Ja sam rh- tako da sam isla, ne znam za vas rh+. Pise na nalazima da bi trebalo, ali ne znam kolko se tebi moze nesto promijeniti, taj dio mi nije jasan. Mozda da odes za svaki slucaj.
Ja sam streptokok odradila u 35.tj. i onda jos samo KKS. Vise nista od pretraga (osim guk profila u 34.tjednu za nas s gestacijskim). Svaki put na pregledu jedino piskim pa provjeravaju s onim trakicama. Sad samo cekam 😜
Bravo svima jučer i danas za super preglede 😍😍
Jako mi je drago da su i bebe i mame dobro 😇
Nego, vidim da ste većinom pričale o popisu stvari za rodilište, bebu i ostalo, ali pitanje svima, a posebno prvorotkama - jeste li VI spremne? 🥺
Rođenjem djeteta rađa se i majka, mijenjate se iz temelja i vjerujem da će se svaka cura koja je već mama složiti samnom da te na toliko razina promijene dijete i majčinstvo da se, u najmanju ruku, ne sjećaš vremena prije nego si bila mama 😅
Eto, za razmisliti vama koje još niste razmišljale o ovim emocionalnim promjenama nego samo o materijalno-tehničkim stvarima 🤗
Ja mislim da nitko od nas jos nije svjestan niti moze biti spreman.
Ulovim se da razmisljam o svemu tome i bas me lupi realnost i kako ce se uskoro sve promijeniti bas jako, toliko da se i prepadnem- jel mogu ja to? Nekako mi je to sve jos apstraktno dok ne primim bebu u ruke, a vjerojatno ce mi i onda trebati neko vrijeme da to sve procesuiram jer se nisam susrela do sad s tim osjecajima i svime sto dolazi posljedicno. Da, volim bebu u trbuhu i sva se raznijezim svako toliko dok se mazimo i pricamo i pjevamo, ali ovo sto slijedi je neka nova razina ljubavi koju tek trebam otkriti :)
Ovo do sad je sve bilo piece of cake, sad krece avantura
Nego, vidim da ste većinom pričale o popisu stvari za rodilište, bebu i ostalo, ali pitanje svima, a posebno prvorotkama - jeste li VI spremne? 🥺
Rođenjem djeteta rađa se i majka, mijenjate se iz temelja i vjerujem da će se svaka cura koja je već mama složiti samnom da te na toliko razina promijene dijete i majčinstvo da se, u najmanju ruku, ne sjećaš vremena prije nego si bila mama 😅
Eto, za razmisliti vama koje još niste razmišljale o ovim emocionalnim promjenama nego samo o materijalno-tehničkim stvarima 🤗
Ulovim se da razmisljam o svemu tome i bas me lupi realnost i kako ce se uskoro sve promijeniti bas jako, toliko da se i prepadnem- jel mogu ja to? Nekako mi je to sve jos apstraktno dok ne primim bebu u ruke, a vjerojatno ce mi i onda trebati neko vrijeme da to sve procesuiram jer se nisam susrela do sad s tim osjecajima i svime sto dolazi posljedicno. Da, volim bebu u trbuhu i sva se raznijezim svako toliko dok se mazimo i pricamo i pjevamo, ali ovo sto slijedi je neka nova razina ljubavi koju tek trebam otkriti :)
Super si to napisala, tocno i mene to muci, stalno razmisljam hocu li ja to moci, a vec ju sad volim i ne mogu zamisliti kakva ce to tek ljubav biti kad ju prvi put vidim 😊
💓
Super si to napisala, tocno i mene to muci, stalno razmisljam hocu li ja to moci, a vec ju sad volim i ne mogu zamisliti kakva ce to tek ljubav biti kad ju prvi put vidim 😊
Haha jelda? A mi smo bas usli u sve to planski i svjesno, a svejedno mi proleti glavom: jel ovo bila pametna odluka? Zasto sam mislila da ja to mogu? :) mislim da je samo stvar neke krize identiteta sad pred sami kraj kad znamo da cemo vidjeti tu nasu bebu pred sobom i primit je uz sebe i da nema nazad.
Ma bit ce to divno sve, veselim se sve u svemu, a o ovim brigama ipak zelim sto manje razmisljati jer uvijek razbijam previse glavu nepotrebnim glupostima :) ceka nas tezak ali lijep period ❤️ najvise se veselim mazenju s bebicom 🤗
Ja sam danas obavila pregled. Sve je super, curka ima 1150 grama, po mjerama je u prosjeku, već se okrenula glavom prema dolje i jako je živahna i slatka . Jako je čupava i ima već centimetar guste kosice kaže dr . Baš me zanima kako će joj frizura izgledati kad se rodi. Dobra vijest je da mi je duljina cerviksa 38 mm, što je normalno za moje tjedne. Socijalni dr mi je izmjerio prije mjesec dana samo 31 mm, pa sam se već prepala i pijem roidakal. Možda to je malo pomoglo, ali sumnjam da mi se baš tako izdužio za četiri tjedna. Sad još imam samo taj mali problem s povišenim šećerom natašte i trebam pripaziti na prehranu, ali po mjerama je beba taman u sredini, tako da se ništa ne čini alarmantno.
U jednom trenu sam spremna jedva cekam i puca me samopouzdanje da cu bit super i da cu se snac, onda drugi dan me malo uhvati panika kako ce sve to proc, hocu se brzo prilagodit, ocu se uopce snac jer zapravo uopce nemam pojma sta me sve ceka i sta sve znam/ne znam. Inace sam dosta snalazljiva, prilagodim se i znam se organizirat ali opet nikad nisam bila u duzem kontaktu s nekim ko ima tek rođenu bebu, bojim se ocu li se moc dovoljno kretat i koliko ce bolit sam porod i oporavak, ne znam dal bi se smijala il plakala od uzbuđenja 😂 nekad si mislim da bi htjela da izade sto prije a nekad da mi treba jos vremena, mixed feelings totalni 😫
Od pregleda me dosta stisce sve dole kad hodam po kuci i najgore mi je sto ne znam hoce li doc sutra, za tjedan ili ak pređe termin za mjesec dana 😂 to me nervira sto se ne mogu pripremit na taj dan nego moram cekat kad on odluci izac
Dosad znam da sam super sa zivotinjama, a nadam se da cu se snaci i sa bebom 😅 barem da izguramo do tog pregleda u bolnici da upoznam doktora tamo pa ce biti manji strah nadam se, do sad sam citala samo pozitivne recenzije za pulsku bolnicu pa se nadam da ce i moje iskustvo biti takvo :)
I podebljat cu pitanje da bude uocljivije; koliko dana decko ima pravo izostat sa posla kada se beba rodi, treba li mu neki dokument za firmu? Citala sam da ima i 7 i 10 dana, a cula sam da ima i 4 dana ak je prirodni porod, 10 dana ako je carski
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
10 dana za jedno dijete, a 15 dana ako su bliznaci.
Ne znam gdje ti on radi, ali nama nitko ne donosi nikakvu potvrdu samo jave da su im zene rodile. Iako je zakonski otac duzan obavjestiti poslodavca pismenim putem 15 dana ranije (ne znam kako bi tko mogao znati kad ce mu zena roditi🤣), no dobro
2015 👼🏻
2016 👦🏼
10 dana za jedno dijete, a 15 dana ako su bliznaci.
Ne znam gdje ti on radi, ali nama nitko ne donosi nikakvu potvrdu samo jave da su im zene rodile. Iako je zakonski otac duzan obavjestiti poslodavca pismenim putem 15 dana ranije (ne znam kako bi tko mogao znati kad ce mu zena roditi🤣), no dobro
Radi u gradskoj firmi, ali jel mu ne placa tih 10 dana drzava, pa sam zbog toga mislila da mozda treba potvrdu, zna mu sef da sam trudna, ali rec cu mu da napomene sefu da bi to moglo biti uskoro 😂
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Cure super za preglede! 12345M i super da je na glavicu!
A sad tema postajanje majkom…moći ćete sve u smislu oko djeteta, jednostavno ideš i prilagođavaš se potrebama djeteta. Ali teško je u smislu da ti se naprasno promijeni život preko noći. Treba vremena da se to probavi, da više ništa nije isto kao prije. Nekome treba dulje, nekome kraće. Meni osobno je dosta trebalo. Ali ljubav prema djetetu je jedna posebna ljubav. Ljubav i briga. Kad se jednom privikneš da je to tvoj novi život, ne možeš više zamisliti vraćanje na staro. I samo raste ljubav.
2020. 👦🏻
Curke ja sam bila na pregledu, sve je super. Radili mi CTG koji je uredan. Dr kaze da sam dolje zacimentirana i da necu do uskrsnih jaja rodit 😅🤦♀️ Malac je odlican, spavao bas kad nije trebao pa se ctg oduzio dok smo ga razbudili ali glavno da je sve uredno. Uzv sve stima, protoci uredni… Sljedeca kontrola 12.1.
Zanima me baš šta je reć da su radili CTG u tako ranom tjednu? Vidila sam cure da to ide u 36. Čak i većem tjednu ,ili ako je neki problem ranije.
Tako se i meni uspava pa onda pjevaj ,jedi slatko, pij...
KBC Split
- poliklinika Šparac
-Pfc Prag
3 IVF stimulirana❌
1 u prirodnom ciklusu❌
Pfc Prag
12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
06/23 transfer 4 .dan
3.7. beta 1535
27.02. 24. Stigao mali miš F🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji