Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

bejbe2018

Broj poruka: 609

Prijavi adminu

Martinaaa_

Joj i meni se kosa dizala od tih novaca pod glavu, radije ih stavi negdje sastranw i dobro 🤣
    Moja cura vec sad ide svima u ruke,idemo u setnje, samo ju jos nisam vodila po trgovinama, radije muza posaljem nek on to sam sve kupi ili ju on/baka/djed netko cuva dok ja kupim sta treba.
    Koliko ima cura jos za roditi? Ili su vec sve rodile? Izgubila sam se zadnjih par stranica nisam popratila

Mi smo čekali 2 mj. Onda smo pustili posjete.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

bejbe2018

Broj poruka: 609

Prijavi adminu

YesPlease

BlackRose

lucq

Jel imao netko sporo/lagano curenje vodenjaka? Kak to izgleda
    Meni je sinoc 1h nakon odnosa iscurilo dosta vodenasto (smocilo mi dosta gace i morala sam mijenjat), poslije toga nije vise ni sad cijelo jutro nista curkalo…tak da sam ja pretpostavila da je to od muža🙈
    Imala sam. Pa evo tu i tam je lagano curkalo tipa kod hodanja po stepenicama, dizanja… ovo sto ti opisujes je vjerojatno od muza

Bananica80

cure, koliko vi pazite na "kontakte" vasih bebaca sa ostalim ljudima? kao prvo sam čula da je dobro da do cijepljenja nemaju bliske kontakte ni sa kim osim sa ukućanima, pa onda da bi bilo dobro održavati udaljenost do 6mj životaradi nerazvijenog imuniteta.. naravno neke kontakte ne možeš izbjeć (braća, sestre, bake, djedovi), al kako vi to hendlate? koliko ste oprezne? 

Ne branim da cuvaju, ali klincima obavezno velim da ne diraju lice i rukice nego samo nogice smiju. Moji naravno se slusaju nista, ali u istom smo kucanstvu pa ajde. Stvarno se svi trude da operu ruke i nejdu blizu bebi ako samo i sumnjaju da su prehlađeni. Svoju djecu nikad nisam drzala pod staklenim zvonom i prokuhala sam bocice mozda par puta samo. Oni na taj nacin i stjecu imunitet. Zato znam slucajeva di je dijete pod staklenim zvonom, sve se dezinficira stalno, nitko nesmije dirati dijete da bi na kraju dijete zavrsilo u bolnici cim se prvi put razboli 🤷‍♀️
    Potpuno kriva, znanstveno neutemeljena retorika. Odnosno, da bude jasnije: bapska priča iz naroda.
    Malim bebama se steriliziraju bočice jer se vrlo lako mogu otrovati hranom. A mlijeko za bebe je vrlo kvarljivo. Ne sterilizira se bočica zato da ih se drži u sterilnim uvjetima.Pratim ovaj forum dugo i frapantna je količina gluposti koja se tu iznosi. I što se tiče trudnoće, a evo i brige za dijete.
    Informirajte se iz pouzdanih izvora, a ne od tetkine susjede koja je imala petero djece koja su jela pijesak i gliste, valjala se sa svinjama u blatu, pila vodu iz lokve pa im nije ništa bilo.

Meni je najgore šta je muž orijentiran na babu koja nije i toku s današnjim stanjem pa daje starinske savjete ,a protive se struci.
    Npr. Na davanje vode jer je mali žedan sam alergična.
    Ali su nedokazivi i ne doživljavaju me i moje stavove.
    Onda baby handling ne želi koristiti,dok ja nastojim.
    I sl.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• Bananica80

Broj poruka: 431

Prijavi adminu

bejbe2018

Cure osjetljiva tema
    Jel koga uhvatio baby blues?
    Mene je.
    Ali ne kao neki pad energije,nego euforija.
    Ne mogu spavat navečer nakon hranjenja
    I stalno gledam po drogerijama šta je na akciji.
    Pa kupim umjesto jedne kupke 2 ,a već imam kući npr.kupku.
    Mislim da sam pod strašnim pritiskom.
    Neki dan sam sila u kafić i sudila 10 min.jwr je bila buka i guzva.
    I bila sam ljuta jer me udarilo u stolici i neka curica mi je udarila malome u kolica.
    Jel ima netko savjet kako da se umirim.

Nemam savjet, al mogu rec da simpatiziram. Znam bit bas nervozna i razdrazljiva  - imam manje strpljenja. Sve potrosim na malenog :) a i manjak sna ne doprinosi svemu, prema kraju dana sam bas... he :) i ja se jako brinem jel sve okej jel maleni dobro, pa onda to doprinosi malo nervozi. Meni pomogne to sta muz dobije malenog u vecernjem/nocnom modeu, pa se ja povucem citat i spavat ranije. Znam da je maleni u dobrim rukama pa se onda i lakse opustim.

• Bananica80

Prijavi adminu

Evo sad mi je bila paranoja jer se nije budio za vecernje hranjenje. Zaspao je oko 11 navecer i tek je sad u 4 i 20 jeo.. i to se jedva probudio. Gugl kaze da bebe od 2mj znaju potegnut noc - i spavat 6-8h u komadu. Al ja isto nisam bas odusevljena tom naglom promjenom
    I sad ne mogu zaspat :) a dezurala sam od 2 hoce li se probudit il ne :/ 
    Maleni nema jos puna 2mjeseca - imat ce iduci tjedan.
    U biti ne znam za.ova neka odstupanja od dosadasnje "rutine" kad i sto je razlog za paniku. Mislim necu valjda slat mail pedijatrici "beba mi je spavala skoro cijelu noc" ili hocu? Jel ima nekaka strucna knjiga sa zaista provjerenim informacijama sta je normalno u prvim mjesecima, tj sta su "red flags"? Da ne guglam stalno - jer na guglu se svasta nadje

• Bananica80

Prijavi adminu

I pitanje oko temperature , moj jos srecom nema, al zapravo ne znam sta raditi kad je dobije? Pitat cu pedijatricu na pregledu iduci tjedan, al dotle, zanimaju me vasa iskustva. Prvo kako ste skuzile? Beba ne moze rec da ima temperaturu. A onda, kad je za ic odmah u bolnicu a kad je za kucnu intervenciju dok se ne dojde do pedijatra? Tipa ako skuzim temperaturu u noci, dal da odmah odem u bolnicu il da cekam iduci dan (ak je radni) pa se nacrtam pedijatru? Sto dajete za snizavanje temperature (ja nemam nista tako doma, moram kupit)? Kakva su vasa iskustva sa tim ?

• Bananica80

Prijavi adminu

Meni je najgore šta je muž orijentiran na babu koja nije i toku s današnjim stanjem pa daje starinske savjete ,a protive se struci.
    Npr. Na davanje vode jer je mali žedan sam alergična.
    Ali su nedokazivi i ne doživljavaju me i moje stavove.
    Onda baby handling ne želi koristiti,dok ja nastojim.
    I sl.

E ovo su real problemi.. ipak vas je dvoje koji odgajate bebu i ako niste u sinergiji.. nije veselo. Ne znam koliko imas lufta da tvoja bude zadnja? Baby handling manje vise (iako je i on bitan), al ovo za vodu do 6mj, a bez konzultacije sa pedijatrom je veliko ne.

lucq

Broj poruka: 116

Prijavi adminu

Ja sam jos u komadu, preksutra indukcija🙏🏼
    A jeste li dali tek rođenu bebu od par dana drugima da je nose? Meni se najavila od muza baka da odmah po izlazu iz bolnice ce doci i da jedva ceka da ju uzme u ruke i nosi, pretjerujem li ako joj kazem da ne bi jos 

• YesPlease

Broj poruka: 41

Prijavi adminu

lucq

Ja sam jos u komadu, preksutra indukcija🙏🏼
    A jeste li dali tek rođenu bebu od par dana drugima da je nose? Meni se najavila od muza baka da odmah po izlazu iz bolnice ce doci i da jedva ceka da ju uzme u ruke i nosi, pretjerujem li ako joj kazem da ne bi jos

Ne. Kod nas bebu nosimo samo muž i ja. Moja mama i svekrva isključivo ako ih zamolimo da uzmu bebu nekoliko minuta dok ju spremamo presvući ili hraniti. 
    Odrasla osoba ima gušt nositi bebu i to je zadovoljavanje prohtjeva odrasle osobe. Beba od toga nema ništa, niti ju briga niti joj što znači da ju nosi muzeva baka.
    Pogotovo ne dozvoljavamo da se dijete koje je sito, mirno i spava diže, nosi i tretira kao igračkica i zabava drugih osoba.

• YesPlease

Broj poruka: 41

Prijavi adminu

Bananica80

I pitanje oko temperature , moj jos srecom nema, al zapravo ne znam sta raditi kad je dobije? Pitat cu pedijatricu na pregledu iduci tjedan, al dotle, zanimaju me vasa iskustva. Prvo kako ste skuzile? Beba ne moze rec da ima temperaturu. A onda, kad je za ic odmah u bolnicu a kad je za kucnu intervenciju dok se ne dojde do pedijatra? Tipa ako skuzim temperaturu u noci, dal da odmah odem u bolnicu il da cekam iduci dan (ak je radni) pa se nacrtam pedijatru? Sto dajete za snizavanje temperature (ja nemam nista tako doma, moram kupit)? Kakva su vasa iskustva sa tim ?

Sa malim djetetom osnovna je stvar imati doma lijek za snižavanje temperature. Nepojmljivo mi je da se kupuju kolica, fantazira se o next to me krevetićima, 30 komada tetra pelena, kupuju se slatki outfiti, a doma nema paracetamola za bebu.
    Lupocet sirup morate imate doma, kao i 2 toplomjera za biti sigurni u slučaju da je jedan neispravan. Lupocet je potrebno dati u dozi primjerenoj kilaži, a ne proizvoljno i bilo kako.
    Uvijek za doziranje možete pitati u ljekarni ili pedijatar da vam isprinta tablicu doziranja.
    Pravilo je da se mala beba s temperaturom uvijek vodi pedijatru. 
    Skužit ćete tako da ćete osjetiti da je dijete toplije od vas, zatim može biti bezvoljnost, uspavanost, nezainteresiranost za jelo, kenjkavost…Čim posumnjate mjerite temperaturu bez odgađanja. 
    Osobno sam dovoljno sigurna u sebe da doma dam sirupic za snižavanje temperature sukladno kilaži, sačekam max pola sata da vidim je li temperatura pala i onda je mjerim svakih sat vremena da pratim raste li opet.
    Ako doma ne mozete sniziti temperaturu, odnosno ona ne pada ide se direkt na hitnu s djetetom. Ili ako ju ne snizavate doma sami ili niste sigurni u to sto biste trebali uciniti isto odite na hitnu.
    Ne ceka se ni jutro niti ponedjeljak ni radni dan. 
    Ni slucajno dijete s temperaturom ostaviti do ujutro u temperaturi i cekati pedijatra. To moze biti izuzetno opasno. 

• Bananica80

Prijavi adminu

Tenkju! Paracetamola ima doma ali ne u sirupu. I to su stvari o kojima ti nitko nista ne kaze. Barem meni nisu - ni u bolnici, ni patronaza, ni nitko.. nije bilo na online popisima stvari za imati u kuci za bebu.. a ja se sama nisam sjetila jer ne razmisljas odmah o tome da ce se beba razbolit - barem ja nisam. Samo mi je ostalo sa nekog tecaja u DZ da se ide na hitnu kad beba ima temperaturu al nisam se mogla sjetiti koliko visoku i jel se uvijek ide na hitnu. Da mi se maleni razbolio bi sigurno isla na hitnu jer nemam pojma sta raditi. Sad cu se oboruzat kucnom ljekarnom i provjerit sve sa pedijatricom :) i vrlo vjerojatno ipak na hitnu ak se mali razboli do pedijatrice :)
    Al stvarno za gro toga ne dobijes nikakve upute, sve je guglaj i pitaj frendice. Za dio toga - sreca na forumu, hrpu toga ne bi imala pojma da postoji, moze se dogodit i moze biti potrebno

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.