Čestitke Yellowsubmarine🤎 bitno da je sada sve dobro
I mene ceka uskoro indukcija u Podobniku, isto me strah carskog ako se ne otvorim😏Je li ti prva beba ili? Kad i zašto ti ideš na indukciju? Sorry ak sam re udavila s pitanjimaPrva beba, gestacijski zbog jedne vrijednosti, indukcija na dan termina
Iako beba na zadnjem pregledu cak trbuhom tjedan manja za dob, sve ostalo u prosjeku…znaci ne bi trebala biti velika ali dijagnoza gd i eto..Baš su nas usosili s tih 5.1 🫣 Ja isto tako kao i ti, s tim da mi je povišena samo jednom bila ta prva vrijednost i to 5.1 🙄. Moja po veličini spada negdje u prosjek, a i glupo mi je bilo što su mi htjeli uvaliti tu dijetu od 1800 kalorija, a ja počela trudnoću s 52 kg, pa umrla bi od gladi da sam tako u trudnoći jela 🤣Meni je ona zadnja bila blago povisena, na kraju sam se ja i drzala te dijete ali stvarno sam malo kila dobila, sva sam mrsava i imam mali trbuh, svi misle da sam puno manje trudna, nadam se da je beba dosta dobila😅
Ali da ovo za 5.1 je stvarno uzas…
Beba si uzme koliko treba, bez brige. Imam frendicu koja je otišla u minus s kilama zbog te GD dijete, ali beba je tip top rođena. Jedino što se porodom izgubi dosta kila (kilaža bebe + posteljica + plodna voda) i još ako se doji dodatno pa treba baš paziti da se i vrati nešto kilaže dobrom prehranom.
2020. 👦🏻
I mene ceka uskoro indukcija u Podobniku, isto me strah carskog ako se ne otvorim😏Je li ti prva beba ili? Kad i zašto ti ideš na indukciju? Sorry ak sam re udavila s pitanjimaPrva beba, gestacijski zbog jedne vrijednosti, indukcija na dan termina
Iako beba na zadnjem pregledu cak trbuhom tjedan manja za dob, sve ostalo u prosjeku…znaci ne bi trebala biti velika ali dijagnoza gd i eto..Baš su nas usosili s tih 5.1 🫣 Ja isto tako kao i ti, s tim da mi je povišena samo jednom bila ta prva vrijednost i to 5.1 🙄. Moja po veličini spada negdje u prosjek, a i glupo mi je bilo što su mi htjeli uvaliti tu dijetu od 1800 kalorija, a ja počela trudnoću s 52 kg, pa umrla bi od gladi da sam tako u trudnoći jela 🤣Meni je ona zadnja bila blago povisena, na kraju sam se ja i drzala te dijete ali stvarno sam malo kila dobila, sva sam mrsava i imam mali trbuh, svi misle da sam puno manje trudna, nadam se da je beba dosta dobila😅
Ali da ovo za 5.1 je stvarno uzas…Beba si uzme koliko treba, bez brige. Imam frendicu koja je otišla u minus s kilama zbog te GD dijete, ali beba je tip top rođena. Jedino što se porodom izgubi dosta kila (kilaža bebe + posteljica + plodna voda) i još ako se doji dodatno pa treba baš paziti da se i vrati nešto kilaže dobrom prehranom.
Da, ali da sam ja ostala na 50 i nešto sitno kg, čisto sumnjam da bi mogla dojiti normalno. S bivšom kćeri sam gubila i po dvije kg mjesečno zbog dojenja. Sama sam po sebi jako mršava i mislim da bi to više meni naštetilo nego bebi, jer ona bi si kako i kažeš uzela što treba. Nemam ništa protiv toga da se preporučuje smanjenje ugljikohidrata i šećera, ali to s kalorijama mi ne drži vodu da je za sve jednako. Nije isto dal neka žena trudnoću započne s 50 ili 90 kg. Ja sam tako jela neka dva tjedna dok se usred grada nisam skoro srušila od slabosti.
Ja sam sretna da sam se udebljala, a šećer si pratim doma s aparatićem i dobar mi je 🙂
Yellowsubmarine cestitam! Ja sam isto imala hitan carski pod opcom. Bit ce bolje svaki naredni dan. Hodaj po sobi u bolnici maksimalno koliko mozes, vjeruj mi pomaze.
Amadeus cestitam i tebi! Kako je prosao porod? Gdje si rodila?
Bejbe mene isto zanima pauza za carski i kako se to racuna ako je npr 2 god? Od trenutka rodjenja do trenutka sljedeceg rodjenja ili?
Ne znam za vas ali ja nisam dobila nikakve upute ni savjete u bolnici za oporavak od carskog, osim ne dizite nista osim bebe. Gdje mogu procitat malo konkretnije savjete? Kada mogu pocet obavljat kucne poslove, vjezbat i sl? Kako njegovat rez? Sto ja mogu uciniti da sto prije to unutra sve zaraste?
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Ps, cure koje ste rodile, kako padate s kilazom? Ja sam izgubila 9 od dobivenih 17 kg. S obzirom na carski i niske temp, jako malo se krecem, a ljeto je iza ugla 😞
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Nisam ni razmisljala o tome da cu onda pasti s kilazom nakon poroda i da cu imat manje nego prije trudnoce (mrsava sam bila i prije)….valjda mi nece to utjecat na mlijeko
Moći ćeš dojiti, ali pitanje je koliko će tebi biti iscrpljujuće. Ja inače brzo gubim kile i gubila sam po dvije mjesečno u tim prvim mjesecima kad je isključivo dojila. Tada sam dobila oko 16 kg, a sad 18 kroz trudnoću. Do njene prve godine sam sve potpuno skinula i bila na staroj kilaži i dosta me sve to skupa iscrpilo iako sam se dosta udebljala u trudnoći. Na kraju dojenja sam bila mršavija nego na početku trudnoće.
Nisam ni razmisljala o tome da cu onda pasti s kilazom nakon poroda i da cu imat manje nego prije trudnoce (mrsava sam bila i prije)….valjda mi nece to utjecat na mlijekoMoći ćeš dojiti, ali pitanje je koliko će tebi biti iscrpljujuće. Ja inače brzo gubim kile i gubila sam po dvije mjesečno u tim prvim mjesecima kad je isključivo dojila. Tada sam dobila oko 16 kg, a sad 18 kroz trudnoću. Do njene prve godine sam sve potpuno skinula i bila na staroj kilaži i dosta me sve to skupa iscrpilo iako sam se dosta udebljala u trudnoći. Na kraju dojenja sam bila mršavija nego na početku trudnoće.
Znaci morat cu bas dosta obilnije jesti nakon poroda, ja isto brzo gubim kile
Ps, cure koje ste rodile, kako padate s kilazom? Ja sam izgubila 9 od dobivenih 17 kg. S obzirom na carski i niske temp, jako malo se krecem, a ljeto je iza ugla 😞
Ja izgubila 13 od 14 do sad. Nakon poroda došla doma s -5 kg pa su nespavanje i nejedenje napravili svoje.
Yellowsubmarine čestitam, uživajte u maženju i paženju. 🍀🥰 Intuicija je čudo, dobro da si slušala unutarnji osjećaj.
Curke koje još čekate sretno i neka bude brzo i čim manje bolno 💞
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Iako beba na zadnjem pregledu cak trbuhom tjedan manja za dob, sve ostalo u prosjeku…znaci ne bi trebala biti velika ali dijagnoza gd i eto..
Meni je u Podobniku, ako ništa ne krene, indukcija zbog patologije i tijeka prve trudnoće sa 38 tjedana. Trenutno imam gestacijski dijabetes koji je isto dio te slike.
Mislim da od slučaja do slučaja uzmu stvarno sve u obzir.
Molim te napiši iskustvo kad bebica stigne. 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji