Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anica88
    11. Ožujak 2024. 21:11

cocinella

Pozdrav!
    Javljam vam da je moj paketić stigao 🥳
    Jutros na pregledu 5 cm, zamolila da ostanem pošto živim daleko. Nisu pristali 😂
    Rekli su ako u 2 sata napravim nešto gdje će se vidjeti pomak da mogu ostati. Odradila sam maraton u ta dva sata, skakala, rastezala se, hodala, nema što nisam. Odjednom 7. Pustili su me u rađaonu, dali par kapi dripa, epiduralnu sam odbila i kroz sat vremena sam se mazila sa svojom bebom.
    Sve u svemu, jako zadovoljna.

Cestitam 🥰
    Porod iz snova ❤️
    Da bar svima bude tako 

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• lalllla
    11. Ožujak 2024. 21:13

cocinella

lalllla

A beba je cijelo vrijeme s tobom u sobi, i bit ce preko noci ili ?

Beba je bila samnom dva sata, sisala, pustili pupčanu da otpulsira, zašili mi taj jedan šav i čekali da posteljica izađe. Pokazali su je tati u hodniku, on je tamo bio čitavo vrijeme. Sada je na pedijatriji, pa će je dovesti meni. Ali sumnjam da će ostati prvu noć, koliko se sjećam nemaju takvu praksu. Puste da odmoriš i onda je dovedu rano ujutro.

E pa to da. Ja kad sam rodila 2022.tamo su uzeli bebz preko noci ako si htio, ali negdje sam cula da je sad s mamom u sobi stalno jer nemaju kapacitete da ih oni drze kod sebe. Nebitno, bolje da se mozes odmoriti ali svako kako zeli:) uzivaj hvala ti na info🫶

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Anica88
    11. Ožujak 2024. 21:14

Rođene bebe:
    Anchii97 9.2. 💙 Vladimir
    Malena 1122 14.2. 💙 Mark
    Alexica 16.2. 💙 Adrian
    Aniee 18.2. 💙
    JagodicaBobica96 18.2.💙 Kaan
    Martinaaa_ 19.2. 💗 Dora
    Donna2022 20.2. 💗 Leona
    12345M 20.2. 💙 Arton
    lucijaa_ 25.2.💗
    bejbe2018 27.2.💙
    ? Bubica1 28.2.💗
    ? Luce88 3.3.💙
    Mema88 5.3.💗
    posvudusavol2 7.3.💙
    tear_of_happiness 8.3.💙
    cocinella 11.3.💗
    sophisticy 14.3.
    Anica88 16.3.💗
    Lucy08 21.3.💙
    Maša 21.3💗
    sisy 22.3.💗
    Pohana_Tikvica11 23.3.💗
    Zelena123 27.3.💙
    Bananica80 28.3.
    TeMamadius90 1.4.
    lalllla 7.4.💗
    Sandra25 9.4.💙
    lucylu35 10.4.
    Mrva1104 11.4.💙
    pepapepa 11.4.💗
    Suncica13 13.4.💙
    Malina 1302 13.4.💗
    Leptirica123 18.4.💙
    BlackRose 22.4.💗Aria
    Tratinčica123 27.4.💗Aria
    Mary36 28.4.💗Vida
    Nina_na 29.4.💗
    WhiteOrchid 30.4.💗
    Gemini1994 30.4.💙
    Yellowsubmarine 1.5.💙
    LavicaBP 2.5.💗
    Antonela2024 4.5.💙 David
    amystiqa 11.5.💙
    Baby.nb.3 12.5.💙
    lucq 15.5.💗

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Sandra25
    11. Ožujak 2024. 21:17

buhtlica23

Sandra25

buhtlica23

Sandra25

buhtlica23

Ja pijem Andol od 150, bas zbog prethodne trudnoce odnosno preeklampsije a i u ovoj je velika vjerojatnost da cu dobiti jer je tlak visok i proteini su povecni. Ali za sad se ne dam.
    Andol su mi rekli do 35 tt piti i tada stanjem s njim.

Hmmmm zato mene svi doktori zadnjih dana pitaju pijem li andol? Al svakako u ovim tjednima je prekasno.
    Kakav ti je tlak trenutno?

A bas varira bude od 130/90, pa zna biti i 150/90 ..
    Mene dr na 150/90 htjela ostaviti u bolnici ali sam potpisala da necu ostati i dok sam dosla kuci bio 140/90 tako da eto..

Ja sam pitala vise doktora onu noc kad sam isla na hitnu sta se moze dogodit od tog visokog tlaka, jer sjecam se proslu trudnocu sam lezala u bolnici 7 dana sa tlakom 160/90 i nista se nije dogadjalo. Ali nitko mi nikakav konkretan odg ne daje. Ja ga ne mjerim redovito jer imam osjecaj kad ga izmjerim da se uznemirim bezveze i onda se nekako vodim subjektivnim osjecajem. Dok se osjecam dobro i osjecam bebu kako lupa valjda je sve ok.

A meni je doktorica rekla da je najveci problem kod tlaka taj sto posteljica odlazi u vrit i sto budu ssabi protoci. To je jedna od stvari koja se moze a ne mora desiti. No u 80% se desi. + Preeklampsije

Dobro, ali ti slabi protoci se ne dogadaju preko noci. Na zadnjoj kontroli su mi protoci bilo uredni i ctg je bio dobar. Nisam imala ni proteine u urinu, ali u petak moram ponovit nalaze pa se psihicki pripremam😅

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Bananica80
    11. Ožujak 2024. 21:29

buhtlica23

Bananica80

buhtlica23

Bananica80

buhtlica23

Ja pijem Andol od 150, bas zbog prethodne trudnoce odnosno preeklampsije a i u ovoj je velika vjerojatnost da cu dobiti jer je tlak visok i proteini su povecni. Ali za sad se ne dam.

Eto i tebi su ga ranije ukinuli… jedino sam ja jos na njemu u 37 tjednu 🙈 valjda nisam neku stetu napravila.. a kontam da su razliciti razlozi uvodjenja tebi, Lucy i meni pa je valjda oke.. drzim fige da ti ne ode u preeklampsiju.

Ma mislim da nije problem ni ako jos uvijek pijes, samo da nesto i krene prije reda nedaj Boze dobije se neka tableta nisam bas dobro zapamtila. Jer sam bas pitala dr. rekla je kao piti do 35, a stalno me strase da ce biti ranije pa sam pitala sta u tom slucaju.

E super, nisam znala da postoji nesto za kontrirat efekt razrijedijvanja. Bas cu pitat to detaljno na pregledu 🤗 da izgleda da je dobro sto su ti uveli Andol 😊 neka izdrzi jos tako dalje ☺

A mora postojati jer inace ne vidim kako bi se radile takve hitne operacije. Ali ja isto sve moram znat pa me doktorica bas smirila. Rekla je ona meni tocno kako se to nesto zove no moj trudnicki mozak ne pamti nista duze od 3 sekunde 🤣🫣
    No naravno da im je bolje da mi prestanemo piti nego da nas kljukaju kojekakvim lijekovima. Vidis neko je pisao za nesto poslje poroda. Bas cu pitati trebam li piti nakon sto rodim. To mi nitko nije rekao. A kad se sjetim poslje poroda sam imala bolove u listu. Ali su popustili nakon par dana. No u bolnici sam dobijala nekakve inekcije za to.
    Vidim da se spominjao i dolatin. Ja sam sad nesto gledala onaj moj karton sto sam muzu slikala kad sam dosla u sobu. I vidim da mi pise dolatin sad mi je jasno zasto mi je bilo lose toliko nakon carskog i zasto sam bila omamljena 🤣. Nisam znala da se to koristi i kod carskog???
    Bas su me sa svime kljukali poslje carskog, i Normabel i metildopa,heparin i jos je nesto nazvrljano ne vidim procitati hahah

Ja sam pisala o postpartumu 😀 meni je uputa da 6tj nakon poroda moram koristiti andol i heparin (kao i sad). Al ja imam poremecaj koagulacije pa je vjerojatno drukcije neg kad se koristi samo andol zbog prevencije preeklampsije. Al vrijedi provjerit sa dr 🙃

3/2024 💙

• tear_of_happiness
    11. Ožujak 2024. 21:34

bejbe2018

Cure koje ste rodile sada ,di vam beba provodi najviše vremena po danu, ja sam mislila u gnijezdo i rastvorit kauč,pa tu za početak.
    Naravno,ako bude miran ko šta je dosad ,pa ga ne budem nosila cili dan.🙃

Točno tako kako si napisala. Kauč, gnijezdo i voila. Mislim doma smo tek 2 dana 🤣🤣 
    Mi se tek upoznajemo i stvaramo neke rutine, učimo se dojiti, imam jako puno mlijeka. Noći su mi teže nego dani jer je nekako cendraviji noću, ali ide. Odspavam po danu dok se tata brine o malcu.
    Cocinella čestitke i aplauzi na divnom porodu 😁🥳🍀 uživajte i mazite se 🤩

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

buhtlica23
    11. Ožujak 2024. 21:44

Sandra25

buhtlica23

Sandra25

buhtlica23

Sandra25

buhtlica23

Hmmmm zato mene svi doktori zadnjih dana pitaju pijem li andol? Al svakako u ovim tjednima je prekasno.
    Kakav ti je tlak trenutno?

A bas varira bude od 130/90, pa zna biti i 150/90 ..
    Mene dr na 150/90 htjela ostaviti u bolnici ali sam potpisala da necu ostati i dok sam dosla kuci bio 140/90 tako da eto..

Ja sam pitala vise doktora onu noc kad sam isla na hitnu sta se moze dogodit od tog visokog tlaka, jer sjecam se proslu trudnocu sam lezala u bolnici 7 dana sa tlakom 160/90 i nista se nije dogadjalo. Ali nitko mi nikakav konkretan odg ne daje. Ja ga ne mjerim redovito jer imam osjecaj kad ga izmjerim da se uznemirim bezveze i onda se nekako vodim subjektivnim osjecajem. Dok se osjecam dobro i osjecam bebu kako lupa valjda je sveok

Dobro, ali ti slabi protoci se ne dogadaju preko noci. Na zadnjoj kontroli su mi protoci bilo uredni i ctg je bio dobar. Nisam imala ni proteine u urinu, ali u petak moram ponovit nalaze pa se psihicki pripremam😅

Ma samo opusteno. Ne vrijedi panicariti unaprijed. Drzim fige da sve bude uredu. Dokle god osjetis bebu, dok nemas glavobolje,vrtoglavice,slab i zamucen vid, bolove i slicno. Sigurno je sve uredu. 
    Jesi li radila 24h urin ili onaj mali urin?

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

buhtlica23
    11. Ožujak 2024. 21:51

Bananica80

buhtlica23

Bananica80

buhtlica23

Bananica80

buhtlica23

Eto i tebi su ga ranije ukinuli… jedino sam ja jos na njemu u 37 tjednu 🙈 valjda nisam neku stetu napravila.. a kontam da su razliciti razlozi uvodjenja tebi, Lucy i meni pa je valjda oke.. drzim fige da ti ne ode u preeklampsiju.

Ma mislim da nije problem ni ako jos uvijek pijes, samo da nesto i krene prije reda nedaj Boze dobije se neka tableta nisam bas dobro zapamtila. Jer sam bas pitala dr. rekla je kao piti do 35, a stalno me strase da ce biti ranije pa sam pitala sta u tom slucaju.

E super, nisam znala da postoji nesto za kontrirat efekt razrijedijvanja. Bas cu pitat to detaljno na pregledu 🤗 da izgleda da je dobro sto su ti uveli Andol 😊 neka izdrzi jos tako dalje ☺

A mora postojati jer inace ne vidim kako bi se radile takve hitne operacije. Ali ja isto sve moram znat pa me doktorica bas smirila. Rekla je ona meni tocno kako se to nesto zove no moj trudnicki mozak ne pamti nista duze od 3 sekunde 🤣🫣
    No naravno da im je bolje da mi prestanemo piti nego da nas kljukaju kojekakvim lijekovima. Vidis neko je pisao za nesto poslje poroda. Bas cu pitati trebam li piti nakon sto rodim. To mi nitko nije rekao. A kad se sjetim poslje poroda sam imala bolove u listu. Ali su popustili nakon par dana. No u bolnici sam dobijala nekakve inekcije za to.
    Vidim da se spominjao i dolatin. Ja sam sad nesto gledala onaj moj karton sto sam muzu slikala kad sam dosla u sobu. I vidim da mi pise dolatin sad mi je jasno zasto mi je bilo lose toliko nakon carskog i zasto sam bila omamljena 🤣. 

Ja sam pisala o postpartumu 😀 meni je uputa da 6tj nakon poroda moram koristiti andol i heparin (kao i sad). Al ja imam poremecaj koagulacije pa je vjerojatno drukcije neg kad se koristi samo andol zbog prevencije preeklampsije. Al vrijedi provjerit sa dr 🙃

Moguce da,no svakako cu pitati dr. jer u prvoj T nisam pila Andol samo metildopu i nju sam pila i nakon poroda( uputa je bila skroz dok dojim) znaci neka 3 mj i tada mi se tlak i normalizirao. 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• cocinella
    11. Ožujak 2024. 22:16

Netko je bio pitao za krevete. U sobi sam s curama koje su rodile vaginalno i sve imamo električne krevete. Možeš se namjestiti kako ti paše. 
    Mislim da sam vidjela i one ručke za podizanje u sobama za carski. 

amystiqa
    11. Ožujak 2024. 23:05

cocinella

Netko je bio pitao za krevete. U sobi sam s curama koje su rodile vaginalno i sve imamo električne krevete. Možeš se namjestiti kako ti paše.
    Mislim da sam vidjela i one ručke za podizanje u sobama za carski.

Čestitke! Pa točno na termin si rodila? ❤️
    Zvuči super osoblje. I da su pustili da otpulsira pupčana i sve. 👌

2020. 👦🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.