![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Yellowsubmarine, drago mi je cuti🙂
Ja cu uzimati 56-62 (up to 3 months)
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Ja sam isto mislila da mi se beba nabila na jednu stranu i da se oktece pa zato imam kvrgu. Jos se cudim kako vec nisam osjetila te bh, cak sam i ginekologu rekla da ih ne osjetim 🤣
💓
Utrogestan vaginalete koristim jednom navwcer pred spavanje zadnja dva dana, da li netko ima nuspojavu kronicnog umora i pospanosti? Samo bi spavala tokom dana, nemam snage za nista i bas sam onako ‘jadna’😂 da li je moguce da je od toga? Rekla mi je gin da je to jedan od simptoma al reko da vidim dal jos netko ima slicna iskustva👍
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Ja sam isto mislila da su te kvrgice beba jer sam to promijetila kad pomazim trbuh ili kad slušam glazbu. Baš dam zabrijala izgleda
baby development in progress ~ 14.3.24.
Jel ima itko slicnu situaciju? - urin uredan, ne pecka me nista, ne piskim nista cesce nego prije, ali mi je pritisak na mjehur i ko da me boli dole ona stvar, stidne usne sta li vec 😵💫
Uzela sam brusnicu da pijem cisto eto malo
Cure vezano uz BH- to je normalno i nemojte brinuti, samo imajte u glavi moj slucaj (zato volim ovaj forum i djeljenje iskustava)- ako osjetite kontrakcije u pravilnim intervalima (svakih 5-10 min), da se trbuh stvrdne kao kamen a osjecaj kao jaci menstrualni grcevi- onda pravac na hitnu je to nisu BH (lazni) nego pravi trudovi i oni mogu dovesti do prijevremenog otvaranja.
Sve sto vam se javlja par puta krpz dan u razmaku vise sati je normalno- to su BH.
Yellowsubmarine- uzmi si preventivno D-manozu, ona je bolja od caja, sigurna za trudnice (ja pijem od yasenke d-manozu direkt)
👩 33
👨35
09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢
TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
6/2023➕🌈❤️🙏
Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞
Jel ima itko slicnu situaciju? - urin uredan, ne pecka me nista, ne piskim nista cesce nego prije, ali mi je pritisak na mjehur i ko da me boli dole ona stvar, stidne usne sta li vec 😵💫
Uzela sam brusnicu da pijem cisto eto malo
I meni je tako od nekog 20 tt, kako je beba sve teža tako dođe i to. Sad baš često imam pritisak dolje i boli me stidna kost, čak i koža dole na dodir, ali kaže gin da je sve to normalno. Također me zna probosti kroz rodnicu i guzu, onako ko igle... sve to ide uz tih 9 najljepših mjeseci 😅
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Evo mi obavili pregled, sve super. Naravno i dalje je beba velika - sad smo vec na 2400g, vidjet cemo sto ce biti do kraja. I naravno,
Opet skriva svoju glavicu pa je stavio i ruku preko i pupcanu vrpcu ispred, a na kraju i koljena haha
Druga stvar, jos uvijek smo okrenuti na zadak tako da cu ovih dana krenut s onim nekim vjezbama sto postoje pa da vidimo hoce li se okrenuti na glavu.
Zanimljivo, kad osjetim stucanje imam dojam da je glavica dolje nisko gdje i treba biti- tocno tamo osjecam stucanje, ali ocito me osjecaj vara ili se malac vrti ko lud iako doktorica kaze da sumnja jer je vec dovoljno velik pa da ne ide to bas tako jer nema toliko prostora.
Žene, imam jedno pitanje jer mi je soc ginekologica na godišnjem. Ostalo mi je još godišnjeg 10 dana i htjela sam to iskoristiti prije porodiljnog koji se može otvoriti 45 dana ranije. E sad, ja sam htjela na poslu odraditi jednu stvar i ne znam mogu li otvoriti porodiljni npr. 44 ili 43 dana prije poroda ili mora biti isključivo 45 ili 28 (ništa između). Znači zadnjih deset dana godišnjeg i onda porodiljni ispadne nekih 43 dana do termina.
I ako recimo to mogu, onda bih išla 1.2. znači li to da do 5.2. moram skupiti svu dokumentaciju i odnijeti u hzzo? Mogu li mi na poslu ranije izdati taj obrazac o plaći?
Sorry ako sam vas ugnjavila…. Jesma li nešto zaboravila?
baby development in progress ~ 14.3.24.
Žene, imam jedno pitanje jer mi je soc ginekologica na godišnjem. Ostalo mi je još godišnjeg 10 dana i htjela sam to iskoristiti prije porodiljnog koji se može otvoriti 45 dana ranije. E sad, ja sam htjela na poslu odraditi jednu stvar i ne znam mogu li otvoriti porodiljni npr. 44 ili 43 dana prije poroda ili mora biti isključivo 45 ili 28 (ništa između). Znači zadnjih deset dana godišnjeg i onda porodiljni ispadne nekih 43 dana do termina.
I ako recimo to mogu, onda bih išla 1.2. znači li to da do 5.2. moram skupiti svu dokumentaciju i odnijeti u hzzo? Mogu li mi na poslu ranije izdati taj obrazac o plaći?
Sorry ako sam vas ugnjavila…. Jesma li nešto zaboravila?
Na hzzo stranici pise “28. dana odnosno najranije 45. dana prije dana očekivanog poroda” tako da valjda moze izmedju.
Sto se tice place, R1 obrazac ti poslodavac moze izdati nakon sto ti uplati zadnju placu koja ti ulazi u porodiljni (u tvom slucaju ako ides od 1.2.na rodiljni, zadnja placa je isplacena u sijecnju za prosinac).
8/2022 missed ab. 8+4
9/2023. ➕/ 1. uzv otkucaji 🤍/ euthyrox 25 / Qualified 180 ✅ / it’s a girl 🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji