I ja sam isla kod te ibcl savjetnice koja je rekla da je hvat dobar a ja dobila blister i on ne obuhvaca s donje strane areolu koliko treba nit izvrce usnu.
Pedijatrica je pak rekla da beba od 2mj ne smije jest na 2h nego bar 3-4h pa da mu ne dajem cicu nakon 2h a ako ne moze izdrzati da mu dam malo vode (jos je rekla da zna da se bebama ne daje voda ali eto da ga zavaram)
I ja sam isla kod te ibcl savjetnice koja je rekla da je hvat dobar a ja dobila blister i on ne obuhvaca s donje strane areolu koliko treba nit izvrce usnu.
Pedijatrica je pak rekla da beba od 2mj ne smije jest na 2h nego bar 3-4h pa da mu ne dajem cicu nakon 2h a ako ne moze izdrzati da mu dam malo vode (jos je rekla da zna da se bebama ne daje voda ali eto da ga zavaram)
Moj od 2mj zna jest na 2h, nekad na 3, a nekad evo na 6. Ne vidim zasto ne bi smjela jest na 2h.. svi stalno promoviraju dojenje na zahtjev..
Pedijatrica je pak rekla da beba od 2mj ne smije jest na 2h nego bar 3-4h pa da mu ne dajem cicu nakon 2h a ako ne moze izdrzati da mu dam malo vode (jos je rekla da zna da se bebama ne daje voda ali eto da ga zavaram)Moj od 2mj zna jest na 2h, nekad na 3, a nekad evo na 6. Ne vidim zasto ne bi smjela jest na 2h.. svi stalno promoviraju dojenje na zahtjev..
Ja isto svojoj dajem kad hoće. Nekada traži za pola sata, a zna odspavati i po četiri sata po noći. Ne budim je niti išta, kako traži tako i dobije 😁. Za sad lijepo napreduje.
Ma naravno, mi smo jos uvijek na 2h i uglavnom je tocan ko sat. Nekad iznenadi s 2,5 ili 3h, a nekad hoce i za sat vremena. Po noci moze 4-5h.
Uopce ne mislim slusati takve savjete i davati vodu bebi. Samo klimam glavom i radim po svome za takve stvari.
Al eto, referencirala sam se na onu raspravu kako bi trebale znati stvari, a ispravne informacije ne mozemo dobiti niti od doktora.
Ma naravno, mi smo jos uvijek na 2h i uglavnom je tocan ko sat. Nekad iznenadi s 2,5 ili 3h, a nekad hoce i za sat vremena. Po noci moze 4-5h.
Uopce ne mislim slusati takve savjete i davati vodu bebi. Samo klimam glavom i radim po svome za takve stvari.
Al eto, referencirala sam se na onu raspravu kako bi trebale znati stvari, a ispravne informacije ne mozemo dobiti niti od doktora.
O da.. ovo sa krivim tj ne najboljim informacijama od doktora.. svasta sam se naslusala kroz trudnocu, pa me ne cudi da bi se isto moglo ponoviti i kod pedijatra. Ja sam i patronazu uzimala sa zrnom soli i dobro da jesam..a opet ima i divnih i strucnih patronaza. Pa sad ti budi pametan kome vjerovati. A tuzno je sta ne mozes vjerovati "strucnjaku".
Meni su bile tri patronazne razlicite i svaka svoju politiku vodi. Jedna kaze ne diraj pupak, druga kaze ispiri i praskaj, treca kaze ne praskaj. Jedna kaze daj vodu nakon dohrane, druga ne davaj vodu ni slucajno tako da hvala Bogu pa sam imala dijete prije pa znam otprilike kako sam radila prvi put da je bilo sve ok inace je za prvorotke jako zbunjujuce!! Uzas . Svaka cast izuzetcima stvarno
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Nove smjernice za pupak su ne koristiti ništa, nego samo mijenjati gaze dva puta dnevno. Navodno se tako brže osuši i otpadne. Kod nas je pupčana bila baš jako debela i ima veliki pupak curica. Tako da se ispod pupka kad je otpao stvorio granulom. Onda sam zvala patronažnu i ona mi je rekla čistiti s octeniseptom i kod svakog mijenjanja pelene stavljati tyrosur. I dva puta je lapizirala pupak. Toga sam se držala i sad je pupak napokon ok i zarastao je. S prvom curom sam od početka čistila i praškala i sve je prošlo super. Tako da bi vjerojatno bilo bolje da sam i sad tako, a ne slušala da ne treba ništa. Glupo je i što svima daju iste smjernice, a vidjelo se odmah da je pupčana dosta deblja i trebat će puno duže zbog toga da pupak otpadne. Logično mi je da zbog toga ima više šanse za infekciju, što se i dogodilo.
Nove smjernice za pupak su ne koristiti ništa, nego samo mijenjati gaze dva puta dnevno. Navodno se tako brže osuši i otpadne. Kod nas je pupčana bila baš jako debela i ima veliki pupak curica. Tako da se ispod pupka kad je otpao stvorio granulom. Onda sam zvala patronažnu i ona mi je rekla čistiti s octeniseptom i kod svakog mijenjanja pelene stavljati tyrosur. I dva puta je lapizirala pupak. Toga sam se držala i sad je pupak napokon ok i zarastao je. S prvom curom sam od početka čistila i praškala i sve je prošlo super. Tako da bi vjerojatno bilo bolje da sam i sad tako, a ne slušala da ne treba ništa. Glupo je i što svima daju iste smjernice, a vidjelo se odmah da je pupčana dosta deblja i trebat će puno duže zbog toga da pupak otpadne. Logično mi je da zbog toga ima više šanse za infekciju, što se i dogodilo.
Isto i meni je tako bilo, pupak joj je otpao sa 25 dana jer nisam nista dirala, na kraju se hvala Bogu nije stvorio granulom nego kad je otpao brzo se i rana zatvorila samo sam praskala ali se bas oduzilo to sve.. a sa sinom kad aam spricala octanisept i praskala je otpao nakon 8 dana…
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Imam sirup doma i na njemu pise podebljanim slovima da se ne daje djeci ispod 2 mj starosti. U ljekarni isto savjetuju cepice, a i na pedijatriji malim bebama daju cepice.
Moji na srecu nisu ni imali temp dok su bili tako mali. Najranije s neka 4mj. Prvo dijete mi je dobilo temp upravo s nekih 4mj i zvala sam pedijatriju da pitam za savjet. Njih se uvijek moze nazvati i pitati.
Obicno budu bolje cendravi, moguci manjak apetita, pospanost. Cim osjetis da je dijete toplije, odmah mjeri temp jer nabrojeni znakovi mogu i izostati. Imam doma jednu koja pod temp 39 skace kao da joj nije nista 🙈 i s njom mi je bas zeznuto jer moram dezurati po noci dok mi se recimo mali probudi i place ako mu raste temp
Bananice sirup ti je za veću djecu, za bebe su najbolji čepići. I obavezno paziti na doziranje, nikad ne lomiti čepić, nego za manje bebe uzeti one manje doze.
A zašto je Lupocet sirup za veću djecu? Po čemu?I najmanji čepić od 120 mg za bebu je previše. Trebalo bi ga slomiti na pola pa dati. A čepić se ne bi trebao lomiti iako to svi rade.
Lupocet čepić od 120 mg je za bebu tešku 8 kila.
Sirup se može precizno dozirati i zato ima prednost pred čepićem dok dijete ne dođe do tih 8 kila.Rashlađivanje novorođenčeta u mlakoj vodi i skidanjem se osobno isto ne usudim. Malo dijete je termolabilno. Pothladi se za čas. Nisam sigurna da bi ijedan pedijatar savjetovao takve postupke za bebu od 3 tjedna. To recimo je ok za veću djecu.
Pa i napisala sam da se ne lomi čepić. Postoje Efferalgan čepići paracetamola od 80 mg.
Sirup lako bebe pobljuckaju, pretpostavljam da se zato preporučaju čepići prije, ali ok, da, nije da je zabranjen, Pedijatri uvijek kažu da se koriste čepići za bebe, barem su meni tako.
2020. 👦🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji