Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lalllla
    11. Ožujak 2024. 20:33

cocinella

Hvala vam svima!
    U Petrovoj sam bila. Vidim zašto bi rađaona bila odbojna bilo kome, ali meni zaista nije smetalo.
    Nije mi opet napravljeno ništa na što nisam pristala i babice su bile fantastične. Toliko dobre da se dijete praktički samo rodilo uz njihove upute.

Kakvo je stanje ako mozes malo opisati, radaonu, sobe kasnije ..?

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• cocinella
    11. Ožujak 2024. 20:42

Pa čini mi se da danas imaju pravi baby boom, rekla bi da je 15, 20 žena sigurno danas rodilo, a rađaona je i dalje puna.
    Djeluju mi kao jako dobro uhodan tim, mislim da su svi dobili sve potrebno. A rađaona je takva kakva je. 5 kreveta odjeljenih paravanima i trude se da nitko nikoga ne vidi, ali dogodi se. Kad te uhvate vlastiti trudovi, tako ti je svejedno na kraju.
    Imaš stolić za stvari, smiješ piti, nudili su i jesti (barem meni, ne znam jel to zato što nisam uzela ništa za bol i jer je sve izgledalo dobro i beba je bila u optimalnom položaju pa nisu očekivali komplikacije).
    Epiduralna se stalno nudi. 
    Soba je četverokrevetna s vlastitim wc-om i kupaonom, ima papira, ima sapuna, dezinficijensa. Imaš tv i svoj ormarić. Nije hotel, ali ni ne vidim što više treba za par dana. Staro je, ali uredno i čisto 🤷🏻‍♀️

• lalllla
    11. Ožujak 2024. 20:47

cocinella

Pa čini mi se da danas imaju pravi baby boom, rekla bi da je 15, 20 žena sigurno danas rodilo, a rađaona je i dalje puna.
    Djeluju mi kao jako dobro uhodan tim, mislim da su svi dobili sve potrebno. A rađaona je takva kakva je. 5 kreveta odjeljenih paravanima i trude se da nitko nikoga ne vidi, ali dogodi se. Kad te uhvate vlastiti trudovi, tako ti je svejedno na kraju.
    Imaš stolić za stvari, smiješ piti, nudili su i jesti (barem meni, ne znam jel to zato što nisam uzela ništa za bol i jer je sve izgledalo dobro i beba je bila u optimalnom položaju pa nisu očekivali komplikacije).
    Soba je četverokrevetna s vlastitim wc-om i kupaonom, ima papira, ima sapuna, dezinficijensa. Imaš tv i svoj ormarić. Nije hotel, ali ni ne vidim što više treba za par dana. Staro je, ali uredno i čisto 🤷🏻‍♀️

Odlicno zvuci. Najbitnije da su ljubazni itd pa sve ostalo:) ma zanimalo me cisto informativno ovako posto sam cula dosta informacija i to - neki pricwju kao da u rudniku radaju.. ja ne ocekujem nikakve hotelske uvjete ni nista . Najvaznije mi je da su ljubazni i to je to.. ali ovo sto si opisala je sasvim uredu:) hvala 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• lalllla
    11. Ožujak 2024. 20:49

cocinella

A beba je cijelo vrijeme s tobom u sobi, i bit ce preko noci ili ? 

buhtlica23
    11. Ožujak 2024. 20:50

Bananica80

buhtlica23

Bananica80

buhtlica23

Ja pijem Andol od 150, bas zbog prethodne trudnoce odnosno preeklampsije a i u ovoj je velika vjerojatnost da cu dobiti jer je tlak visok i proteini su povecni. Ali za sad se ne dam.
    Andol su mi rekli do 35 tt piti i tada stanjem s njim.

Eto i tebi su ga ranije ukinuli… jedino sam ja jos na njemu u 37 tjednu 🙈 valjda nisam neku stetu napravila.. a kontam da su razliciti razlozi uvodjenja tebi, Lucy i meni pa je valjda oke.. drzim fige da ti ne ode u preeklampsiju.

Ma mislim da nije problem ni ako jos uvijek pijes, samo da nesto i krene prije reda nedaj Boze dobije se neka tableta nisam bas dobro zapamtila. Jer sam bas pitala dr. rekla je kao piti do 35, a stalno me strase da ce biti ranije pa sam pitala sta u tom slucaju.

E super, nisam znala da postoji nesto za kontrirat efekt razrijedijvanja. Bas cu pitat to detaljno na pregledu 🤗 da izgleda da je dobro sto su ti uveli Andol 😊 neka izdrzi jos tako dalje ☺

A mora postojati jer inace ne vidim kako bi se radile takve hitne operacije. Ali ja isto sve moram znat pa me doktorica bas smirila. Rekla je ona meni tocno kako se to nesto zove no moj trudnicki mozak ne pamti nista duze od 3 sekunde 🤣🫣
    No naravno da im je bolje da mi prestanemo piti nego da nas kljukaju kojekakvim lijekovima. Vidis neko je pisao za nesto poslje poroda. Bas cu pitati trebam li piti nakon sto rodim. To mi nitko nije rekao. A kad se sjetim poslje poroda sam imala bolove u listu. Ali su popustili nakon par dana. No u bolnici sam dobijala nekakve inekcije za to. 
    Vidim da se spominjao i dolatin. Ja sam sad nesto gledala onaj moj karton sto sam muzu slikala kad sam dosla u sobu. I vidim da mi pise dolatin sad mi je jasno zasto mi je bilo lose toliko nakon carskog i zasto sam bila omamljena 🤣. Nisam znala da se to koristi i kod carskog???
    Bas su me sa svime kljukali poslje carskog, i Normabel i metildopa,heparin i jos je nesto nazvrljano ne vidim procitati hahah

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

buhtlica23
    11. Ožujak 2024. 20:55

Sandra25

buhtlica23

Sandra25

buhtlica23

Ja pijem Andol od 150, bas zbog prethodne trudnoce odnosno preeklampsije a i u ovoj je velika vjerojatnost da cu dobiti jer je tlak visok i proteini su povecni. Ali za sad se ne dam.
    Andol su mi rekli do 35 tt piti i tada stanjem s njim.

Hmmmm zato mene svi doktori zadnjih dana pitaju pijem li andol? Al svakako u ovim tjednima je prekasno.
    Kakav ti je tlak trenutno?

A bas varira bude od 130/90, pa zna biti i 150/90 ..
    Mene dr na 150/90 htjela ostaviti u bolnici ali sam potpisala da necu ostati i dok sam dosla kuci bio 140/90 tako da eto..

Ja sam pitala vise doktora onu noc kad sam isla na hitnu sta se moze dogodit od tog visokog tlaka, jer sjecam se proslu trudnocu sam lezala u bolnici 7 dana sa tlakom 160/90 i nista se nije dogadjalo. Ali nitko mi nikakav konkretan odg ne daje. Ja ga ne mjerim redovito jer imam osjecaj kad ga izmjerim da se uznemirim bezveze i onda se nekako vodim subjektivnim osjecajem. Dok se osjecam dobro i osjecam bebu kako lupa valjda je sve ok.

A meni je doktorica rekla da je najveci problem kod tlaka taj sto posteljica odlazi u vrit i sto budu ssabi protoci. To je jedna od stvari koja se moze a ne mora desiti. No u 80% se desi. + Preeklampsije 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Mary36
    11. Ožujak 2024. 21:01

cocinella

Pozdrav!
    Javljam vam da je moj paketić stigao 🥳
    Jutros na pregledu 5 cm, zamolila da ostanem pošto živim daleko. Nisu pristali 😂
    Rekli su ako u 2 sata napravim nešto gdje će se vidjeti pomak da mogu ostati. Odradila sam maraton u ta dva sata, skakala, rastezala se, hodala, nema što nisam. Odjednom 7. Pustili su me u rađaonu, dali par kapi dripa, epiduralnu sam odbila i kroz sat vremena sam se mazila sa svojom bebom.
    Sve u svemu, jako zadovoljna.

Čestitke!!! 🥳🎉 Kakav divan i brz porod, bravo! 

Bela23
    11. Ožujak 2024. 21:06

Cocinella cestitam ti na super porodu! 💐🍀
    Netko me je pitao zasto indukcija, ne sjecam se tko. Doktorica mi je rekla da bi me inducirala jer sam imala na prvom vadenju krvi u trudnoci visok secer iako mi je ogtt bio uredan. 

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

• cocinella
    11. Ožujak 2024. 21:08

lalllla

A beba je cijelo vrijeme s tobom u sobi, i bit ce preko noci ili ?

Beba je bila samnom dva sata, sisala, pustili pupčanu da otpulsira, zašili mi taj jedan šav i čekali da posteljica izađe. Pokazali su je tati u hodniku, on je tamo bio čitavo vrijeme. Sada je na pedijatriji, pa će je dovesti meni. Ali sumnjam da će ostati prvu noć, koliko se sjećam nemaju takvu praksu. Puste da odmoriš i onda je dovedu rano ujutro.

• cocinella
    11. Ožujak 2024. 21:10

E i da, nema pratnje, ali nakon što sam odradila osnovno s bebom, pustili su me na hodniku 2 sata s mužem.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.