Drage cure, nije me bilo duze vrijeme na forumu pa cestitam svim novim mamama i sretno curke koje brojite sitno🥰
Evo malo update od nas- Leona lijepo napreduje, prvi mjesec je dobila dosta malo na kilazi, ispod 600 g, a ovaj duplo tako da je pedijatar zadovoljan🥰
Dojimo uspjesno- uglavnom, nakon pocetnih muka sa tvrdim cicama🤪
Pa odmah jedno pitanje ako koja curka ima iskustva- zadnjih par dana mi je uzasno nervozna dok doji, glavu cupa kao pas kad kost ulovi🤪 iziritira mi bradavice tako da se vec 2 dana izdajem i dajem joj bocicu🤪 pripisujem grcicima/skoku u razvoju..
Sta mislite?
👩 33
👨35
09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢 TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
6/2023➕🌈❤️🙏
Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞
Yellowsubmarine, čestitam što je sve dobro prošlo! Čestitam i ostalim curkama i sretno onima koje još iščekuju bebiceMi smo sad već mjesec i pol, uhodale smo se, ja sam se pomirila sa ne-dojenjem (koliko toliko jer me svaki dan netko za to pita pa ovisi koji ton koristi lol). Jučer sam imala kontrolni pregled nakon c.r. i dobila sam zeleno svjetlo za vježbanje tako da se tome baš jako veselim. Iznad reza mi je ostao kao "zub" tkiva, ali valjda će to proći s vremenom… Što se tiče steznika, nisam ga kupila i sad razmišljam jesam li trebala? U kojem smislu pomaže steznik? Beba je bila jako nervozna dva-tri dana i sada nakon toga je puno budnija, svijesnija nekako, sve promatra oko sebe… prekrasno. Jedino se mučimo s očima tj. ima jako krmeljave oči i ništa nam ne pomaže u vezi toga (dobila je kapi, masirali smo oko očiju): Ima li neka od vas iskustva ili savjet?
Pozdrav cure
Tobrex kapi ali to ide na recept. Imala je i moja sigurno mjesec i po probala i mlijekom i kamilicom ali nije išlo. Na kraju nam dr dala te kapi i masirala suzni kanal da se odcepi. Za dva dana gotovo.
Mary sretno. Nadam se da ti je krenulo. Meni je drugi porod krenuo sa laganim menstrualnim grcevima i jaaaakim umorom. 2 sata nakon toga je pukao vodenjak i sat nakon puknuca krenuli trudovi 🙂
Amystiqa super za dobar pregled. Meni je fascinantno kako gin to tako kaze, a doslovno se sve moze promijeniti u sat vremena i krenuti porod 😅 govorim iz iskustva 😂 samo si ti pripremi sve pa si mirna kad god da krene 😄Cure koje ste rodile, jel kojoj od vas isto patronazna rekla da bebu stavljate polako na trbuh s cca mjesec dana? 🤔 bas me iznenadila jer znam da na sistematskom upravo to gledaju
Marysretno. Nadam se da ti je krenulo. Meni je drugi porod krenuo sa laganim menstrualnim grcevima i jaaaakim umorom. 2 sata nakon toga je pukao vodenjak i sat nakon puknuca krenuli trudovi 🙂
Amystiqasuper za dobar pregled. Meni je fascinantno kako gin to tako kaze, a doslovno se sve moze promijeniti u sat vremena i krenuti porod 😅 govorim iz iskustva 😂 samo si ti pripremi sve pa si mirna kad god da krene 😄Cure koje ste rodile, jel kojoj od vas isto patronazna rekla da bebu stavljate polako na trbuh s cca mjesec dana? 🤔 bas me iznenadila jer znam da na sistematskom upravo to gledaju
Ja sam sina stavljala na trbuh otkad mu je pupak otpao, sa 10 dana😂😂 kcer sad ne stavljam jos jer joj je pupak otpao tek neki dan sa 25 dana..ali cesto ju znam drzati na prsima potrbuske i tako zna spavati pa se i to broji kao tummy time😃
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Marysretno. Nadam se da ti je krenulo. Meni je drugi porod krenuo sa laganim menstrualnim grcevima i jaaaakim umorom. 2 sata nakon toga je pukao vodenjak i sat nakon puknuca krenuli trudovi 🙂
Amystiqasuper za dobar pregled. Meni je fascinantno kako gin to tako kaze, a doslovno se sve moze promijeniti u sat vremena i krenuti porod 😅 govorim iz iskustva 😂 samo si ti pripremi sve pa si mirna kad god da krene 😄Cure koje ste rodile, jel kojoj od vas isto patronazna rekla da bebu stavljate polako na trbuh s cca mjesec dana? 🤔 bas me iznenadila jer znam da na sistematskom upravo to gledaju
Ma vjerojatno zato što je još jako visoko i ja skroz zacementirana. Bili su studenti pa se kao malo našalio. 🙂Ali da, može se u dan to promijeniti, svjesna sam toga.
Torbe za bolnicu sam spremila većinski, moram još samo neke stvari za bebu za dolazak doma.
2020. 👦🏻
Amystiqasuper za dobar pregled. Meni je fascinantno kako gin to tako kaze, a doslovno se sve moze promijeniti u sat vremena i krenuti porod 😅 govorim iz iskustva 😂 samo si ti pripremi sve pa si mirna kad god da krene 😄Cure koje ste rodile, jel kojoj od vas isto patronazna rekla da bebu stavljate polako na trbuh s cca mjesec dana? 🤔 bas me iznenadila jer znam da na sistematskom upravo to gledajuJa sam sina stavljala na trbuh otkad mu je pupak otpao, sa 10 dana😂😂 kcer sad ne stavljam jos jer joj je pupak otpao tek neki dan sa 25 dana..ali cesto ju znam drzati na prsima potrbuske i tako zna spavati pa se i to broji kao tummy time😃
Tako sam i ja prva 2, zato me sad ovo i iznenadilo 🙈 nama je sad ovu noc otpao tako da cu ju poceti polako stavljati na trbuh. To su valjda opet neke nove metode 😂 znam da budem slusala od pedijatrice ako nebude dizala glavicu tak da cemo vjezbati svaki dan pomalo 😅
Drage cure, nije me bilo duze vrijeme na forumu pa cestitam svim novim mamama i sretno curke koje brojite sitno🥰
Evo malo update od nas- Leona lijepo napreduje, prvi mjesec je dobila dosta malo na kilazi, ispod 600 g, a ovaj duplo tako da je pedijatar zadovoljan🥰
Dojimo uspjesno- uglavnom, nakon pocetnih muka sa tvrdim cicama🤪
Pa odmah jedno pitanje ako koja curka ima iskustva- zadnjih par dana mi je uzasno nervozna dok doji, glavu cupa kao pas kad kost ulovi🤪 iziritira mi bradavice tako da se vec 2 dana izdajem i dajem joj bocicu🤪 pripisujem grcicima/skoku u razvoju..
Sta mislite?
Rekla bih da je skok u razvoju, bar po ovome sto ti ispod pise da ima 2mj :) i mi smo isto prolazili ovih dana. Ako ste imali i cijepljenje moguce da je malo nervozna i zbog toga. Ono sto sam dodatno skuzila je da moj bude takav pred kraj podoja pa ga malo dignem i nosim da podrigne i probam ponovo. Ako je i dalje takav zakljucim da mu je dosta jer me bas mrcvari- zna mi povuc bradavicu kao da ce je odgrist, place mi se u tom trenu 😂 ako je takva od pocetka podoja i ako bas ne mozes izdrzati onda super za izdajanje. Moj bude nekad nemiran i na pocetku, ali nekako izdrzim. Mirniji je ako je pospaniji (po noci), ali tako bude bas neka faza kad su takvi i svaki put se poklopila s tim skokovima.
I nama je isto kilaza isla prvi mjesec samo 600g, a drugi duplo :) bravo 💪🏻
Cure ja sam opet po noći imala kontrakcije, ali ništa drugačije nego zadnjih par noći. Sad mi je ispao ogroman komad sluznog čepa uz smećkasto rozi iscjedak, onako baš obilno. Imam bolove tipa jača menga, ali ne i pravilne kontrakcije… Držite fige da mi je krenulo
Jel imala neka tako sličan početak trudova?
Moj prvi porod je krenuo identicno. Ispao sluzni cep bas takve boje, bolovi bili kao jaca menstruacija i nepravilni. Nakon sto je sluzni ispao, pravilne kontrakcije su krenule nakon 3 do 4 sata, a beba stigla taj dan nakon 6 sati pravilnih kontrakcija😊. Srecnoo.
Sortiraj odgovore
Najstariji