Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Leptirica123
    22. Travanj 2024. 13:04

buhtlica23

Leptirica123

buhtlica23

Cure koje su rodile, da li je vama krenuo porod tako sto ste imali probadajucu bol kroz cerviks onako ostri kao da neko pikne necim i da se nakraju ta bol samo nastavila cijelo vrijeme? Od jutra osjecam ta probadanja i sad mi je nekako tupa bol vec pola sata

Meni je to znalo, ali krenulo je negdje 2 tjedna prije poroda. Ja sam koji dan prije poroda dobila toliko energije za spremanje, kako kažu gnježđenje, a dan prije poroda sam osjećala neku težinu prema dolje, i morala sam piškiti doslovce svakih 5-10 min, navečer krenuli trudovi,trudovi su bili skroz u nepravilnim razmacima, sutradan se porodila navečer…

Pa evo ctg je ocitao neke trudove tj njih 4, ali nisu u pravilnim razmacima. Sad mi se bol malo smirila ali i dalje je prisutna, otvorena vrh prsta znaci nista pokrenulo nije. Ali me doktorica ostavila u bolnici.

Meni su rekli da ne moraju biti u pravilnim razmacima trudovi kad sam došla u TA na pregled, isto je bilo očitano 4 truda, i kad me pregledala bila sam samo dva prsta otvorena ali je malo više pročačkala da pokrene još jer sam prokrvarila odmah, pa me ostavila u bolnici.. Tamo u bolnici su mi odradili još dva ctg-a, i dalje trudovi, skakali su do 100 ali i dalje u nepravilnim razmacima.. Već je bilo oko 18h, ja ih pitala kad će me pregledati, a oni kažu kad budeš imala u pravilnim razmacima trudove i jačine da su baš bolni da mi je teško izdržati.. Mislim si ok, kako ću znati dali su dovoljno jaki kad sam ih još mogla izdržavati.. I pred 19h ja ponovno prokrvarim, i natjeram ih da me pregledaju, i dalje trudovi u nepravilnim razmacima,  i ono 7 prstiju otvorena, klistir i rađaona.. Tako da uopće ne moraju biti trudovi u pravilnim razmacima.. Drži se, bebica će doći kad ona bude htjela.. 😊

Tratinčica123☺
    22. Travanj 2024. 13:58

Hej ekipa 😊
    Evo i kod mene isto tako, već tjedan dana proljev, mučnina, vrtoglavica..  Dnevno imam po 10 ak trudova koji se ne pojačavaju.. po noći sve rastura od bolova.. 🫣
    Ja sutra idem na ctg i pregled i uzv... Prošli puta smo se dogovorili ako se do utorka ništa ne pokrene, da ostajem u bolnici i vjerojatno ide carski za koji dan.. 
    A kod mene se ništa nije pokrenulo, tako da spremam stvari 😭
    Razlog tome je što je posteljica jako zrela i pocela je lagano propadati a beba mi je procijenjena na oko 3 kile, što znači da nije baš puno napredovala pa se dr boji da predugo ostane jer ne dobiva više 100% od mene. Indukcija nije opcija zbog cijelog postupka Ivf-a.. Što je meni skroz ok. 🤗

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️25- PCOS, 🙋‍♂️29- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
    Stigla princeza 29.04.24.🥰

Mary36
    22. Travanj 2024. 14:10

Tratinčice nadam se da će nešto uskoro krenuti... Meni je dr isto rekla na zadnjem pregledu da posteljica kalcificira, iako beba još raste...prošli utorak je imala oko 3400, tjedan prije toga 3200. Ja pokušavam sve živo ne bi li nešto krenulo. Isto imam pregled sutra u jutro... Hodam, vježbam, čučnjeve radim 🤣😂

buhtlica23
    22. Travanj 2024. 14:24

Leptirica123

buhtlica23

Leptirica123

buhtlica23

Cure koje su rodile, da li je vama krenuo porod tako sto ste imali probadajucu bol kroz cerviks onako ostri kao da neko pikne necim i da se nakraju ta bol samo nastavila cijelo vrijeme? Od jutra osjecam ta probadanja i sad mi je nekako tupa bol vec pola sata

Meni je to znalo, ali krenulo je negdje 2 tjedna prije poroda. Ja sam koji dan prije poroda dobila toliko energije za spremanje, kako kažu gnježđenje, a dan prije poroda sam osjećala neku težinu prema dolje, i morala sam piškiti doslovce svakih 5-10 min, navečer krenuli trudovi,trudovi su bili skroz u nepravilnim razmacima, sutradan se porodila navečer…

Pa evo ctg je ocitao neke trudove tj njih 4, ali nisu u pravilnim razmacima. Sad mi se bol malo smirila ali i dalje je prisutna, otvorena vrh prsta znaci nista pokrenulo nije. Ali me doktorica ostavila u bolnici.

Meni su rekli da ne moraju biti u pravilnim razmacima trudovi kad sam došla u TA na pregled, isto je bilo očitano 4 truda, i kad me pregledala bila sam samo dva prsta otvorena ali je malo više pročačkala da pokrene još jer sam prokrvarila odmah, pa me ostavila u bolnici.. Tamo u bolnici su mi odradili još dva ctg-a, i dalje trudovi, skakali su do 100 ali i dalje u nepravilnim razmacima.. Već je bilo oko 18h, ja ih pitala kad će me pregledati, a oni kažu kad budeš imala u pravilnim razmacima trudove i jačine da su baš bolni da mi je teško izdržati.. Mislim si ok, kako ću znati dali su dovoljno jaki kad sam ih još mogla izdržavati.. I pred 19h ja ponovno prokrvarim, i natjeram ih da me pregledaju, i dalje trudovi u nepravilnim razmacima, i ono 7 prstiju otvorena, klistir i rađaona.. Tako da uopće ne moraju biti trudovi u pravilnim razmacima.. Drži se, bebica će doći kad ona bude htjela.. 😊

Ma mene je strah da se necu otvarati uopce jer ni u prvoj trudnoci se nisam otvarala nikako. A imala neke trudove cijelu noc. Nakraju ujutro bio carski. Nadam se da ce se nesto pokrenuti.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• BlackRose
    22. Travanj 2024. 15:07

Mary36

Cure koje niste rodile još kako ste?

Ja sam već luda, cijelu noć su me mučili trudovi u nepravilnim razmacima, par je bilo baš bolnih iz leđa i od jutra opet ništa… Sutra u jutro opet imam pregled i sva sreća da mi je glavna dr na godišnjem jer se bojim da bi već dogovarali indukciju… Vraća se u četvrtak, moram nešto pokrenuti do tada 🫣

Tako je meni bilo u drugoj trudnoci. Luda sam vec bila. Kad bi rekla doktoru u TA, samo se nasmijao i rekao da je to sve normalno jer sam drugorotka i da super da se tijelo priprema. A trajalo skoro 4 tjedna 🤦‍♀️
    Izdrzi jos malo, uskoro se druzis sa svojom bebicom 😊

• BlackRose
    22. Travanj 2024. 15:11

Zna mozda koja od kad se racuna onih obaveznih 70 dana porodiljnog od rođenja djeteta? Moja beba danas ima 13 dana, ali ako racunam dan rođenja ko 1.dan, onda ispada 14 dana. Zna koja kako hzzo to racuna? Jer sad neznam jel muz koristi od kad beba ima 71 dan ili 70 dana 🤔 Hvalaa 😄

• LavicaBP
    22. Travanj 2024. 16:48

Sreetno i da vam se pokrene sve uskoro!! 💪🏼💪🏼
    Prvi put cujemda zbog IVFa ne bi trebalo na indukciju, znaš li možda zašto? Mislim, to je super ali me zanima razlog da se mogu tjesit da mene neće dočekati indukcija 😁
    Kod mene još uvijek skoro ništa. Jučer sam imala lažne trudove ali su se smirili nakon 20min sami od sebe, isto tako mi je bilo i prošlu nedjelju. A cijelo vrijeme se baš ništa ne događa, curka je i dalje aktivna i sve mi više čačka po cerviksu i mjehuru pa nije preudobno, ali izdržljivo je sve. Čudno mi je uopće zamisliti da bi idući tjedan kao trebala roditi, mogla bi ovako još neko vrijeme 🤣 Na bolove u zdjelici sam već otupila pa zato valjda..

👩 1994 god.
    🧑 1992 god.
    aspiracija 9.8 -> 11 🥚 -> 8 embrija (ICSI) -> 5 blastocista -> 4 ❄️, transfer 1 blastociste 14.8.
    28.8. (14.dnt) beta 431 😍 30.8. (16.dnt) beta 1040 😍 Panorama low risk ✅️ it's a girl 💕

Tratinčica123☺
    22. Travanj 2024. 20:22

LavicaBP

Sreetno i da vam se pokrene sve uskoro!! 💪🏼💪🏼
    Prvi put cujemda zbog IVFa ne bi trebalo na indukciju, znaš li možda zašto? Mislim, to je super ali me zanima razlog da se mogu tjesit da mene neće dočekati indukcija 😁
    Kod mene još uvijek skoro ništa. Jučer sam imala lažne trudove ali su se smirili nakon 20min sami od sebe, isto tako mi je bilo i prošlu nedjelju. A cijelo vrijeme se baš ništa ne događa, curka je i dalje aktivna i sve mi više čačka po cerviksu i mjehuru pa nije preudobno, ali izdržljivo je sve. Čudno mi je uopće zamisliti da bi idući tjedan kao trebala roditi, mogla bi ovako još neko vrijeme 🤣 Na bolove u zdjelici sam već otupila pa zato valjda..

Nije samo zbog ivf-a.. Nisam o tome pisala do sada, no prije nekih 5,6 tjedana su kod naše curice primijetili nekakvo suženje na crijevima, može proći bez ikakvih posljedica a može biti i da će biti potreban neki zahvat nakon rođenja, pa je dr rekla da ju nebi patila indukcijom za slučaj da bude potreban zahvat.. A i moja dr nije za indukciju ako moje tijelo nimalo ne pokazuje znakove 🤭😃

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️25- PCOS, 🙋‍♂️29- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
    Stigla princeza 29.04.24.🥰

• Tamara30
    22. Travanj 2024. 21:27

poedrav svimaa 

• Sandra25
    23. Travanj 2024. 07:07

Amadeus

Ej cure, nisam nesto proaktivna, vise citam.. ja sam ivf i rodila sam na indukciju.

Sretno svima!

Najveci izazov zasad je nocno plakanje i kako ga smirit

Zasto uvijek popizde po noci a ne po danu je fascinantno

Moj po danu spava ko top, a po noci se grci i stenje😅

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.