Znali netko koliko dugo vrijedi uputnica?
Ovisi koja za gdje. Za obicni laboratorij pri domu zdravlja 1 mjesec, a za spec. preglede, pretrage, bolnicki lab. vrijedi 3 mjeseca .
Dobila sam uputnicu za vaditi antitijela za vodene kozice, medjutim zbog ovih mucnina i svega nisam stigla izvaditi pa me bas zanimalo koliko vrijedi. Mama me uvjeravala da je 7 dana
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Ivy ako ti nije neizdrživo nemoj piti tablete za snižavanje trmp. 37.5°C, to ti je praktički normalna temp u trudnoći.
Lucy čestitam za super pregled.
Malena meni je doktor u prošloj trudnoći od samog početka radio ultrazvuk preko trbuha tako da to ovisi o samom doktoru i ultrazvuku kojeg ima, doduše vodila sam trudnoću privatno kod odličnog dr.
Ja sam jučer izvadila betu i iznosi 160, planiram i sutra izvaditi i držite fige da se lijepo podupla. Ako bude sve ok naručiti ću se na pregled za 2 tj.
Evo kod nas u gradu nitko ne gleda rano tako preko stomka. A radim uzv u bolnici gdje je najbolji uređaj pa eto ne znam. Prenosim samo svoje iskustvo i poznanica.
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Ivy cijedi si naranču tako sam ja i bolje se osjećala.
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Evo obavila sve. Srce kuca ko veliko 😁 odgovara mjerama za 8+3. Dobila sam uputnice za krv, TSH i urin + za antitijela na transfuziji kad stignem. Iduci pregled 21.09.
Sve je ok. Za mucnine je rekla tako je kako je, proci ce. Novalac nastavljam piti i da je po njoj on i najbolji zbog vitamina i folacina, a i isti ja prije, tokom i nakon trudnoce. Predlozila je ipak neki NIPT test da si razmislimo, cisto za ne daj Boze da nesto je. Po njoj najbolje osnovni paket, nema potrebe za vecim.
Valjda sam sve izbiflala 🙈
Znali netko koliko dugo vrijedi uputnica?
Ovisi koja za gdje. Za obicni laboratorij pri domu zdravlja 1 mjesec, a za spec. preglede, pretrage, bolnicki lab. vrijedi 3 mjeseca .
Dobila sam uputnicu za vaditi antitijela za vodene kozice, medjutim zbog ovih mucnina i svega nisam stigla izvaditi pa me bas zanimalo koliko vrijedi. Mama me uvjeravala da je 7 dana
Provjeri preko e gradani jel jos uvijek u sustavu ili zovi dr koji ti je izdao up jel jos vrijedi da si sigurna. Ta up bi trebala vrijedit 3 mj.
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Curke hvala ❤️
Sretno svima da smo tu skupa najmanje do proljeca 🥰
Moje more drago mi je da je sve u redu 😊 pratimo se s pregledima 🤞
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Evo da ja napisem koju o ultrazvuku- meni ga je radila vaginalno do sad, rekla je od iduceg puta da ide preko trbuha, ali da ce i dalje svaki put pogledat i vaginalno uzv zbog cerviksa (ili nesto tako, nisam bas zapamtila).
Probala je i zadnji put preko trbuha, ali je beba jos uvijek bila nisko. Nema bas neki bezveze ultrazvuk, privatno idem.
Muz je mogao biti od prvog pregleda. Doktorica uvijek prvo provjeri da srceko kuca, a onda zove muza da dodje.
Mozda je po bolnicama/drzavnim ginekolozima drugacija praksa, ne znam.
Ja sam se kupala prije prvog pregleda u moru (tek kad sam saznala da sam trudna) - naravno presvlacenje odmah u suhi kupaci i nisam isla na neke natrpane plaze, ali sad ne znam dal bi isto postupila jer se ispostavilo da imam hematom i nakon toga mi je doktorica rekla da cekamo da on nestane kako bi se mogla kupati.
Sad se kupam, ali oprezno jer me nakon par dana ulovilo neko peckanje (reagirala sam odmah i navalila na hrpu tekucine i d-manozu pa je sve proslo) ocito smo bas sklone upalama jer inace nemam takvih problema.
Pozdrav svima, pozdrav novim curama i sretno na pregledima!!! Bas ce biti lijepo proljece s toliko malih beba ❤️❤️
Cure koje imate mučnine, zapravo pokusavajte jesti puno manjih obroka na dan, da vam nikad zeludac nije prazan ali ne smije biti ni pre pun i osluškujući sta vam se jede, smanjit cete povracanje svakako, jer organizam zapravo nesto trazi i želudac ne smije raditi u prazno zbog kiseline. Ono sto vam se jede, makar bilo najluđa stvar koju mislite. Ja sam jucer zaželjela se hrenovki a vec 5 god ih nisam jela jer ih inace ne podnosim a jucer ne znam zasto sam se davila u njima i senfu 🤔
Isto tako coca cola pomaže, ali na gutljaj, pomalo ne puno odjednom, da zeludac probavi lakse ili ako ne volite colu, pokušajte za donat mg, isto po gutljaj da lakse probavite
-05.02.2010. Ancica ❤️
-18.09.2013. Bubach 🏎️
- 03.02.2016. Kokica 🦄
Preletila sam preko svega sto ste pisale.
Kod mučnina mi stvarno pomogne hrpa manjih obroka, bude mi puno lakse. Osjecam ih ali manje.
Kupanje u moru prakticiram svaki dan na plazama gdje su manje guzve ali se odmah mijenjam u suho i ne zadrzavam se u plicaku. 😊
Zadnji dani su mi bas teski vjerojatno od ovih vrucina 😣
💙
Sortiraj odgovore
Najstariji