MarijanaMartin davno je to bilo, ali imam jos pelenice od prvog sina. Tada je bilo nekoliko sivalica i tek je krenuo AIO. Naricivali smo od sivalice iz cijele regije (Flafi, Coki loki.. vose se niti ne sjecam) + online AIO. Dosta veliki dio kolekcije sam kupila rabljeno, kroz grupu Moderne platnene pelene na FB i putem njuskala nesto. U FB grupi vidim sada da cure kupiju i kineze, neki cak imaju i dobre preporuke…
Mi sko odmah krenuli, pupak jednostavno nismo zamatali.. I cak sam morala kupiti bodice 56 kad se beba rodiila jer toh bas nisam imala.. Budes vidila kolika ce biti beba ❤
Ja sam isto sve tako, samo nisam na Facebooku, pa nemogu do tih informacija. I ja imam sve rabljene, a kao nove. Dosta se cura zaleti, pa prodaju jeftino. Mene muči gdje sada nabaviti prefold. Nema dostave u hrv ili je toliko paprena da se ne isplati. Za Kineze nisam, ja volim "certificirano",haha Pitala si za wetbag. Imam ga ali ga nikad nisam koristila. Plastična vrećica mi je bila jednostavnija za uporabu. Stavim prljavu pelenu, izbacim zrak i zarolam u kuglu, kad dođem doma stavim pelenu u košaru a vrećicu bacim! Dobro si me sjetila da moram napraviti zalihe plastičnih vrećica, jer ih zabranjuju,haha
E Knofek ti ima super prefoldove, ja sam od nje kupovala i stavila bi ih u Milovije, priie cca 2 godine su bili 35kn, onako po sredini debeli bambus frotir i još 2 krilca malo tanja al baš možeš super preklopiti da budu tip top. Ja čak mislim da je ona iz Dugog sela isto, znam za fb stranicu, ali imam i njen broj moba, ona je meni tako divna i frendli, sigurno bi te u sve uputila, a i znam da se s njom možeš dogovoriti za custom stvari pa ti sigurno može neke posebne prefolde napraviti ako želiš. Mogu ti na mail broj njen poslati 😁
Vidim da ste se raspisale sve pun klinac, dok sve pročitam odgovorim 😂😂
Curke, hvala svima na odgovorima oko crvica, glista
nisam na kraju zvala hitnu jer mi je dr opce prakse jucer rekla da nije opasno, ali zvat cu sutra ginekologa za svaki slucaj. A sto se tice tableta... da, rekla mi je dr opce prakse da se ne smije u trudnoci, ali mozda sutra ginekolog bude imao bolju ideju
pokusavam jest cesnjak, ali zavrsava tako da u sendvicu, juhi, cemu stignem pojedem komadic, dva i toliko mi se pocne povracat da odustanem... ali nadam se da ce ici na bolje.
Cure koje koriste platnene pelene svaka cast!
A kad vec spominjete pelene... ne znam koje kupiti... mislila sam pampers i violetu (1 manji paket od svakih..ili je premalo?) ili mozda bolje samo jednu vrstu da ne mijesamo ako curka dobije osip.. ili?
MarijanaMartin mojnprvi set prefolda prije 9 godina bio je BambinoMio, pamucne. Bio je okej. To je ovo https://bazzar.hr/p/6V9XN9-nappy-set-pelena-srednje Mislim da sam tada naručila preko neke druge stranice tipa minigreeny i sl. Nakon toga sam preko oglasnika nabavila bamnus prefoldse i voljela bi te opet.
Početkom prosinca su mame s Tresnjevke organizirale webex na temu pp pa sam se uključila da vidim šta ima nova, ipak je proslo dosta vremena. Nista puno, ali spomenule su neke nove tete šivalice, a od kojih prije nisam kupovala. Ova je teta šivalica prezentirala prefolds https://booandboobaby.com/tipovi-pelena/, čini mi se
Nisam istraživala baš tko od sivalica ima prefoldse sve, još nisam aktivna u kupovini, sve jos čekam da "udjem u sigurne tjedne" (btw mislim da ću tako porod docekat 🙈), ali ove su linkove poslale cure nakon webexa (valjda smijem tu staviti?)
Grupa za platnene pelene
Grupa za platnene uloške
BeGreen
Boo&boo baby
Flafi
Knofek
Kreativni kutak
Petiks
Dottie
MarijanaMartin vidim da nemaš FB, ove sivalice imaju i svoje web stranice, naci ćeš odmah..
Kada se malo pokrenem, svakako javim ako nadjem nesta zanimljivo 😍😍
Ove sve sivalice sa linkova gore su iz HR, većina ZG i okolica, tako da ne bi trebalo biti problema s dostavom, a mozda je moguce i preuzimanje. Najbolje se cuti s njima... Sve su predrage!
Omerta i ja sam isto natukla 8-9 kg. I samo dolaze, a tako malo kedem jer me zgaravica ubija. U prosloj sam trudnoci ukupno dobila 10-11 kg, a u pvoj sam vec sada na +9kg 😱 I samo raste. Gledam i ne vjerujem 😱😱🙊😭
Ja sam u obje prošle trudnoće dobila sveukupno 14-15kg tako da još imam lufta. Sa 45 bi došla do 60 i za mene "pothranjenu" je to sasvim ok. Samo da mi je nešto još ostalo poslje.. Nego to je bilo odma 8 kila dolje nakon poroda, a ostalo kroz koji mjesec sa dojenjem i poslje sam opet bila štapić bobi.
Inače, i meni i dragom se sviđa kako se zdravo popunim u trudnoći, pogotovo njemu pošto kilaža ode taman na prava mjesta.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Omerta hihi, uživajte
Ja sam krenula s 10kg više nego ti i sada se vrtim blizu 65, panika me hvata 🙊
Jest, otislo je sve na porodu i kasnije s dojenjem (i vose nego je doslo), ali sad se osjecam cec polupokretno, a nisam naucena na to.. Pa jamram 🙈🙈🙊
Cure hvala na savjetima za pelene. Pusa 🤪💕💕
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Jutrooo♥️
Tko ima danas pregled neka je sa srecom 🙏🙏
Moj je u srijedu,ajme jedva cekaaam 🤭 odmah sam u 8:15 narucena,kaze da mora nekakve briseve uzeti pa odmah ujutro,mozda netko zna o cemu se radi? Ja sam totalno zaboravila 🤔
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Sortiraj odgovore
Najstariji