Kad sam imala osjecaj da cu se taj dan poroditi, onda se nije nista dogodilo. Kad mi nije bilo ni na kraj pameti i obavljala sam sve zivo i nezivo, onda me primilo bez ikakvih naznaka prije. Tako da nisam mjerodavna 😂
Cure, jel zna koja kolika je potpora za novorođence od hzzo? Stvarno je 309€? Neznam dal se krivo sjecam, ali mi je nekako ostalo da je bila oko 3000kn 🤔Jep.. 309 eura. Naknada za komplikacije je isto ostala ista crkavica kao i dok je bila kuna. Nevermind inflacija :(Jednokratnu su onda smanjili ako se ne varam 😶
Zato jos radim jer sam obrtnik pausalist i naknade su sramota. Radim ponekad po cijele dane, sve uredno placam, a dobim mozda 100€ vise nego nezaposlena mama 🫣 neznam koliko je sad, ali 2022. sam dobivala 2995kn porodiljnu naknadu
A koliko kuzim porodiljna naknada - za rodiljni dopust je prosjek zadnjih 6 placa. Onda ono sto ide iza - roditeljski - to nisam sigurna, ucinilo mi se da sam vidjela da je prosjek placa ili max 991eur (ako su ti place vise od 991 eur onda dobivas to). A komplikacije su bile tipa 560e - tj prosjek zadnjih 6mj place, s tim da ak je veci od 560 dobijes to a ak je manji dobijes koliko je 🙈 Ne znam kako je to kad si pausalist - kako ti sebi obracunavas/isplacujes placu. Jel si mozes "nabildat" place, pa da ti izracun za rodiljni bude veci? Il ti je kasno za to
Kad sam imala osjecaj da cu se taj dan poroditi, onda se nije nista dogodilo. Kad mi nije bilo ni na kraj pameti i obavljala sam sve zivo i nezivo, onda me primilo bez ikakvih naznaka prije. Tako da nisam mjerodavna 😂
Cure, jel zna koja kolika je potpora za novorođence od hzzo? Stvarno je 309€? Neznam dal se krivo sjecam, ali mi je nekako ostalo da je bila oko 3000kn 🤔
Je li to potpora koju svi roditelji dobiju. Ja sam u Zg i znam da ima potpora od grada samo ako imas prebivaliste 5 i vise godina. Ja imam prebivaliste 3 i pol godine, a prije toga boraviste 2 god, pa sam se oprostila sa tom gradskom naknadom haha
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
A sad su dizali nesto sa 330€ na 600€ kao potpora za novorodeno dijete u gradu Zagrebu pa ne znam jel to izglasano, i jos se dobije od drzave il koga vec oko 300€ potpora
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
A sad su dizali nesto sa 330€ na 600€ kao potpora za novorodeno dijete u gradu Zagrebu pa ne znam jel to izglasano, i jos se dobije od drzave il koga vec oko 300€ potpora
Nije to još izglasano. Tek je prijedlog. Zelena ovu od HZZO-a svi dobivaju. Samo se trebaš prijaviti.
2020. 👦🏻
Cure, jel zna koja kolika je potpora za novorođence od hzzo? Stvarno je 309€? Neznam dal se krivo sjecam, ali mi je nekako ostalo da je bila oko 3000kn 🤔Jep.. 309 eura. Naknada za komplikacije je isto ostala ista crkavica kao i dok je bila kuna. Nevermind inflacija :(Jednokratnu su onda smanjili ako se ne varam 😶
Zato jos radim jer sam obrtnik pausalist i naknade su sramota. Radim ponekad po cijele dane, sve uredno placam, a dobim mozda 100€ vise nego nezaposlena mama 🫣 neznam koliko je sad, ali 2022. sam dobivala 2995kn porodiljnu naknaduA koliko kuzim porodiljna naknada - za rodiljni dopust je prosjek zadnjih 6 placa. Onda ono sto ide iza - roditeljski - to nisam sigurna, ucinilo mi se da sam vidjela da je prosjek placa ili max 991eur (ako su ti place vise od 991 eur onda dobivas to). A komplikacije su bile tipa 560e - tj prosjek zadnjih 6mj place, s tim da ak je veci od 560 dobijes to a ak je manji dobijes koliko je 🙈 Ne znam kako je to kad si pausalist - kako ti sebi obracunavas/isplacujes placu. Jel si mozes "nabildat" place, pa da ti izracun za rodiljni bude veci? Il ti je kasno za to
Obrtnici nemaju place. Bila sam na porodiljnom samo 6mj, ostatak sam koristila na pola radnog vremena jer mi je financijski bilo neisplativo biti godinu dana doma. Sad planiram koristiti samo obaveznih 70 dana upravo jer su naknade sramotne. Samo da nam ne kazu da nek nemamo djecu. Obrtnicima se obracunava ona minimalna naknada i nema tu pomoci nazalost
Cure, jel zna koja kolika je potpora za novorođence od hzzo? Stvarno je 309€? Neznam dal se krivo sjecam, ali mi je nekako ostalo da je bila oko 3000kn 🤔Je li to potpora koju svi roditelji dobiju. Ja sam u Zg i znam da ima potpora od grada samo ako imas prebivaliste 5 i vise godina. Ja imam prebivaliste 3 i pol godine, a prije toga boraviste 2 god, pa sam se oprostila sa tom gradskom naknadom haha
Da, to je potpora od hzzo-a. Opcine i gradovi daju jos dodatno.
Zato jos radim jer sam obrtnik pausalist i naknade su sramota. Radim ponekad po cijele dane, sve uredno placam, a dobim mozda 100€ vise nego nezaposlena mama 🫣 neznam koliko je sad, ali 2022. sam dobivala 2995kn porodiljnu naknaduA koliko kuzim porodiljna naknada - za rodiljni dopust je prosjek zadnjih 6 placa. Onda ono sto ide iza - roditeljski - to nisam sigurna, ucinilo mi se da sam vidjela da je prosjek placa ili max 991eur (ako su ti place vise od 991 eur onda dobivas to). A komplikacije su bile tipa 560e - tj prosjek zadnjih 6mj place, s tim da ak je veci od 560 dobijes to a ak je manji dobijes koliko je 🙈 Ne znam kako je to kad si pausalist - kako ti sebi obracunavas/isplacujes placu. Jel si mozes "nabildat" place, pa da ti izracun za rodiljni bude veci? Il ti je kasno za toObrtnici nemaju place. Bila sam na porodiljnom samo 6mj, ostatak sam koristila na pola radnog vremena jer mi je financijski bilo neisplativo biti godinu dana doma. Sad planiram koristiti samo obaveznih 70 dana upravo jer su naknade sramotne. Samo da nam ne kazu da nek nemamo djecu. Obrtnicima se obracunava ona minimalna naknada i nema tu pomoci nazalost
E bas koma. Jako nefer. A kao potice se poduzetnistvo i pronatalitna politika. Mos mislit 😅
Zato jos radim jer sam obrtnik pausalist i naknade su sramota. Radim ponekad po cijele dane, sve uredno placam, a dobim mozda 100€ vise nego nezaposlena mama 🫣 neznam koliko je sad, ali 2022. sam dobivala 2995kn porodiljnu naknaduA koliko kuzim porodiljna naknada - za rodiljni dopust je prosjek zadnjih 6 placa. Onda ono sto ide iza - roditeljski - to nisam sigurna, ucinilo mi se da sam vidjela da je prosjek placa ili max 991eur (ako su ti place vise od 991 eur onda dobivas to). A komplikacije su bile tipa 560e - tj prosjek zadnjih 6mj place, s tim da ak je veci od 560 dobijes to a ak je manji dobijes koliko je 🙈 Ne znam kako je to kad si pausalist - kako ti sebi obracunavas/isplacujes placu. Jel si mozes "nabildat" place, pa da ti izracun za rodiljni bude veci? Il ti je kasno za to
Ahaa, sad sam skuzila. A meni je to sve isto 🤣 nije roditeljska naknada od 6.-og mj zivota? Ja sam bila doma samo prvih 6mj. Mislim da sam dobro napisala i da je to porodiljni. Uglavnom, sad cu koristiti samo 70 dana, a ostatak do 6.-og mj zivota ce muz jer se meni nikako ne isplati. Ostale 2,5god cemo se dijeliti prema nasim poslovima. Ja cu na pola radnog vremena kroz zimski period, a on ce koristiti kroz ljetni jer nam tako padaju sezone na nasim poslovima
Ma koje su vam to jednokratne podloge za presvlačenje? 🤦😅
Ja kao da imam prvo 😂😂
Imala sam uvijek onu podlogu iz ikee, preko navlaku i onda tetra pelenu koju bi mijenjala ako bi što promočilo..
https://www.dm.hr/babylove-podloga-za-previjanje-p4066447119503.htmlOvako izgledaju u dm. Ima ih u Milera, Bipi… vjerujem da ima tipa konzum itd. Jednokratne, al ako ne prokaki na nju onda moze i vise puta😅
Ovo micanje bebe uopce vise nije slatko nego imam osjecaj da ce mi otvorit trbuh ko vrata i da sam iznutra izranjavana od pokreta i okretanja
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Sortiraj odgovore
Najstariji