Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zelena123
    12. Ožujak 2024. 20:20

Maso cestitam!!!!

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• Leptirica123
    12. Ožujak 2024. 20:38

Mašo čestitam! Mazite se i pazite, uživajte zajedno. Želim ti brz oporavak. 🥰🎉

• Alexica
    12. Ožujak 2024. 20:43

Hvala vam cure,  utjesile ste me. Prepala me pedijatrica,
    Ocito imam problem s tim doktorskim autoritetima da uvijek posumnjam u sebe. Nisam uopce patila na kilazu i bilo mi je bitno da kile samo rastu, a ne koliko, pogotovo jer ni patronazna nista nije dramila. A sad sam se prepala jer ne znam kako odgovoriti nekome s kim se ne slazem niti znam sta me ceka ako i iduci put ne bude njoj zadovoljavajuca tezina bebe.
    Stvarno sam do danas bila presretna kako nam dojenje funkcionira i od sistematskog sam posumnjala u sebe. Vi ste me sad ohrabrile da i dalje radim po svome- sigurno se necu vise izdajati na silu. Niti smo svi isti niti beba svaki obrok jednako cica. Nekad bi bio svakih sat vremena na cici, a nekad bez problema prodju 2-3h.

Lucy08
    12. Ožujak 2024. 20:54

Mašo cestitam! 🥳🤗

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• Luna23
    12. Ožujak 2024. 21:03

Hej curke, s obzirom da pišete iskustva s bolnicama, je li koja od vas rađala u Zaboku? 😄

• BlackRose
    12. Ožujak 2024. 21:59

Alexica

Mi smo danas imali sistematski i malo sam ostala zatecena pa da cujem vas…
    Beba je rodjena s 3520, na izlasku iz bolnice je imao 3400. Najnize sto je imao je 3200g u bolnici. Prosli cetvrtak smo se vagali kod patronazne i imao je 3850g, patronazna svaki put zadovoljna na vaganju jer dobiva na kilazi i nikad nista nije prigovorila.
    Danas dodjemo na sistematski i vaga pokaze ni vise ni manje nego 3860g. Ja zbunjena, ispada da je u 4-5dana dobio samo 10g.
    Dolazi pedijatrica i govori mi da je premalo dobio do sad (ne zna brojku od proslog tjedna nego gleda sveukupnu kilazu)- kaze da je trebao dobiti vec minimalno 700g na pocetnu tezinu- znaci trebao bi imati preko 4200g.
    Osim sto ne znam jel problem u njenoj vagi brine me i to sto mi prigovara za tezinu bebe. Ja se vodim onim brojem popisanih (min 6) i pokakanih pelena (min 3) i tu smo super do sad bili.
    I sad sam u drami jer imam osjecaj da ne radim nesto dobro iako smo lijepo dojili do danas i ovo mi je sad bas stres. Pedijatrica kaze da mora minimalno 100ml popiti u obroku i da se probno izdojim dva obroka za redom da vidim jel imam 100ml- ja danas jedva izdojila toliko za jedan obrok valjda i od stresa i odlucila da necu to vise raditi sto god ona rekla jer mi beba ni ne zeli jesti mlijeko na bocicu.
    Meni su glupa ta mjerenja po obroku jer ni on ne jede jednako svaki obrok. Sam odluci kad mu je dosta i uostalom dojim na zahtjev pa to nekad bude svakih sat vremena, a nekad i veci razmak.
    Utjesite me vi koje dojite :( bas sam zalosna danas

Ja bi na tvojem mjestu zvala patronaznu da provjeri dal stvarno ne dobiva na tezini ili je do vage. Osobno sam vrlo rano ostala bez mlijeka kod oba djeteta. Prsa su vidno praznija i ako su tvoja puna i dalje osjecas razliku između taman izdojene i druge koja nije, mislim da stvarno nemas razloga za brigu. Ali pozovi svakako patronaznu da provjeri i ako uredno dobiva na kilazi, nek ona salje mail pedijatrici. 

• BlackRose
    12. Ožujak 2024. 22:00

Maša🤰🏼

I da stigla naša Lena, 2830 grama i 50 cm

Čestitam ❤️ uživajte i brz oporavak ti želim

• Baby.nb.3
    12. Ožujak 2024. 22:23

Alexica, prenijet ću ti iskustvo sa svojim prvim djetetom. Samo u prvom mjesecu se gleda otpusna težina, ne porođajna, ali svakako tvoj nije dobio puno. Moj je u prvih mjesec dana dobio niti 500gr, u sljedećem mjesecu također tu negdje i pedica naravno nije bila zadovoljna. Slala nas je više puta u bolnicu gdje smo radili probne podoje i ispalo je da nije ništa dojio, a čujem ga da sisa i guta i da su mi cice prazne nakon toga, za poluditi 🤦 Budući da je bio jako žut, morali smo uvesti jednu bocu AD da izmori višak bilirubina. Također sam se vodila onom "dovoljno popišanih i pokakanih pelena", ali to u našem slučaju nije bilo dovoljno jer je djetetu očito falilo. Otkako smo uveli jednu bocu AD dnevno dijete je naočigled živnulo i sve je išlo bolje, točno to mu je trebalo 🥰 Budući da sam ja bila jako za isključivo dojenje bilo mi je teško u početku dok nisam skužila da njemu to jako znači, tako smo kombinirali 8 mjeseci. S drugim sam na isti način dojila godinu dana s tim da je on alergičar pa su bile druge stvari u pitanju.
    Zaključak: slučaj svoju intuiciju, ali poslušaj i savjete patronažne i pedice, žene imaju iskustva više nego ti. Sretno! 🤗😘

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Alexica
    12. Ožujak 2024. 23:16

Baby.nb.3

Alexica, prenijet ću ti iskustvo sa svojim prvim djetetom. Samo u prvom mjesecu se gleda otpusna težina, ne porođajna, ali svakako tvoj nije dobio puno. Moj je u prvih mjesec dana dobio niti 500gr, u sljedećem mjesecu također tu negdje i pedica naravno nije bila zadovoljna. Slala nas je više puta u bolnicu gdje smo radili probne podoje i ispalo je da nije ništa dojio, a čujem ga da sisa i guta i da su mi cice prazne nakon toga, za poluditi 🤦 Budući da je bio jako žut, morali smo uvesti jednu bocu AD da izmori višak bilirubina. Također sam se vodila onom "dovoljno popišanih i pokakanih pelena", ali to u našem slučaju nije bilo dovoljno jer je djetetu očito falilo. Otkako smo uveli jednu bocu AD dnevno dijete je naočigled živnulo i sve je išlo bolje, točno to mu je trebalo 🥰 Budući da sam ja bila jako za isključivo dojenje bilo mi je teško u početku dok nisam skužila da njemu to jako znači, tako smo kombinirali 8 mjeseci. S drugim sam na isti način dojila godinu dana s tim da je on alergičar pa su bile druge stvari u pitanju.
    Zaključak: slučaj svoju intuiciju, ali poslušaj i savjete patronažne i pedice, žene imaju iskustva više nego ti. Sretno! 🤗😘

Naravno, hvala ti. Zbunjujuce je samo sto je patronazna prezadovoljna bila na svakom vaganju, a pedijatrici je ovo malo. 10g u 5 dana mi je nevjerojatno tako da jednostavno mislim da vage pokazuju razlicito. Ici cu na vaganje kod patronazne pa cu biti pametnija a i cuti njeno misljenje.
    Svatko nesto svoje govori pa je meni s prvom bebom bas tesko znati koga slusati.
    Buduci da koristimo i dudu probat cu je izbaciti i umjesto nje jos ubaciti koji podoj (mozda mi je to bila greska do sad), ali stvarno nemam dojam da nemam mlijeka jer beba bas dosta bljucka, ja imam bas jak let down na obje dojke (dojim na jednoj, curi na drugoj), kroz dan mi isto random krene mlijeko iz bradavica.
    Bas me istresirao dan da imam osjecaj da mi je bas utjecalo na dojenje, ali potrudit cemo se jos malo.
    Svaki vas savjet i iskustvo mi je stvarno zlata vrijedno ❤️

bejbe2018
    13. Ožujak 2024. 03:21

Ajme curke,ja se nisam naspavala od poroda.
    Biće se tijelo priprema već za taj stres.
    A sutra bi malac trebao izaći i onda sam budna ko
    krik. Nadam se da će sve dobro proći 😊💓

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.