Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Zelena123

Broj poruka: 565

Prijavi adminu

Je li netko od vasih bebica imao temperaturu? Moj je zadnja 2,3 dana vrlo razdrazljiv i placljiv, cesto se budi dok spava. Sinoc mi je bio vruc, muz kaze umisljam. Danas izmjerim rektalno temp-38.4, a kad se oduzme pola stupnja to je 37,9. Zovem dom zdravlja al niko mi se jos ne javlja. 

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• lalllla

Broj poruka: 779

Prijavi adminu

Zelena123

Je li netko od vasih bebica imao temperaturu? Moj je zadnja 2,3 dana vrlo razdrazljiv i placljiv, cesto se budi dok spava. Sinoc mi je bio vruc, muz kaze umisljam. Danas izmjerim rektalno temp-38.4, a kad se oduzme pola stupnja to je 37,9. Zovem dom zdravlja al niko mi se jos ne javlja.

Stavi cepic lupocet baby 120 pa vidi dal se sta smanjuje i kako protice dan

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• YesPlease

Broj poruka: 41

Prijavi adminu

Zelena123

Za bebe se kod rektalnog mjerenja nista ne oduzima. Koliko pise, toliko se uzima da je. I to je za novorođenče temperatura već odavno za dati Lupocet za snižavanje temperature sukladno kilaži. Da ne govorim da bi univerzalno pravilo s tako malim djetetom s tolikom temperaturom zapravo bilo ići odmah u bolnicu, samo što najčešće se doma temperatura može brzo i ekifasno sniziti.Doza od 120 mg Lupocet čepića je za dijete od 8 kila. A ne vjerujem da novorođenče te dobi toliko ima.
    Ljudi moji, ako ne znate pitajte pedijatra ili ljekarnika. Nemojte pisati baš svašta po forumima i dijeliti pogrešne savjete.Paracetamol nije bezopasan ako se daje u pretjeranoj dozi, dapače u UK je vodeći način počinjenja suicida predoziranjem. 

• YesPlease

Prijavi adminu

I ovo da svi prevrću dijete po rukama, dolazak brdo ljudi u zatvorene prostore isto nije pametno, ali svatko radi po svojoj savjesti.
    Novorođenčad praktički nema nikakav imunitet. I imunitet im se ne bilda izlaganjem virusima i baterijama. Netko će imati bolji, netko lošiji, a ne piše nam na čelu kakav je. 
    Od prehlade odrasle osobe jedan postotak novorođenčadi će se ozbiljno razboliti, a netko će imati i fatalni ishod nažalost. Na vama je da procijenite što je vrijedno rizika, a što ne.
    Braća i sestre ili osobe iz kućanstva su nužni kontakti i ne možete ih limitirati. Ostali kontakti su maloj bebi nepotrebni i proizlaze iz zadovoljavanja potreba odraslih osoba.
    Što beba ima od toga da je drži 15 različitih ljudi? Ništa.
    A ljudima je to slatko i fora i predivno i tretiraju bebu kao igračku.
    Imunitet će im narasti s protekom vremena, a ne izlaganjem patogenima.
    Pa necijepljen pas se ne vodi vani zbog moguće zaraze.Također, ako netko taj čas ne pokazuje znakove prehlade, bolesti ili čega već ne znači da nije kliconoša. Odnosno, zarazu može prenijeti i naizgled zdrava osoba bez ikakvih simptoma. 

amystiqa

Broj poruka: 546

Prijavi adminu

YesPlease

Zelena123

Za bebe se kod rektalnog mjerenja nista ne oduzima. Koliko pise, toliko se uzima da je. I to je za novorođenče temperatura već odavno za dati Lupocet za snižavanje temperature sukladno kilaži. Da ne govorim da bi univerzalno pravilo s tako malim djetetom s tolikom temperaturom zapravo bilo ići odmah u bolnicu, samo što najčešće se doma temperatura može brzo i ekifasno sniziti.Doza od 120 mg Lupocet čepića je za dijete od 8 kila. A ne vjerujem da novorođenče te dobi toliko ima.Ljudi moji, ako ne znate pitajte pedijatra ili ljekarnika. Nemojte pisati baš svašta po forumima i dijeliti pogrešne savjete.Paracetamol nije bezopasan ako se daje u pretjeranoj dozi, dapače u UK je vodeći način počinjenja suicida predoziranjem.

Potpuno se slažem s ovime! 
    Ja bih definitivno išla kod pedijatra, kod tako malih beba se ide odmah. Osim ako je cijepljenje u pitanju pa su očekivane blaže temperature. 

2020. 👦🏻

• YesPlease

Prijavi adminu

BlackRose

lucq

Jel imao netko sporo/lagano curenje vodenjaka? Kak to izgleda
    Meni je sinoc 1h nakon odnosa iscurilo dosta vodenasto (smocilo mi dosta gace i morala sam mijenjat), poslije toga nije vise ni sad cijelo jutro nista curkalo…tak da sam ja pretpostavila da je to od muža🙈
    Imala sam. Pa evo tu i tam je lagano curkalo tipa kod hodanja po stepenicama, dizanja… ovo sto ti opisujes je vjerojatno od muza

Bananica80

cure, koliko vi pazite na "kontakte" vasih bebaca sa ostalim ljudima? kao prvo sam čula da je dobro da do cijepljenja nemaju bliske kontakte ni sa kim osim sa ukućanima, pa onda da bi bilo dobro održavati udaljenost do 6mj životaradi nerazvijenog imuniteta.. naravno neke kontakte ne možeš izbjeć (braća, sestre, bake, djedovi), al kako vi to hendlate? koliko ste oprezne? ja se mislim jel okej da ga "pustim" među ljude nakon cijepljenja il da pričekam još koji mjesec? najviše me "brinu" kontakti sa rođacima na moru koji su isto mali klinci (vrtić) i samim time i leglo zaraza :)

Ne branim da cuvaju, ali klincima obavezno velim da ne diraju lice i rukice nego samo nogice smiju. Moji naravno se slusaju nista, ali u istom smo kucanstvu pa ajde. Stvarno se svi trude da operu ruke i nejdu blizu bebi ako samo i sumnjaju da su prehlađeni. Svoju djecu nikad nisam drzala pod staklenim zvonom i prokuhala sam bocice mozda par puta samo. Oni na taj nacin i stjecu imunitet. Zato znam slucajeva di je dijete pod staklenim zvonom, sve se dezinficira stalno, nitko nesmije dirati dijete da bi na kraju dijete zavrsilo u bolnici cim se prvi put razboli 🤷‍♀️

Potpuno kriva, znanstveno neutemeljena retorika. Odnosno, da bude jasnije: bapska priča iz naroda. 
    Malim bebama se steriliziraju bočice jer se vrlo lako mogu otrovati hranom. A mlijeko za bebe je vrlo kvarljivo. Ne sterilizira se bočica zato da ih se drži u sterilnim uvjetima. Pratim ovaj forum dugo i frapantna je količina gluposti koja se tu iznosi. I što se tiče trudnoće, a evo i brige za dijete.
    Informirajte se iz pouzdanih izvora, a ne od tetkine susjede koja je imala petero djece koja su jela pijesak i gliste, valjala se sa svinjama u blatu, pila vodu iz lokve pa im nije ništa bilo.

Zelena123

Broj poruka: 565

Prijavi adminu

Pisala sam ovdje dok sam cekala pedijatra da se javi, naravno da smo odveli dijete u DZ. Tamo su mjerili temp toplomjerom sa zivom i bila je 37.5, rekli su nam da ovi digitalni uvijek pokazuju visu. Kazu da je granicna temp, pa smo vadili urin (cekamo nalaze), a temp pratimo. 

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• Bananica80

Broj poruka: 431

Prijavi adminu

Bananica80

cure, koliko vi pazite na "kontakte" vasih bebaca sa ostalim ljudima? kao prvo sam čula da je dobro da do cijepljenja nemaju bliske kontakte ni sa kim osim sa ukućanima, pa onda da bi bilo dobro održavati udaljenost do 6mj životaradi nerazvijenog imuniteta.. naravno neke kontakte ne možeš izbjeć (braća, sestre, bake, djedovi), al kako vi to hendlate? koliko 
    Potpuno kriva, znanstveno neutemeljena retorika. Odnosno, da bude jasnije: bapska priča iz naroda.
    Malim bebama se steriliziraju bočice jer se vrlo lako mogu otrovati hranom. A mlijeko za bebe je vrlo kvarljivo. Ne sterilizira se bočica zato da ih se drži u sterilnim uvjetima.Pratim ovaj forum dugo i frapantna je količina gluposti koja se tu iznosi. I što se tiče trudnoće, a evo i brige za dijete.
    Informirajte se iz pouzdanih izvora, a ne od tetkine susjede koja je imala petero djece koja su jela pijesak i gliste, valjala se sa svinjama u blatu, pila vodu iz lokve pa im nije ništa bilo.

Lajkam komentar. A forume treba gledati kao "osobna iskustva i dozivljaje" drugih ljudi. Valjda je jasno da tu ne pisu strucne osobe :) i valjda ljudi tudja iskustva i dojmove dozivljavaju i usvajaju tocno tako.. kao nestrucna iskustva. A ako ne, to je onda opet stvar/problem tog pojedinca kojim informacijama ce vjerovati :) 

• BlackRose

Broj poruka: 448

Prijavi adminu

S obzirom na to da nam je starije dijete bolesno, nama je patronazna rekla da ako beba ima iznad 37,5 da se odmah javim pedijatrici. 
    Nadam se da je beba dobro 🙂
    Sto se tice cuvanja, cuvaju jedino bake i to rijetko. Trenutno ni ne primamo goste, a nije nam se ni nitko javio jer stvarno svi postuju vrijeme babinja. A sad, bila sam primorana par puta ici s njom obavljati neke stvari sto inace izbjegavam kad god je to moguce

bejbe2018

Broj poruka: 609

Prijavi adminu

Cure osjetljiva tema 
    Jel koga uhvatio baby blues?
    Mene je.
    Ali ne kao neki pad energije,nego euforija.
    Ne mogu spavat navečer nakon hranjenja 
    I stalno gledam po drogerijama šta je na akciji.
    Pa kupim umjesto jedne kupke 2 ,a već imam kući npr.kupku.
    Mislim da sam pod strašnim pritiskom.
    Neki dan sam sila u kafić i sudila 10 min.jwr je bila buka i guzva.
    I bila sam ljuta jer me udarilo u stolici i neka curica mi je udarila malome u kolica.
    Jel ima netko savjet kako da se umirim.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.