Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    buhtlica23
    11. Ožujak 2024. 18:59

Sandra25

buhtlica23

Ja pijem Andol od 150, bas zbog prethodne trudnoce odnosno preeklampsije a i u ovoj je velika vjerojatnost da cu dobiti jer je tlak visok i proteini su povecni. Ali za sad se ne dam.
    Andol su mi rekli do 35 tt piti i tada stanjem s njim.

Hmmmm zato mene svi doktori zadnjih dana pitaju pijem li andol? Al svakako u ovim tjednima je prekasno.
    Kakav ti je tlak trenutno?

A bas varira bude od 130/90, pa zna biti i 150/90 ..
    Mene dr na 150/90 htjela ostaviti u bolnici ali sam potpisala da necu ostati i dok sam dosla kuci bio 140/90 tako da eto..

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

buhtlica23
    11. Ožujak 2024. 19:08

Bananica80

buhtlica23

Ja pijem Andol od 150, bas zbog prethodne trudnoce odnosno preeklampsije a i u ovoj je velika vjerojatnost da cu dobiti jer je tlak visok i proteini su povecni. Ali za sad se ne dam.

Eto i tebi su ga ranije ukinuli… jedino sam ja jos na njemu u 37 tjednu 🙈 valjda nisam neku stetu napravila.. a kontam da su razliciti razlozi uvodjenja tebi, Lucy i meni pa je valjda oke.. drzim fige da ti ne ode u preeklampsiju.

Ma mislim da nije problem ni ako jos uvijek pijes, samo da nesto i krene prije reda nedaj Boze dobije se neka tableta nisam bas dobro zapamtila. Jer sam bas pitala dr. rekla je kao piti do 35, a stalno me strase da ce biti ranije pa sam pitala sta u tom slucaju. Onda je rekla da se da neki lijek ukoliko dode do tog da moras npr na hitan carski jer Andol bi trebao razrjedivat i krv. I samim tim bi mi trebao spustati tlak sa tabletama, ali evo izgleda da ipak djeluje s obzirom da u 31 tt pijem 3x250mg metildope dok u prvoj sam vec od 30 tj bila na 6x250mg tada nisaam pila Andol....

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Bananica80
    11. Ožujak 2024. 19:42

buhtlica23

Bananica80

buhtlica23

Eto i tebi su ga ranije ukinuli… jedino sam ja jos na njemu u 37 tjednu 🙈 valjda nisam neku stetu napravila.. a kontam da su razliciti razlozi uvodjenja tebi, Lucy i meni pa je valjda oke.. drzim fige da ti ne ode u preeklampsiju.

Ma mislim da nije problem ni ako jos uvijek pijes, samo da nesto i krene prije reda nedaj Boze dobije se neka tableta nisam bas dobro zapamtila. Jer sam bas pitala dr. rekla je kao piti do 35, a stalno me strase da ce biti ranije pa sam pitala sta u tom slucaju. Onda je rekla da se da neki lijek ukoliko dode do tog da moras npr na hitan carski jer Andol bi trebao razrjedivat i krv. I samim tim bi mi trebao spustati tlak sa tabletama, ali evo izgleda da ipak djeluje s obzirom da u 31 tt pijem 3x250mg metildope dok u prvoj sam vec od 30 tj bila na 6x250mg tada nisaam pila Andol….

E super, nisam znala da postoji nesto za kontrirat efekt razrijedijvanja. Bas cu pitat to detaljno na pregledu 🤗 da izgleda da je dobro sto su ti uveli Andol 😊 neka izdrzi jos tako dalje ☺

3/2024 💙

• cocinella
    11. Ožujak 2024. 20:11

Pozdrav!
    Javljam vam da je moj paketić stigao 🥳
    Jutros na pregledu 5 cm, zamolila da ostanem pošto živim daleko. Nisu pristali 😂
    Rekli su ako u 2 sata napravim nešto gdje će se vidjeti pomak da mogu ostati. Odradila sam maraton u ta dva sata, skakala, rastezala se, hodala, nema što nisam. Odjednom 7. Pustili su me u rađaonu, dali par kapi dripa, epiduralnu sam odbila i kroz sat vremena sam se mazila sa svojom bebom.
    Sve u svemu, jako zadovoljna.

• Sandra25
    11. Ožujak 2024. 20:14

buhtlica23

Sandra25

buhtlica23

Hmmmm zato mene svi doktori zadnjih dana pitaju pijem li andol? Al svakako u ovim tjednima je prekasno.
    Kakav ti je tlak trenutno?

A bas varira bude od 130/90, pa zna biti i 150/90 ..
    Mene dr na 150/90 htjela ostaviti u bolnici ali sam potpisala da necu ostati i dok sam dosla kuci bio 140/90 tako da eto..

Ja sam pitala vise doktora onu noc kad sam isla na hitnu sta se moze dogodit od tog visokog tlaka, jer sjecam se proslu trudnocu sam lezala u bolnici 7 dana sa tlakom 160/90 i nista se nije dogadjalo. Ali nitko mi nikakav konkretan odg ne daje. Ja ga ne mjerim redovito jer imam osjecaj kad ga izmjerim da se uznemirim bezveze i onda se nekako vodim subjektivnim osjecajem. Dok se osjecam dobro i osjecam bebu kako lupa valjda je sve ok. 

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

Lucy08
    11. Ožujak 2024. 20:17

cocinella

Pozdrav!
    Jutros na pregledu 5 cm, zamolila da ostanem pošto živim daleko. Nisu pristali 😂
    Rekli su ako u 2 sata napravim nešto gdje će se vidjeti pomak da mogu ostati. Odradila sam maraton u ta dva sata, skakala, rastezala se, hodala, nema što nisam. Odjednom 7. Pustili su me u rađaonu, dali par kapi dripa, epiduralnu sam odbila i kroz sat vremena sam se mazila sa svojom bebom.

Cestitam ! Zvuci kao porod iz snova 😍 
    Zelim ti sto brzi oporavak i da se sto prije nastavite mazit i pazit u svojoj kuci 🤗

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• lalllla
    11. Ožujak 2024. 20:22

cocinella

Pozdrav!

Cestitam❤️ jesi ti ono u Petrovoj?

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Sandra25
    11. Ožujak 2024. 20:27

cocinella

Pozdrav!

Cestitam!!!! Porod zvuci super🙂

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Leptirica123
    11. Ožujak 2024. 20:28

cocinella

Pozdrav!

Čestitam. Porod za poželjeti. Želim brz oporavak, uživajte zajedno. 🥰🎉

• cocinella
    11. Ožujak 2024. 20:32

Hvala vam svima!
    U Petrovoj sam bila. Vidim zašto bi rađaona bila odbojna bilo kome, ali meni zaista nije smetalo.
    Nije mi opet napravljeno ništa na što nisam pristala i babice su bile fantastične. Toliko dobre da se dijete praktički samo rodilo uz njihove upute.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.