Pozdrav, drage žene! Evo i mene na forumu, čekala sam da ultrazvuk potvrdi da je sve ok prije nego se aktiviram tu. Doktor kaže da je sve dobro, 7 tjedana ravno, tako da očekujemo naše čudo krajem 3. miseca! :)
Novalac
Termin: 28.3.
čestitke svima na super testovima!
cvita, dobrodošla nam :)
dobro kaj vi sve idete na te prenatalne testove? ja sam pričala o tome s dečkom i nekak smo ustanovili da nam je bacanje novaca pošto nas od svega toga najviše zanima spol.. a možda bi trebala pošto imam 35g ali i da pokaže ne znam šta, šta mogu uopće napravit? vjerojatno se više ni prekid ne može napravit s obzirom na sve ove prizive savjesti i slično, bez obzira na dijagnozu.. ne znam, još se dvoumim
dobro kaj vi sve idete na te prenatalne testove? ja sam pričala o tome s dečkom i nekak smo ustanovili da nam je bacanje novaca pošto nas od svega toga najviše zanima spol.. a možda bi trebala pošto imam 35g ali i da pokaže ne znam šta, šta mogu uopće napravit? vjerojatno se više ni prekid ne može napravit s obzirom na sve ove prizive savjesti i slično, bez obzira na dijagnozu.. ne znam, još se dvoumim
Evo ja ne idem, a nisam ni u predhodnim trudnocama isla.
Samo jedan primjer... u bliskom krugu ljudi, par je platio sve moguce najskuplje testove sve je bilo dobro, svi uzv pregledi u trudnoci dobri, svake mjere bebe je bila po skolski, a na kraju se rodi bebicà sa teskim oblikom Downa...
Nama osobno ti testovi ne znace nista, nikakvo pripremanje na mozebitne dijagnoze bebe...
A sto se tice spola bebe, imam 2 curice, trudnoce su prosle bez vecih mucnina, bez povracanja, samo su me ti hematomi jako zezali, a sad nemam hematoma, ali umirem od muke, od umora, vrtoglavice, ajde pocela sam pomalo jesti, do neki dan nisam mogla gledati hranu... Definitivno najtezi pocetak do sada pa tko zna 🙈😂
+07.07.2023.
1. pregled 6+4, kuca ❤, CRL 0,45mm, Terapija Utrogestan
2. pregled 9+0, sve je dobro❤, CRL 19,9mm, terapija Utrogestan
3. pregled 🔜11.09.
Pa ti prenatalni testovi su super stvar, možeš da saznaš da li beba ima neke od teških sindroma, što te može pripremiti psihički da čekaš dijete sa posebnim potrebama i da se pripremiš, ili ako ste tako odlučili ti i tvoj partner da prekineš trudnoću.
Ove priče "znam ja jednu sve bilo super pa rodila dijete sa ovim ili onim" zanemari jer danas je baš teško ne primjetiti da fetus ima sindrom, uz ovaku tehnologiju i 100 testova, međutim može se dogoditi ali koje su šanse da budeš jedna od milion.
Ja poštujem svačije mišljenje ali iskreno ne volim kada netko tko ne planira raditi prenatalne testove pljuje po istima i priča priče "znam ja jednu sto je radila..." i to je bacanje novca.
Prenatelni testovi su ok, ako želiš znati da li tvoja beba ima ili nema kromosonske greške, oni nisu svemogući pa ne mogu otkriti milion drugih anomalija koje dijete moze imati. Nažalost ali je tako, ali ove neke teške sindrome mogu otkriti na vrijeme. Sada tko kako gleda na to i šta bi uradio u slučaju pozitivnog testa, osobna je stvar.
🙋🏻♀️37
🙋🏻♂️42
28.03.'24. D🌸
Trudimo se od 8/22
12/22 biokemijska
14.07.'23. +
15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
27.7. B 11299
1.pregled 5.8. ❤
Panorama ✅️♀️
a ima i obrnutih priča, gdje su testovi pokazivali jako visok rizik, pa su se bebe rodile zdrave.. onda bezveze imaš stres mjesecima, a o prekidu da i ne pričam.
iskreno nemam pojma šta bi napravila ni htjela da saznam tako nešto, pa mi je nekako lakše gurnut glavu u pijesak
vidjet ćemo šta kaže mini anomaly sljedeći tjedan pa onda odlučit valjda
Curkekoje se borite s mučninama, stvarno mi je žao da Vas toliko muče i suosjećam s vama. Mene je kako spada pustilo tek u 15TT iako i danas na 17+0 imam one nagone za povraćanjem na određeni miris ili namirnicu i mislim da me to čeka do kraja trudnoće i nadam se da sam završila s povraćanjem. Ne znam jel već bilo savjeta glede toga, ali curke koje se borite s povraćanjem pogotovo, uzmite iso sport i pijte to jer povraćanjem gubite elektrolite,a on može i ublažiti osjećaj mučnina,pa ako niste pokušale probajte. No svakako zbog povraćanja uzmite to da si nekako nadoknadite taj gubitak. I da, ako će koja ići na obradu GUK-a jer šećer doktorru bude sumnjiv, dan prije nikako od voća nemojte jest ništa osim kiselih jabuka jer ćete se nasanjkat kao ja 😂 danas u dnevnoj mi rekli da je trudnicama voće jako rizično za šećer i da se jedu jabuke kisele ili mandarine/naranče kad je sezona bitno da je kiselo jel u suprotnom bi šećer mogao biti koma. Mene je zeznuo jer sam jela sinoć grožđe a nisam znala da ne smijem i doktorica se samo primila za glavu i rekla nikad više dok si trudna,ako te baš uhvati želja za voćem onda kiselu jabuku. Reko di sam ja mogla znat,nisam doktor ne 😂 al eto savjet za sve vas koje ćete tek vaditi šećer ili one koje će raditi OGTT da si ne zeznete natašte šećer kao ja 🤣 i ekipa s kojom suosjećam da imate cjelodnevne mučnine i povraćanje ne zaboravite iso sport da nadoknadite taj gubitak a može vam i pomoći protiv mučnina. Držim fige za sve super preglede koji Vam dolaze i držite se, blizu je kraj 1.tromjesečja a u drugom kakve budete sreće 😝😎
Hej, koji Iso Sport, gazirani ili negazirani? Ja ne povraćam, voljela bih da jesam, samo mučnine i glavobolje po cijeli dan
🙋🏻♀️37
🙋🏻♂️42
28.03.'24. D🌸
Trudimo se od 8/22
12/22 biokemijska
14.07.'23. +
27.7. B 11299
1.pregled 5.8. ❤
Panorama ✅️♀️
a ima i obrnutih priča, gdje su testovi pokazivali jako visok rizik, pa su se bebe rodile zdrave.. onda bezveze imaš stres mjesecima, a o prekidu da i ne pričam.
iskreno nemam pojma šta bi napravila ni htjela da saznam tako nešto, pa mi je nekako lakše gurnut glavu u pijesak
vidjet ćemo šta kaže mini anomaly sljedeći tjedan pa onda odlučit valjda
E da ima lažno pozitivnih testova, ali u tom slučaju ideš na amniocentezu i to ti je onda 100% sigurno.
🙋🏻♀️37
🙋🏻♂️42
28.03.'24. D🌸
Trudimo se od 8/22
12/22 biokemijska
14.07.'23. +
27.7. B 11299
1.pregled 5.8. ❤
Panorama ✅️♀️
Meni cedevita od limete pomaze 😂 a voda mora biti ledena inace fuj mi je onako...i da ujutru cim progledam moram se napiti toga inace odma bih mogla povratiti..
Meni cedevita od limete pomaze 😂 a voda mora biti ledena inace fuj mi je onako…i da ujutru cim progledam moram se napiti toga inace odma bih mogla povratiti..
Je cedevita od limete i meni pomaze, odma cim oci otvorim muz nosi uz 2-3 krekera i par badema 🤣😂
+07.07.2023.
1. pregled 6+4, kuca ❤, CRL 0,45mm, Terapija Utrogestan
2. pregled 9+0, sve je dobro❤, CRL 19,9mm, terapija Utrogestan
3. pregled 🔜11.09.
Jakasam sretno na pregledu danas!!
Nikad nisam probala tu Cedevitu od limete, meni nema do limuna 😆
Sortiraj odgovore
Najstariji