Ja sam.planirala uzeti koferic malo na kotace, da je lakse tko god ga uzme da moze vozit a ne nosat a za radaonu ruksak obicni, nisam mislila nista specijalno kupovati za to. Ne znam jel toleriraju obicni sportski ruksak ili je to preveliko?
Curke može li mi neka opisat lažne trudove ako ih je ikad imala? Odjednom imam bolove u trbuhu kao neki slabi grčevi, osjećaj kao da ću dobit mjesečnicu. Malo me panika počela hvatat 🥴🥴
Kod lažnih trudova, odnosno kod BH kontrakcija se trbuh onako malo stvrdne i više je nelagoda nego bol. Barem meni. Nekad se beba umiri nekad i tad lupka:). Ja sam ih imala u sve 4 trudnoće od cca 28tt pa na dalje. Cak sam u dvije trudnoće završila na terapiji. U prvoj na tokolizi 7 dana u bolnici a u drugoj trudnoći dobila oralno cordipin, normabel i jos nesto. Sve trudnoće uz BH iznijela do termina. Sad isto evo nas 29tt,ulazimo za dva dana u 30tt i danas me bas dosta umaraju BH kontrakcije. Sad sam legla i malo mirujem. Normabel sam dobila pp no jos nisam ni jedan popila:) zadnji nalaz u 27tt je bio cerviks mrvu skraćen i uloživa za prst, no za višerotke je to ajmo reci ok nalaz, no pripaziti moram. Rekla mi je ginička, znam da si turbo ali sad moras stati na loptu. Uz moje hahare tesko, ali nekako se kontroliram. Jedva cekam taj famozni 36+ pa taj zadnji tj je vec ajmo reci mir. Inace sam sve klince rodila oko 37-38tt. Osim prvog sina, on je stigao točno na 40tt. Što se torbe tiče, ja sam bar za Vinogradsku, nosila jednu putnu torbu, srednje vel. Za rađaonu sam spremila posebnu onu dm torbu/vrećicu na vrh svoje torbe, u njoj je bila spavačicu, koju sam odmah obukla, robu dala muzu da odnese, uložak chicco jedan( najbolji po meni) , mrežaste gačice, mobitel mi je bio u toj torbi, voda, ručnik, spavačica ili piđama druga i japanke. Realno to je sve kaj vam treba za rađaonu i poslije za tuširanje nakon poroda.
Curke može li mi neka opisat lažne trudove ako ih je ikad imala? Odjednom imam bolove u trbuhu kao neki slabi grčevi, osjećaj kao da ću dobit mjesečnicu. Malo me panika počela hvatat 🥴🥴
Kod lažnih trudova, odnosno kod BH kontrakcija se trbuh onako malo stvrdne i više je nelagoda nego bol. Barem meni. Nekad se beba umiri nekad i tad lupka:). Ja sam ih imala u sve 4 trudnoće od cca 28tt pa na dalje. Cak sam u dvije trudnoće završila na terapiji. U prvoj na tokolizi 7 dana u bolnici a u drugoj trudnoći dobila oralno cordipin, normabel i jos nesto. Sve trudnoće uz BH iznijela do termina. Sad isto evo nas 29tt,ulazimo za dva dana u 30tt i danas me bas dosta umaraju BH kontrakcije. Sad sam legla i malo mirujem. Normabel sam dobila pp no jos nisam ni jedan popila:) zadnji nalaz u 27tt je bio cerviks mrvu skraćen i uloživa za prst, no za višerotke je to ajmo reci ok nalaz, no pripaziti moram. Rekla mi je ginička, znam da si turbo ali sad moras stati na loptu. Uz moje hahare tesko, ali nekako se kontroliram. Jedva cekam taj famozni 36+ pa taj zadnji tj je vec ajmo reci mir. Inace sam sve klince rodila oko 37-38tt. Osim prvog sina, on je stigao točno na 40tt. Što se torbe tiče, ja sam bar za Vinogradsku, nosila jednu putnu torbu, srednje vel. Za rađaonu sam spremila posebnu onu dm torbu/vrećicu na vrh svoje torbe, u njoj je bila spavačicu, koju sam odmah obukla, robu dala muzu da odnese, uložak chicco jedan( najbolji po meni) , mrežaste gačice, mobitel mi je bio u toj torbi, voda, ručnik, spavačica ili piđama druga i japanke. Realno to je sve kaj vam treba za rađaonu i poslije za tuširanje nakon poroda.
I dodala bi obavezno wc papir u tu torbicu za rađaonu. Ja sam imala wc papir i jedan paketić vlažnih maramica onih za dezinfekciju.
Tanja24 ja bh kontrakcije imam od cca 18 tt i nikakvu terapiju nisam dobila, samo magnezij najvecu dozu i to je to. Isto tako na zadnjem pregledu sam bila uloziva za clanak i doktor mi je rekao da sve mogu normalno raditi..🤔
Tanja24ja bh kontrakcije imam od cca 18 tt i nikakvu terapiju nisam dobila, samo magnezij najvecu dozu i to je to. Isto tako na zadnjem pregledu sam bila uloziva za clanak i doktor mi je rekao da sve mogu normalno raditi..🤔
Ja sam se otvarala u prve dvije trudnoće i bila otvorena od cca 28tt zato su bile terapije, cak sam sa kcerkom dobila u 31tt injekcije deksametazona za bebina pluća jer mi je prijetio porod prerani, na kraju rodila sa 37+3. A sad mi je dala iz predostrožnosti normabel jer vec zna kako to kod mene ide:). Magnezij naravno obavezno.
Hvala žene magnezij i tuširanje je pomoglo 💪💪 vjerojatno su samo bh kontrakcije dosad ih nisam imala.
Coksa super da te korona pustila 💪 izdrži još ovaj vikend i još malo 🙏
Dubrovčanka spakirala si se juhu ✌️
Pau18 žao mi za bolove.. drž se 🤞
Posvudusa evo naša AS već montirana u autu (čekam muža da je izvadi da ne kupi prašinu još 3 mj🤣). Jaje nećemo ni uzimati 😋 Lako se montira AS
Anchika I ja sam tako isto mislila ponit. Ne mislim da je to preveliko😋
31👩❤️💋👨38
Curke bok, prvo kad dodjem imam 20 strana za procitat 🙈
Nisam bas drustvo za dopkanje, ne znam ni kaj bi rekla kad citam neke komentare, znam da imam jos toga za napravit, al sam tak lezerna i opustena i uopce mi se ne da jos to 😅
Ne znam ni stavit dolje ono "ravnalo" kaj vi imate, bas sam s marsa opala 🤣
Moj pregled danas proso super, oboje smo odlicno, mali ima 1,6kg, idem iduci tjedan ponoviti OGTT i Rh, sljedeca kontrola je 25.2.
E da, posto sam prosli put pospotana da sam dobila previse kila razmisljala sam kak da doskocim problemu. Reko probat cemo s kakanjem. I stvarno, stanem na vagu prije 60kg, stavim si cepic Eva qu, ispraznim se, na vagicu, 59,2 🤣🤣🤣.
Preporucam.. i za bukvice i za zatvor 👌😅
Seka Frida super za dobar pregled, neka samo tako nastavi 😊
Magy zao mi je sto moras mirovati, ali slusaj dr i bit ce sve ok. A koliki ti je cerviks? Moras strogo mirovati ili smijes prosetat? Mozda ako se vise ne bude stanjivao te pusti da budes aktivna.
Meni je pregled odgoden za iduci tjedan. E da vas pitam, tamo gdje osjetite da beba stuca, tamo je glava jelda? Ja stucanje osjetim malo gore, malo dolje 🙈 pa ne znam jel se to on stalno okrece gore dolje ili sto se dogada 🤣
💛🧡
Cure evo izvještaja s današnjeg pregleda… Nemam nikakvu ni upalu ni bakteriju nego mi se cerviks skratio. Mirovanje je odredila i šalje me odmah u trudnicku ambulantu iduci tjedan jer evo sad u kombinaciji sa skraćenim cerviksom joj se ne svidja što je beban manji. Ima 1480 grama. Dosad im to bilo super zbog šećera a sad evo i nije tako. Naravno zbog svega mi tlak skočio pa se ni s time za danas ne mogu pohvaliti. Tako da idući tjedan negdje srijedu ili četvrtak idem u TA. Tejuska, možeš pisati 9.2 idući pregled. Osim mirovanja još je propisala magnezij 2 puta dnevno plus onaj u granulama. Uglavnom beban je okrenut glavicom dolje što je super. I kaže doktorica za kraj stanite na loptu, pustite secer, kao ako ne budu vrijednosti dobre recite dijabetologu da morate mirovati. Beba je premalena nema radjanja još.
Doktorica ti je s obzirom na nalaz dala dobre upute. Shvati ozbiljno mirovanje, posloži si neki ritam i brzo će ti proći tih par tjedana. Nije sad baš da si tek na pola.
Tako sam ja shvatila ozbiljno i u 3 tjedna otvorenost (otvorena za prst do glavice - dakle i gore nego kod tebe) nije napredovala nego se zaustavila.
Super je da ideš u TA pa da čuješ i drugo mišljenje, jer recimo meni je sad na 31+6 bio 1939 grama i to kao odgovara tjednima.
A bebač je manji od početka ili je u nekom kasnijem periodu malo stagnirao??
Sve u svemu - malo mirovanja, više kontrole i biti će to sve ok, sigurna sam! 🙏🌹
Sortiraj odgovore
Najstariji