Evo sad mi je bila paranoja jer se nije budio za vecernje hranjenje. Zaspao je oko 11 navecer i tek je sad u 4 i 20 jeo.. i to se jedva probudio. Gugl kaze da bebe od 2mj znaju potegnut noc - i spavat 6-8h u komadu. Al ja isto nisam bas odusevljena tom naglom promjenom
I sad ne mogu zaspat :) a dezurala sam od 2 hoce li se probudit il ne :/
Maleni nema jos puna 2mjeseca - imat ce iduci tjedan.
U biti ne znam za.ova neka odstupanja od dosadasnje "rutine" kad i sto je razlog za paniku. Mislim necu valjda slat mail pedijatrici "beba mi je spavala skoro cijelu noc" ili hocu? Jel ima nekaka strucna knjiga sa zaista provjerenim informacijama sta je normalno u prvim mjesecima, tj sta su "red flags"? Da ne guglam stalno - jer na guglu se svasta nadje
I moj mali je sa nepunih mjesec dana jednu noć spavao 6 sati, ali je taj dan stalno visio na siki, pa se dobro najeo.. Mene svi uvjeravaju da je to ok i kad smo patronažnoj rekli, isto, ako beba spava znači da je sita, kad je gladna probudit će se, pod uvjetom da beba dobro napreduje sa kilažom.. I još je dva puta spavao noću u komadu, jedanput 6 i 7 sati...
Moj malac ima problema sa grčevima, evo probudio se jučer u 8 ujutro, jeo, i stalno imao problema sa stomakom, cijeli dan, jede, pa ga presvučemo, pa opet kasnije traži jesti, odspava 20 min i opet sve u krug.. nije spavao cijeli dan kako treba, u 12 sati je odspavao samo nekih 2 sata, bio premoren, i onda eto noćas opet spavao 6 sati u komadu..
Evo moja starija kćer je donijela prehladu iz škole 🙄Svi u kući smo je uspjeli pokupiti i sad na kraju i beba. Nitko nije imao temperaturu osim bebe danas u jutro, 37,3. Patronažna mi je rekla da samo što češće čistim nosić sa onim aspiratorom koji ide na usisavač. Tako da joj kapam svaka dva sata otprilike fiziološku i onda čistim nosić. U jutro kad joj je porasla temperatura sam rashladila prostoriju i ostavila je samo u bodiju bez dekice i temperatura je sad opet ispod 37. Ako poraste navečer okupati ću je u mlakoj vodi i ako baš bude visoka onda čepići, ali nadam se da neće jer je ovo baš obična prehlada ( curi nos i boli grlo) i temperatura ne bi trebala previše rasti.
Kako vam ide dojenje/izdajanje/dohrana? Mi muku mucimo sa dojenjem, priča ide ovako...Vratile se iz rodilišta gdje smo bile duže zbog žutice. Tamo je po potrebi uzimala dohranu i svaka 4h bi mi ju donjeli, ali nije pretjerano sisala jer je uglavnom bila sita i umorna. Onda smo dosle doma i stigla je patronažna (iblc savjetnica za dojenje). Kada ju je vagala vidjela je poprilican pad na kilaži. Uveli smo izdajanje jer bi L bila i po 2h na sisi a zapravo bi spavala. Dobila je na kilazi i riješili smo se bilirubina tako da je super sad. I onda je rekla ajmo probat vratit dojenje, prvo jedna dojka pa drugi podoj druga pa može izdojeno. Po potrebi dohrana. I to sve super zvuči u teoriji, u praksi baš i ne jer L i dalje spava na sisi! Znači krenu očiti znakovi da je gladna, stavim ju i krene vući, za 5min već spava i znam da se nije najela, maknem ju da ju ne učim na spavanje na meni i onda se probudi za minutu i počne vrištat od gladi. I tako ukrug, nekad potraje i 2h!! I onda mi je lakše izdajati se pa joj tako na bočicu dati jer bar znam da se najela. Imate neki savjet kako da ona aktivnije sisa? Čitam da nekima traje 15,20min podoj i zavidim 🙈
👩 1994 god.
🧑 1992 god.
aspiracija 9.8 -> 11 🥚 -> 8 embrija (ICSI) -> 5 blastocista -> 4 ❄️, transfer 1 blastociste 14.8.
28.8. (14.dnt) beta 431 😍 30.8. (16.dnt) beta 1040 😍 Panorama low risk ✅️ it's a girl 💕
Kako vam ide dojenje/izdajanje/dohrana? Mi muku mucimo sa dojenjem, priča ide ovako…Vratile se iz rodilišta gdje smo bile duže zbog žutice. Tamo je po potrebi uzimala dohranu i svaka 4h bi mi ju donjeli, ali nije pretjerano sisala jer je uglavnom bila sita i umorna. Onda smo dosle doma i stigla je patronažna (iblc savjetnica za dojenje). Kada ju je vagala vidjela je poprilican pad na kilaži. Uveli smo izdajanje jer bi L bila i po 2h na sisi a zapravo bi spavala. Dobila je na kilazi i riješili smo se bilirubina tako da je super sad. I onda je rekla ajmo probat vratit dojenje, prvo jedna dojka pa drugi podoj druga pa može izdojeno. Po potrebi dohrana. I to sve super zvuči u teoriji, u praksi baš i ne jer L i dalje spava na sisi! Znači krenu očiti znakovi da je gladna, stavim ju i krene vući, za 5min već spava i znam da se nije najela, maknem ju da ju ne učim na spavanje na meni i onda se probudi za minutu i počne vrištat od gladi. I tako ukrug, nekad potraje i 2h!! I onda mi je lakše izdajati se pa joj tako na bočicu dati jer bar znam da se najela. Imate neki savjet kako da ona aktivnije sisa? Čitam da nekima traje 15,20min podoj i zavidim 🙈
Stisni joj bedro, poskakljaj pod pazuhom, malo masiraj celjust kod uha- to ih potice na sisanje. Ili malo po stopalima poskakljaj.
Moj je isto spavao u pocetku i to je bila borba. Traje dojenje kod tako malih beba jer ih to jako iscrpi i uspava.
Probaj s presvlacenjem kad se uspava da ju to razbudi ili ju malo “razgolititi” da joj ne bude pretoplo.
Proci ce ta uspavanost, ojacati ce i onda ce i podoji trajati krace, do tad pripremi puno strpljenja.
Jos jedna stvar koja pomaze je da kad vidis da krene u san je kompresija dojki, probaj malo izguglati, ima dobro pojasnjeno na stranicama Roda.
Bananice sirup ti je za veću djecu, za bebe su najbolji čepići. I obavezno paziti na doziranje, nikad ne lomiti čepić, nego za manje bebe uzeti one manje doze.
A zašto je Lupocet sirup za veću djecu? Po čemu? I najmanji čepić od 120 mg za bebu je previše. Trebalo bi ga slomiti na pola pa dati. A čepić se ne bi trebao lomiti iako to svi rade.
Lupocet čepić od 120 mg je za bebu tešku 8 kila.
Sirup se može precizno dozirati i zato ima prednost pred čepićem dok dijete ne dođe do tih 8 kila. Rashlađivanje novorođenčeta u mlakoj vodi i skidanjem se osobno isto ne usudim. Malo dijete je termolabilno. Pothladi se za čas. Nisam sigurna da bi ijedan pedijatar savjetovao takve postupke za bebu od 3 tjedna. To recimo je ok za veću djecu.
Kako va
Slicno mi je bilo u pocetku i isto me malo zezla patronaza i malo muz. Beba je stalno bila na sisi i stalno je bio gladan jer nije dobro vukao - imao je los hvat i premalo mlijeka bi vukao po podoju pa bi se umorio na sisi i brzo zaspao. Dojenje je trajalo stalno i beskonacno a meni su sise bile krvave i jaukala bi kad bi ga stavljala na sisu - dakle stalno. Pa smo uveli dohranu. I onda sam davala prvo sisu pa nakon toga ad - i tad bi popio dosta ad-a - dakle nije dobro vukao. Kontaktirala sam Rodu i uz pomoc njihove savjetnice smo popravili hvat al vec je to otislo predaleko- dojke bi stvarale premalo mlijeka zbog neuspostavljene ponude i potraznje i morali smo ostati na bocici Ad uz dojenje. Onda sam se krenula izdajati i pomalo je mlijeko pocelo dolaziti (nakon mjesec i pol) da bi se sad dogodilo da imam mlijeka, on cak okej uhvati, al je sad nestrpljiv i mlijeko mu presporo curi kad je gladan i sad vise ne zeli se hranit na sisi. Zezla nas bocica iako imamo onu koja kao "glumi sisu". Sad se izdajam i dajem mu izdojeno na bocicu i tu i tamo AD. Hocu ti rec, potrazi pomoc odmah da popravis hvat, nemoj odustajat od stavljanja na sisu i probaj dok je jos mala beba sta manje bocice. I jos nesto, i moja patronazna je kao zavrsila taj iblc tecaj (bar tako kaze) pa mi nije znala namjestiti djete na dojku tj popravit hvat i rekla je par bedastoca oko dojenja.. nazalost nisu ni patronaze uvijek za vjerovati
Sortiraj odgovore
Najstariji