Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Baby.nb.3
    21. Veljača 2024. 12:25

Bananica80

Baby.nb.3

Dobro jutro ☺️
    Kako ste danas?
    Mene jučer navečer uhvatile neke kontrakcije pa sam čak počela pisati, bile su na 15-20min, jedno sat i pol tako, ali sam ustala, popila čaja, legla u krevet i prošlo je, ali bome je bilo gadno, mislila sam si da ako se tako nastavi idem na hitnu.
    Još me i ispod desnog rebra boli, tako mi je bilo i s prvim kad sam imala kolestazu, a bol u žuči bude baš gadna pa se nadam da se neće ponoviti 🙏 Od danas žučna dijeta 😅

U kojem tjednu si skuzila kolestazu u prosloj trudnoci? I kako? Ja sam nesto imala povisene jetrene na pocetku t., sad su okej al ih nisam isto dugo provjeravala

Imala sam duuugo bolove pod desnim rebrom, ali kako je beba bila visoko, mislila sam da je zbog toga i trpila. Onda jednom nisam više mogla i kad sam došla na pregled je i dr. komentirala kako sam žuta i malo natekla, napravila hepatogram i lipidogram i obavezno žučne kiseline, po njima vidiš jel imaš kolestazu. Ja nisam imala svrbež dlanova i tabana (što je najčešći simptom), ali nalazi krvi su pokazali. 

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Alexica
    21. Veljača 2024. 12:29

lucq

Čestitam cure na porodima💜
    Alexica kako si zadovoljna s Podobnikom?

Sve odlicno, stvarno su svi ok, govore ti svaki korak koji rade, potrude se oko dojenja ako zelis dojiti. Za sve te pitaju za dopustenje. Smjestaj i mir koji imas je super, a s druge strane si malo usamljen (sigurno je ipak lijepo imat neku cimericu i podruzit se. Mene je sorala neka tuga pa mi ta tisina i samoca nekad nije odgovarala), svi brinu za tebe, hrana je odlicna. Bebu mozes traziti cijelo vrijeme, a mogu ti je i uzeti. Mi smo noci provodili odvojeni ali su mi ga dovodili vec oko 5 na dojenje, zadnju noc smo svaka 3h dojili ili izdajali. 
    Meni je mozda previse nekih informacija bilo pa bi bila sretna da neke stvari mogu vise puta proci s njima, a i rana od carskog me dosta ogranicavala s bebom pa sam nekad imala osjecaj da cu bit dosadna ako ih stalno zovem za pomoc (ali nitko nikad nije nista negodovao, daoace uvijek su pitali sto jos trebam). Malo mi je i tempo bio naporan, ali samo zato sto sam ja puno bila s bebom pa nisam nekad stigla ni do wca, a i stalno je neki muving po pitanju terapije/hrane/vizite. 
    Imas vizitu 2x dnevno, izvjestaje pedijatra i ultrazvuk dan prije izlaska.
    Carski kojeg sam htjela izbjeci mi je stvarno bio lijepo iskustvo- anesteziolog je predivan, moj doktor isto, pedijatrica puna ljubavi, sve sestre pune podrske. Mene je taj dan indukcije bas jako stresirao jer se nista nije desavalo i bilo me jako strah carskog i spinalne (mozda se zato ni nije nista desavalo jer sam jako htjela da nesto krene), ali zapravo gledajuci unatrag doslovno nikakvo bolno iskustvo (osim iducih par dana, ali dobijes svu potrebnu terapiju tako da ni to nije strasno).
    Mislim da takvu podrsku u slucaju carskog ne bi imala u bolnici. A ne znam ni dal bi u bolnici izbjegla indukciju s obzirom na gestacijski pa bi me sve ovo isto docekalo ali vjerojatno stresnije 

Anica88
    21. Veljača 2024. 12:38

BlackRose

Cure, kako vi spavate? Evo ja se ne mogu vise nikako naspavati. Ili se budim po noci ili se probudim prerano ujutro (tipa 4:30h) i vise ne mogu zaspati. Navecer me svlada umor i u 22h na veliko vec spavam makar sam inace vise nocna ptica 😅
    Grcevi me sve cesce love u noci, snovi su mi postali toliko zivopisni da se znam buditi zbunjena 😂
    Par dana je bio mir i sad je opet cura jaaako zivahna. Trbuh non stop poskakuje 😏

Uspijem izdrzati budna do 9, najkasnije 10. Onda se budim svakih sat vremena jer mi se piski, promijenim bok na kojem spavam i vecinom odmah zaspim. Kad se probudim za wc oko 3-4, ne mogu zaspati pa sat vremena gledam serije i onda spavam do 6-7 u komadu 

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

amystiqa
    21. Veljača 2024. 15:01

Bananica80

E, jeste li vec se raspitale tj nasle pedijatra? Pogotovo vi koje ste u vecem gradu gdje ima i kakav takav "izbor". Jel postoji neka FB grupa ili forum gdje se raspravlja o tome? Trebaju mi recenzije lijecnika u Zg 😃 Znam da su svi pedijatri overbooked i da koga odaberes - u njega/nje ostajes. A i kad se beba rodi, duzni su te primiti - ne mogu te odbiti iako su "puni". Pa se ne bi htjela zeznuti u startu. Kaze mi frendica da gadjam nekog tko ima e-mail korespondenciju sa pacijentima. A kako da ja to saznam 🙃

Nažalost mogu te odbiti iako dođeš s bebom ako su puni. Hoću reći, ne znam jel smiju, ali odbijaju. 
    Recimo kod tih na dobrom glasu je baš teško upasti, eventualno ako imaš baš sreće da se netko ispisao ili neku vezu. 
    Mene to jako frustrira jer sam nezadovoljna pedijatricom starijeg sina, a nema šanse da se prebaciš kad već imaš pedijatra. Zato bih htjela nekog dobrog za drugo, ali eto, lutrija tko će htjeti primiti. 

2020. 👦🏻

Anica88
    21. Veljača 2024. 15:15

amystiqa

Bananica80

E, jeste li vec se raspitale tj nasle pedijatra? Pogotovo vi koje ste u vecem gradu gdje ima i kakav takav "izbor". Jel postoji neka FB grupa ili forum gdje se raspravlja o tome? Trebaju mi recenzije lijecnika u Zg 😃 Znam da su svi pedijatri overbooked i da koga odaberes - u njega/nje ostajes. A i kad se beba rodi, duzni su te primiti - ne mogu te odbiti iako su "puni". Pa se ne bi htjela zeznuti u startu. Kaze mi frendica da gadjam nekog tko ima e-mail korespondenciju sa pacijentima. A kako da ja to saznam 🙃
    Nažalost mogu te odbiti iako dođeš s bebom ako su puni. Hoću reći, ne znam jel smiju, ali odbijaju.
    Recimo kod tih na dobrom glasu je baš teško upasti, eventualno ako imaš baš sreće da se netko ispisao ili neku vezu.
    Mene to jako frustrira jer sam nezadovoljna pedijatricom starijeg sina, a nema šanse da se prebaciš kad već imaš pedijatra. Zato bih htjela nekog dobrog za drugo, ali eto, lutrija tko će htjeti primiti.

Ne mozes se vise prebaciti? :(
    Moj kvart ce na jesen dobiti pedijatra, trenutno ga nema. I zato jer ce mi se dijete roditi malo prije toga cu cijelo vrijeme morati ici kod pedijatra autom pola sata na drugi kraj grada? :(

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Bananica80
    21. Veljača 2024. 15:17

amystiqa

Bananica80

Hm.. ja sam shvatila da kad nemas pedijatra te ne mogu odbiti. Mogu ako nisi njihov "kvart". E sad to ne znam kako se gleda, jel po mjesnim odborima, ulicama, di mogu naci koji su pedijatri u mom kvartu? A i ovo sam ja kao cula - dakle nemam provjerenu informaciju nego je rekla- kazala. Ne znam jel se ti vodis kao da vec imas pedijatra, radi prvog djeteta.. al to mi je skroz bezveze, pa logicno bi mi bilo da se za svako "novo" dijete racuna kao da mu treba i (novi) lijecnik?  A koji si kvart, da probam izbjeci tvoju pedijatricu? 😅 ja sam na Prisavlju - DZ Centar. Najblizi kao veci DZ su mi Kruge i Knezija. Mozda i Runjaninova.

amystiqa
    21. Veljača 2024. 15:28

Bananica80

amystiqa

Bananica80

Hm.. ja sam shvatila da kad nemas pedijatra te ne mogu odbiti. Mogu ako nisi njihov "kvart". E sad to ne znam kako se gleda, jel po mjesnim odborima, ulicama, di mogu naci koji su pedijatri u mom kvartu? A i ovo sam ja kao cula - dakle nemam provjerenu informaciju nego je rekla- kazala. Ne znam jel se ti vodis kao da vec imas pedijatra, radi prvog djeteta.. al to mi je skroz bezveze, pa logicno bi mi bilo da se za svako "novo" dijete racuna kao da mu treba i (novi) lijecnik? A koji si kvart, da probam izbjeci tvoju pedijatricu? 😅 ja sam na Prisavlju - DZ Centar. Najblizi kao veci DZ su mi Kruge i Knezija. Mozda i Runjaninova.

Mi smo u DZ Centar, ali Siget. Pedijatrica Schwarz, naravno ima mjesta kod nje kad u 21.st. ne koristi mail, a rijetko kad ju uspiješ i telefonom dobiti. Doslovno za svaki recept, uputnicu i ispričnicu joj moram ići na vrata. 🙄
    Mislim da nije po defaultu za drugo dijete isti pedijatar, često ljudi upisuju tako naravno jer im je zgodnije, ali nije nužno da mora biti. 
    Iskreno, za dobrog pedijatra bi i vozila pola sata ako treba. Ali dobar ti dosta toga može riješiti mailom i telefonom pa da ne moraš ni dolaziti. 

2020. 👦🏻

amystiqa
    21. Veljača 2024. 15:41

Anica88

amystiqa

Bananica80

Ne mozes se vise prebaciti? :(
    Moj kvart ce na jesen dobiti pedijatra, trenutno ga nema. I zato jer ce mi se dijete roditi malo prije toga cu cijelo vrijeme morati ici kod pedijatra autom pola sata na drugi kraj grada? :(

Možeš se načelno prebaciti, ali mene je odbilo jedno 5-6. Navodno kad imaš pedijatra već je nemoguće. :/ Tako da treba dobro odabrati za bebu, makar se i vozila pola sata, vjeruj mi. 

2020. 👦🏻

• Sandra25
    21. Veljača 2024. 15:46

Ja nemam plan poroda, niti znam sto bi trebala planirati. Ja znam kako je to bilo prosli put kod mene u Splitu. Svi su bili ljubazni, djelomicno su mi pojasnjavali situaciju, ali zapravo 70% od tih 14 sati lezala sam i nisam imala pojma sto se dogadja i u kojoj sam fazi. Kad je doslo do samog kraja, nastala je strka i nit me tko pitao slazem li se s time da mi naprave rez velicine rusije niti mi je tko objasnio da ce to biti van truda i da cu osjetiti svaki mikromilimetar dok me budu rezali. Ali opet kad gledam danas na sve to, dobro je🤣 izvukli smo zivu glavu🤣
    Sada sam u fazi da se tjesim da ce ovaj drugi porod valjda biti barem malo laksi i brzi.
    Sto se spavanja tice sve losije spavam, i onda sam po danu za nista, ali se tjeram svaki dan da predjem makar 4-5 km jer znam da svakako od spavanja nema nista pa onda bolje da sam na zraku i da se krecem

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• BlackRose
    21. Veljača 2024. 16:05

posvudusa2

BlackRose

Cure, kako vi spavate? Evo ja se ne mogu vise nikako naspavati. Ili se budim po noci ili se probudim prerano ujutro (tipa 4:30h) i vise ne mogu zaspati. Navecer me svlada umor i u 22h na veliko vec spavam makar sam inace vise nocna ptica 😅
    Grcevi me sve cesce love u noci, snovi su mi postali toliko zivopisni da se znam buditi zbunjena 😂
    Par dana je bio mir i sad je opet cura jaaako zivahna. Trbuh non stop poskakuje 😏
    Ja ne spavam 🤣
    Sinoć sam zaspala oko 11 i do 1 spavala onda sam zujala do 5, p sam opet zaspala na sat vremena. Sad sam evo sat i pol odspavala jer sam krepana.
    Ali jako jako loše spavam, inače nisam od spavanja po danu i baš se mučim da se odmorim. Preogromna sam si, nikako se namjestit a i žgaravica me guši koliko me muči čim legnem.Iskreno se nadam da će na idućem pregledeu 1.3. reći to je to, dođite 4.3. i 5.3. carski.
    Pun mi kufer trudnoće 😅

Upravo to. Inace klinci znaju biti s nama u krevetu pa onda spavam u krevetu od starije kceri ili na kaucu. Ako me ne bude oni, probudi me nesto deseto. Ili mi se pisa ili sam zedna, uzas 🙈 onda se zalezim na jednoj strani i opet sam ujutro za nista 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.