Pozdrav, evo mi smo danas imali prvi pregled u bolnici (Petrova). Sve je ok, uredan ctg, vaginalni pregled je bio kao i dosada, samo provjera koliko sam otvorena, 1 prst ko prije 10 dana, cerviks omekšan (čula sam da prvi pregled u bolnici znaju biti horor, ali mene je izgleda zaobišlo). Još su me vagali, piškila na trakicu i mjerili tlak. Tlak mi je bio oko 135/90, a inače mi je normalan, pa su rekli da sam se vjerovatno malo prepala bolnice i da ga pratim par dana. Sveukupno sam tamo provela oko 2h.
Osjetim da mi je antibiotik napokon počeo djelovati i voljela bih se poroditi idući tjedan dok je mirna trtica haha. Nastavljam jako - datulje, čaj lista maline, skakutanje po lopti, ananas :D
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Ljubomorna sam 🤣 vecina rađa malo prije termina pa ocu i ja 😅 🤪
Bananice super! sad lipo uzivaj jos jedan tjedan i onda stize tvoj beban 🥳
Anice bit ce kad nase bebe budu spremne za ic van 🤗 nadam se da je tako i da ce ic prirodno sve samo od sebe 🙂
Samo neka bude prirodno i bez komplikacija, nije bitno kad 🤞
Ti kao da si već rađala (prvi put ti je ovo jel?), totalno imaš taj opušteni stav. I tako i treba. 👏
Često žene žele indukciju jer više ne mogu pri kraju trudnoće, a zapravo stvarno je najbolje čekati da beba sama krene jer je spremna. Indukcija često vodi u kaskadu intervencija i duge bolne porode, na kraju često i carski.
Radije izdržati još koji dan pa neka sve ide svojim prirodnim tokom.
I opuštenost, opuštenost je ključ. Opušteni mišići (maternica je sastavljens od mišića) pokreću porod.
Prirodni mehanizmi zadržavaju bebu unutra ako je stres i strah u pitanju jer tijelo govori da nije “vani sigurno” za bebu.
Ne znam sto me ceka pa se nemam cega bojati 😂
Sve prijateljice su mi vec rodile pa sam se naslusala prica s poroda i zakljucila da je najbolje opusteno, prirodno i bez straha :) a od kad sam se dogovorila da ce mi doula biti na porodu mi je u glavi jos lakse
Super. 👌 Je bih isto definitivno za drugi porod imala doulu da mi nije ipak važnije (a i njemu) da bude muž samnom.
S obzirom na to da nam je plan sto dulje biti doma, vecinu vremena ce i muz biti sa mnom. Samo da se nista ne zakomplicira 🤞
Držim fige da sve ide željenim tokom. 🤞
2020. 👦🏻
Zaboravih napisati, sljedeći pregled za tjedan dana isto u TA Petrova - 22.03
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Pozdrav, evo mi smo danas imali prvi pregled u bolnici (Petrova). Sve je ok, uredan ctg, vaginalni pregled je bio kao i dosada, samo provjera koliko sam otvorena, 1 prst ko prije 10 dana, cerviks omekšan (čula sam da prvi pregled u bolnici znaju biti horor, ali mene je izgleda zaobišlo). Još su me vagali, piškila na trakicu i mjerili tlak. Tlak mi je bio oko 135/90, a inače mi je normalan, pa su rekli da sam se vjerovatno malo prepala bolnice i da ga pratim par dana. Sveukupno sam tamo provela oko 2h.
Osjetim da mi je antibiotik napokon počeo djelovati i voljela bih se poroditi idući tjedan dok je mirna trtica haha. Nastavljam jako - datulje, čaj lista maline, skakutanje po lopti, ananas :D
Super za dobar pregled:) jel TA tamo di je i prije bila? To se jos nije krenulo renovirati ili?
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Ljubomorna sam 🤣 vecina rađa malo prije termina pa ocu i ja 😅 🤪
Bananice super! sad lipo uzivaj jos jedan tjedan i onda stize tvoj beban 🥳
Anice bit ce kad nase bebe budu spremne za ic van 🤗 nadam se da je tako i da ce ic prirodno sve samo od sebe 🙂
Samo neka bude prirodno i bez komplikacija, nije bitno kad 🤞
Ti kao da si već rađala (prvi put ti je ovo jel?), totalno imaš taj opušteni stav. I tako i treba. 👏
Često žene žele indukciju jer više ne mogu pri kraju trudnoće, a zapravo stvarno je najbolje čekati da beba sama krene jer je spremna. Indukcija često vodi u kaskadu intervencija i duge bolne porode, na kraju često i carski.
Radije izdržati još koji dan pa neka sve ide svojim prirodnim tokom.
I opuštenost, opuštenost je ključ. Opušteni mišići (maternica je sastavljens od mišića) pokreću porod.
Prirodni mehanizmi zadržavaju bebu unutra ako je stres i strah u pitanju jer tijelo govori da nije “vani sigurno” za bebu.
Ne znam sto me ceka pa se nemam cega bojati 😂
Sve prijateljice su mi vec rodile pa sam se naslusala prica s poroda i zakljucila da je najbolje opusteno, prirodno i bez straha :) a od kad sam se dogovorila da ce mi doula biti na porodu mi je u glavi jos lakse
Super. 👌 Je bih isto definitivno za drugi porod imala doulu da mi nije ipak važnije (a i njemu) da bude muž samnom.
S obzirom na to da nam je plan sto dulje biti doma, vecinu vremena ce i muz biti sa mnom. Samo da se nista ne zakomplicira 🤞
Držim fige da sve ide željenim tokom. 🤞
Hvala 😊
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Ja iskreno neznam kad mi je bila tocno ovulacija da po tome vidim, ali uvijek mi je između 13. i 15.-og dana ciklusa. Na kraju krajeva, nije ni bitno jer bebaci odlucuju kad ce van 😅
Prvu curku sam rodila 2 dana nakon termina i znam koliko to moze isfrustrirati. Kad sam odustala od poticanja poroda, onda su me i uhvatili trudovi.
Stres moze stopirati, ali moze i izazvati raniji porod, to mi bas i nije najjasnije 😅
Bok cure, ja se konacno javljam da sam rodila 7.3. curicu, na 38+5., imala je 3600 Rodila sam na carski zbog mojeg dijabetesa od prije, sve je proslo dobro i beba je dobro, oporavak je ok, jedino bi ja vjerojatno trebala usporiti ritam doma, ali nekako me stalno nesto tjera da se krecem..
Saljem pozitivu za sve porode koji trebaju biti i za sve nove mame!
Mi se eto jos ucimo svemu
Kupanje bebe mi je najstresnije
baby development in progress ~ 14.3.24.
Bok cure, ja se konacno javljam da sam rodila 7.3. curicu, na 38+5., imala je 3600Rodila sam na carski zbog mojeg dijabetesa od prije, sve je proslo dobro i beba je dobro, oporavak je ok, jedino bi ja vjerojatno trebala usporiti ritam doma, ali nekako me stalno nesto tjera da se krecem..
Cestitam! Samo polako i uzivajte 🥰❤️
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Lalllla cestitam! 🥰
Ja sam danas isto bila na pregledu i ispada da se djecak namjestio glavom dolje, i doktor i ja se nadamo da ce tako ostat😅
Malac ispada 2230g i ja se mogu malo opustiti sto se tice omeksanog cerviksa😃
Bok cure, ja se konacno javljam da sam rodila 7.3. curicu, na 38+5., imala je 3600Rodila sam na carski zbog mojeg dijabetesa od prije, sve je proslo dobro i beba je dobro, oporavak je ok, jedino bi ja vjerojatno trebala usporiti ritam doma, ali nekako me stalno nesto tjera da se krecem..
Čestitke! ❤️
Joj i meni je kupanje s prvim bio stres jer se mrzio kupati prvih mjeseci.
Samo polako i uspori ritam. Trebaš se oporaviti, posebno nakon carskog, ipak je to operacija.
…
Yellowsubmarine super za dobar pregled i okretanje bebice. Joj i ja bih rado da se okrene do pregleda idući tjedan, ali baš kvrgu iznad pupka osjetim stalno. Radim i spinning babies vježbe i sve, ali nikako da se zarotira. Iako, štucanje negdje dolje osjetim nisko.
2020. 👦🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji