Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BlackRose
    11. Ožujak 2024. 23:07

cocinella

Pozdrav!
    Javljam vam da je moj paketić stigao 🥳
    Jutros na pregledu 5 cm, zamolila da ostanem pošto živim daleko. Nisu pristali 😂
    Rekli su ako u 2 sata napravim nešto gdje će se vidjeti pomak da mogu ostati. Odradila sam maraton u ta dva sata, skakala, rastezala se, hodala, nema što nisam. Odjednom 7. Pustili su me u rađaonu, dali par kapi dripa, epiduralnu sam odbila i kroz sat vremena sam se mazila sa svojom bebom.
    Sve u svemu, jako zadovoljna.

Porod za poželjeti 😊 čestitam i brz oporavak ti želim 🥰

Antonela2024
    11. Ožujak 2024. 23:10

Evo da se i ja javim, imali smo pregled, bebač ima 2kg a ja sam ostala na težini od +1 kg sa zadnjeg pregleda.. okrenut je dobro, sve super, ali me brine sto vec drugi put u zadnjih par mjeseci moram uzeti vaginalete zbog iscjetka. Ne znam koliko je taj nesretni iscjedak opasan itd. Takoder dobila sam uputu za pregled okulistu jer mi se muti vid na lijevo oko kako sam vam vec pisala bila. Pa cemo vidjet sto kaze za taj dio. Trebam li brinuti oko iscjetka? Koliko je opasno? Nisam imala prije iskustva s tim.

Zelena123
    11. Ožujak 2024. 23:18

Anica88 ma čak mi se činilo da mogu leći, ali eto tek dan kasnije sam osjetila da sam nekako krivo legla. Sljedeći put nosim jastučić. Sad sam bolje, krenula s Medazolom opet danas. U srijedu imam pregled u TA Petrova pa ću popričat još malo s dr.
    Krevetić sam uzela Cutie Cloud, još ga nismo namontirali, ali kako vrijeme odmiče čini mi se praktičniji neki next to me. Vidjet ćemo kako to ide u praksi. Putni krevetić sam uzela prošli mjesec kad je bio u Lidlu, čini se praktičan za putovanja.
    Lucy super za pregled! Jesi li otvorena?
    Bela, držim fige da krene samo od sebe
    Cocinelle pa čestitam!! Zvuči stvarno kao porod iz snova!! Baš mi je drago da si imala tako lijepo iskustvo, samim time i ja se još više radujem svom porodu tamo. Kako se osjećaš, jesi dobro? Možeš li mi reći jesi li morala puno ležati na leđima i u kojem položaju je bio izgon? Kakvi ti se čine za alternativne položaje? Pitam zbog svoje bolne trtice, nadam se da će mi progledat kroz prste i da mi neće puno forsirati oslanjanje na taj dio

Prije 3 dana krenula sam s datuljama i čajem od lista maline, valjda nisam zakasnila. Cure je li vi masirate bradavice ili planirate? Koliko se sjećam netko je pisao o tome po onom predavanju čudesnog doktora Ilije :D. Kako se to masira, nekom kremom, na suho?

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

bejbe2018
    12. Ožujak 2024. 06:18

tear_of_happiness

bejbe2018

Cure koje ste rodile sada ,di vam beba provodi najviše vremena po danu, ja sam mislila u gnijezdo i rastvorit kauč,pa tu za početak.
    Naravno,ako bude miran ko šta je dosad ,pa ga ne budem nosila cili dan.🙃

Točno tako kako si napisala. Kauč, gnijezdo i voila. Mislim doma smo tek 2 dana 🤣🤣
    Mi se tek upoznajemo i stvaramo neke rutine, učimo se dojiti, imam jako puno mlijeka. Noći su mi teže nego dani jer je nekako cendraviji noću, ali ide. Odspavam po danu dok se tata brine o malcu.
    Cocinella čestitke i aplauzi na divnom porodu 😁🥳🍀 uživajte i mazite se 🤩

Ma meni će doć sutra najvjerojatnije,sad su zadnje pripreme.
    😆🦁super da odspavaš,lako ćeš se ushemit

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

bejbe2018
    12. Ožujak 2024. 06:24

Lucy08

bejbe2018

Cure koje ste rodile sada ,di vam beba provodi najviše vremena po danu, ja sam mislila u gnijezdo i rastvorit kauč,pa tu za početak.
    Naravno,ako bude miran ko šta je dosad ,pa ga ne budem nosila cili dan.🙃

Jel sve super proslo po pitanju hematoma ? Drago mi je da ste kuci 🥰
    Curke pisite nam malo o bebicama i sta radite da se i mi koje jos cekamo malo uhodamo s vama 😊

Evo sutra bi trebao izaći kući,ja dolazim danas i sutra za baby handling,pola sata tih vježbica,tako da odlično da malo i to pohvatam jer je drugo na djetetu,nego teorija.
    Puno je manje vidljivo nalazi svi uredni. 
    😊 Ajme koji će to šok bit sutra kad počne plakati,uvik mi spava skoro kad dođem🙃

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

Bela23
    12. Ožujak 2024. 06:33

Zelena123

Anica88 ma čak mi se činilo da mogu leći, ali eto tek dan kasnije sam osjetila da sam nekako krivo legla. Sljedeći put nosim jastučić. Sad sam bolje, krenula s Medazolom opet danas. U srijedu imam pregled u TA Petrova pa ću popričat još malo s dr.
    Krevetić sam uzela Cutie Cloud, još ga nismo namontirali, ali kako vrijeme odmiče čini mi se praktičniji neki next to me. Vidjet ćemo kako to ide u praksi. Putni krevetić sam uzela prošli mjesec kad je bio u Lidlu, čini se praktičan za putovanja.
    Lucy super za pregled! Jesi li otvorena?
    Bela, držim fige da krene samo od sebe
    Cocinelle pa čestitam!! Zvuči stvarno kao porod iz snova!! Baš mi je drago da si imala tako lijepo iskustvo, samim time i ja se još više radujem svom porodu tamo. Kako se osjećaš, jesi dobro? Možeš li mi reći jesi li morala puno ležati na leđima i u kojem položaju je bio izgon? Kakvi ti se čine za alternativne položaje? Pitam zbog svoje bolne trtice, nadam se da će mi progledat kroz prste i da mi neće puno forsirati oslanjanje na taj dio

Prije 3 dana krenula sam s datuljama i čajem od lista maline, valjda nisam zakasnila. Cure je li vi masirate bradavice ili planirate? Koliko se sjećam netko je pisao o tome po onom predavanju čudesnog doktora Ilije :D. Kako se to masira, nekom kremom, na suho?

Ja sam bas jucer isla odslusati to predavanje. Uglavnom ne masiras ih doslovno nego ih pomices lijevo desno. Uzmes bradavicu izmedju prstiju izmedju svoja tri prsta i onda ides s njima lijevo desno dok ne dobijes kontrakciju onda 10 min pauze. Ugl meni je to malo odbojno ali mislim da cu dns i to pokusati samo da se pokrene i da izbjegnem indukciju

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

• Sandra25
    12. Ožujak 2024. 07:27

buhtlica23

Sandra25

buhtlica23

Sandra25

buhtlica23

Sandra25

buhtlica23

Ja pijem Andol od 150, bas zbog prethodne trudnoce odnosno preeklampsije a i u ovoj je velika vjerojatnost da cu dobiti jer je tlak visok i proteini su povecni. Ali za sad se ne dam.
    Andol su mi rekli do 35 tt piti i tada stanjem s njim.

Hmmmm zato mene svi doktori zadnjih dana pitaju pijem li andol? Al svakako u ovim tjednima je prekasno.
    Kakav ti je tlak trenutno?

A bas varira bude od 130/90, pa zna biti i 150/90 ..
    Mene dr na 150/90 htjela ostaviti u bolnici ali sam potpisala da necu ostati i dok sam dosla kuci bio 140/90 tako da eto..

Ja sam pitala vise doktora onu noc kad sam isla na hitnu sta se moze dogodit od tog visokog tlaka, jer sjecam se proslu trudnocu sam lezala u bolnici 7 dana sa tlakom 160/90 i nista se nije dogadjalo. Ali nitko mi nikakav konkretan odg ne daje. Ja ga ne mjerim redovito jer imam osjecaj kad ga izmjerim da se uznemirim bezveze i onda se nekako vodim subjektivnim osjecajem. Dok se osjecam dobro i osjecam bebu kako lupa valjda je sveok

Dobro, ali ti slabi protoci se ne dogadaju preko noci. Na zadnjoj kontroli su mi protoci bilo uredni i ctg je bio dobar. Nisam imala ni proteine u urinu, ali u petak moram ponovit nalaze pa se psihicki pripremam😅

Ma samo opusteno. Ne vrijedi panicariti unaprijed. Drzim fige da sve bude uredu. Dokle god osjetis bebu, dok nemas glavobolje,vrtoglavice,slab i zamucen vid, bolove i slicno. Sigurno je sve uredu.
    Jesi li radila 24h urin ili onaj mali urin?

Onaj klasicni urin sam radila, i radila sam pretrage krvi bas za preklampsiju. 

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Sandra25
    12. Ožujak 2024. 07:55

Di nam je Maša, kakva je kod nje situacija?

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

Maša🤰🏼
    12. Ožujak 2024. 07:59

Coccinela cestitam na paketicu ❤️❤️

Negooooooo cure ja sam luda! Jucer od jutra menstrualni bolovi, oko 12:00 se bas pojacali na svakih 6 min. Kako sam dosta daleko od rodilista i otvorena vec lagano smo krenuli . Dosla u rodiliste u 14:00 smjestili me u radaonu . Trudovi krenuli kako treba ctg ocitava preko 100 na svake 3-5 min sve super kad ono u 19:00 sve OPET STALO!!! OPET MI NISU ZELJELI DAT DRIP , opet su me poslali u sobu na odjel i sad cekam vizitu dal ce me pustit doma.

Ja sam toliko uzrujana, luda, iscrpljena, zalosna neznam sta sve ne da vam nemogu opisat. Bas se osjecam USRANO 😪😪😪

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

• cocinella
    12. Ožujak 2024. 08:18

Zelena123

Ja sam evo, kao da se ništa nije dogodilo. Osim standardnih hemoroida 😂 ali i to će proći. 
    Lagane trudove sam prešetala po hodnicima, malo teže sam plesala pokraj kreveta i ljuljala se iako sam bila spojena na drip i ctg. Kad god sam tražila na wc odspojili su me sa svega i pustili.
    Kad je već postalo gadno sama sam prešla na krevet i bila uglavnom na boku ili na sve 4. Na kraju sam rodila na boku jer je tako u tom trenu ispalo. Na leđima nisam uopće bila, iako mislim da bi mi pasalo. Već sam ranije pisala da sam imala problema s trticom baš zato što sam prvu rađala na leđima i sada sam ih zamolila da to izbjegnemo ako je ikako moguće. Nisu radili nikakve probleme.
    Općenito mislim da se osoblje ponaša prema tebi onako kako se ti ponašaš prema njima.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.