Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Alexica
    08. Veljača 2024. 15:47

Ajme lazem, nije duzina prsta nego clanak prsta isto.
    Ostalo mi krivo u sjecanju 

• lalllla
    08. Veljača 2024. 15:55

Ja sam pila caj od lista maline. Jela datulje, ananas itd prenijela sam 6 dana ali na porodu nisam popucala ni nista tako da sad jel od toga ili nije nebih znala🤷‍♀️🤷‍♀️ govorim za prvu trudnocu tako da planiram i ovu sad nista me ne kosta

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Maša🤰🏼
    08. Veljača 2024. 16:52

Baby.nb.3

Maša🤰🏼

sisy

Kontrola je prošla dobro, bebica se okrenula na glavicu i vjerojatno se više neće ni okretati do poroda. Teska je 2 000 g i dr je procijenio da će biti oko 3 kg na porodu.
    Kolica smo kupili Cybex e-PRIAM, uz njih sportski dio, korpu za spavanje, nosiljku Cloud T i isoFIX 180° baza za auto, sve platinum i u sepia black boji. Mnogo smo zadovoljni, jako kvalitetna kolica i oprema.
    Polako smo počeli sa nabavkom stvari za bebicu, do sada ništa nismo kupili, čak ni dudicu.
    Torbu za bolnicu namjeravam spakovati kada uđem u 37. tjedan. Ako beba urani uvijek mi mogu sve nabaviti i donijeti u roku par sati, tako da neću da žurim sa tim niti da se opterećujem.
    Jajedem sve manje, gladna kao vuk a zasitim se od par zalogaja, pa jedem češće a manje. Postala sam troma, umaram se dosta brzo i zadišem se nakon par koraka, također ne mogu prespavati cijelu noć, budim se i ostajem po par sati budna, bacam noge po MM i on jadan ne moze spavati od mene. Sve u svemu jedva cekam porod, a znam da nista lakše neće biti 😂
    I meni je danas konacno dosla ta T baza za jaje . Ja sam uzelo ono bijelo platinum + T i samo da znas ljubomorna sam na priam 🙈 baaaas sam ih zeljela ali kako imam cybex talos od sina mi se nije isplatilo kupovat sad priam ALI BUDEM ZA 3 dite :P a i ovako planiram u kisobran kolica naknadno pa onooo.Drago mi je da je sve super, pratimo se 🩷
    Jesu veća Talos ili Balios?

Talos su veca …

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g 12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

Maša🤰🏼
    08. Veljača 2024. 16:56

Ja imam te kntrakcije, stvarno nije cesto ali imam ih i nisam otvorena… za sina ih nisam osjecala pa sam se u 33tt pocela otvarat ETO NEZNAM 😂
    Brojanje pokreta meni je rekao brojat pokrete od 8-9 , od 13-14 i od 20-21 mora bit minimalno 5 pokreta ako ih nema 5 brojis jos sat vremena ako i dalje nema 5 pokreta ravno na hitnu. 
    Ja ih ne brojim jer cim se legnjem 10 minuta ona se izokrece 50 puta tako da nema potrebe 😂

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g 12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

• Anchii97
    08. Veljača 2024. 17:06

Zdravo zenice, nisam se odavno javljala… sad sam 38+3, posto ja živim u NYC ovdje ne rade uopšte Ctg kad se udje u 9ti mjesec… idem svakog petka na kontrolu al’ ta kontrola traje svega 3-5minuta, pitaju me kako se osjecam, imam li lažne kontrakcije, nabroje mi opet koji su znaci da krenem u bolnicu i na Doppler par sekundi čuju otkucaje bebina srca i to je to… Da li sam počela da se otvaram ne znam jer mi ništa od toga ne gledaju 😅 u 37moj nedelji su mi odradili ultrazvuk i rekli da beba ima 3400g da je krupnija malo, da šetam po sat vremena svaki dan… Ja ne brojim pokrete iako su mi rekli da na svaka dva sata treba 10 pokreta da osjetim, meni je beba od samog početka premirna i ja se ne bih vadila iz bolnice onda 😅 osjecam je ja u toku dana al’ to je više kao neko protezanje i osjecaj pod ruku kad iskoči nešto… lažne kontrakcije koje nisu bolne imam uglavnom predveče kad legnem da spavam pa mi se stomak stvrdne par puta… Ja se nadam da ću se poroditi do kraja sledeće sedmice 😍 A sjutra idem na pregled

Martinaaa_
    08. Veljača 2024. 19:35

I ja sam danas bila na pregledu, prvi ctg. Oduzeo mi je 10godina zivota.
    Sestre samo dolazile okrenite se na bok, pa druga kaze okreni se na leda, treca dode kaze uh sad je jos gore vratite se na bok, a na moje pitanje sta nije uredu samo kaze nista, uredu je sve, sad ce doktor doc. I tako 2-3 puta kad sam pitala isto pitanje.Sat vremena sam lezala na ctgu
    Preveliki broj otkucaja srca djeteta, slali me na vadenje krvi mokrace, uzv, provjeravali da li mi curi plodna voda medutim sve je uredu i na uzv su bebini otkucaji uredni hvala Bogu. Sutra moram kod svoga gina, a u subotu ujutro ponovo u bolnicu na ctg i ponoviti sve pretrage

💓

• Alexica
    08. Veljača 2024. 19:58

Tako su i meni ponavljali ctg zadnji put jer kao ima neke oscilacije… malo miran pa malo krenu jaci otkucaji i u krug. Nitko nista en govori, samo mi kazu da se okrenem na drugi bok pa mi kazu: sve je ok da ne brinete, pa mi dodju i prodrmaju trbuh da razbude bebu. 
    Na kraju i je ok, beba ima takav obrazac ponasanja na ctgu koliko sam shvatila doktora. Ali dok si na tom ctgu nista ti nije jasno, a sestre se samo smjeskaju i govore da je ok i istovremeno te vrte na sve strane. 
    Prvi put nisam brinula, a nakon ovog zadnjeg mi vise nije skroz svejedno.

Malena1122
    08. Veljača 2024. 20:00

PAlexica

Da jagodica nam se prestala javljati, steta.Znaci curke vi ste ipak jos skroz zatvorene, unatoc nekim kontrakcijama koje osjetite? A sta s ovim brojanjem pokreta bebe? Mislim ja ne brojim nista, osjetim ga, ali ne znam ni kako se to broji, nekad bas osjecam udarce jer je lud, a nekad samo rasteze trbuh pa ne znam ni sto se broji.I da, ova ulozivost nema veze s otvaranjem ako sam dobro skuzila. Ja sam uloziva za duzinu prsta i to je kao omeksavanje cerviksa ali nakon toga moze doc prije do otvaranja? Ili krivo kuzim?Inace pijem caj lista maline, datulje, pilates lopta, istezanje na prostirci i sto duze setnje.
    Poslusala sam i predavanje u onoj divljoj grupi ali to cuvam tamo za iduci tjedan 😂 seks isto 😂

Ja sam otvorena prst. Mislim da se prvo omekšava pa otvara i isto tako skraćivati Al eto nisam sigurna. Migoljenje i rastezanje se također broji u pokrete. Oni sad nemaju mjesta pa uglavnom to tako ide. Moj se evo danas malo primirio. A jučer je divljao. Al i neki dan bio miran pa opet divljao. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    08. Veljača 2024. 20:01

Alexica

Tako su i meni ponavljali ctg zadnji put jer kao ima neke oscilacije… malo miran pa malo krenu jaci otkucaji i u krug. Nitko nista en govori, samo mi kazu da se okrenem na drugi bok pa mi kazu: sve je ok da ne brinete, pa mi dodju i prodrmaju trbuh da razbude bebu.
    Na kraju i je ok, beba ima takav obrazac ponasanja na ctgu koliko sam shvatila doktora. Ali dok si na tom ctgu nista ti nije jasno, a sestre se samo smjeskaju i govore da je ok i istovremeno te vrte na sve strane.
    Prvi put nisam brinula, a nakon ovog zadnjeg mi vise nije skroz svejedno.

Moj je bio miran pretprošli put pa sam sad pojela čokoladicu prije da me ne zezne i kažu ctg odličan. Možeš pojest nešto sitno. Bolje to nego da se stresiraš. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    08. Veljača 2024. 20:05

Baby.nb.3

Bravo cure za sve dobre preglede i našu lijepu veliku djecu 😍😍 Znamo se već par mjeseci, otkad su bili u milimetrima, a gle neke sad već od 3 kile 🥺🥺
    Jedva čekam da krenu porodi 😍
    Sandra, spominjala si da ti netko čisti, bez obzira što nismo iz istog grada, zanima me cijena po satu?
    Cure, ima netko iskustva s padanjem vrijednosti šećera na OGTT? Vrijednosti su mi 4.7 - 4.7 - 3.1 🙄🤷

Meni šećer zna bit nizak tokom noći pa mi dijabetolog rekao bolje nizak nego visok 😅. Ne znam ti više ništa o tome reći. Iako je t dosta nisko Al ne mora ništa značiti. Opet dođeš na tašte. Šokiraju te glukozom. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.