Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica80

Broj poruka: 431

Prijavi adminu

Ma ja se nekako nadam da su i ti "grubi" pristupi bili u najboljoj namjeri - da su recene stvari da bi pomogle... samo je malo nespretno upakirano.. kako se ono kaze, put do pakla je poplocan.. :)
    Ovo je ipak forum a ne simpozij strucnjaka, na nama je koji savjet cemo primijeniti.. i naravno da bi se tudja iskustva trebala uzimati sa zrnom soli i konzultirati se sa strucnom osobom. No mislim da je veci show ovo sto ste primijetile, a to je da i strucne osobe cesto pojma nemaju ili se dobiju razlicite info od razlicitih "strucnjaka".. pa sad ti odaberi sta raditi :) di ces nego na forum vidit kako drugi to rade :) Nego, kako vi zabavljate svoje bebice? Ja sam prvi put mama i sve mi je novo i nepoznato, a imam "vremena" bavit se malenim jer nemam druge djece koja mi uzimaju vrijeme. Do nedavno je samo klopao i spavao, a sad, sa 2mj ima vise tih aktivnih budnih perioda. Tu i tamo mu tutnem dudicu i pustim ga da gleda u prazno, al ovo ostalo kao bi popunila s necim. Nekad ni ne zeli samo dudat u prazno. A igracke i babygym ne dozivljava. Zasad imam samo: pricam mu u lice i kreveljim se, tummy time, stavim ga u bjorn i ljuljam, nosim i pjevam. To je zasad to :)

• 12345M

Broj poruka: 327

Prijavi adminu

Bananica80

Ma ja se nekako nadam da su i ti "grubi" pristupi bili u najboljoj namjeri - da su recene stvari da bi pomogle… samo je malo nespretno upakirano.. kako se ono kaze, put do pakla je poplocan.. :)
    Ovo je ipak forum a ne simpozij strucnjaka, na nama je koji savjet cemo primijeniti.. i naravno da bi se tudja iskustva trebala uzimati sa zrnom soli i konzultirati se sa strucnom osobom. No mislim da je veci show ovo sto ste primijetile, a to je da i strucne osobe cesto pojma nemaju ili se dobiju razlicite info od razlicitih "strucnjaka".. pa sad ti odaberi sta raditi :) di ces nego na forum vidit kako drugi to rade :)Nego, kako vi zabavljate svoje bebice? Ja sam prvi put mama i sve mi je novo i nepoznato, a imam "vremena" bavit se malenim jer nemam druge djece koja mi uzimaju vrijeme. Do nedavno je samo klopao i spavao, a sad, sa 2mj ima vise tih aktivnih budnih perioda. Tu i tamo mu tutnem dudicu i pustim ga da gleda u prazno, al ovo ostalo kao bi popunila s necim. Nekad ni ne zeli samo dudat u prazno. A igracke i babygym ne dozivljava. Zasad imam samo: pricam mu u lice i kreveljim se, tummy time, stavim ga u bjorn i ljuljam, nosim i pjevam. To je zasad to :)

Joj ja isto ne znam sta bi vise, dosta cesto smo vani, ali kad smo kod kuce mu tak pricam gluposti, pjevam neke svoje izmisljene pjesme pa se smije, al nekad ga i pustim u njihalici pa ja usisam, pocistim i tak, a u pozadini bude tv upaljen jer ne zeli bit miran kad je tisina 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

Mary36

Broj poruka: 1463

Prijavi adminu

Antonela čestitke!!!🎉
    Bananica mislim da sve dobro radiš, eventualno neka šetnjica i malo ga digneš da pogleda nešto šareno ako je znatiželjan. Moja je već pomalo počela promatrati nebo kroz prozor, cvijeće u vrtu i neke predmete koji su intenzivnijih boja.
    Nažalost moja je i dalje prehlađena, curi joj nosić i ima 37 i nešto temperaturu. Zovem danas pedijatricu za savjet. Imam čepiće od 80 mg, ali piše u uputama da se daje na kilažu 10-15 mg po kili. A ona ima 4200, tako da bi to trebalo biti nešto više od pola 🫣

Martinaaa_

Broj poruka: 200

Prijavi adminu

Moja je trenutno luda za vrtuljkom iznad kinderbeta. Samo njega trazi. Osim vrtuljka voli baby gym, voli kad pustim neki koncert pa skupa plesemo i pjevamo, i voli kada se presvlacimo, obozava biti gola i onda lijrpo pricamo, zadnjih par dana guguce i smije se.
    Nego, da li vase bebe kao i moja uopce ne spava po danu?
    Probudi se oko 8 ujutro i do navecer ima mozda 2-3 drijemke po 15-20 min, max pola sata.
    I onda navecer poslije kupanja plac, vristanje jer je toliko umorna a nece spavati. 

💓

• Bananica80

Prijavi adminu

Martinaaa_

Moja je trenutno luda za vrtuljkom iznad kinderbeta. Samo njega trazi. Osim vrtuljka voli baby gym, voli kad pustim neki koncert pa skupa plesemo i pjevamo, i voli kada se presvlacimo, obozava biti gola i onda lijrpo pricamo, zadnjih par dana guguce i smije se.
    Probudi se oko 8 ujutro i do navecer ima mozda 2-3 drijemke po 15-20 min, max pola sata.
    I onda navecer poslije kupanja plac, vristanje jer je toliko umorna a nece spavati.

A jel ti hvata vec stvari koje vise po gymu? I generalno jel ti hvata igracke? Napred si za 3 tjedna od nas pa me zanima kao kad to krene :) Sta se spavanja tice ovo sto opisujes nam se dogodilo par puta - taj dan bas ne bi spavao po danu a vidim da je umoran i da bi spavao, a on vristi i ne zeli zaspat od premorenosti :) ne znam da to mozda nije bio neki skok u razvoju .. inace zaspe po danu jedno 3-4 puta i uglavnom bude krace spavanje od pola sata - sat i jedno duze od preko sat. Al ovo govorim odokativno, zapravo nisam to pratila detaljno, mozda bi mogla obratit paznju vise na minutazu :)

• 12345M

Broj poruka: 327

Prijavi adminu

Moj isto ne zeli spavat po danu i bori se da ne zaspe, pa bude pekmezav, meni svi govore pusti ga malo nek place nemoj ga ucit da ga uzimas cim zapekmezi, a meni bude i zao, a i zivcira me kad vristi bezveze, pocne me bolit glava i unervozim se 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

Martinaaa_

Broj poruka: 200

Prijavi adminu

Bananica80

Martinaaa_

A jel ti hvata vec stvari koje vise po gymu? I generalno jel ti hvata igracke? Napred si za 3 tjedna od nas pa me zanima kao kad to krene :) Sta se spavanja tice ovo sto opisujes nam se dogodilo par puta - taj dan bas ne bi spavao po danu a vidim da je umoran i da bi spavao, a on vristi i ne zeli zaspat od premorenosti :) ne znam da to mozda nije bio neki skok u razvoju .. inace zaspe po danu jedno 3-4 puta i uglavnom bude krace spavanje od pola sata - sat i jedno duze od preko sat. Al ovo govorim odokativno, zapravo nisam to pratila detaljno, mozda bi mogla obratit paznju vise na minutazu :)

Jos ne hvata, samo mlati nogicama i rukicama i tako samo lupa po tim igrackama
    Sad su najzanimljivije postale ruke, stalno su u ustima, cijelu saku gurne i cucla

💓

• lalllla

Broj poruka: 779

Prijavi adminu

Moja ne spava cijele dane zbog grceva, tako da pol dana provede ljuljajuci se u bjornu ili na rukama🤷‍♀️ne mogu jos nikakvu rutinu uspostaviiti dok ju to muci tako da je svaki dan drugaciji. Neke dane spava cijeli dan, neke ne spava uopce i tako z krug.. vecinom kad je budna ili jede ili se dere

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Bananica80

Prijavi adminu

Martinaaa_

Bananica80

Martinaaa_

Jos ne hvata, samo mlati nogicama i rukicama i tako samo lupa po tim igrackama
    Sad su najzanimljivije postale ruke, stalno su u ustima, cijelu saku gurne i cucla

Hehe. Ja sam mu uvalila dudicu umjesto ruku..jel to bila greska, vrijeme ce pokazat :)

• Bananica80

Prijavi adminu

Ajde cak mi je drago procitat da je normalno da su nenormalni :) i da je rano za nekakav ritam :) mislim, zao mi je vas i sebe jer bi bilo lakse da smo u rasporedu ;) al dok je to normala, itsokej prezivit cemo :)
    1234M meni isto sve "babe" govore da ih treba pustit da placu i da cu ga razmazit uzimanjem u ruke. A interneti i tecajevi u DZ kazu da je to zastarjelo i da su bebe premale za razmazit i da ga treba uzimat u ruke i maziti i tjesiti i odrzavat kontakt. Tako da ja slusam internet :) mislim da je premali za manipulacije i ako mu nesto ne pase a ja mu mogu olaksat/utjesit ga, pa naravno da hocu :)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.