I da, sjećam se da ste pisale da ste osjećale bebe dosta nisko.. u kojem tjednu vam je to počelo? Rekao mi je na pregledu da se okrenula glavom dolje.. ali zar je to tako nisko odmah.. baš nekako čudan osjećaj 🙄 I čini mi se da tome svemu ima samo par dana.. vj se okrenula nedavno. Uplašio me s tim mirovanjem za koje ni sama ne znam odrediti koliko mora biti. A nije mi dao nikakvu dodatnu terapiju.
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Bebo ja sam rodila u srijedu ujutro i u petak ujutro već išla kući, doslovno eto 2 dana su ju odveli na to kao vaganje i kupanje po pola sata, tak da ja uopće nisam još ni imala percepciju bebe, sisanja, spavanja i to, jel, ali doslovno kroz koji tjedan kak smo došle doma sam baš sigurna da su ih dohranjivali, iako kao znam da je praksa i neko pravilo da prva 24 sata ne daju ništa zbog plodne vode, ali ne vjerujem da je stvarno tako, tj. da se drže, prije se slažem s tobom tj. to da garant ih svuda šopaju jer nema šanse da toliko puno bebica bude kul i mirno. Jednom prilikom sam to rekla i jednoj susjedi koja je rodila u petrovoj, tak nekak kad i ja, ona mi je rekla da je ona sigurna da su njenog malog dohranjivali jer bi došao s tog "kupanja", a imao je mrlje oko usta 😅 tak da sam skontala da nisam luda jer je meni to bio baš SF, kao njima moja beba dobra i mirna, meni se ne može smirit satima😂
----
Cure koje morate mirovati, pregrmite to i slušajte doktore, makar je možda i došlo do pogreške u nekim mjerenjima, ali bolje malo usporiti.
Ja sam u prvoj trudnoći imala cerviks 31mm u 20tjednu i mom giniću je to bio mega alarm jer je prva trudnoća, jel, ali na kraju sam išla na cervikometrije svakih 10 dana i doslovno se nije u mm skraćivao, onda mi ih više nije ni radio. Nisam strogo mirovala u smislu krevrt i wc, radila sam još do kraja 😶 ali mi je posao bio takav da mi je lakše bilo zavaljena (polu)sjediti 8 sati nego da sam kod kuće jer garant ne bi mirovala. Naravno, ginić mi je rekao da ako se skrati i 1mm da sve moje želje i naš dogovor pada u vodu, da moram na komplikacije, ali eto ispalo je da mi je cerviks očito sam po sebi kraći. Bila sam zatvorena i to je puno bitnije. Rodila 39+5, samo mi još taj cerviks kratki olakšao. Hoću reći, ne mora značiti odmah to crnjak, ali bitno je stvarno slušati upute jer može biti i opasno stvarno. Naravno da su šanse da sve bude okej velike čim su veći tjedni u pitanju, ali ipak je bolje da beba bude što duže u stomaku 😁
I ovoj trudnoći mi je kraći od "školskih standarda" za određene tjedne, krenuo mi je opet od 20.tjedna raditi cervikometriju, ali u biti nakon 3 mjerenja mi ih je prestao raditi na pregledima jer on kaže da se to sad medicinski drugačije gleda obzirom da imam uredan porod u prvoj trudnoći, praktički na termin i da je i taj kraći cerviks u mom slučaju i drugoj trudnoći potpuno ok, ali naravno ako je i sve ostalo ovako ok, da ne znači to da treba prestati voditi brigu o tome, samo da je drugačije to sve kad postoji već povijest kraćeg cerviksa, ali s urednim ishodom.
Tako da, možda i koja od vas jednostavno samo ima takav cerviks i sve može biti tip top, ali nikako nemojte zanemariti bilo kakvu uputu doktora ❤️
Curke s cerviksima i mirovanjem zelim vam srecu i da zaista mirujete..tijelom i glavom.. nadam se da vas ovaj forum hrabri, da ne citate svasta po internetu i da vjerujete zenskom instinktu, svom tijelu, mi smo jake i za sve smo ovo sposobne! 💪 jako volim aromaterapiju tako da bi vam za kasalj preporucila da si prsa mazete uljima koja umiruju, ako zelite istrazivati i kupiti kvalitetno preporucam https://www.aromara.hr/page/zdravlje#
- na linku mozete pronaci koje se ulje za sto koristi, a od brzih opcija bi preporucila tigrovu mast koja je mene spasila brojnih glavobolja, upaljenih ramena, kaslja, isijasa i dr., imate za kupiti u dmu, za ostale drogerije ne znam.
Neka vam je sa srecom 🙏🍀
Seka Frida super za dobar pregled 😁 za Lilypie probaj kopirati link pod forums pseudo html (barem mislim) 😉
Magy za mjere držim fige da je samo krivo nešto izmjereno, a znalo se događati često😊. Vidit ćeš brzo u TA 🤞 a nije ti rekla jesi li otvorena? Miruj sad lagano i sve će biti ok 🙏
Hvalaaaaa :***
Uspjelaaa sam 🫂😎
Bebo ja sam rodila u srijedu ujutro i u petak ujutro već išla kući,doslovno eto 2 dana su ju odveli na to kao vaganje i kupanje po pola sata, tak da ja uopće nisam još ni imala percepciju bebe, sisanja, spavanja i to, jel, ali doslovno kroz koji tjedan kak smo došle doma sam baš sigurna da su ih dohranjivali, iako kao znam da je praksa i neko pravilo da prva 24 sata ne daju ništa zbog plodne vode, ali ne vjerujem da je stvarno tako, tj. da se drže, prije se slažem s tobom tj. to da garant ih svuda šopaju jer nema šanse da toliko puno bebica bude kul i mirno. Jednom prilikom sam to rekla i jednoj susjedi koja je rodila u petrovoj, tak nekak kad i ja, ona mi je rekla da je ona sigurna da su njenog malog dohranjivali jer bi došao s tog "kupanja", a imao je mrlje oko usta 😅 tak da sam skontala da nisam luda jer je meni to bio baš SF, kao njima moja beba dobra i mirna, meni se ne može smirit satima😂
—-
Cure koje morate mirovati, pregrmite to i slušajte doktore, makar je možda i došlo do pogreške u nekim mjerenjima, ali bolje malo usporiti.
Ja sam u prvoj trudnoći imala cerviks 31mm u 20tjednu i mom giniću je to bio mega alarm jer je prva trudnoća, jel, ali na kraju sam išla na cervikometrije svakih 10 dana i doslovno se nije u mm skraćivao, onda mi ih više nije ni radio. Nisam strogo mirovala u smislu krevrt i wc, radila sam još do kraja 😶 ali mi je posao bio takav da mi je lakše bilo zavaljena (polu)sjediti 8 sati nego da sam kod kuće jer garant ne bi mirovala. Naravno, ginić mi je rekao da ako se skrati i 1mm da sve moje želje i naš dogovor pada u vodu, da moram na komplikacije, ali eto ispalo je da mi je cerviks očito sam po sebi kraći. Bila sam zatvorena i to je puno bitnije. Rodila 39+5, samo mi još taj cerviks kratki olakšao. Hoću reći, ne mora značiti odmah to crnjak, ali bitno je stvarno slušati upute jer može biti i opasno stvarno. Naravno da su šanse da sve bude okej velike čim su veći tjedni u pitanju, ali ipak je bolje da beba bude što duže u stomaku 😁
E ali meni su rekli da im daju dohranum.. pogotovo ujutro kad ih uzimaju na pregled i vaganje, vrate ih a ono spava ko top, nsma sanse da ga probudis za sisu. I onda je sestra rekla kako ga prije 3 sata ne trebam buditi jer su dobili jelo.
Isto tako je i navecer bilo dok su ih vracali sa kupanja.. do cca 10 nije htio nikad sisat.
Magy odmaraj, bit će to sve dobro ❤️
Jel vi mislite da je to ok da im daju dohranu? Ja sam bila tri dana u bolnici, drugi i treći dan su me pitali želim li da joj donesu bočicu jer je plakala i nisam je mogla smiriti, a meni valjda još nije došlo mlijeko pa sam rekla da donesu i dala joj. Ne znam kako bi to u idealnoj situaciji trebalo izgledati.
Boobamara za sebe ne trebaš nositi uloske, jednokratne gaćice, wc papir, nepropusne podloge, to ces sve imati u sobi i mijenjaš koliko zelis. Gaćice im nisu mrezaste nego neke fine, rastezljive, drže onaj veliki uložak na mjestu, mogu se na 60 prati. Ovaj put cu ih ponijeti nekoliko doma. Ja sam ih koristila cijelo vrijeme koliko sam krvarila. Trebat će ti ručnik, pidžama/spavaćica i stvari za osobnu higijenu.
Za bebu ces imati tamo pelene, vlažne maramice, kremu. Trebaju ti samo stvari za izlazak zapravo. Ja nosim svoje vlažne jer koristim samo water wipes, i 2-3 tetra pelene. Mislim da je vise manje to sve slično u svim bolnicama. Meni je ruksak bio skroz dosta 😊
Cure vidim pisete da su vam bebice nosili na kupanje negdje i preglede…zar bebice nisu sa vama cijelo vrijeme?
U petrovoj je ovako. Ako rodis ujutro kako sam ja.
Kad rodis beba je sa tobom u boxu cca 2 sata, ako nije guzva. Onda tebe sele na odjel, a beba ide na kupanac, vadenje krvi, vaganje..neznam sta im rade.
Kroz cca dva sata ti dovoze bebu u sobu. Ja sam rodila oko 11, dosla u sobu oko 13 i nes sitno, malog su mi dofurali oko 16 sati
Za vrijeme vecere ih uzimaju, tj.bas se poklopi da je vecera oko 18, a oni oko 18 voze na kupanac.
Vracaju ih u sobu oko 20 sati. U 22 sata sestra prolazi po sobama i ispituje hoces li da beba bude kroz noc sa tobom ili da ju oni uzmi a ti odspavas.
Uglavnom vecina mama prvi dan kaze neka ih voze, i ja sam svojeg prvu vecer poslala, nit sam imala kak se spada mlijeka, onda stalno on njurga, gladan, nocno svjetlo tad mora u sobi biti upaljeno. Cimerice isto nisu ostavljale klince tu prvu noc i sve smo se bas odmorile.
U 6 ujutro je budenje. Sestra mjeri temp, pita zelis li nesto protiv bolova. I hop, u 7 evo bebica.. oko 8,pola 9 je vizita za mame, oko 11 prolazi djecji pedijatar.
Tad je bio samnom cijeli dan, do 6 navecer, kad je isao na kupanje, i vratile su mi ga oko 20 i onda je ostao samnom kroz noc.
U meduvremenu kroz dan prolaze sestre za bebe koje ih premataju, i prolaze sestre za mame, pa pitaju treba li kojoi pomoc, u svako doba mozes pozvonit i doci ce sestra. Meni su sve bile super. Ako treba 10 puta u sat vremena ce ti doc.
Coksa uopće ne znam šta bih rekla ako to u petrovoj i sami govore tj. priznaju da im daju, na SDu je sve inkognito ko fol, a znam da i tamo očito daju. Ne znam sta mi je gore.
To uopće nema veze s mozgom, a također ne ide niti u prilog mami i bebi i općenito uspostavi dojenja, bebin je želudac prva 3 dana veličine trešnje, apsolutno nema potreba niti mjesta da išta krkaš unutra osim kolostruma, koji i tako se stvara u tako maloj količini i u kapima, doslovno, a jako je bitan.
Za nekog ko slovi kao "rodilište prijatelj djece" je to i više nego sramotno, budući da ta povelja nosi svoja obilježja.
Ja ne govorim o situaciji gdje nešto s bebom nije ok, gdje pada na težini ili bilo kakva situacija koja prrdstavlja opasnost, ali davanje novorođenčetu ad da bi ti sebi olakšao kupanje ili šta već i to prešutiš, to je meni dno dna.
Ja sam osobno SD prijavila u kršenju prava majke i bebe na porodu zbog jednr situacije, žao mi je što je trebalo proći 2 tjedna da mi to dođe sve do glave šta je bilo, nisam ja uopće imala još tu svijest o svemu. I iako je sve na kraju i bilo ok, a i opet tamo idem roditi, smatram da treba na sve reagirati, možda jedna rodilja profitira.Sad sam sigurna da mi se to više ne bi ponovilo, a niti da bi mi netko dohranjivao bebu iza mojih leđa, bez sankcije.
Ja sam se srećom snašla s dojenjem, ali tek kad sam došla doma, u bolnici mi je još bilo jako teško, jedna sestra mi je došla pomoći, ostale niš, nula, imala sam užasne ragade na desnoj sisi, mučila sam se još ohoh i sa prepunjenošću i koječim, a mala mi je isto tak spavala po 2 sata kad bi došla od njih, umjesto da je pokušavala sisati eto i pomogla meni i sebi. Ona je kakala mekonij tek kad smo došli doma, drugi dan, što je meni sad iz ove perspektive alarm i to se trebalo dogoditi još u bolnici, ali nikako nisam dočekala, a i logično kad smo bile tamo nepuna 2 dana praktički, od kojih je ona oba dana tako mala dobila puno težu hranu, a ja osim kolostruma još ništa ni nisam imala u sisama, a još ju nisam ni stalno na cici držala jer nisam znala da je to jedina opcija i da je poželjno.
Sunašcce83 na SDu dobiješ bebu u boksu odmah, ja sam isto više od sat vremena bila s njom i mužem, onda su mi je doveli u sobu tek, ali sam ja čekala par sati na hodniku krevet pa mi ju nisu imali di dovest ranije nego kad sam došla u sobu 😅nisu nas odvajali osim tih pola sata, 45min ujutro, oko 8 tipa i vrate ih. Preko noci isto su bile s nama, ali znam da je postojala mogucnost da trazis da ju odvedu, mi nismo dale nijedna iz sobe, sve smo bile stalno s bebama, valjda nas nisu dosle ni pitat ak ne trazimo 🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji