Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Malena1122
    08. Veljača 2024. 13:02

Zelena123

Posvudusa tvoj je bebač baš bebač :D Ja sam prošli tjedan bila na kontroli sa 33 tjedna i moj je bio 1948 gr xD
    Ja ne kužim zašto neko osoblje pravi dramu oko vode i hrane, pa pogotovo vode. Pobogu kako se rade hitne operacije i sl, ne vidim razlog zašto se voda ne bi mogla popiti. Ja planiram isto ponijeti energetskih čokoladica i par bočica vode. Neki dan sam vidjela u FB grupi kako jednoj rodilji u Dubrovniku nisu dali ni kap vode, nego su joj u nekoliko navrata namočili gazu da pocucla - pa to je za prijavu, strašno nešto.
    Što se tiče očinskog dopusta, moj suprug je to službeno najavio poslodavcu. Ja sam prilikom slanja doznaka u HZZO, mail-om pitala što suprug treba za taj dopust, rekli su mi se javiti i ništa evo… Kako to najlakše riješiti?

Pa evo ne znam baš tko je takav bio u Dubrovniku. Ja sam normalno pila vodu u rađaoni. I sve moje frendice imaju dobro iskustvo. Nekad i žene vole da pretjeruju i ko zna kakva je situacija bila. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• lalllla
    08. Veljača 2024. 13:13

Mene su primili u radaonu oko 1 ujutro i rodila sam u 8:42, nirmalno sam pila i vjv bi i jela al meni nije bilo do hrane tako da nisam imala s tim problema. Muz mi je samo stavljao vodu u usta i to sam pila bas dosta cijelo vrijeme jer trudovi izmore i osuse sve iz tebe

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Zelena123
    08. Veljača 2024. 13:21

Malena1122

Zelena123

Posvudusa tvoj je bebač baš bebač :D Ja sam prošli tjedan bila na kontroli sa 33 tjedna i moj je bio 1948 gr xD
    Ja ne kužim zašto neko osoblje pravi dramu oko vode i hrane, pa pogotovo vode. Pobogu kako se rade hitne operacije i sl, ne vidim razlog zašto se voda ne bi mogla popiti. Ja planiram isto ponijeti energetskih čokoladica i par bočica vode. Neki dan sam vidjela u FB grupi kako jednoj rodilji u Dubrovniku nisu dali ni kap vode, nego su joj u nekoliko navrata namočili gazu da pocucla - pa to je za prijavu, strašno nešto.
    Što se tiče očinskog dopusta, moj suprug je to službeno najavio poslodavcu. Ja sam prilikom slanja doznaka u HZZO, mail-om pitala što suprug treba za taj dopust, rekli su mi se javiti i ništa evo… Kako to najlakše riješiti?

Pa evo ne znam baš tko je takav bio u Dubrovniku. Ja sam normalno pila vodu u rađaoni. I sve moje frendice imaju dobro iskustvo. Nekad i žene vole da pretjeruju i ko zna kakva je situacija bila.

A eto nazalost uvijek se nadje netko tko losije prodje. Pratila sam jednu objavu u grupi, pa je ta zena opisala svoje iskustvo i bas mi je to za vodu upalo u oci. Naravno svi smo drugaciji i tko zna kakva je situacija bila

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• tear_of_happiness
    08. Veljača 2024. 13:22

posvudusa2

Ja sam imala uzv sad, sutra sam 34 točno, procjena 3450gr. Posteljica mi se spustila na ožiljak pa moram paziti još koji tjedan oko dizanja i kretanja. Dobro pa sam većinu već spremila. Okrenuo se na glavu, nadam se da neće krenuti prirodno, imam očajan strah od orirodnog poroda

O wow, bome jako ti je veliki bebač, moj u 34+4 bio kilu manje po procjeni, 2600 😅
    Ja nisam još rađala nego nam je na tečaju za trudnice i partnere anesteziolog pričao kako nije zabranjeno jesti i piti tijekom poroda, ali da bi bilo bolje čim manje u slučaju da treba hitan carski. Za jelo još i mogu razumjeti, ali za vodu mi nije baš jasno.

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

• BlackRose
    08. Veljača 2024. 13:38

Inace isto ne mogu biti dugo bez hrane, ali trudovi itekako mijenjaju stvar. Jela navecer, trudovi poceli oko 3h u noc, ujutro pojela bananu i pola obicnog klipica i navecer do 23h kad sam dosla u sobu nisam jela nista. I onda mi skoro nebi dali zbog povisenog tlaka i proteina u urinu. Glad nisam uopce osjecala, samo sam bila jako zedna. Pri nama isto nedaju vodu, ali sam pila svako malo po gutljaj, dva i nista mi nisu rekli. Samo su upozorili da ne pijem previse.

sisy
    08. Veljača 2024. 13:48

Kontrola je prošla dobro, bebica se okrenula na glavicu i vjerojatno se više neće ni okretati do poroda. Teska je 2 000 g i dr je procijenio da će biti oko 3 kg na porodu. 
    Kolica smo kupili Cybex e-PRIAM, uz njih sportski dio, korpu za spavanje, nosiljku Cloud T i isoFIX 180° baza za auto, sve platinum i u sepia black boji. Mnogo smo zadovoljni, jako kvalitetna kolica i oprema.
    Polako smo počeli sa nabavkom stvari za bebicu, do sada ništa nismo kupili, čak ni dudicu. 
    Torbu za bolnicu namjeravam spakovati kada uđem u 37. tjedan. Ako beba urani uvijek mi mogu sve nabaviti i donijeti u roku par sati, tako da neću da žurim sa tim niti da se opterećujem. 
    Ja jedem sve manje, gladna kao vuk a zasitim se od par zalogaja, pa jedem češće a manje. Postala sam troma, umaram se dosta brzo i zadišem se nakon par koraka, također ne mogu prespavati cijelu noć, budim se i ostajem po par sati budna, bacam noge po MM i on jadan ne moze spavati od mene. Sve u svemu jedva cekam porod, a znam da nista lakše neće biti 😂

🙋🏻‍♀️37
    🙋🏻‍♂️42
    28.03.'24. D🌸
    Trudimo se od 8/22
    12/22 biokemijska
    14.07.'23. +
    15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
    27.7. B 11299
    1.pregled 5.8. ❤
    Panorama ✅️♀️

Yellowsubmarine
    08. Veljača 2024. 13:50

Sumnjam da cu jesti al brate vode mi daj. Sigurno cu u torbu staviti nesto za pregristi za da imam za svaki slucaj ( kekse kroasan ili nesto ). 
    Te ludorije ne smijes piti navlazi usta i to, kakav cirkus, pa kako kad su hitne operacije nakon nesreca i slicno a neko se bas doma fino najeo i napio😅 Spavacice- hvala cure za savjete, onda cu i ja ubaciti kratke rukave 👍🏼

Maša🤰🏼
    08. Veljača 2024. 13:54

sisy

Kontrola je prošla dobro, bebica se okrenula na glavicu i vjerojatno se više neće ni okretati do poroda. Teska je 2 000 g i dr je procijenio da će biti oko 3 kg na porodu.
    Kolica smo kupili Cybex e-PRIAM, uz njih sportski dio, korpu za spavanje, nosiljku Cloud T i isoFIX 180° baza za auto, sve platinum i u sepia black boji. Mnogo smo zadovoljni, jako kvalitetna kolica i oprema.
    Polako smo počeli sa nabavkom stvari za bebicu, do sada ništa nismo kupili, čak ni dudicu.
    Torbu za bolnicu namjeravam spakovati kada uđem u 37. tjedan. Ako beba urani uvijek mi mogu sve nabaviti i donijeti u roku par sati, tako da neću da žurim sa tim niti da se opterećujem.
    Jajedem sve manje, gladna kao vuk a zasitim se od par zalogaja, pa jedem češće a manje. Postala sam troma, umaram se dosta brzo i zadišem se nakon par koraka, također ne mogu prespavati cijelu noć, budim se i ostajem po par sati budna, bacam noge po MM i on jadan ne moze spavati od mene. Sve u svemu jedva cekam porod, a znam da nista lakše neće biti 😂

I meni je danas konacno dosla ta T baza za jaje . Ja sam uzelo ono bijelo platinum + T i samo da znas ljubomorna sam na priam 🙈 baaaas sam ih zeljela ali kako imam cybex talos od sina mi se nije isplatilo kupovat sad priam ALI BUDEM ZA 3 dite :P a i ovako planiram u kisobran kolica naknadno pa onooo.Drago mi je da je sve super, pratimo se 🩷

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g 12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

amystiqa
    08. Veljača 2024. 13:59

Malena1122

amystiqa

Malena1122

U radaoni mi nije bilo baš do jela😅. Došla sam u trudovima misleći da ću na indukciju i rekla mi je da moram odma pojesti sendvič ili nešto radi indukcije. Al mi nije išlo jedenje u radaoni. Svakako nećete tamo bit 10 sati.
    Kako ne? Ja sam bila s prvim 10h ravno u rađaoni. I onda na hitni carski. S tim da je krenulo oko 2 ujutro pa nisam ni tih par sati prije spavanja jela sigurno.
    Ali nije mi bilo do hrane u rađaoni, do definitivno. Žedna sam bila, ali vodu sam smjela.
    Kod nas ne drže toliko u rađaoni 🫣. Tek kad si dovoljno otvorena ideš

Gdje kod nas? 😁 Ja sam rodila kod nas (ako misliš Hr), u Merkuru. A bila sam dovoljno otvorena za rađaonu kad sam ušla, 4 cm. I onda otvaranje sto godina i na kraju ne spuštanje malca i kod skroz otvorenosti i hitan CR. 

2020. 👦🏻

• Sandra25
    08. Veljača 2024. 14:05

Evo mog iskustva sa hranom🤣
    Dakle ja sam zavrsila par dana prije poroda u bolnici zbog preklampsije (radi se o Splitu), i u cetvrtak popodne rekli su mi da ne jedem nista nakon 20 h jer cemo ujutro pokusati sa indukcijom pa ako ne ide da cu ici na carski tako da ne smijem nista jesti. Ujutro sam u 7 vec bila u radjaoni, a rodila sam u 21:45 u petak. Znaci nisam jela nekih 26 sati. Vodu mi nisu davali samo povremeno da mi se moce usta gazom. I to sve skupa dovelo je do toga kad je trebalo tiskati i napraviti onaj konacan izgon ja nisam imala snage. Sto od iscrpljenosti, sto od gladi, sto od zedji. Iskreno tokom cijelog trajanja poroda nije mi ni bilo do hrane, ali kad su me oko ponoci doveli u sobu bila sam gladna kao vuk a nisam imala nista. Zato cure obavezno spremite neke stvari u svoju torbu, bolje i da ne treba, nego da vam kao meni treba, a nemate. Ovaj put se bome dobro opremam. Netko je pitao za neke energetske plocice. Ja sam bila vegan nekoliko godina i tada sam otkrila ove. Jos uvijek ih moram imati doma jer su odlicnog okusa i super opcija kad trebam nesto brzinski, uz to hrvatski proizvod sto je veliki plus.
    https://greenandmore.eu/product-category/activated_raw_cookies_bars

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.