Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nina_na
    31. Prosinac 2023. 08:38

buhtlica23

Nina_na

sophisticy

Žene, imam jedno pitanje jer mi je soc ginekologica na godišnjem. Ostalo mi je još godišnjeg 10 dana i htjela sam to iskoristiti prije porodiljnog koji se može otvoriti 45 dana ranije. E sad, ja sam htjela na poslu odraditi jednu stvar i ne znam mogu li otvoriti porodiljni npr. 44 ili 43 dana prije poroda ili mora biti isključivo 45 ili 28 (ništa između). Znači zadnjih deset dana godišnjeg i onda porodiljni ispadne nekih 43 dana do termina.
    I ako recimo to mogu, onda bih išla 1.2. znači li to da do 5.2. moram skupiti svu dokumentaciju i odnijeti u hzzo? Mogu li mi na poslu ranije izdati taj obrazac o plaći?
    Sorry ako sam vas ugnjavila…. Jesma li nešto zaboravila?

Na hzzo stranici pise “28. dana odnosno najranije 45. dana prije dana očekivanog poroda” tako da valjda moze izmedju.
    Sto se tice place, R1 obrazac ti poslodavac moze izdati nakon sto ti uplati zadnju placu koja ti ulazi u porodiljni (u tvom slucaju ako ides od 1.2.na rodiljni, zadnja placa je isplacena u sijecnju za prosinac).

Ja imam pitanje vezano uz ovo za isplacene place, mene konkretno zanima za komplikacije. Npr da krenem od 1.2 na komplikacije to se otvara bolovanje dobijem doznaku koju moram predati do 5 u mjesecu za prethodni mjesec sto znaci da na onu R1 potvrdu upisuju i placu za 1 mjesec ? Jer papire predajem do 5.3?

Dobro je bananica napisala, ako otvaras 1.2. gleda se isplata u sijecnju a to je placa za prosinac. Nema veze kada ti fizicki nosis papire nego datum otvaranja na doznaci. 

8/2022 missed ab. 8+4
    9/2023. ➕/ 1. uzv otkucaji 🤍/ euthyrox 25 / Qualified 180 ✅ / it’s a girl 🩷

Anica88
    31. Prosinac 2023. 09:09

Nina_na

buhtlica23

Nina_na

sophisticy

Žene, imam jedno pitanje jer mi je soc ginekologica na godišnjem. Ostalo mi je još godišnjeg 10 dana i htjela sam to iskoristiti prije porodiljnog koji se može otvoriti 45 dana ranije. E sad, ja sam htjela na poslu odraditi jednu stvar i ne znam mogu li otvoriti porodiljni npr. 44 ili 43 dana prije poroda ili mora biti isključivo 45 ili 28 (ništa između). Znači zadnjih deset dana godišnjeg i onda porodiljni ispadne nekih 43 dana do termina.
    I ako recimo to mogu, onda bih išla 1.2. znači li to da do 5.2. moram skupiti svu dokumentaciju i odnijeti u hzzo? Mogu li mi na poslu ranije izdati taj obrazac o plaći?

Na hzzo stranici pise “28. dana odnosno najranije 45. dana prije dana očekivanog poroda” tako da valjda moze izmedju.
    Sto se tice place, R1 obrazac ti poslodavac moze izdati nakon sto ti uplati zadnju placu koja ti ulazi u porodiljni (u tvom slucaju ako ides od 1.2.na rodiljni, zadnja placa je isplacena u sijecnju za prosinac).

Ja imam pitanje vezano uz ovo za isplacene place, mene konkretno zanima za komplikacije. Npr da krenem od 1.2 na komplikacije to se otvara bolovanje dobijem doznaku koju moram predati do 5 u mjesecu za prethodni mjesec sto znaci da na onu R1 potvrdu upisuju i placu za 1 mjesec ? Jer papire predajem do 5.3?

Dobro je bananica napisala, ako otvaras 1.2. gleda se isplata u sijecnju a to je placa za prosinac. Nema veze kada ti fizicki nosis papire nego datum otvaranja na doznaci.

Tako je… ja otvaram 31.1. pa mi gledaju placu isplacenu u 12. mjesecu 🤦‍♀️
    Provjerila sam neki dan s HZZO-om i na zalost tako je

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Bananica80
    31. Prosinac 2023. 09:24

Netko je bio pitao za zgaravicu. Ja sam se sa njom mucila, al otkad me stavilo na dijetu za gestacijski dijabetes (pet manjih obroka, ogranicen unos ugljikohidrata, 1800kcal) je nestala. Mozda pokusati jesti cesce u manjim kolicinama..

buhtlica23
    31. Prosinac 2023. 10:36

Nina_na

buhtlica23

Nina_na

sophisticy

Pa nije mi to nikako jasno.. kakva im je to logika, ako ja placu dobijem 15.2 za 1 mjesec a papire za komplikacije koje su za 2 mjesec predajem tek u 3 mjesecu. Ja kad sam bila zvala zenu nisam shvatila da mi ne ulazi ta iz 1 mj u obracun i onda ovdje citam da vi pricate drugacije 🫣 nikako smisla nema no dobro vidit cu kako cu proci i sto ce reci na kraju 😂 jer realno komplikacije cu dobiti tek tipa 18. 3 za 2 mjesec i ne vidim nikako logiku da ne priznaju placu iz prvog ...

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Donna2022
    31. Prosinac 2023. 18:29

Cure jel imala koja koronu nedavno? Meni muz upravo napravio test i pozitivan😫 odvojili smo se, otisao je u apartman ali jucer cijeli dan zajedno, iduca 2-3 dana su kljucna🤪
    Bas me strah, radi bebice naravno😞

👩 33
    👨35
    09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢

TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
    6/2023➕🌈❤️🙏
    Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞

• tear_of_happiness
    31. Prosinac 2023. 19:14

Moj muž isto imao, bili zajedno cijelo vrijeme, nikakva izolacija. Nismo se zarazili nas dvoje. Mislim da su imale curke iz grupe, sve prošlo relativno ok al bolje će ti reći one koje su prebolile. Ugl od lijekova ništa, eventualno paracetamol za skidanje temp. Nadam se da se ipak nećete zaraziti 🍀😘

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

Yellowsubmarine
    31. Prosinac 2023. 19:42

Jel vas nekad beba udara skroz nisko tipa ko da ce izaci 😂 kao da mi ceprka po cerviksu 
    A tek sam 23 tjedan😵‍💫

Bela23
    31. Prosinac 2023. 19:45

Yellowsubmarine

Jel vas nekad beba udara skroz nisko tipa ko da ce izaci 😂 kao da mi ceprka po cerviksu
    A tek sam 23 tjedan😵‍💫

Daaa, tako mi je bilo dok se nije okrenuo na glavu.
    Mislila sam da ce nogom ispasti vani 😅

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

• tear_of_happiness
    31. Prosinac 2023. 19:51

Bela23

Yellowsubmarine

A tek sam 23 tjedan😵‍💫

Daaa, tako mi je bilo dok se nije okrenuo na glavu.
    Mislila sam da ce nogom ispasti vani 😅

Ajme mene još uvijek tako lupa a već se namjestio glavom dolje hahahahaha ne znam čim lupa al zna pravo zabolit. Baš to, kao da će ispasti vanka 🤣

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

Yellowsubmarine
    31. Prosinac 2023. 19:52

E pa bas sam posla reci da je moj vec glavom dole pa mi nista nije jasno😩 cijeli je nekakav zbijen u zdjelicu 😔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.