Evo da se i ja ukljucim. S mucninama na srecu nemam problema, ali zato me ove vrucine ubijaju.
Cestitam svima na super obavljenim pregledima 😊
Zadnjih par dana mi je trbuh toliko iskocio van da imam osjecaj da svi oko mene vec znaju, a jos nisam ni prvi pregled obavila. U prve dvije trudnoce mi se trbuh tek oko cetvrtog mjeseca malo nazirao i sad me ovo malo brine. Da li je to normalno posto je treca trudnoca u pitanju? Negdje sam procitala da s vecim brojem trudnoca se povecava i sansa za viseplodnu trudnocu pa mi nije bas svejedno. Utjesite me barem malo 🥲
Pa evo meni je četvrta, za sada nisu blizanci osim ako se drugi skriva dobro 😂
Sto se trbuha tiče, u početku je napuhan i normalno izgleda kao balon
ja sam po prirodi mrsavica i kad se malo najedem meni trbuh odmah skoci, u zadnjoj, znaci trećoj trudnoci vec u 6-7 tjednu nisam mogla zakopčati hlace, pa i sad je isto tako. Nije da se taj trbuh sada nesto jaako vidi od strane drugih ali ja ga vidim i moj muz ga je primjetio vec od 6-7.tjedna i znam da si ne stanem u robu komotno.
-05.02.2010. Ancica ❤️
-18.09.2013. Bubach 🏎️
- 03.02.2016. Kokica 🦄
Hvala vam curke. Imam jedno pitanjce ako mozda koja zna. S obzirom da mi je ovo prva trudnoca, pa je tu prisutan i strah naravno, radim u casinu.. nocne smjene, svakakvi ljudi, zadimljeni prostor.. ne znam koliko je takvo okruzenje pozeljno za nekoga u drugom stanju. Sad, situacija je sljedeca- moj ginekolog je na godisnjem, na prvi pregled, i sad i na drugi idem privatno zbog odsustva mog ginica, a njegova zamjena me ne moze primit jer po njegovim rijecima prvi pregled moram obaviti kod svog gin. Kome bi se trebala obratiti za bolovanje iliti komplikacije? Ako itko mozda zna, jer kod svoga idem tek iza 15.09. a malo mi je predugo cekati toliko, uz toliko nocnih smjena i okruzenja.
@Ivy1304 cestitke na trudnoci, i zelim da ti sve bude po skolski :)
Pozali se svojoj doktorici da se osjecas lose i da imas mucnine i da ne mozes raditi i otvorit ce ti ona bolovanje dok se tvoj gin ne vrati.
Mislim da oko noćnih smjena nebi trebalo biti problema a pog mjesto gdje radis. Isto tako ako imas ok ugovor, vjerujem i da nakon sto rodis po zakonu ti mebi smjeli dati nocne smjene vec samo dnevne, ali to naravno ako se vratis s porodiljnog kod njih
-05.02.2010. Ancica ❤️
-18.09.2013. Bubach 🏎️
- 03.02.2016. Kokica 🦄
Evo da se i ja ukljucim. S mucninama na srecu nemam problema, ali zato me ove vrucine ubijaju.
Zadnjih par dana mi je trbuh toliko iskocio van da imam osjecaj da svi oko mene vec znaju, a jos nisam ni prvi pregled obavila. U prve dvije trudnoce mi se trbuh tek oko cetvrtog mjeseca malo nazirao i sad me ovo malo brine. Da li je to normalno posto je treca trudnoca u pitanju? Negdje sam procitala da s vecim brojem trudnoca se povecava i sansa za viseplodnu trudnocu pa mi nije bas svejedno. Utjesite me barem malo 🥲
ja sam po prirodi mrsavica i kad se malo najedem meni trbuh odmah skoci, u zadnjoj, znaci trećoj trudnoci vec u 6-7 tjednu nisam mogla zakopčati hlace, pa i sad je isto tako. Nije da se taj trbuh sada nesto jaako vidi od strane drugih ali ja ga vidim i moj muz ga je primjetio vec od 6-7.tjedna i znam da si ne stanem u robu komotno.
Ajde barem malo utjehe. Meni je bas danas muz rekao da mi je dosta trbuh iskocio van. Nadam se da je do hrane 😅 1.9. imamo prvi pregled. Kod mene je trenutno takva situacija da neznam da li je trudnoca 6 ili 10 tjedana jer mi je zadnja M bila malo slabija pa nisam sigurna da li je bila prava.
Ajde barem malo utjehe. Meni je bas danas muz rekao da mi je dosta trbuh iskocio van. Nadam se da je do hrane 😅 1.9. imamo prvi pregled. Kod mene je trenutno takva situacija da neznam da li je trudnoca 6 ili 10 tjedana jer mi je zadnja M bila malo slabija pa nisam sigurna da li je bila prava.
A kad si imala zadnju M?
mozda je bilo samo implatacijsko krvarenje... Zna biti kao i menga i doci u isto vrijeme ali oskudno.
-05.02.2010. Ancica ❤️
-18.09.2013. Bubach 🏎️
- 03.02.2016. Kokica 🦄
Hej curke, evo i mene.
Ja bolovanje vučem od prvog dana kada sam saznala da sam trudna pa mi je danas komisija bila. Kod nas je vruće za poluditi i jedva sam obavila sve sto trebam, vrućina mi baš baš smeta.
Glavobolje imam i dalje, ali su podnosljivije, također mučnine su slabije. Ne znam za vas ali ja imam osjećaj da mi se kilogrami lijepe kao ludi, sva sam nekako nakvasala i osjećam se debelo.
Cure koje imaju temperaturu ovu oko 37,5 zašto zaboga zelite paracetamol da pijete radi toga. Kada sam bila oko 5-6 tjedana trudna, sjecam se jedne noći gdje me je groznica doslovno probudila, drhtala sam od hladnoće, a bilo je vruće, nisam ni mjerila temp, znala sam da je imam, nije mi palo na pamet da popijem nešto. Tijelo se privikava na novog stanovnika, reagira povišebom temp, padom imuniteta i slično. Ako vas nista drugo ne boli,grlo, nos, ždrijelo, kašalj, nema razloga da pijete lijekove. Uostalom nijedan lijek nije dobar u trudnoći, oni su samo nužno zlo, ono ako se baš baš mora, pa hajde. Čak i taj paracetamol, procitala sam svašta o tome, pa nekako imam strah od lijekova.
Ja sam isto na komplikacijama. Znaci mogu ocekivat kontrolu bolovanja?
Osjecam se i ja ko tenk, danas me stavilo na vagu pa dobro se nisam srušila od šoka 😅
Pa kod nas u BiH ide komisija nakon 42 dana bolovanja, ne znam u HR kako je. Uglavnom, na komisiju nosis obrazac za komisiju i nalaz koji ti je soc.gin. napisao. Kod nas komisija ne priznaje privatne dr, pa sam isla kod soc.gin. i zamolila ga da mi prepiše nalaz od mog privatnog gin.
🙋🏻♀️37
🙋🏻♂️42
28.03.'24. D🌸
Trudimo se od 8/22
12/22 biokemijska
14.07.'23. +
15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
27.7. B 11299
1.pregled 5.8. ❤
Panorama ✅️♀️
Meni je sinoc doso nalaz TSH 6.93, imam vec dugi niz godina bolest stitnjace I ja posaljem svojoj doktorici opce prakss da je to dosat povisenu I da mi da hitnu uputnicu da idem odmah na nuklearnu danas a ona napise da to nije toliko strasno. Sta nije da u trudnoci max do 2.5 treba biti.?
Ja cu je zvat I rec da mi napise da ja odmah idem tamo, mislim ne znam sta bi rekla za te sve doktore...
06.05.2023. 🤍🧸my little angel 😔💔 miss.ab.-11tj.
23.8.2023. ➕🌈❣
5.9 💔
A kad si imala zadnju M?
mozda je bilo samo implatacijsko krvarenje… Zna biti kao i menga i doci u isto vrijeme ali oskudno.
Zadnja je bila 17.7. Imali smo jedan rizican odnos pocetkom srpnja bas kad su mi bili plodni dani i taj pms mi je bio skroz cudan i ovaj mj sam imala identican "pms" i M nije dosla. Na kraj pameti mi nije bila trudnoca jer sam dobila M u 7.-om mjesecu, doduse nesto slabiju, a kasnije smo pazili. Da napomenem da ja ni sad nemam neke simptome. Bradavice me nesto sitno bole. Radila sam digitalni test tocno 7 dana od kasnjenja i pokazao mi je 2 do 3 tjedna. Nije bio prvi jutarnji urin, urin je bio skoro pa proziran koliko sam tekucine popila pa me i to malo zbunilo 😅 nadam se da nisam previse zakomplicirala. U svakom slucaju, ultrazvuk ce pokazati kolika je trudnoca.
Hej curke, evo i mene.
Ja bolovanje vučem od prvog dana kada sam saznala da sam trudna pa mi je danas komisija bila. Kod nas je vruće za poluditi i jedva sam obavila sve sto trebam, vrućina mi baš baš smeta.
Glavobolje imam i dalje, ali su podnosljivije, također mučnine su slabije. Ne znam za vas ali ja imam osjećaj da mi se kilogrami lijepe kao ludi, sva sam nekako nakvasala i osjećam se debelo.
Cure koje imaju temperaturu ovu oko 37,5 zašto zaboga zelite paracetamol da pijete radi toga. Kada sam bila oko 5-6 tjedana trudna, sjecam se jedne noći gdje me je groznica doslovno probudila, drhtala sam od hladnoće, a bilo je vruće, nisam ni mjerila temp, znala sam da je imam, nije mi palo na pamet da popijem nešto. Tijelo se privikava na novog stanovnika, reagira povišebom temp, padom imuniteta i slično. Ako vas nista drugo ne boli,grlo, nos, ždrijelo, kašalj, nema razloga da pijete lijekove. Uostalom nijedan lijek nije dobar u trudnoći, oni su samo nužno zlo, ono ako se baš baš mora, pa hajde. Čak i taj paracetamol, procitala sam svašta o tome, pa nekako imam strah od lijekova.
Ja sam isto na komplikacijama. Znaci mogu ocekivat kontrolu bolovanja?
Osjecam se i ja ko tenk, danas me stavilo na vagu pa dobro se nisam srušila od šoka 😅
Pa kod nas u BiH ide komisija nakon 42 dana bolovanja, ne znam u HR kako je. Uglavnom, na komisiju nosis obrazac za komisiju i nalaz koji ti je soc.gin. napisao. Kod nas komisija ne priznaje privatne dr, pa sam isla kod soc.gin. i zamolila ga da mi prepiše nalaz od mog privatnog gin.
Ja sam u RH i cijelu prvu trudnoću sam bila na komplikacijama zbog smeđek iscjetka. Komisija mi nikad nije dosla. Sad neznam da li se nesto mijenjalo. Gin mi je rekao da njih komisija provjerava zasto su dali komplikacije.
Iva čestitam i dobro došla!
Ivy super da si uspila rijesit bo 👍 Odi privatno ginek da ti da Rp da kupis Euthyrox
Tratinčice ❤️😘😘😘😘😘
Sisy , Blackrose ja isto mislim da komisija u hr ne pila bas trudnice al bude li me zvalo lako ih rijesim s nalazom od hitne 😄 U nas su bas zakoni ludi , pa valjda zdrav razum ti govori da nije svako radno mjesto za trudnicu i ne ide mi u glavu da to nije regulirano da automatizmom lako otvoris bolovanje na uvjete rada a ne da moramo lagat o nekim prijetecim pobacajima i krvarenjima i sl.
Sretno curke na pregledima ako ih ima danas zakazanih 🤞
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Jutro svima 😁
Ivy - to je def previsoko. Ja sam u prosloj bila na terapiji od pocetka do poroda i kontroliram se jos uvijek. U ponedjeljak cu na vadjenje i ovisno o rezultatima ce me gin poslati dalje mom endo. Al ja sam na terapiji bila s duplo manjim TSH od toga. Ne sjecam se koliki je tocno bio prvi put, al preko 3 svakako i odmah sam isla na terapiju koja se postepeno povecavala do kraja trudnoce jer je i TSH znao skakati.
Sortiraj odgovore
Najstariji