Sad vidim da sam napisala s bivšom kćeri 🤣Mislim prvom, dojenje bivše 😂
Nisam ni razmisljala o tome da cu onda pasti s kilazom nakon poroda i da cu imat manje nego prije trudnoce (mrsava sam bila i prije)....valjda mi nece to utjecat na mlijeko
Yellowsubmarine cestitam! Ja sam isto imala hitan carski pod opcom. Bit ce bolje svaki naredni dan. Hodaj po sobi u bolnici maksimalno koliko mozes, vjeruj mi pomaze.
Amadeus cestitam i tebi! Kako je prosao porod? Gdje si rodila?
Bejbe mene isto zanima pauza za carski i kako se to racuna ako je npr 2 god? Od trenutka rodjenja do trenutka sljedeceg rodjenja ili?
Ne znam za vas ali ja nisam dobila nikakve upute ni savjete u bolnici za oporavak od carskog, osim ne dizite nista osim bebe. Gdje mogu procitat malo konkretnije savjete? Kada mogu pocet obavljat kucne poslove, vjezbat i sl? Kako njegovat rez? Sto ja mogu uciniti da sto prije to unutra sve zaraste?
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Ps, cure koje ste rodile, kako padate s kilazom? Ja sam izgubila 9 od dobivenih 17 kg. S obzirom na carski i niske temp, jako malo se krecem, a ljeto je iza ugla 😞
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Nisam ni razmisljala o tome da cu onda pasti s kilazom nakon poroda i da cu imat manje nego prije trudnoce (mrsava sam bila i prije)….valjda mi nece to utjecat na mlijeko
Moći ćeš dojiti, ali pitanje je koliko će tebi biti iscrpljujuće. Ja inače brzo gubim kile i gubila sam po dvije mjesečno u tim prvim mjesecima kad je isključivo dojila. Tada sam dobila oko 16 kg, a sad 18 kroz trudnoću. Do njene prve godine sam sve potpuno skinula i bila na staroj kilaži i dosta me sve to skupa iscrpilo iako sam se dosta udebljala u trudnoći. Na kraju dojenja sam bila mršavija nego na početku trudnoće.
Nisam ni razmisljala o tome da cu onda pasti s kilazom nakon poroda i da cu imat manje nego prije trudnoce (mrsava sam bila i prije)….valjda mi nece to utjecat na mlijeko
Moći ćeš dojiti, ali pitanje je koliko će tebi biti iscrpljujuće. Ja inače brzo gubim kile i gubila sam po dvije mjesečno u tim prvim mjesecima kad je isključivo dojila. Tada sam dobila oko 16 kg, a sad 18 kroz trudnoću. Do njene prve godine sam sve potpuno skinula i bila na staroj kilaži i dosta me sve to skupa iscrpilo iako sam se dosta udebljala u trudnoći. Na kraju dojenja sam bila mršavija nego na početku trudnoće.
Znaci morat cu bas dosta obilnije jesti nakon poroda, ja isto brzo gubim kile
Ps, cure koje ste rodile, kako padate s kilazom? Ja sam izgubila 9 od dobivenih 17 kg. S obzirom na carski i niske temp, jako malo se krecem, a ljeto je iza ugla 😞
Ja izgubila 13 od 14 do sad. Nakon poroda došla doma s -5 kg pa su nespavanje i nejedenje napravili svoje.
Yellowsubmarine čestitam, uživajte u maženju i paženju. 🍀🥰 Intuicija je čudo, dobro da si slušala unutarnji osjećaj.
Curke koje još čekate sretno i neka bude brzo i čim manje bolno 💞
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Čestitke Yellowsubmarine🤎 bitno da je sada sve dobro
I mene ceka uskoro indukcija u Podobniku, isto me strah carskog ako se ne otvorim😏
Je li ti prva beba ili? Kad i zašto ti ideš na indukciju? Sorry ak sam re udavila s pitanjima
Prva beba, gestacijski zbog jedne vrijednosti, indukcija na dan termina
Iako beba na zadnjem pregledu cak trbuhom tjedan manja za dob, sve ostalo u prosjeku…znaci ne bi trebala biti velika ali dijagnoza gd i eto..
Meni je u Podobniku, ako ništa ne krene, indukcija zbog patologije i tijeka prve trudnoće sa 38 tjedana. Trenutno imam gestacijski dijabetes koji je isto dio te slike.
Mislim da od slučaja do slučaja uzmu stvarno sve u obzir.
Molim te napiši iskustvo kad bebica stigne. 😊
Zelena, na Svetom Duhu, zadovoljna skroz.
Bolilo je ful usprkos epiduralnoj, strah me ponovit :)
Eto nas od IVF-a do novorodjenceta, cestitam nam 🤩
Čestitke! ❤️
Može malo više dojmova o Sv.Duhu, tko ti je bio na porodu? Kako si zadovoljna sa osobljem/ odjelom babinjača?
Kako misliš boljelo ful unatoč epi, nije primila dobro ili misliš pred kraj kad smanje?
Čeka me skoro porod tamo pa me sve zanima. 🙂
2020. 👦🏻
Yellowsubmarine cestitam! Ja sam isto imala hitan carski pod opcom. Bit ce bolje svaki naredni dan. Hodaj po sobi u bolnici maksimalno koliko mozes, vjeruj mi pomaze.
Amadeus cestitam i tebi! Kako je prosao porod? Gdje si rodila?
Bejbe mene isto zanima pauza za carski i kako se to racuna ako je npr 2 god? Od trenutka rodjenja do trenutka sljedeceg rodjenja ili?
Ne znam za vas ali ja nisam dobila nikakve upute ni savjete u bolnici za oporavak od carskog, osim ne dizite nista osim bebe. Gdje mogu procitat malo konkretnije savjete? Kada mogu pocet obavljat kucne poslove, vjezbat i sl? Kako njegovat rez? Sto ja mogu uciniti da sto prije to unutra sve zaraste?
Što se tiče pauze između carskog i novog poroda je preporuka da bude 2 god. od poroda do poroda.
Znaju žene i prije naravno roditi, ali tad nema šanse recimo za pokušaj VBAC-a, neće dati većina rodilišta.
Vježbati tek za nekih 4-5 mj. i to prilagođeno. Kućanske poslove kad malo nadođeš, ipak je to ozbiljna operacija. Daj si vremena da sve lijepo zaraste i da ne bude problema.
Ne možeš puno oko zarastanja osim da daš vremena i ne nagliš s aktivnostima.
Za rez postoje oni flasteri za ožiljak (Mepiform mislim da se zovu, skupi su dosta), a mislim i neke kreme da postoje. Sad, koliko će pomoći je individualno.
U nekom trenu kad to sve zaraste možeš i masirati ožiljak. Imaš videa po internetu. To je isto preporuka da se ne stvore priraslice.
Nekim ženama dosta treba da se uopće “usude” dirati taj ožiljak, a kamoli masirati.
E i utrnutost tog predijela, zbog prerezanosti živaca zna dosta dugo trajati.
2020. 👦🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji