Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucy08
    09. Kolovoz 2023. 22:56

Evo moj detaljni izvjestaj 😂
    Ja sam napuhana kako kad kao da sam 4.- 7. mj trudnoce. Jos od stimulacije sam ko trudna, pogotovo uz silni progesteron koji unosim vec oko 45 dana tako da sam vec luda od toga i jos ne radim pa sam i manje aktivna. Prdila sam ko nenormalna u postupku , sad mi je probava usporena, povremeno uzimam sirup za probavu Biovitalis Biolaks i vise ne dušim tako 😅 Sise me bole isto jos od pocetka postupka, u svakoj je sad po 5 kg 😂 , vidim da su bradavice vece, tamnije, zile vidljivije. Znam podrigivat nenormalno. Zna mi bit blago mucno na kratko, kao da dode neka knedla mucnine u grlo pa prode. Osjet njuha intenzivan. Pišanje, spavanje i hranjenje svako malo 😅 Grcevi i nelagoda povremeno u donjem dijelu ali nekad ne znas jel probava ili rast maternice. Grcevi u nogama. Tableturina ločem šaku dnevno. Utrogestan 100mg 3x2 nekad stavljam vaginalno, nekad popijem jer me zna peckat doli od njega ili kad nisam u mogucnosti vaginalno. Duphaston 3x1, Andol pro100 1x1 , Novalac, Lactogyn kapsule, vit D3 u spreju Better you 3000iu, Magnezij direkt , vit C + kalcij sumece kad se sjetim. Folat 400 od solgara sam kupila al ga ne uziman jer mi je moj mpo dr rekao da ne treba uz Novalac jos i to. Vidim da neke piju oboje skupa pa ne znam koga slusat?

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• Luce88
    10. Kolovoz 2023. 04:49

Cure čestitam svima na super pregledima, samo neka se tak nastavi 😊
    Ja od simptoma hvala Bogu nemam ništa, osim što me muči nesanica, jel se događa to i kojoj od vas? Evo već 3 dana sam išla spavati tek u 9 ujutro! (sva sreća bila sam na bolovanju i nemam djece pa sam mogla odspavati malo preko dana). Danas crknuta zaspala u 23h, u 3 ujutro zvoni budilica za Duphastone i evo nemrem više spavat, a radim ujutro 😭 jel postoji neš za spavanje, možda na biljnoj bazi, a da je sigurno za trudnice? Nemrem više ovak, ne mogu oka sklopit cijelu noc, a prek dana mi se onda samo spava 

Malena1122
    10. Kolovoz 2023. 06:45

Imstah nasmijala si me oko pišulinca i natezanja hahahah. Meni je sad nakon curke baš nezamislivo da ima muškića. I ja mislim da su curke zakon Al naviknut ću se ako dođe pišo. Ajd znaju i muški bit dobri. Želim ti onda jednu curu ako to želiš Al najbitnije da je živo i zdravo. Javi kad stigne bw. I meni je posteljica naprijed pa malo teže nekad nađem otkucaje. Koliko si ti sad trudna? Ja zadnjih dva mjeseca spavam s malom u krevetu. Kao da je znala kad sam ostala trudna pa se onda odlučila uvalit u krevet meni i izbacit mi muža🤣.
    Lucy Novalac ima aktivnu folnu u sebi i ja ga pijem tako da mislim da je nepotrebno da dodavaš. Ne valja ni pretjerivati sa svime time. Jeste vi sve dodale suplemente po Preporuci doktora ili ste nastavili piti od prije na svoju ruku? 
    Jer evo ja sam pila isto prije cink,magnezij i d vitamin pa stala. Sad razmišljam da bi to mogla Vratit ako ne smeta? 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    10. Kolovoz 2023. 06:48

Šta se tiče simptoma mučnine mi polako se smanjuju Al i dalje su tu po malo,umor je malo manji,grudi malo manje bole. Ne dižem se nego nekad jednom na wc. Imam žgaravicu i podrigujem i prdim šta ste rekle. I grozno sam napuhana na večer. Nekad me stomak zna bolit. Zato ću ubacit magnezij kontam. Za divno čudo ja se nisam još ništa zdebljala. Stala na vagu neki dan prije pregleda i smršavila sam 1 kg od prošlog mjeseca. Ja sve nešto grickam po malo i onda kad trebam jest konkretno nemam apetita. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• Imstah
    10. Kolovoz 2023. 07:33

Malena 11+1 sam. s tim da idem samo po mjerama, ne po ZM, jer mengu nisam ni dobila između zadnjeg spontanog i nove trudnoće, malo smo se požurili 

nisam ništa još dobila također na vagi, ali u prošloj trudnoći sam se zgajbala valjda 20kg tak da valjda neću opet jer bi onda otišla debelo preko 100, a to ne želim  doduše u prošloj T mi je i prehrana bila koma, a i bilo je sred ljeta tako da sam bila napuhnuta ko vodeni balon.
    a kaj nije da vele da je to grickanje po malo i bolje za tebe, općenito? ja sam inače obrnuta, ne jedem pola dana i onda se nažderem da ne mogu disat. al sad pokušavam ćešće i manje, dosta žvakljam to voće i tak.

• Imstah
    10. Kolovoz 2023. 07:34

aa super, i ti imaš bw? ja sam onaj iz ljekarne uzela. de neke instrukcije 

Malena1122
    10. Kolovoz 2023. 08:49

Je kažu da je bolje da jedeš po malo i pogotovo ove koje imaju mučnine. Ja sam u prošloj trudnoći dobila 16 kg voljela bi ovaj put manje. 
    Šta se tiče bw traži gdje je rub gaćica otprilike ako ne i niže ili malo više Al tu negdje. Ja uvijek ujutro na prazan želudac jer mi je bolje. Popiškim se i tražim. Ako jedem onda znam čuti crijeva Itd. Pogledaj i na tik toku ukucaj fetal doppler pa ćeš naći klipove kako traže. Jel to massov si uzela? Ja imam njega

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• lucijaa_
    10. Kolovoz 2023. 08:54

Ja od simptoma još uvijek imam mučnine, i to jake (sad sam 11+3). Jedino sam primjetila da sam ih na početku trudnoće imala konstantno, ali sad mi se zna pogoditi po par dana da ih nemam uopće, a onda par dana umirem. I ti dani kad ih nemam postupno budu sve dulji i dulji, ali onda kad dobijem opet mučnine, gore su nego na početku. Na početku trudnoće nisam povraćala, ali zato sad skoro svaki put čim mi bude muka. Grčeve sam prvo imala stalno i bila sam na bolovanju zbog njih, sad su stvarno sve rijeđi i budu više u naletima kao trudovi, par minuta i prođe. I udebljala sam se već 2,5 kg jer su mi mučnine puno jače kad sam gladna i doslovno da ne jedem, imam osjećaj da bih se srušila u tom trenutku. Ali drago mi je što u one dane kad nemam mučnine, kao da se polako vraća stara ja. Mogu normalno jesti, nemam potrebu za većim unosom hrane, tu je i energija i stvarno mi bude puno lakše pa se zato trenutno ni ne brinem oko debljanja. Znam da kad se mučnine prorijede i prođu, da će biti puno lakše, a do tad preživljavam kako god znam :) 

Zelena123
    10. Kolovoz 2023. 09:11

Malena, ja sam nastavila piti cink i vitamin d, ginekolog mi je potvrdio da mogu nastaviti. Ja ih uzimam po preporuci dermatologa zbog kožnih problema. Ali najbolje je svakako provjeriti sa svojim doktorom.
    Lucija nadam se da će ti prestati od 12tog kako kažu doktori. Barem su se prorijedila,
    Ja sam evo kupila reglan tablete i jutros popila prvu, Mogu reći da osjećam blago olakšanje što se tiče mučnine, al još uvijek osjećam grčeve, žgaravicu... idemo malo po malo

Ja sam trudna tek 7 tjedana ali se osjećam napuhano. Nisam dobila na kilaži, ali ću otići kupit hlače za posla i neku trenerku za doma malo širu. Uđem u trenutne hlače ali mi jako smeta ako me imalo stiska oko trbuha.

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• Imstah
    10. Kolovoz 2023. 09:39

Malena https://ljekarnanatura.hr/proizvodi/djeca-i-majke/trudnoca-i-dojenje/baby-watcher-kucni-ultrazvuk-ultragel-za-ultrazvuk-250-ml-4578/ ovog sam uzela

danas je i meni mučno, fino da sam se pohvalila sinoć kako me prestalo 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.