Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    WhiteOrchid
    25. Kolovoz 2023. 11:01

Pozdrav cure, meni danas došla beta 355, pravilno se poduplala u 48h i sad se lagano mogu naručiti na pregled 🙂
    Za štitnjaču uzimam Eutyrox 50 i prekjučer sam išla izvaditi TSH koji je 1.9 što je ok. Ja sam cijelo vrijeme na terapiji i svaki mjesec sam u prošloj trudnoći išla na kontrolu hornona i kod endokrinologa.
    Lucy ti se probaj još konzultirati s nekim ali ja osobno ne bi ulidsla terapiju jer je u trudnoći jako bitno štitnjaču držati pod kontrolom.

Malena1122
    25. Kolovoz 2023. 11:08

Meni je došao nalaz danas Tsh 2.8,bio je 2.4 prošli mjesec. Sad će mi povećat terapiju sigurno na 100. Eto baš javim šta je moj endo rekao. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Martinaaa_
    25. Kolovoz 2023. 11:36

Moj tsh je bio 6.43,  iduci dan sam ga vadila u drugom lab i bio je 3.5. Dr je rekao da nema potrebe za terapijom, ali sada u 9mj da ponovim tsh da vidimo kolila ce biti vrijednost. 

💓

Malena1122
    25. Kolovoz 2023. 12:56

plavonebo

Meni stigao nalaz, kod mene suprotan problem.
    TSH 0,2

I tebi treba terapija 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Zelena123
    25. Kolovoz 2023. 13:07

Malena zašto se ne preporuča grijanje stomaka? Malo sam guglala i koliko vidim ok je koristiti termofor. Iskreno mene on spasi, ali evo opreza radi pitat ću i ginekologa u ponedjeljak,
    Ivy ja sam se kupala, samo pazi da je čisto i mijenjaj redovito kupaće.
    Moje More super vijesti sa pregleda!
    Bubice dobro došla! Baš mi je drago da si ovdje a nadam se da će nam se juš cura sa MPO pridružiti uskoro. :)
    Tratinčice super da si sada bolje. Nadam se da se temp neće više dizati :). Ja sam ti isto završila na infuziji kad sam bila u 6. tjednu od povraćanja i mučnina, nimalo lijep osjećaj, bitno da je prošlo. Meni je isto pomogla infuzija.
    Palma dobrodošla! Uživaj i samo opušteno. Ako već nisi na folnoj, preporučila bih da je kreneš uzimati. 
    Curke što je zadnja 2 dana sa tom štitnjačom? :(  Baš mi je žao što vas zeza, nažalost nemam nikakav savjet osim kontaktirati doktora čim prije.
    Ja sam smanjila Regnal sa 3 dnevno na 2 dnevno. Pokušala sam jučer izdržati cijeli dan bez njega, ali nije išlo, odmah se vraća povraćanje, slabost, mantanje. Sad sam na 2 dnevno i nekako se držim. Odbrojavam dane da završimo ovo prvo tromjesečje i da napokon mogu uživati u trudnoći. Osjećam se baš ko grinch

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• taketwo
    25. Kolovoz 2023. 14:09

plavonebo

Meni stigao nalaz, kod mene suprotan problem.
    TSH 0,2

Malo se ubacujem kao padobranac, ali samo da kazem, meni je tsh u tim tjednima bio 0,07, ali ostali parametri stitnjace ok (ft4 primarno se gleda mislim). U tom slucaju je to hipertireoza uzrokovana trudnocom (konkretno, zbog hcga), koja nije opasna kao hipo (previsok tsh), i ne treba terapija vec samo pracenje vrijednosti svaka 4 tjedna.

👩 1988 .Sve ok, AMH 18
    🧑 1985. Oligoastenotheratospermia, teška
    IVF centar Lučinger
    9/18 icsi, 12 🥚, 8 oplođeno, 2 trodnevna. Transfer 1, drugi smrznut ➡️ curka od 4 god
    5/23 FET preostalog trodnevnog, stimulirani ciklus (estrofem 8mg), transfer 24.5., beta 7.6., 6dnt 3dt pozitivni testovi, 8dnt beta hcg 53

Malena1122
    25. Kolovoz 2023. 15:19

Zelena123

Malena zašto se ne preporuča grijanje stomaka? Malo sam guglala i koliko vidim ok je koristiti termofor. Iskreno mene on spasi, ali evo opreza radi pitat ću i ginekologa u ponedjeljak,
    Ivy ja sam se kupala, samo pazi da je čisto i mijenjaj redovito kupaće.
    Moje More super vijesti sa pregleda!
    Bubice dobro došla! Baš mi je drago da si ovdje a nadam se da će nam se juš cura sa MPO pridružiti uskoro. :)
    Tratinčice super da si sada bolje. Nadam se da se temp neće više dizati :). Ja sam ti isto završila na infuziji kad sam bila u 6. tjednu od povraćanja i mučnina, nimalo lijep osjećaj, bitno da je prošlo. Meni je isto pomogla infuzija.
    Palma dobrodošla! Uživaj i samo opušteno. Ako već nisi na folnoj, preporučila bih da je kreneš uzimati.
    Curke što je zadnja 2 dana sa tom štitnjačom? :( Baš mi je žao što vas zeza, nažalost nemam nikakav savjet osim kontaktirati doktora čim prije.
    Ja sam smanjila Regnal sa 3 dnevno na 2 dnevno. Pokušala sam jučer izdržati cijeli dan bez njega, ali nije išlo, odmah se vraća povraćanje, slabost, mantanje. Sad sam na 2 dnevno i nekako se držim. Odbrojavam dane da završimo ovo prvo tromjesečje i da napokon mogu uživati u trudnoći. Osjećam se baš ko grinch

Evo meni frendica kojoj sestra radi na ginekologiji rekla da ne valja. Isto kao tuširanje vrućom vodom te prženje stomaka na suncu. Samo prenosim šta mi je rečeno 😅

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• Ivy1304
    25. Kolovoz 2023. 17:18

Vi koje pijete euthyrox, da li smijete pit prenatal kapsule koje sadrze jod?
    Ja sam danas to zaboravila pitati endrokrinologicu.
    Od sutra pocinjem sa terapijom od 88mg, a bolest stitnjace I na terapiji sam vec 7godina..

06.05.2023. 🤍🧸my little angel 😔💔 miss.ab.-11tj.
    23.8.2023. ➕🌈❣

5.9 💔

• Pohana_Tikvica11
    25. Kolovoz 2023. 17:23

Malena1122

Pohana tikvica sretno!

Hvala ti ! Bilo je sve ok, beba je tocnih mjera za ove tjedne. Radila Panoramu sad samo triba izdrzat do rezultata i da sve bude ok. Nalazi standardni za moju anamnezu. Svakako zadovoljna sam ♥️

WhiteOrchid
    25. Kolovoz 2023. 17:46

Ivy1304

Vi koje pijete euthyrox, da li smijete pit prenatal kapsule koje sadrze jod?
    Ja sam danas to zaboravila pitati endrokrinologicu.
    Od sutra pocinjem sa terapijom od 88mg, a bolest stitnjace I na terapiji sam vec 7godina..

Ja pijem Euthyrox 50 i Novalac kapsule, tako sam pila i u prošloj trudnoći i sve super, endokrinologici sam rekla da pijem Novalac i nije ništa komentirala da to nešto smeta.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.