalno visi na cici, zadnjih par dana se bas i borimo dok dojimo (stalno ispusta bradavicu i nesto brljavi, pa brzo zaspi i ne mogu ga razbuditi, moguce da je i onaj famozni 6.tj i skok u razvoju) opterecena sam kilazom zbog pedijatrice, dal dovoljno jede, dal imam mlijeka i slicno, ali nadam se da cemo uskoro sve rijesiti i dojiti ko veliki (pocetak je bio dosta dobar).
    Ugl pisem sve ovo samo da vas ohrabrim da vjerujte svojoj intuiciji ako mislite da nesto ne stima i da poduzmete sto god treba. Nemojte samo slusati doktore, pogotovo jer nisu svi specijalizirani za sve. Najlakse je dati AD i prividno rijesiti probleme, a ne rijesiti uzrok problema. Drzte se mame :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.