I ja smo protiv uzv ali mislim da je svaka 4 tjedna skroz ok. Tako se vidi da li beba pravilno napreduje i da li ima kakvih problema. Čekat je teško, ali cekati ćemo 9 mjeseci tako da ovih 4 tjedna i nije nešto,haha Ja danas u 18 idem vidjeti svoju, danas mini scan,juhuuu. Zaboravila sam, od danas na trbuh ili zadnji put dolje,ha?!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Da iako na prvu malo zvuči dugo, ali ti ćeš odmah biti na čistom sa situacijom.
Ja da radi svojih dijagnoza ne moram ici odmah nebi nikad išla.
Uvijek je ista stvar - vidi se samo prazna gestacijska pa se za tjedan dana vidi plod pa onda idem za tjedan dana dal ima otkucaja i tako…
To je isto svojevrstan stres.
Jednom mi je vrečica zaista ostala prazna tako da imam i to iskustvo…
Zao mi je zbog tvoje situacije,meni je ovo isto stres poprilican da cekam 9tt da vidim da li je sve u redu.
Ali eto,izjadala sam se,valjda bude sve u redu.
Slažem se, kako god okreneš nije idealno!
Buduci da vodim trudnocu od početka u Petrovoj meni je baš teško palo što su samo 3 uzv, a moje kolegice kod svojih doktora svaki pregled i uzv.
Pogotovo mi je to na početku dok još ne osjećaš dijete.
Ali eto preživjela sam…
Noo pa nije nitko rekao da necu,samo sam si htjela olaksati dusu,ali eto,ne osjecam se sad ok sta sam uopce to rekla.
Bolje da sam sutila
Oprosti ako si me krivo shvatila. Moj komentar nije imao lošu namjeru!
Tejuška, ja znam da ih većina stvarno ne želi naručiti prije 8.tjedna,barem kak sam ja znala čuti od drugih cura.
Ja vodim privatno trudnoću pa mi je moj ginekolog rekao da prije 7.tjedna često nema smisla niti ići jer iako bi srce otprilike trebalo prokucati u 6.tjednu da nekad se to malo prolongira, ispadne sve ok na kraju, ali se trudnica nepotrebno stresira. Da nije baš tijelo stroj.
Ja sam u prvoj išla na 6+3, imala sam specifičnu situaciju pa zato, a sada me naručio na 7+2.
Shvaćam te totalno da ti je dugo, ali ima to i nekog smisla zapravo, samo je nama teško čekati.
Ako nemaš novaca za privatni pregled, možeš otići uvijek na hitnu, kažeš da te nešto probada i sl, to je uobičajno za početak trudnoće ionako, kažeš da ti je test pozitivan i eto strah te da nije nešto. Ja ne mislim da je to niš loše, meni dobra frendica radi na hitnoj, Bože kakvi njima ljudi dolaze tj. šta sve ljudi izmišljaju bzvz, trudnoća nije ništa bezazleno i nećeš ti njima ništa puno vremena oduzeti. Škicnu te i sve ok.
A to da je su uzv štetni stvarno ne stoji, danas nema nikakvih dokaza niti je potvrđeno istraživanjem da je uzv štetan za plod. Jedno su priče kad su nas mame rađale itd, sad mi je suludo da se žena pomiri s time da ima 3 uzv u 9 mjeseci i još da bude kao sretna.
Znam da su prakse u raznim državama različite, ali ja sam osobno mišljenja da je uzv stvarno dobra stvar jer ako imap dobrog dijagnostičara, može se svašta vidjeti, često bebi, a i mami spasiti život doslovno samo zbog nečeg što se vidjelo na uzv.
Ja stalno pokušavam biti zen i prihvatiti što mi život nosi ali ne ide mi . Pokušavam pokrenuti ploču u glavi i voljeti trudnoću, stalno se potiče na pozitivne misli kako je ovo zapravo sve prekrasno i kako je to slatko iščekivanje ali ne ide mi bas. Ali sam puno bolje nego prije 2 tjedna.
Ja sam bila privatno sa 5tt, sa 6tt i rekli su mi da dođem opet sa 10tt. Mislila sam otići i kod moga mpo doktora sa 8tt.
Iako po meni ti pregledi ništa ne znače dok ne prođe 12tt i dok nemaš dobar nalaz Nifty testa.
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Milica isla sam privatno da vidim da li jesam trudna jer prije 2mj sam imala lazno pozitivan test te zbog cisti koje imam na jajniku i npr.desni jajnik ne radi uopce skoro.
I to sam privatno isla dakle nema veze s ovom
I nista se nije vidjelo samo neka tockica
Nema djeteta jos i sl.
Ona ne zna da sam isla privatno🙈
Kao sto napisah nemam mogucnost davati stalno za privatne preglede
Oprosti, nisam skužila da još nisi čula otkucaje, je li tako... Da, to je baš sranje, da oprostiš, ako moraš čekati 4 tjedna za to.
Možeš uvijek sve napisati šta ti je na duši. Nitko nije mislio ništa ružno, naprotiv, da te utješe...
Znam da si napisala da nemaš novca za bacanje na privatne preglede, ja samo samo mislila da eto platiš bar taj jedan da bi ti bilo lakše.
💃38
🐥2020.
NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
Termin 15. 3. 2022.
Dubrovcanka cestitam na curici! 🤗, vidis kako si imala dobru intuiciju,tako sam i ja u prvoj trudnoci.
Antonela dobrodosla, zelim da ti ova trudnoca prode uredno i skolski 🤗.
Tejuska ja sam prvi pregled imala sa 8 tjedana i isto mi se cinilo kao vijecnost, mislim nije ni s 9 prekasno raditi uzv pogotovo sta si ga vec radila ali dali su te barem poslali izvaditi krv i urin? To je dosta bitno jer evo meni je bio visok TSH i sam od sebe je srecom pao i urin nije bio dobar i morala sam raditi urinokulturu i ispalo je da imam bakteriju a nikakvih simptoma nisam imala,tako da je po meni to stvarno bitno izvadit sto prije, nezz 🤷♀️.
Arsancres joj meni je bas jucer susjeda rekla za mog malog da je zlocest jer je nesto vristao a raste mu zubic i opcenito je radi toga malo nervozniji i bas mi se kosa na glavi digla od komentara. Pobogu kako dijete koje je tek preslo godinu dana i jos je prakticki beba moze biti zlocesto??!!
Oprema- da to je bas individualno i ovisi o tome kakvo ce dijete biti. Nas su naprimjer spasila kolica 3u1 jer je on tu kosaru do valjda 8 mj koristio za dnevna spavanja 🤭. Kinderbet nam isto kao vecini mama koje doje nije bio potreban ali nekako gledam na to da bi ga prebacila u njega kad jednom prekinemo dojenje a onda beba kad dode da spava s nama. To sto se tice spavanja su mi isto komentari susjede bili 🙄, kao joj pa mora u svom kreveticu spavati ne smije s vama itd, ma sta se kog tice gdje ce moje dijete spavat, mislim da je to stvar osobnog izbora,
Ovo sta se tice curica i deckiju nebi generalizirala ali ono u globalu je stvarno tako. Naravno da postoje iznimke ali evo mi kad smo slavili 1.rodendan bilo je djece do 4 godine i curice od 2 i 4 godine su se tako lijepo igrale i nesto slagale uopce nismo culi za njih dok s druge strane decki od 3 i 4 god su toliko divljali, skakali, trgali itd 😅, ono sekunde mira da bi sjeli i igrali se s necim...
Joj bas mi je super da u ovoj grupi ima puno mama s ovako malom djecom..,😁💙❤
Ante 💙 Maro 💙
Kod nas već u 8. i 9. tjednu rade transabdominalni pregled sondom. Znači, preko trbuha. Samo poslije kad uzimaju briseve dolje te štapićem čačnu i to je to. Nema više čačkanja do poroda, kada gledaju koliko si prstiju otvorena.
💃38
🐥2020.
Termin 15. 3. 2022.
Milice hvala, pao mi je kamen sa srca, ne volim da mi netko osim muža dolje gura,haha 😜Javim se!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Milice hvala, pao mi je kamen sa srca, ne volim da mi netko osim muža dolje gura,haha 😜Javim se!
Hahahahahahahahaahha, jašta!
Sretno, javi!
💃38
🐥2020.
Termin 15. 3. 2022.
Antonela prošla sam isto šta i ti 💕 evo me skoro u 12om tjednu. Znam točno šta sve prolaziš i ja sam ti jedna od onih šta ima jako malo simptoma sise me i sad jako malo bole. U šestom tjednu je bio period kad su stale bolit pa se opet sve vratilo. Naruči i ti ovo šta sam ja za neki 3 tjedna da možeš slušati srčeko i da ti bude lakše. I čestitam 💕
Od kad si uspjela naci otkucaje?
Piše od 14, al vidim da kod tebe to ide i dosta ranije?
Sortiraj odgovore
Najstariji