U radaoni mi nije bilo baš do jela😅. Došla sam u trudovima misleći da ću na indukciju i rekla mi je da moram odma pojesti sendvič ili nešto radi indukcije. Al mi nije išlo jedenje u radaoni. Svakako nećete tamo bit 10 sati.
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Sto se tiče jela u radjaoni.. nzm jel neke bolnice to zbilja daju..niti kome se jede u trudovima 🤣 al moje iskustvo s oba poroda je bilo - ni slučajno nikakvo jelo u radjaoni, a od pića su mi davali vode tek za gutljaj da ovlazim usta. Znaci ne piti, nego povremeno gutljaj, dva.
Nema jela ni pića radi sigurnosti ako nešto krene u krivo, radi hitnog carskog.
Al kažem, to je moje iskustvo. Možda neke bolnice to ne prakticiraju.. 🤷🏻♀️
Koje rodilište?
Meni su u Merkuru zadnji put dali vode da pijem koliko želim, ali hranu ne. I dobro da nisu jer sam završila na hitnom carakom u općoj.
Sad nedavno sam čula da na Sv. Duhu dopuštaju jesti (tipa neki čokoladicu ili energetsku pločicu) za vrijeme poroda.
Karlovac
👩🏻32
👨🏻32
👶🏻💙 2020.
👶🏻💙 2022.
👶🏻🩷 2024.
Haha al kako ćete jest skrivečkii uzimat ako ste na stolu i prikopčane na ctg, a bez pratnje?
Ajde ako je pratnja možda…pa riskirate… al inače 🤷🏻♀️🙈
Na prvom porodu nije smjela bit pratnja radi korone, pa su mi babice brojile gutljaje… a na drugom je bio muž i zabranili jelo, iako sam stigla 8 prstiju otvorena i rodila u kratko vrijeme… al isto dopustili samo par gutljaja vode, jer neće riskirati ako se zakomplicira sto, pa na carski
👩🏻32
👨🏻32
👶🏻💙 2020.
👶🏻💙 2022.
👶🏻🩷 2024.
U radaoni mi nije bilo baš do jela😅. Došla sam u trudovima misleći da ću na indukciju i rekla mi je da moram odma pojesti sendvič ili nešto radi indukcije. Al mi nije išlo jedenje u radaoni. Svakako nećete tamo bit 10 sati.
Kako ne? Ja sam bila s prvim 10h ravno u rađaoni. I onda na hitni carski. S tim da je krenulo oko 2 ujutro pa nisam ni tih par sati prije spavanja jela sigurno.
Ali nije mi bilo do hrane u rađaoni, do definitivno. Žedna sam bila, ali vodu sam smjela.
2020. 👦🏻
Sto se tiče jela u radjaoni.. nzm jel neke bolnice to zbilja daju..niti kome se jede u trudovima 🤣 al moje iskustvo s oba poroda je bilo - ni slučajno nikakvo jelo u radjaoni, a od pića su mi davali vode tek za gutljaj da ovlazim usta. Znaci ne piti, nego povremeno gutljaj, dva.
Nema jela ni pića radi sigurnosti ako nešto krene u krivo, radi hitnog carskog.
Al kažem, to je moje iskustvo. Možda neke bolnice to ne prakticiraju.. 🤷🏻♀️
Koje rodilište?
Meni su u Merkuru zadnji put dali vode da pijem koliko želim, ali hranu ne. I dobro da nisu jer sam završila na hitnom carakom u općoj.
Sad nedavno sam čula da na Sv. Duhu dopuštaju jesti (tipa neki čokoladicu ili energetsku pločicu) za vrijeme poroda.Super, bas sam se i odlucila za sveti duh :)
Ajde baš me zanimaju kakvi će ti biti dojmovi. I iz TA i iz rađaone i s babinjača. Ja se dvoumim SvD i Vinogradska.
2020. 👦🏻
Joooj ovo za vodu su totalne gluposti , ko da zivimo u kamenom dobu . Pa ja bi umrla majkemi da moram bit 8 sati u radaoni bez vode! Paaa kako? Ja sam popila mozda 10 boca vode , sestra mi je stalno tocila i punila bocu jer sam bila uzasno zedna. Jela nisam jer sam dosla u 10 navecer u radaonu a i iskreno jelo mi je bilo zadnje na pameti 🤷🏼♀️ ali bez vode nikako! Znam da su cure koje su dosle na indukciju jele sve normalno dok su bile u sobi znaci dok nemas bas one aktivne trudove i dok te ne stave u radaonu prakticki pred kraj… i sestre su nosile curama stalno nesto da jedu kao trebat ce ti snaga puno jedi i puno pij 🤷🏼♀️
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g 12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
U rađaoni vjerojatno nikom nije do hrane, ali nakon poroda nešto za gricnut dobro dođe...
Ja sam bila zaprimljena u bolnicu u 14, kući sam pojela nešto malo prije nego smo krenuli, smjestili su me u predrađaonu oko 18, taman prije večere, provela sam tamo cijelu noć, oko ponoći me uhvatila glad i pojela sam energetsku pločicu, vodu sam smjela piti... ujutro su mi prije indukcije donjeli doručak i rodila sam u 14...u sobu su me smjestili oko 15:30 i tek večeru sam dobila
Da nisam imala ništa za prigrist sa sobom,satima bi umirala od gladi
Tako da sam i sad spremila u torbu fitnes pločice i plazma kekse (kod nas uz doručak i večeru daju mlijeko u tetrapaku pa keksi dobro dođu) 😁
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240216/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/d078/preg.png
Ja sam oba puta na carski, pojela zadnji obrok oko 21h, jednog rodila oko 9h, drugog oko 14h i oba puta dobila jesti onaj drugi dan doručak - gris, ručak juha i tek večera "konkretno" (laganije). Cijelo vrijeme ste na infuziju, vodu možete tako da se preživi bez jesti 😉
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Posvudusa tvoj je bebač baš bebač :D Ja sam prošli tjedan bila na kontroli sa 33 tjedna i moj je bio 1948 gr xD
Ja ne kužim zašto neko osoblje pravi dramu oko vode i hrane, pa pogotovo vode. Pobogu kako se rade hitne operacije i sl, ne vidim razlog zašto se voda ne bi mogla popiti. Ja planiram isto ponijeti energetskih čokoladica i par bočica vode. Neki dan sam vidjela u FB grupi kako jednoj rodilji u Dubrovniku nisu dali ni kap vode, nego su joj u nekoliko navrata namočili gazu da pocucla - pa to je za prijavu, strašno nešto.
Što se tiče očinskog dopusta, moj suprug je to službeno najavio poslodavcu. Ja sam prilikom slanja doznaka u HZZO, mail-om pitala što suprug treba za taj dopust, rekli su mi se javiti i ništa evo... Kako to najlakše riješiti?
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
U radaoni mi nije bilo baš do jela😅. Došla sam u trudovima misleći da ću na indukciju i rekla mi je da moram odma pojesti sendvič ili nešto radi indukcije. Al mi nije išlo jedenje u radaoni. Svakako nećete tamo bit 10 sati.Kako ne? Ja sam bila s prvim 10h ravno u rađaoni. I onda na hitni carski. S tim da je krenulo oko 2 ujutro pa nisam ni tih par sati prije spavanja jela sigurno.
Ali nije mi bilo do hrane u rađaoni, do definitivno. Žedna sam bila, ali vodu sam smjela.
Kod nas ne drže toliko u rađaoni 🫣. Tek kad si dovoljno otvorena ideš
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Sortiraj odgovore
Najstariji