Maša cestitam ti napokon na malenoj! Brz oporavak! 💜
Curke ja se jos nisam cijepila na hripavac, jel mi kasno? Sta savjetujete?
Nije kasno, ja sam se cijepila kad sam bila 34+.
Samo ne znam da li jos vlada hripavac, najbolje da nazoves i pitas treba li
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Nama su na tecaju rekli da nije normalno bas 10 dana da nema stolicu beba, mozda najvise 5-6 dana. I rekla nam je 3-4 pokakane pelene, a 5-6 popiskenih sve do 8 tjedana zivota to vrijedi
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Alexica, prenijet ću ti iskustvo sa svojim prvim djetetom. Samo u prvom mjesecu se gleda otpusna težina, ne porođajna, ali svakako tvoj nije dobio puno. Moj je u prvih mjesec dana dobio niti 500gr, u sljedećem mjesecu također tu negdje i pedica naravno nije bila zadovoljna. Slala nas je više puta u bolnicu gdje smo radili probne podoje i ispalo je da nije ništa dojio, a čujem ga da sisa i guta i da su mi cice prazne nakon toga, za poluditi 🤦 Budući da je bio jako žut, morali smo uvesti jednu bocu AD da izmori višak bilirubina. Također sam se vodila onom "dovoljno popišanih i pokakanih pelena", ali to u našem slučaju nije bilo dovoljno jer je djetetu očito falilo. Otkako smo uveli jednu bocu AD dnevno dijete je naočigled živnulo i sve je išlo bolje, točno to mu je trebalo 🥰 Budući da sam ja bila jako za isključivo dojenje bilo mi je teško u početku dok nisam skužila da njemu to jako znači, tako smo kombinirali 8 mjeseci. S drugim sam na isti način dojila godinu dana s tim da je on alergičar pa su bile druge stvari u pitanju.
Zaključak: slučaj svoju intuiciju, ali poslušaj i savjete patronažne i pedice, žene imaju iskustva više nego ti. Sretno! 🤗😘
Naravno, hvala ti. Zbunjujuce je samo sto je patronazna prezadovoljna bila na svakom vaganju, a pedijatrici je ovo malo. 10g u 5 dana mi je nevjerojatno tako da jednostavno mislim da vage pokazuju razlicito. Ici cu na vaganje kod patronazne pa cu biti pametnija a i cuti njeno misljenje.
Svatko nesto svoje govori pa je meni s prvom bebom bas tesko znati koga slusati.
Buduci da koristimo i dudu probat cu je izbaciti i umjesto nje jos ubaciti koji podoj (mozda mi je to bila greska do sad), ali stvarno nemam dojam da nemam mlijeka jer beba bas dosta bljucka, ja imam bas jak let down na obje dojke (dojim na jednoj, curi na drugoj), kroz dan mi isto random krene mlijeko iz bradavica.
Bas me istresirao dan da imam osjecaj da mi je bas utjecalo na dojenje, ali potrudit cemo se jos malo.
Svaki vas savjet i iskustvo mi je stvarno zlata vrijedno ❤️
Baci oko ako nisi i na Rodin online tecaj dojenja. Tamo kazu da se moze dogodit da ti beba bude na sisi al da ti ne vuce vecinu vremena i onda da imas dojam da sisa al zapravo ne sisa. Mozes probat zvat i njihove savjetnice za dojenje ili im pisat mail. Imaju to #sos dojenje. Ako ti patronazna ne pomogne u medjuvremenu
3/2024 💙
Evo vec je sandra odgovorila ovo za pelene, na tecaju za dojenje to spomenu i ima i na rodinim stranicama.
Mali mi se tolko ubije u mlijeku da osim sto cujem da guta uvijek mu curi iz usta mlijeko na kraju podoja 😂 bljuca nenormalno jer se natrpa. Evo vidjet cemo sto kaze vaga kod patronazne i malo jos pojacat dojenje kako sam i rekla. Javit cu se savjetnici za dojenje s tecaja na koji sam isla u siget pa cu i to vidjeti. :)
Stvarno ne vidim znakove da nesto krivo radim- osim te kilaze na njihovoj vagi. Mislim on je od izlaska iz bolnice do proslog cetvrtka (to su nepuna 3tj dobio 450g) bas mi se ne cini takva drama
Moja mala je pustena iz bolnice sa 3150
Nakon dva tjedna patronazna ju je dosla vagati i imala je 3270. A to je naravno po njihovoj tablici premalo. I naravno odmah ispitivanje jel imate mlijeka dal redoviro kaka itd.
A poslije jela joj mlijeko curi iz usta i bljucka na sve strane, tako da vjeujem da mlijeka ima dosta.
Sljedeci tjedan imamo prvi pregled pa cemo vidjeti kako stojimo sa kilazom
💓
Nama su na tecaju rekli da nije normalno bas 10 dana da nema stolicu beba, mozda najvise 5-6 dana. I rekla nam je 3-4 pokakane pelene, a 5-6 popiskenih sve do 8 tjedana zivota to vrijedi
Moj mali nekih 9, 10 dana nije imao stolicu i rekla nam je pedijatrica da je to za dojene bebe normalno. S curicom sam isto imala takav slucaj, samo sto je kod nje to trajalo max 7 dana. Nije normalno samo ako je trbuh tvrd. Nas je bio mekan na dodir i nije ju to zabrinjavalo. Ali kad sam ostala bez mlijeka i presli smo na AD, onda je rekla da mora imati svaki dan stolicu.
Ocito i kod toga ima svatko svoju teoriju 🤷♀️
Moj mali nekih 9, 10 dana nije imao stolicu i rekla nam je pedijatrica da je to za dojene bebe normalno. S curicom sam isto imala takav slucaj, samo sto je kod nje to trajalo max 7 dana. Nije normalno samo ako je trbuh tvrd. Nas je bio mekan na dodir i nije ju to zabrinjavalo. Ali kad sam ostala bez mlijeka i presli smo na AD, onda je rekla da mora imati svaki dan stolicu.
Da.. smatram da treba pratiti bebu, cuti svacije misljenje pa iz toga napraviti po svojoj bebi kako najbolje odgovara, slusati intuiciju :)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Moja je bila i na AD i dojila sam 3 mj.
Isto nije imala po 10 dana stolicu i meni su rekli da je to normalno za bebe koje koriste AD 🤣🫣
Isto tako je imala zelenu stolicu i to su rekli da je normalno.
Unormalila joj se stolica tek kad sam joj uvela dohranu sa 4.5 mj ....
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Koliko ste cekale rjesenje s HZZO-a za porodiljni?
Trebamo dobiti neko rjesenje za to? :o nusam dobila nista, a na porodiljnom sam od 31.1.
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Sortiraj odgovore
Najstariji