Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BlackRose
    24. Ožujak 2024. 20:19

amystiqa

BlackRose

Yellowsubmarine

BlackRose

Krivi sam se izrazila😅 morala sam kupiti onaj jastuk trokut ili kako se vec zove i samo u tome daju iznositi bebu van.

O kojem rodilistu se radi? 🧐
    Ja cu imati jaje, jastuk nemam. Planiram roditi u Splitu.
    Ne kontam to daju/ne daju. Na Vinogradskoj sam isto morala imati jaje za iznijeti ( oni spakiraju bebu u jaje i predaju tati/kome vec na vratima. 🤨

Varaždin. Navodno je jednom tati dijete ispalo iz jajeta i od onda nedaju nista osim tog jastuka. Ma kupila sam taj jastuk za prvo i sad ce i trece imati za izlazak jer je minimalno koristeni 😅

Haha ova priča o tati kola po svim rodilištima, samo prilagođeno. Tu u Zg je priča da je ispala beba iz tog jastuka pa he sad obavezno jaje. Ta mi ima više logike nego da je beba ispala iz jajeta u koje ga zakopčaju sestre.

Nisam tolko u toku pa neznam 😅 tu je navodno tata propustio zakopcati bebu pa je beba ispala i roditelji tuzili bolnicu pa zato nedaju nosenje van u jaju. Sestra zamota u jastuk i briga njih dal ce nekome van bolnice beba ispasti. Bitno da se oni ograde jer sestra ispraca do izlaza roditelje. Dal je prica istinita ili ne, to stvarno neznam  

• BlackRose
    24. Ožujak 2024. 20:27

Bananice, probaj si par puta prije podoja sama stisnuti ako ti je bas jako bolno. Nece beba nista izgubiti od 2, 3 pritiska, a tebi bude malo lakse. To sam znala raditi prvih par dana kad me bas jako boljelo, a dalje se bradavice priviknu pa bude lakse. Najteze je prvi tjedan, izdrzi ❤️
    Po opisu mi se ne cini da je krivi hvat, ali pitaj patronaznu da si mirna

Yellowsubmarine
    24. Ožujak 2024. 21:06

Kad se sjetim mog dojenja - frenulum, uvucene bradavice, plitki hvat, coktanje, prevelika zaliha, ragade, krv  itd. Na kraju smo dojili godinu i 10 mjeseci. Eto jedno ohrabrenje za sve koji se bore sa dojenjem! Samo strpljivo i hrabro! 💚

amystiqa
    24. Ožujak 2024. 21:29

Evo i od mene jedno ohrabrenje za cure. 
    Prvih mjesec dana plakanje, nije htio nikako dojiti. Pokušavali sve, od šeširića, na špricu, čak i onaj relaktacijski sistem od medele. Izdajala na kraju, on jeo na bočicu, ja pokušavala ipak tu i tamo hoće li. I s mjesec dana prodojio samo odjednom. Dojili isto nekih godinu i par mjeseci. Bilo je tu i bolnih bradavica i štrajkova dojenja. Sve nekako to brzo prođe iz ove perspektive. 

2020. 👦🏻

• Alexica
    24. Ožujak 2024. 21:54

Yellowsubmarine

Kad se sjetim mog dojenja - frenulum, uvucene bradavice, plitki hvat, coktanje, prevelika zaliha, ragade, krv itd. Na kraju smo dojili godinu i 10 mjeseci. Eto jedno ohrabrenje za sve koji se bore sa dojenjem! Samo strpljivo i hrabro! 💚

Jeste rjesavali kako frenulum i sve te probleme i kako? Zvuci super skoro 2 godine, bravo!
    Nadam se i ja nekom lijepom dojenackom stazu unatoc ovim pocetnim preprekama. 
    Hvala cure na ohrabrenju, ja jos ne odustajem :) nadam se da nece ni druge cure koje zele i pokusavaju

Yellowsubmarine
    24. Ožujak 2024. 22:11

Alexica

Yellowsubmarine

Kad se sjetim mog dojenja - frenulum, uvucene bradavice, plitki hvat, coktanje, prevelika zaliha, ragade, krv itd. Na kraju smo dojili godinu i 10 mjeseci. Eto jedno ohrabrenje za sve koji se bore sa dojenjem! Samo strpljivo i hrabro! 💚

Jeste rjesavali kako frenulum i sve te probleme i kako? Zvuci super skoro 2 godine, bravo!
    Nadam se i ja nekom lijepom dojenackom stazu unatoc ovim pocetnim preprekama.
    Hvala cure na ohrabrenju, ja jos ne odustajem :) nadam se da nece ni druge cure koje zele i pokusavaju

Pedijatrica tada prepoznala i uputila na rezanje, rezali sa 3 mjeseca, iza se malo popravio hvat. Ma da me niko tada nije dodatno uputio na nikakve vjezbice oko te resice, to sam tek naknadno na instagramu pronasla da se preporucuje raditi . Tako da taj dio nismo odradili, navodno je najlakse odrezati a treba iza provoditi vjezbice da beba nauci koristiti taj novi raspon jezika, da resica ne sraste i sl. 

• Sandra25
    24. Ožujak 2024. 22:49

Ni moje dojenje sa prvim sinom nije bilo lako, bilo je tu svega, odbivanja dojke, krvavih bradavica, upaljenih dojki, a na kraju smo dojili do drugog rodjendana. Treba samo ici dan po dan i slusati svoj majcinski instinkt. 

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Bananica81
    24. Ožujak 2024. 23:21

Alexica

Evo da se malo javim. :)
    Cestitam svim curama koje su docekale svoje bebice :)

Mi muku mucimo sa kilazom ( jos uvijek dobivamo kile) pa smo isli na savjetovanje za dojenje i na savjetovanje za refluks/grcice. Uz to smo ovako mali na antibioticima zbog urinoinfekcije (ispalo je da ju ima sto je mozda uzrok nedobivanja na tezini kaze pedijatrica) pa je vjerojatno i to dodatno doprinijelo svim problemima koje ima s probavom.
    Ugl nakon savjetovanja za refluks/grcice smo saznali da imamo krivi hvat iako su mi svi govorili da je dobar- i u bolnici i savjetnica za dojenje i patronazna.
    Hvat je kriv najvjerojatnije zbog frenuluma, tj nije dovoljno dubok- zahvati on jedva do ruba moje areole koja stvarno nije velika, trebalo bi to puno vise s donje strane, a i donja usna mu se ne izvrne na van. Malac zapravo super sisa s obzirom na ogranicenje s frenulumom jer kompenzira to s celjusti, i moje bradavice se jos uvijek drze. Vrlo vjerojatno je to i uzrok sporog dobivanja na tezini jer ne moze povuc ono najmasnije mlijeko kako spada jer nije jak vakum, samim tim se nagutava i zraka pa dosta bljucka i ima grcice.
    Zanimljivo, pedijatrica nam je inace rekla na sistematskom da su frenulumi ok.
    Sad cekamo termin kod logopeda da vidimo dal cemo morati cvaknuti frenulum ili samo raditi vjezbice.
    Puno nas posla ceka, vjerojatno cemo i na koji emmet tretman jer je dosta zgrcen pa da ga malo opustimo sto isto moze pomoci s grcicima i dojenjem.
    Ja sam malo iscrpljena jer zbog svega ovoga stalno visi na cici, zadnjih par dana se bas i borimo dok dojimo (stalno ispusta bradavicu i nesto brljavi, pa brzo zaspi i ne mogu ga razbuditi, moguce da je i onaj famozni 6.tj i skok u razvoju) opterecena sam kilazom zbog pedijatrice, dal dovoljno jede, dal imam mlijeka i slicno, ali nadam se da cemo uskoro sve rijesiti i dojiti ko veliki (pocetak je bio dosta dobar).
    Ugl pisem sve ovo samo da vas ohrabrim davjerujte svojoj intuiciji ako mislite da nesto ne stima i da poduzmete sto god treba. Nemojte samo slusati doktore, pogotovo jer nisu svi specijalizirani za sve. Najlakse je dati AD i prividno rijesiti probleme, a ne rijesiti uzrok problema. Drzte se mame :)

A jel te boli taj los hvat? 🙈

• Bananica81
    24. Ožujak 2024. 23:26

BlackRose

Bananice, probaj si par puta prije podoja sama stisnuti ako ti je bas jako bolno. Nece beba nista izgubiti od 2, 3 pritiska, a tebi bude malo lakse. To sam znala raditi prvih par dana kad me bas jako boljelo, a dalje se bradavice priviknu pa bude lakse. Najteze je prvi tjedan, izdrzi ❤️
    Po opisu mi se ne cini da je krivi hvat, ali pitaj patronaznu da si mirna

A evo upravo sa podoja. Ja sam zaplakala kad mi primi sisu. Izgledalo mi je da sam mu je bas dobro uvalila - mlijeko ide - to je ono prijelazno jer je tek 3ci dan - al kad stisnem bradavicu vidim da se stvara. Njemu je vakuum bas jak, povlaci je bas bas jako i taj pocetni vakum me ubija. I onda kako ima intervale u sisanju isto me boli. Mislim da je problem nastao sinoc u bolnici gdje je cijelu noc - ali bas cijelu htjeo biti na sisi. Nije se smirivao - drzao bi sisu po 10-15 min, pustio pa se razbudio, pa trazio ponovno i tako od 11 do 5 ujutro. Vjerojatno se sve iziritiralo tad. Sad sam sa multimom kompresama pa ako to ne pomogne 😑

• Alexica
    25. Ožujak 2024. 00:47

Bananice
    Imam periode kad me bole bradavice, ali za sad mogu izdrzati. Desnu kad mi zgrabi ko da me netko iglom probode ali nakon prvih par sekundi prodje. S lijevom je oduvijek nekako njezniji, ali ju i manje voli hahaha. Zapravo je njegov hvat dosta dobar, ali bi trebao biti malo dublji da samo sisanje bude efikasnije. Samim tim je nedovoljno jak vakum (ne popuni mu dovoljno usta) pa bradavica ne udje dovoljno duboko u grlo- kad ju izbaci bude onako nakosena kao ruz jer ju stisce na nepce (ne bi smjela takva biti jer treba uci dublje)- to znaci da mi je zato i bradavica vise iziritirana jer se tare po nepcu. Probala sam i sa sendvic tehnikom (spljostiti dojku i ubaciti u usta), ali nije bas dovoljno ili ja nisam vjesta u tome.
    Ugl kad je po cijele dane na sisi onda su mi i bradavice dosta iziritirane, ali mazem ih cim stignem i imam one srebrne sesirice + stavljam komprese i uglavnom su mi na izvolte po doma (a to je 99% vremena haha).
    Pocetak mi je bio najgori, ali proci ce da te utjesim. Ako su ti iziritirane to je normalno dok malo ne oguglas, bitno da ispravljas hvat cim primjetis da je nesto krivo kako bi izbjegla rane. A ova bol od kolicine dojenja prodje nakon pocetnog perioda. Jednostavno se cicke moraju naviknuti na novu ulogu :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.