Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    buhtlica23
    23. Veljača 2024. 06:21

Baby.nb.3

Cure jeste imale neke druge simptome preeklampsije osim visokog tlaka i proteina u urinu? Jeste radile 24-satni urin?

Ja sam sad neki dan radila 24-satni urin,ponavljam ga za mjesec dana. U prvoj trudnoci sam isto imala povecane proteine, ali sam dogurala do 37 tjedna. Tada je pocela jaka glavobolja koja nije prolazila uz tablete, povisen tlak kojeg nisu mogli spustiti ni sa najvecom dozom tableta za tlak i tableta za smirenje. I nakon cc 10 sati glavobolje pocela sam se osjećati kao da sam pijana i mamurna u isto vrijeme. Sve u svemu porodili su me drugi dan ujutro hitnim carskim.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍🤵31 👰29

buhtlica23
    23. Veljača 2024. 07:22

posvudusa2

Ja imam povišene proteine i pijem terapiju al nitko ne radi baš paniku.
    S terapijom mi je tlak ok a proteina i dalje nešto

Jesi radila 24 urin? Koliki su ti proteini bili?
    Moji su preko 260 ako se sad dobro sjecam referentni interval je do 150. Dr ne pravi paniku ali je rekla da znam da me ceka isti scenarij samo da je pitanje kad ce se desiti. A to nitko znati ne moze. Ja moram ponoviti za mj dana opet nalaz da vide gdje sam. No u prvoj T su mi bili oko 320 tjedan i pol prije poroda i odjednom je samo tlak otisao u nebesa samim time i proteini. Doslovno preko noci su skocili na 2400...

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍🤵31 👰29

Yellowsubmarine
    23. Veljača 2024. 07:23

Da dopomenem na jucerasnji pregled. Moja beba je poprijeko. Jos uvijek tu i tamo se malo pomakne ali ocito je najvise u poprecnom polozaju. Jucer su mu ruke bile ispred lica a noge iznad glave. Dole di bi tribala biti glava ili guza (kada je zadak) kod mene je prazno, doslovno samo plodna voda,rupa. A iznad pupka prazno. Doslovno mi stomak izgleda kao da imam kolut za plivanje oko sebe😅 Doktor kaze da cemo viditi za 3 tjedna, on misli da ce se namjestiti do tada ali evo 😵‍💫

• Sandra25
    23. Veljača 2024. 07:53

Da, da - kod mene je dijagnoza bila preklampsija. Ja sam osim visokog tlaka i proteina u urinu dobila 28 kg u toj trudnoci i nenormalno sam natekla. Jos uvijek cuvam sliku stopala tada i doslovno mi je bilo kao bacva. Taj dan kad sam zavrsila u bolnici osjecala sam se malo losije nego inace, al kako sam dosla taj dan na pregled moja doktorica me odmah ostavila tamo. U bolnici sam bila 7 dana i davali su mi nekakvu terapiju koja uopce nije pomagala. Bilo je takodjer price o carskome ali na kraju sam isla na indukciju, radjala 14-15 sati i rodila prirodno svoga diva od skoro 5 kg🤣 cim je on izasao pao je i tlak

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Sandra25
    23. Veljača 2024. 07:55

Yellowsubmarine

Da dopomenem na jucerasnji pregled. Moja beba je poprijeko. Jos uvijek tu i tamo se malo pomakne ali ocito je najvise u poprecnom polozaju. Jucer su mu ruke bile ispred lica a noge iznad glave. Dole di bi tribala biti glava ili guza (kada je zadak) kod mene je prazno, doslovno samo plodna voda,rupa. A iznad pupka prazno. Doslovno mi stomak izgleda kao da imam kolut za plivanje oko sebe😅 Doktor kaze da cemo viditi za 3 tjedna, on misli da ce se namjestiti do tada ali evo 😵‍💫

Tako negdje u tim tjednima i moj prvi se okrenuo na zadak, i bila sam u panici. Ali do iduceg pregleda bio je u pravom polozaju. Tako da ne brini, zbilja ima jos puno vremena. Cula sam i price di se bebe okrenu zadnja 2-3 tjedna

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Baby.nb.3
    23. Veljača 2024. 08:48

Dobro jutro ☺️
    Pitala sam za preeklampsiju jer sam već dva dana u bolnici, došla sam zbog bolova ispod desnog rebra, a tako mi je identično bilo u prvoj trudnoći kada sam imala kolestazu. Srećom sad je isključena. Onda mi se pojavila glavobolja pa su me pratili jer su i to dva simptoma preeklampsije (iako nemam tlak, oticanje ni proteine), pa su rekli da danas mogu doma, ionako sam za 5 dana opet u ZG pa će se lako pratiti ako nešto bude.
    I moj drugi je bio poprečno, točno taj opis, kao kolut oko trbuha 😅
    Sretno na pregledima 🥰

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

buhtlica23
    23. Veljača 2024. 10:40

Sandra25

Da, da - kod mene je dijagnoza bila preklampsija. Ja sam osim visokog tlaka i proteina u urinu dobila 28 kg u toj trudnoci i nenormalno sam natekla. Jos uvijek cuvam sliku stopala tada i doslovno mi je bilo kao bacva. Taj dan kad sam zavrsila u bolnici osjecala sam se malo losije nego inace, al kako sam dosla taj dan na pregled moja doktorica me odmah ostavila tamo. U bolnici sam bila 7 dana i davali su mi nekakvu terapiju koja uopce nije pomagala. Bilo je takodjer price o carskome ali na kraju sam isla na indukciju, radjala 14-15 sati i rodila prirodno svoga diva od skoro 5 kg🤣 cim je on izasao pao je i tlak

Ajmee bebaa 5 kila uf svaka čast.
    Meni su rekli da je beba oko 4 kile  ja sam sva bila van sebe jer boze kako cu je rodit toliku 🤣🤣nakraju bila 3200 🤣..
    Sve u svemu vise ne vjerujem njihovim mjerama 🫣😁
    A sto se tice stopala i moja su bila koma danima poslje carskog 🫣 kad sam hodala imala sam osjecaj kao da su mi oba stopala utrnila i nekako onako koda su mi noge propadale dok sam hodala a obzirom da me sve uzasno bolilo od carskog doslo mi je da placem svaki put hahha. Smirilo se negdje nakon tjedan dana. Tad su počele poprimati normalni izgled. Iz bolnice sam izasla 10ti dan ali i tada sam jedva obukla patike. A tad su vec izgledale kao normalna stopala do onda ako 2 buhtle ahhaha

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍🤵31 👰29

• Bananica80
    23. Veljača 2024. 11:52

E, sjecam se da ste spominjale masazu medjice al ne mogu naci na kojim stranicama je bila prica o tome.. Vi koje ste masirale, jel mislite da je bilo uspjesno? Jel vam bilo tesko to izvesti? Meni se svidja pomisao da si mogu olaksati na porodu, al iskreno, malo mi nije svejedno gurati ruke i ulje dolje u gospodju 🙈 em me malo frka cackati po svemu radi nekih bakterija i toga svega, em mi djeluje bolno dole sad djelovati, em  ne znam kako ovako ogromna da to izvedem. A nekako ne bih muza haltala za to - samo da ne ubijem romantiku za kasnije 🤣🤣🤣 mi nemamo odnose vec neko vrijeme u trudnoci - zapravo dosta dugo - jer sam u ranoj trudnoci bila na utrogestanu - pa je to smetalo, a kad sam se skinula sa njega sam vec bila dosta velika i nekako mi nije bas bilo do seksa 🙈

• BlackRose
    23. Veljača 2024. 12:27

Bananica80

E, sjecam se da ste spominjale masazu medjice al ne mogu naci na kojim stranicama je bila prica o tome.. Vi koje ste masirale, jel mislite da je bilo uspjesno? Jel vam bilo tesko to izvesti? Meni se svidja pomisao da si mogu olaksati na porodu, al iskreno, malo mi nije svejedno gurati ruke i ulje dolje u gospodju 🙈 em me malo frka cackati po svemu radi nekih bakterija i toga svega, em mi djeluje bolno dole sad djelovati, em ne znam kako ovako ogromna da to izvedem. A nekako ne bih muza haltala za to - samo da ne ubijem romantiku za kasnije 🤣🤣🤣 mi nemamo odnose vec neko vrijeme u trudnoci - zapravo dosta dugo - jer sam u ranoj trudnoci bila na utrogestanu - pa je to smetalo, a kad sam se skinula sa njega sam vec bila dosta velika i nekako mi nije bas bilo do seksa 🙈

Probala u prvoj trudnoci, ali nije mi bas pomoglo. Svejedno su me rezali. Ako si dolje ko ja, onda nema neke pomoci. To nam je cak i bilo receno na vjezbama za trudnice. Isto je i sa strijama. Netko ne dobi nijednu bez krema, a netko moze koristiti sve zivo i opet popuca. Ja sam dolje "kruta" i pomirila sam se s tim 😅

amystiqa
    23. Veljača 2024. 12:27

Yellowsubmarine

Moj prvi ti je u tim tjednima bio poprečno, radila one spinning babies vježbe i okrenuo se normalno. Točno se sjećam tog osjećaja poprečnog, doslovno i lijevi i desno gurao. 

2020. 👦🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.