Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Yellowsubmarine

Broj poruka: 417

Prijavi adminu

Alexica

Yellowsubmarine

Hvala cure na cestitkama! ☺️
    Mi smo jos u rodilistu, navodno se pusta treci dan doma nakon carskog. Meni bi to bilo danas, al evo cekamo da vidimo. Meni to zvuci jos rano.
    Cure koje ste imale carski, koliko i kako vas je bolilo? Kakve ste senzacije imali? Crijeva, mjehur, probadanja, vracanja maternice, peckanje reza? S obzirom da je prvi porod bio vaginalno, ovo mi je ko da mi je prvi put. 🤨
    Mene su dosta boljela crijeva, prvih par dana kao da sam osjetila mjehurice u trbuhu i bila sam dosta napuhnuta, puna plinova.
    Mjehur me bolio dok sam piskila, ali sam naivno mislila da je to maternica pa sam tek doma skuzila da imam upalu (od katetera) i to su rijesili antibiotici. Inace ne bi trebao mjehur nista boljeti pa to spomeni ako je slucaj da dobijes antibiotik.
    Maternicu nisam osjetila nista to stezanje koje se spominje ni inace, a ni kod dojenja.
    Rez mi je jos lagano utrnut, nekad malo osjetim i kad se dizem, ali jako malo jer naravno da bas ne pazim kako se dizem, tesko je to s bebom.
    U pocetku dok sam setala sam znala osjetiti tezinu i laganu bol na podrucju reza, sad je to super. I naravno dok bi mali mlatarao nogama pa me slucajno dotaknuo sve bi me boljelo. Sad evo lezi na meni i nista ne boli.
    Rez zna nekad random pecnuti ali sam zakljucila da su to mozda i dlacice koje su se zaljepile za flaster 😂

Mene ne boli mjehur dok piskim, nego osjetim ovako da me zicne kad se micam ili okrecem, mozda ni nije mjehur. Mozda se sve vraca na svoje misto, a i kateter je zeznut. Svakako sam na antibioticima zbog preventive i jer je bio hitni carski, pa ce sanirat ako nesto bude. Rez isto bolucka, jos mi je sa strana ko podljevi, doduse meni je 3 dan tek. I meni su crijeva u kaosu. 😂 

Yellowsubmarine

Prijavi adminu

Prvu noc je bio s njima, ostalo je samnom. On mi je cak dobar zasad, doji i spava 😃

amystiqa

Broj poruka: 546

Prijavi adminu

I dojite bez problema već unatoč carskom. Super! 👌

2020. 👦🏻

Zelena123

Broj poruka: 565

Prijavi adminu

Yellowsubmarine, ja sam izasla treci dan, odnosno cetvrti, jer imas nulti, prvi, drugi i treci. Sto se tice bolova, uzimala sam maksimalno injekcije za bolove u Petrovoj, nastavila s Brufenom doma 10tak dana nakon izlaska. Najgore mi je bilo ovo prevrtanje organa sto se spominje. Kad se dizes iz kreveta ili spustas, uvijek idi na bok. Kad kises ili se smijes, drzi dlanom dio gdje ti je rez. Stvarno bude lakse s vremenom.
    Cure hvala na savjetima za oporavak nakon carskog. Ja idem na kontrolu 15.05 pa cemo vidjet sto kaze dr. Do tad lezim i hodam, pokusavam sto manje sjedit i radit po kuci. Ja nemam djece, pa mi je puno lakse mirovat 😂.  Jad idem hodat nosim Cariwell pojas

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Yellowsubmarine

Prijavi adminu

Kad si pocela nositi steznik? I jesu ti otekle bile noge nakon carskog? 

Zelena123

Broj poruka: 565

Prijavi adminu

Steznik sam pocela nosit 10 dana nakon poroda, odnosno 7 dana nakon poroda sam imala vadjenje kopci gdje sam pitala dr smijem li ga nosit i rekla mi je da ga za 2-3 dana mogu pocet nosit. Imam ga na sebi sat dva dnevno kad idem hodat ili u setnju s malim.
    Nisam imala oticanje nakon carskog, ali je imala cura koja je lezala do mene. Njoj je ruka bila natekla i rekle su joj sestre da je to posljedica anestezije.
    Ja sam 2 dana nakon carskog osjecala kontrakcije maternice i imala sam uzasnu probadajucu bol iznad desne dojke, blizu pazuha i ramena. Kao da me netko probo kopljem haha. Al nakon 2 dana je prestalo. Sad me s vremena na vrijeme zna zapeci oziljak, krvarenje je skoro prestalo..

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Yellowsubmarine

Prijavi adminu

Aham, hvala vam na savjetima cure. Meni je ovo sve novo a pogtovo sto je bilo neplanirano pa se nisam stigla ni pripremiti a draze mi je pitati vas koje ste to prosle nego cackati po internetu di se naravno na svasta naleti. 😅
    Nadam se da ce iz dana u dan biti lakse. I ledja me bole danas i i svakakva neka boluckanja u stomaku, i naravno rez. Imam sa one strane kao podljeve malo nateceno. Nisu turbo bolovi, najlakse mi je kad lezim, popijem ti i tamo za bolove. 
    Sto se dojenja tice, mlijeko je dobro nadoslo, vec su mi sise dobro prepunjene, on se zasad prezderava pa bljucka. I cini mi se da ima frenulum. 😵‍💫😅

Mary36

Broj poruka: 1463

Prijavi adminu

Cure ja sam opet po noći imala kontrakcije, ali ništa drugačije nego zadnjih par noći. Sad mi je ispao ogroman komad sluznog čepa uz smećkasto rozi iscjedak, onako baš obilno. Imam bolove tipa jača menga, ali ne i pravilne kontrakcije... Držite fige da mi je krenulo 
    Jel imala neka tako sličan početak trudova?

sophisticy

Broj poruka: 84

Prijavi adminu

Yellowsubmarine, čestitam što je sve dobro prošlo! Čestitam i ostalim curkama i sretno onima koje još iščekuju bebice Mi smo sad već mjesec i pol, uhodale smo se, ja sam se pomirila sa ne-dojenjem (koliko toliko jer me svaki dan netko za to pita pa ovisi koji ton koristi lol). Jučer sam imala kontrolni pregled nakon c.r. i dobila sam zeleno svjetlo za vježbanje tako da se tome baš jako veselim. Iznad reza mi je ostao kao "zub" tkiva, ali valjda će to proći s vremenom... Što se tiče steznika, nisam ga kupila i sad razmišljam jesam li trebala? U kojem smislu pomaže steznik? Beba je bila jako nervozna dva-tri dana i sada nakon toga je puno budnija, svijesnija nekako, sve promatra oko sebe... prekrasno. Jedino se mučimo s očima tj. ima jako krmeljave oči i ništa nam ne pomaže u vezi toga (dobila je kapi, masirali smo oko očiju): Ima li neka od vas iskustva ili savjet? 

baby development in progress ~ 14.3.24.

• lalllla

Broj poruka: 780

Prijavi adminu

sophisticy

Yellowsubmarine, čestitam što je sve dobro prošlo! Čestitam i ostalim curkama i sretno onima koje još iščekuju bebiceMi smo sad već mjesec i pol, uhodale smo se, ja sam se pomirila sa ne-dojenjem (koliko toliko jer me svaki dan netko za to pita pa ovisi koji ton koristi lol). Jučer sam imala kontrolni pregled nakon c.r. i dobila sam zeleno svjetlo za vježbanje tako da se tome baš jako veselim. Iznad reza mi je ostao kao "zub" tkiva, ali valjda će to proći s vremenom… Što se tiče steznika, nisam ga kupila i sad razmišljam jesam li trebala? U kojem smislu pomaže steznik? Beba je bila jako nervozna dva-tri dana i sada nakon toga je puno budnija, svijesnija nekako, sve promatra oko sebe… prekrasno. Jedino se mučimo s očima tj. ima jako krmeljave oči i ništa nam ne pomaže u vezi toga (dobila je kapi, masirali smo oko očiju): Ima li neka od vas iskustva ili savjet?

Za oci je dobro majcino mlijeko pa ako mozes istisnut kap na svako oko par puta dnevno super bi joj doslo, vidim da si napisala da si se pomirila sa ne-dojenjem pa ne znam jel imas mlijeka ili ne ali eto to znam da pomaze za okice:)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.