Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anica88
    12. Ožujak 2024. 19:18

Maša🤰🏼

I da stigla naša Lena, 2830 grama i 50 cm

Cestitam 🩷
    Imas srecu da porod nije dugo trajao 

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

amystiqa
    12. Ožujak 2024. 19:22

Alexica

Mi smo danas imali sistematski i malo sam ostala zatecena pa da cujem vas…
    Beba je rodjena s 3520, na izlasku iz bolnice je imao 3400. Najnize sto je imao je 3200g u bolnici. Prosli cetvrtak smo se vagali kod patronazne i imao je 3850g, patronazna svaki put zadovoljna na vaganju jer dobiva na kilazi i nikad nista nije prigovorila.
    Danas dodjemo na sistematski i vaga pokaze ni vise ni manje nego 3860g. Ja zbunjena, ispada da je u 4-5dana dobio samo 10g.
    Dolazi pedijatrica i govori mi da je premalo dobio do sad (ne zna brojku od proslog tjedna nego gleda sveukupnu kilazu)- kaze da je trebao dobiti vec minimalno 700g na pocetnu tezinu- znaci trebao bi imati preko 4200g.
    Osim sto ne znam jel problem u njenoj vagi brine me i to sto mi prigovara za tezinu bebe. Ja se vodim onim brojem popisanih (min 6) i pokakanih pelena (min 3) i tu smo super do sad bili.
    I sad sam u drami jer imam osjecaj da ne radim nesto dobro iako smo lijepo dojili do danas i ovo mi je sad bas stres. Pedijatrica kaze da mora minimalno 100ml popiti u obroku i da se probno izdojim dva obroka za redom da vidim jel imam 100ml- ja danas jedva izdojila toliko za jedan obrok valjda i od stresa i odlucila da necu to vise raditi sto god ona rekla jer mi beba ni ne zeli jesti mlijeko na bocicu.
    Meni su glupa ta mjerenja po obroku jer ni on ne jede jednako svaki obrok. Sam odluci kad mu je dosta i uostalom dojim na zahtjev pa to nekad bude svakih sat vremena, a nekad i veci razmak.
    Utjesite me vi koje dojite :( bas sam zalosna danas

Ma pedijatri znaju nekad dignuti hype oko ničega. Daj ti slušaj patronažnu koja vas prati i važe istom vagom uvijek.
    Izdojiti se ne može nikad onoliko koliko može beba povući, tako da to nije mjerodavno koliko beba povuče.
    I ako dojiš na zahtjev, vjerujem da dobiva dovoljno, posebno ako imate dovoljan broj popišanih pelena. 
    Slušaj svoju intuiciju i prati dijete. 

2020. 👦🏻

Anica88
    12. Ožujak 2024. 19:22

Rođene bebe:
    Anchii97 9.2. 💙 Vladimir
    Malena 1122 14.2. 💙 Mark
    Alexica 16.2. 💙 Adrian
    Aniee 18.2. 💙
    JagodicaBobica96 18.2.💙 Kaan
    Martinaaa_ 19.2. 💗 Dora
    Donna2022 20.2. 💗 Leona
    12345M 20.2. 💙 Arton
    lucijaa_ 25.2.💗
    bejbe2018 27.2.💙
    ? Bubica1 28.2.💗
    ? Luce88 3.3.💙
    Mema88 5.3.💗
    posvudusavol2 7.3.💙
    tear_of_happiness 8.3.💙
    cocinella 11.3.💗
    Maša 12.3.💗 Lena
    sophisticy 14.3.
    Anica88 16.3.💗
    Lucy08 21.3.💙
    sisy 22.3.💗
    Pohana_Tikvica11 23.3.💗
    Zelena123 27.3.💙
    Bananica80 28.3.
    TeMamadius90 1.4.
    lalllla 7.4.💗
    Sandra25 9.4.💙
    lucylu35 10.4.
    Mrva1104 11.4.💙
    pepapepa 11.4.💗
    Suncica13 13.4.💙
    Malina 1302 13.4.💗
    Leptirica123 18.4.💙
    BlackRose 22.4.💗Aria
    Tratinčica123 27.4.💗Aria
    Mary36 28.4.💗Vida
    Nina_na 29.4.💗
    WhiteOrchid 30.4.💗
    Gemini1994 30.4.💙
    Yellowsubmarine 1.5.💙
    LavicaBP 2.5.💗
    Antonela2024 4.5.💙 David
    amystiqa 11.5.💙
    Baby.nb.3 12.5.💙
    lucq 15.5.💗

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

bejbe2018
    12. Ožujak 2024. 19:35

Maša🤰🏼

Čestitke,sad se mazite.
    😘

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• cocinella
    12. Ožujak 2024. 19:38

Maša🤰🏼

Čestitam Mašo! Brzo si ti to! 🥳
    Uživajte u miru napokon!

• cocinella
    12. Ožujak 2024. 19:41

Alexica

Beba je rodjena s 3520, na izlasku iz bolnice je imao 3400. Najnize sto je imao je 3200g u bolnici. Prosli cetvrtak smo se vagali kod patronazne i imao je 3850g, patronazna svaki put zadovoljna na vaganju jer dobiva na kilazi i nikad nista nije prigovorila.
    Danas dodjemo na sistematski i vaga pokaze ni vise ni manje nego 3860g. Ja zbunjena, ispada da je u 4-5dana dobio samo 10g.
    Dolazi pedijatrica i govori mi da je premalo dobio do sad (ne zna brojku od proslog tjedna nego gleda sveukupnu kilazu)- kaze da je trebao dobiti vec minimalno 700g na pocetnu tezinu- znaci trebao bi imati preko 4200g.
    Osim sto ne znam jel problem u njenoj vagi brine me i to sto mi prigovara za tezinu bebe. Ja se vodim onim brojem popisanih (min 6) i pokakanih pelena (min 3) i tu smo super do sad bili.
    I sad sam u drami jer imam osjecaj da ne radim nesto dobro iako smo lijepo dojili do danas i ovo mi je sad bas stres. Pedijatrica kaze da mora minimalno 100ml popiti u obroku i da se probno izdojim dva obroka za redom da vidim jel imam 100ml- ja danas jedva izdojila toliko za jedan obrok valjda i od stresa i odlucila da necu to vise raditi sto god ona rekla jer mi beba ni ne zeli jesti mlijeko na bocicu.
    Meni su glupa ta mjerenja po obroku jer ni on ne jede jednako svaki obrok. Sam odluci kad mu je dosta i uostalom dojim na zahtjev pa to nekad bude svakih sat vremena, a nekad i veci razmak.

Moj savjet: Baci vagu kroz prozor.
    Je li dijete zadovoljno? Ima dovoljno mokrih i pokakanih pelena? Dojiš na zahtjev? Radiš sve što treba. 
    Kao da svi padaju u te tablice. 
    Ja sam dojila na zahtjev i nisam slušala nikoga, a prigovarali su mi svi 😂
    Dijete ima 17 mjeseci i nategnutih 8 kila. Rođena sa 2600. 
    Zdrava kao dren, sad jede sve živo i prestala je dojiti tek prije mjesec dana. 
    Nikad, ali nikad nećeš pumpom izvući ono što si dijete izvuče samo. Kraj priče.

• lalllla
    12. Ožujak 2024. 19:42

Cestitam Maso❤️

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Mrva1104
    12. Ožujak 2024. 19:57

Vecer cure, nije me bilo neko vrijeme ali vas pratim. 
    Cestitam svima koje su vec rodile 😍 
    Nadam se da ste dobro i stvarno sad vec sve sitno odbrojavamo. 
    Mi smo dobro. Prosli tjedan smo bili na 2300g. Glavicom je dole okrenut. Prekosutra imamo pregled i briseve, a u petak idemo na tecaj gdje ce biti tim prof. Malcica pa da jos jednom prije poroda vise glava vidi srceko, iako kazu da rupicu ne vide i da ce se najbolje vidjet kad se beba rodi. 
    Planiram od 36tt poceti piti caj lista maline i vidjeti sto dr Ilija kaze za pripremu za porod 😅 ako imate jos koji savjet za pripremu, javite 🤣 
    I kad ste spakirale torbu za rodiliste? Meni je doslovno sve u ladici i samo ceka selidbu u torbu🙈

💙

• Sandra25
    12. Ožujak 2024. 19:58

Alexica

Ako ti je ikakva utjeha, dojila sam 2 godine i nikad se nisam vodila time koliko uspijem izdojiti jer beba navuce sebi puno vise od izdajalice. Moj jedini savjet ti je da ga stavljas sto cesce na dojku da navuce jos malo vise mlijeka. 

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Sandra25
    12. Ožujak 2024. 19:59

Mene boli glava pa sam isla mjerit tlak. Prvo mjerenje 140/82, iduce 127/82 i toliko me to uznemirilo da sam odmah dobila proljev od nervoze. Bas me panika da cu zavrsit u bolnici zbog tlaka.
    Maso cestitam!!!

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.