Hi cure. Znaci ima nas jos koje su se ranije pocele otvarati.. Ja sam bila otvorena za vrsak prsta negdje od 24tt, pa je oko 27tt doslo do vrha prsta. Pa me poslao u hitnu trudnicku u Vinogradsku, ali cerviks je bio ok i kao sve dobro, samo vise mirovanja i bez aktivnosti. Jucer na zadnjem pregledu (32+2) kaze da mu se ne svidja nikakonsto sam sada jos vise otvorena i cerviks se smanjio, i to je najvjerojatnije posljedica kasljanja uzrokovanog koronom. :( Obzirom da i dalje kasljem, na to nazalost ne mogu utjecati.. Tako da vrlo vjerojatno bude raniji porod, ali isto se nadam sto kasnije. Plus, mirovanje uz trogodisnjaka nije bas tako jednostavno.
Aj pomozite mi pa recite koliko točno mirujete? Ja sam samo dobila uputu da se cerviks skratio.. nije rekao koliko tocno i da smanjim malo aktivnosti. Kao može i dalje lagana šetnja.. a koliko je to.. ne stajati niti sjediti dugo. Jel imate vi kakve savjete od svojih dr?
Pa za sad ne bih rekla da strogo mirujem jer jos radim drugi tjedan, ali srecom od kuce. Tak da dobar dio dana presjedim, sto isto bas nije dobro. Uglavnom ne dizem nista tesko, izbjegavam dugo stajanje i bilo kakav napor, sto bas i ne bude uvijek izvedivo. Isto nisam dobila nikakvu terapiju, samo instrukciju za mirovanje. A s druge strane, nije mi ni spomenuo da odem ranije na porodiljni.
Hvala curke 💓Nooha ma ja sam se uhvatila toga stvarno. Neću da se šalim. I od početka trudnoće se vodim onim slušaj svoje tijelo i ja sam stvarno osjetila i prije pregleda zadnjeg da mene satiru te kontrakcije dok hodam i ta bol dole i već prije usporila Bogu hvala,a on mi je samo potvrdio. Šta si rekla mi smo već u sigurnim tjednima i doc mi je rekao ti sad da rodiš sve će biti ok Al zašto nebi dogurala do 37 da pluća bebi budu spremna i da ne ulazi u inkubator ako je moguće.
Juuu služni čep. Al kažu da ne mora ništa to značiti. Nekima ispadne dosta prije poroda,a nekom malo prije pa sad tko će ti znat 🥱. Držim fige da izguraš i ti do 37 🤞🏻❤️.
Pomalo nas sve više na mirovanju 🤣
Da, da... Znam da može ispadati i 2 tjedna malo po malo.
Zato nije da sad nešto extra paničarim dokle nema pravih trudova.
Velim, nisam ni sigurna da je to to...uglavnom nešto je...
Ležim u krevetu pa kako bude!
Hi cure. Znaci ima nas jos koje su se ranije pocele otvarati.. Ja sam bila otvorena za vrsak prsta negdje od 24tt, pa je oko 27tt doslo do vrha prsta. Pa me poslao u hitnu trudnicku u Vinogradsku, ali cerviks je bio ok i kao sve dobro, samo vise mirovanja i bez aktivnosti. Jucer na zadnjem pregledu (32+2) kaze da mu se ne svidja nikakonsto sam sada jos vise otvorena i cerviks se smanjio, i to je najvjerojatnije posljedica kasljanja uzrokovanog koronom. :( Obzirom da i dalje kasljem, na to nazalost ne mogu utjecati.. Tako da vrlo vjerojatno bude raniji porod, ali isto se nadam sto kasnije. Plus, mirovanje uz trogodisnjaka nije bas tako jednostavno.
Tako sam i ja sad na zadnjem pregledu bila uloziva za vršak prsta u 29tt. Isto korona bila, kasalj i bojim se sve sad sa 32tt kad odem na pregled kaj ce reci. Idem kod svog privatnika( dr koji mi i radi u bolnici) sad, jer rano mi je jos u TA Vinogradsku a vec me poslala moja ginička, odnosno dala mi je vec D1 za TA. Ta da sad cemo detaljno pogledati sve, pa onda nadam se sa 36tt u trudničku. Nadam se da se ne otvaram jer lagano su pojačale i BH kontrakcije,pa sam malo usporila ritam, koliko mogu uz svojih 3 mala i pubertetliju😂
Sretno na pregledu kad ces ici. :) Taj kasalj je koma, ne mozes protiv njega. Ja BH jos nisam osjetila, a ni u prvoj trudnoci ih nisam osjetila. Ili ih nisam ni imala ili ih nisam prepoznala.
—-
Cure koje morate mirovati, pregrmite to i slušajte doktore, makar je možda i došlo do pogreške u nekim mjerenjima, ali bolje malo usporiti.
Ja sam u prvoj trudnoći imala cerviks 31mm u 20tjednu i mom giniću je to bio mega alarm jer je prva trudnoća, jel, ali na kraju sam išla na cervikometrije svakih 10 dana i doslovno se nije u mm skraćivao, onda mi ih više nije ni radio. Nisam strogo mirovala u smislu krevrt i wc, radila sam još do kraja 😶 ali mi je posao bio takav da mi je lakše bilo zavaljena (polu)sjediti 8 sati nego da sam kod kuće jer garant ne bi mirovala. Naravno, ginić mi je rekao da ako se skrati i 1mm da sve moje želje i naš dogovor pada u vodu, da moram na komplikacije, ali eto ispalo je da mi je cerviks očito sam po sebi kraći. Bila sam zatvorena i to je puno bitnije. Rodila 39+5, samo mi još taj cerviks kratki olakšao. Hoću reći, ne mora značiti odmah to crnjak, ali bitno je stvarno slušati upute jer može biti i opasno stvarno. Naravno da su šanse da sve bude okej velike čim su veći tjedni u pitanju, ali ipak je bolje da beba bude što duže u stomaku 😁
Znaci super je proslo na kraju. Imam dojam da je moj doktor ziheras, on za bilo sto sto odstupa odmah salje u bolnicu na pregled, ali draze mi je i tako jer se brine i ja sam na kraju bar sigurnija kako stvari stoje. U Vinogradskoj su mi rekli da ranija otvorenost nije rijetka u viserotkinja, da je manje opasno nego u prvoj trudnoci. E sad, nadam se da je istina, da ce kasalj vise prestati i da cemo izgurati sto duze. Naravno, uz maksimalno mirovanje koje cu moci imati.
Ja inače mislim da mi je možda počeo lagano sluzni čep ispadati…nešto sitno jučer pa opet malo danas ujutro.
Iskreno u prvoj mi nije ispao uopce da bi ja primjetila pa ne mogu biti sigurna.
I ovu noć sam prvi puta imala baš dosta dugo bh kontrakcije.
E sad dal je to mozda jer jucer nisam popila magnezij tko bi znao!
Danas sam odmah ujutro jedan od 500.
Sad sam se otuširala i planiram ostatak vikenda ful ležeći pa kako bude.
Da mi je netko na početku dao mogućnost da doguram do 33 odmah bi potpisala, sad kad sam na 33 naravno da bi htjela još malo više…uglavnom, ja sam sa svoje strane učinila sve što sam mogla..pa sad dan po dan i dokle dođemo…
Torba je uglavnom spremna 🌺
Samo ti odmaraj i drago mi je da nisi u panici ☺️😊
Želim ti da još koji tjedan izdržiš ipak 🤞❤️
Mirovanje je meni od početka, a kako i ne radim od početka većinu vremena i jesam na kauču. Ali i dalje radim kućanske poslove (osim usisavanja i nekih težih) i wc čistim normalno, saginjem se 😂 idem i u šetnje. Uglavnom pazim da ne dižem teško i da se ne naprežem 😁 Išla sam 2 puta i na put od 400 km (mogla bi još jedan ugurati prije 5og mj). Uglavnom po svom nekom osjećaju 😊😉
31👩❤️💋👨38
Dobro jutro cure 🌞
Posvudusa i mene jučer scimala tako jaka bol dole u leđima na lijevoj strani, popila sam magnezij, otuširala se i kao nova.
Tejuska super za śećer 🥳
Dubrovčanka ajd drago mi je da si dočekala krečenje... 🤗 a vas 3 ste preslatke 💕
Za mirovanje se slažem da ako se mora mora se i isto bi uvijek rađe ležala bzvz a da znam da sam napravila sve što mogu. Na početku trudnoće sam bila na strogom mirovanju i čak kad sam dobila potvrdu da više ne moram strogo mirovati trebalo mi je dobrih tjedan dana da se opustim i pokrenem laganin tempom. A sad odmaram jer sam lijena i niš mi se neda. 🤣 tak da držite se cure, proći će i to mirovanje brzo 💕
💁♀️32g.- nizak amh (1,6)
💁♂️30g.-sve ok
BETAPLUS
1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
27.02.2022. 💕💕💕
Dubrovcanka 😍😍😍
Tejuska drago mi je da je šećer odličan 👌🏻😊
Nooha bravo za 33 tjedna, držim fige da izdržiš još koji ❤️
Želim svima ugodan vikend 🤗
Kod nas je bas lijepo vrijeme, al ne možemo nikuda, maloj rastu očnjaci, mučimo se s temperaturom, budi se po noći, plaće, bas koma. Samo me veseli da ćemo se toga riješiti prije nego beba dodje, da ne placu u duetu😅
Cure neke od vas su se opasno približile terminu. Vidim da neke miruju, otvaraju se.. Sreća pa ste sve više manje u nekim visokim tjednima i što god bude, sigurna sam da će biti u redu ❤️ Čuvajte se i mirujte ako morate. Kad ste već dogurale do tu, što je onda malo mirovanja :)
Ja se moram požaliti da me išijas opasno ubija. Sinoć sam proplakala od bolova. Desna strana guze mi je baš uklještena. Nisam ni znala koliko je guza bitna za svaki pokret dok me nije ovako zabolilo. Bol se lagano širi i u bedru. Jučer sam popila normabel od 5mg i kao da nisam popila ništa. Apsolutno mi ništa nije učinio. U ponedjeljak idem u fizioterapeuta, nadam se da će bit bar nekog pomaka. Ako netko ima nekog iskustva, ili ako znate smijem li se namazat nekom kremom za bolove, dobro bi mi dosla svaka informacija 🤗
29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
Cure neke od vas su se opasno približile terminu. Vidim da neke miruju, otvaraju se.. Sreća pa ste sve više manje u nekim visokim tjednima i što god bude, sigurna sam da će biti u redu ❤️ Čuvajte se i mirujte ako morate. Kad ste već dogurale do tu, što je onda malo mirovanja :)
Ja se moram požaliti da me išijas opasno ubija. Sinoć sam proplakala od bolova. Desna strana guze mi je baš uklještena. Nisam ni znala koliko je guza bitna za svaki pokret dok me nije ovako zabolilo. Bol se lagano širi i u bedru. Jučer sam popila normabel od 5mg i kao da nisam popila ništa. Apsolutno mi ništa nije učinio. U ponedjeljak idem u fizioterapeuta, nadam se da će bit bar nekog pomaka. Ako netko ima nekog iskustva, ili ako znate smijem li se namazat nekom kremom za bolove, dobro bi mi dosla svaka informacija 🤗
Hej, žao mi je da te tako jako ulovilo, mene je prije par dana u lijevom guzu ubijalo.. proslo nakon dan dva, ali planiram otići na shiatsu masažu da to malo izmasira da se ne bi vraćalo. Inače sam osjetljiva na donji dio leđa. 🙄
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Sunašce u kojoj si ti bolnici rodila? Sori nisam zapamtila ako si pisala već..
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Sortiraj odgovore
Najstariji