E, sjecam se da ste spominjale masazu medjice al ne mogu naci na kojim stranicama je bila prica o tome.. Vi koje ste masirale, jel mislite da je bilo uspjesno? Jel vam bilo tesko to izvesti? Meni se svidja pomisao da si mogu olaksati na porodu, al iskreno, malo mi nije svejedno gurati ruke i ulje dolje u gospodju 🙈 em me malo frka cackati po svemu radi nekih bakterija i toga svega, em mi djeluje bolno dole sad djelovati, em ne znam kako ovako ogromna da to izvedem. A nekako ne bih muza haltala za to - samo da ne ubijem romantiku za kasnije 🤣🤣🤣 mi nemamo odnose vec neko vrijeme u trudnoci - zapravo dosta dugo - jer sam u ranoj trudnoci bila na utrogestanu - pa je to smetalo, a kad sam se skinula sa njega sam vec bila dosta velika i nekako mi nije bas bilo do seksa 🙈
Nisam u prvoj, ali ne može odmoći ako imaš volje. Vjerojatno i samo redovito mazanje nekog ulja možda može pomoći da postane elastičniji taj dio.
Iako sam mišljenja kao BlackRose, kao kod strija, kakva ti je koža po prirodi, tako će i biti vjerojatno.
Meni isto to nekako tlaka. Ali probat ću makar mazat.
2020. 👦🏻
Ja sam u prvoj trudnoci radila urin 24h al se ne sjecam proteina, nešto povišeno ali ništa strašno. Negdje u 6. Mj trudnoće su me stavili na metildop 3x po jednu tabletu i to je bilo ok. Pred kraj trudnoce mi je tlak krenuo divljati ali bi ja odmah osjetila glavobolju, bude baš užasan pritisak u glavi. Točno sam znala kad tlak divlja.
Sad su me odmah stavili jer mi je već na prvom pregledu bio 145/95 i kao aspirin navečer da je on prevencija preeklampsije.Rodila sam na caraki ali je kod mene bila kombinacija tlak, gestacijski, zadak i beba od 5kg pa nisu ni razmatrali vaginalni porod. Bio je dogovoren carski 38. tjedan.Sad je opet sve isto, tlak, gestacijski, velika beba jedino je dečko glavom dolje ali kako je razmak točno 2 godine opet sam kandidat za carski. Doduše, doktorica me pitala kako želim rađati pa možda da sam inzistirala na pokušaju vaginalnog možda bi i pustili samo ja od tog bježim.
Dajte carski odmah sutra ako mene pitate 😅
I meni je razmak bio točno 2 godine i baš to, samo daj carski, nemoj me puno mučiti 😂😂 I sad evo još jednom, valjda mi je toliko bilo lijepo 😂😂😂
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Ja sam u prvoj trudnoci radila urin 24h al se ne sjecam proteina, nešto povišeno ali ništa strašno. Negdje u 6. Mj trudnoće su me stavili na metildop 3x po jednu tabletu i to je bilo ok. Pred kraj trudnoce mi je tlak krenuo divljati ali bi ja odmah osjetila glavobolju, bude baš užasan pritisak u glavi. Točno sam znala kad tlak divlja.
Sad su me odmah stavili jer mi je već na prvom pregledu bio 145/95 i kao aspirin navečer da je on prevencija preeklampsije.Rodila sam na caraki ali je kod mene bila kombinacija tlak, gestacijski, zadak i beba od 5kg pa nisu ni razmatrali vaginalni porod. Bio je dogovoren carski 38. tjedan.Sad je opet sve isto, tlak, gestacijski, velika beba jedino je dečko glavom dolje ali kako je razmak točno 2 godine opet sam kandidat za carski. Doduše, doktorica me pitala kako želim rađati pa možda da sam inzistirala na pokušaju vaginalnog možda bi i pustili samo ja od tog bježim.
Dajte carski odmah sutra ako mene pitate 😅
Da meni tlak na prvom pregledu bio 170/100 🙄
A i ja sam ostala trudna kad je mala bila 8 mj tako da i nemam tlak i rizik za preeklampsiju opet bi bio carski. Isto pijem Andol 150 i metildopu. Do 20 tt sam pila i utrogestan.
A vidis ja sam silom htjela prirodno i kad je dr rekla da idem na carski ja plakala. Kaze ona sve sam vidjela u ovih 20 godina ali da neko place sto ide na carski nisam 🫣 najcesce svi zele carski a ja toliko htjela da muz bude smanom i da drzim bebu i sve. Ovak su mi je samo na 2 min pokazali i vidjela je tek nakon 30 sati od poroda 😞
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Ja sam u prošloj trudnoći koristila ulje za masažu međice i malo sam popucala, imala sam tri šava. Naručila sam ga opet i mislim se opet mazati. Trbuh, cice i noge mažem s čistim bademovim uljem iz ljekarne jer mi se to i prošli put pokazalo super. Strije nisam uopće dobila.Cure jel ima koja problem s niskim željezom? Krvna slika mi je pokazala nisko željezo, 6 a trebalo bi biti najmanje 8. Dobila sam neke tablete od ginekologice. Sva sreća da sam se prebacila privatno na preglede jer je moj socijalni ginekolog stvarno bio koma i sad vidim da me cijelu trudnoću nije slao na kks, ali bitno da me pilao ko blesav po onom šećeru koji je jednom ispao 5.1 natašte. Šećer si kontroliram doma s aparatićem i super je, u jutro mi ne prelazi 4.7.
Netko je pitao kakva je hrana u Puli, po meni super rucak je bio npr piletina, riza s umakom, kuhano povrce i cokoladno mljeko i juha od piletine
Oporavak je okej, ali me jako bole ovi unutarnji savovi i kad pišam suze mi idu
Beba je super, jedemo spavamo mazmo se i mjenjamo pelene, ucimo se skupa ❤️
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Mary36, ja uzimam Floradix sirup, ne pada teško na želudac i ne utječe na probavu, barem meni, s tim da pijem i magnezij povremeno, ali svakako preporučam 👍
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Ja sam u prošloj trudnoći koristila ulje za masažu međice i malo sam popucala, imala sam tri šava. Naručila sam ga opet i mislim se opet mazati. Trbuh, cice i noge mažem s čistim bademovim uljem iz ljekarne jer mi se to i prošli put pokazalo super. Strije nisam uopće dobila.Cure jel ima koja problem s niskim željezom? Krvna slika mi je pokazala nisko željezo, 6 a trebalo bi biti najmanje 8. Dobila sam neke tablete od ginekologice. Sva sreća da sam se prebacila privatno na preglede jer je moj socijalni ginekolog stvarno bio koma i sad vidim da me cijelu trudnoću nije slao na kks, ali bitno da me pilao ko blesav po onom šećeru koji je jednom ispao 5.1 natašte. Šećer si kontroliram doma s aparatićem i super je, u jutro mi ne prelazi 4.7.
A jel ti bio "bed" prstima unutra - kao na videima il si samo sa vanjske strane sa uljem? Isto pitanje i za Blackrose 😀 ja imam probleme sa zeljezom i to cijelu trudnocu. Na kraju sam u hematologa zavrsila. S tim da su meni hemoglobin, eritrociti i hematokrit bili nizi stalno, a zeljezo i feritin ok, dok nisam uletila u zadnje tromjesecje i onda mi je sve palo. Uz prenatale su mi uveli jos i Tardyferon, i sad su mi sa 34/35 tt kontrolirali samo KKS jer nije imalo smisla vadit zeljezo kad sam na suplementima, a kao iz KKS se dovoljno vidi. I dalje su mi eritro, hemo, hematok, niski, al su ipak poceli rasti od zadnjeg puta. Gin mi je rekla da je to super, da mi je za trudnocu zeljezo lijepo skocilo, jer da u zadnjem tromjesecju su potrebe bebe za zeljezom i do 6x vece od normalne. Tako da je zapravo nemoguce to nadoknaditi samo suplementima. Da oni paze ako to bas krene znacajno padat - da ne bi bilo opasno po majku, i stave te na i.v zeljezo ako dodje do toga. Tako da ti je bitnije kontrolirat KKS nego zeljezo. Ne znam u kojem si tjednu. Mozda mozes jos jednom nakon suplementiranja vidit kakav ti je KKS pa ako je bas znacajno palo, popricat sa gin - ili u TA oko i.v. zeljeza.
Sta se tice secera, ako si "pala" na OGGT onda se i dalje smatra da si u kategoriji potencijalnog gestacijskog - i onda se ide po principu preventive. To sto ti je sad jutarnji ok znaci da ok reguliras sa prehranom. Makar ako se padne OGGT, ovisi i koja si mjerenja pala i za koliko, to ne mora bit odmah onaj "pravi" gestacijski - al se pristupa sa oprezom.
Hej da se malo javim.. Jos uvijek sam u bolnici sa svojom bebica, dobila je zuticu ali nadamo se da cemo sutra doma.
U bolnici su zabranjeni posjeti tako da mi je bas zao sto suprug jos nije vidio bebicu 😔
U oocetku smo imali problema sa dojenjem, ali evo malo po malo smo se uhodali sada imamo i viska mlijeka.
Osoblje u bolnici je super stvarno nemam zamjerke ali jedva cekam doci s bebom doma 😊
Zelim vam sretne preglede i da porodi produ sto brze i lakse i da bebice budu zive i zdrave 🍀
💓
Zeljezo- ja pijem revimed prah i radim si domaci sok od cikle i svaki dan popijem poslije dorucka jednu casu soka. (1kg mrkve, cikle, jabuke, 2 limuna i malo meda kako ko voli). Moze se drzati u frizideru do 6-7 dana.
12345M- za obavljanje wca s unutarnjim savovima jako mi je pomogla peri bottle ako ju imas ili si nabavi pa koristi jer neutralizira ph urina pa manje pece rana.. ja sam imala jedan sav unutra i to me spasilo.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Sortiraj odgovore
Najstariji