Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MarijanaMartin
    09. Siječanj 2022. 13:40

bebo

A i bebica je bila na platnenim pelenama…

Molim te podjeli svoje iskustvo. Kada si počela? Koliko si veće brojeve morala oblačiti s obzirom na veličinu bebe? Pomažu li produživaći bodija stvarno? Meni se čini najveći problem naći odgovorajuće hlače. Moja mala je isto bila platneni pelenaš, ali kasnije smo počeli. Sad mi je plan, čim mu otpadne pupak. Mislim koristiti prefold i cover. Imaš kakav savjet?!

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

anchika
    09. Siječanj 2022. 14:03

Je li netko radio ogtt na vuk vrhovcu? Za koliko bude nalaz?

• _Katja_
    09. Siječanj 2022. 14:29

Hvala na savjetima, sad mi je temp točno 38. A osjećam se kao da me netko pretukao, ležim, nemam snage 😔
    Pijem dosta tekućine.
    Tejuska moj pregled je otkazan zbog ove situacije, a trebala sam i ja OGTT raditi, valjda neće biti kasno kad ovo sve prodje 🤦🏻‍♀️
    SaporeVero bit će sve u redu ❤️
    Nove cure dobro došle 🤗

Amelie
    09. Siječanj 2022. 15:34

Tejuška moj idući pregled je 03.02., vidim da me nema na listi;) A vidim vi ste se dale u slaganje robice za odlazak kući, slatko. Ja se s time još ne moram baviti.. tko zna kakvo će vrijeme uopće biti sredinom petog.. može biti i jako vruće već.. 
    Nego da vas iskusnije mame pitam malo o spavanju beba. Dobila sam savjet o korisnosti trokut jastuka za bebe u kojem beba spava na boku no čini se da se u tome ne može okrenuti. Kao dobar je jer se djetetu neće zaležati glavica i neće biti problema ako se zabljucne. No nikad prije nisam čula da je bebe poželjno stavljati na bok pa sam išla tražiti po internetu i piše da se preporučuje isključivo spavanje na leđima. Što je ispravno po vašem iskustvu? 
    Drugo.. ogradice i ove ukrasne zaštite za krevetić.. je li to možda ipak bolje izbaciti kao i sve moguće igračke jer mogu biti potencijalno opasne i dovesti do gušenja? Pretpostavljam da isto tako i popluni i jastuci. Hvala na odg!;)

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Omerta
    09. Siječanj 2022. 15:35

Cure, ja jutros stala na vagu kad ono 54 kile!!! Pa jel moguće da sam u 10 dana dobila 2 kile??  Ne znam jel to normalno.. Vagat ću se ponovo sutra ujutro. To bi sad već bilo oko 8-9 kila od početka trudnoće. U prva 3-4mj dobila neke 4 kile, pa je stalo i sad unazad mjesec dana nakon korone još 4.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

elle 🙋‍♀️
    09. Siječanj 2022. 15:51

_Katja_

Hvala na savjetima, sad mi je temp točno 38. A osjećam se kao da me netko pretukao, ležim, nemam snage 😔
    Pijem dosta tekućine.
    Tejuska moj pregled je otkazan zbog ove situacije, a trebala sam i ja OGTT raditi, valjda neće biti kasno kad ovo sve prodje 🤦🏻‍♀️
    SaporeVero bit će sve u redu ❤️
    Nove cure dobro došle 🤗

Draga, nadam se da će ti uskoro biti bolje. Samo ti odmaraj 💕

💁‍♀️32g.- nizak amh (1,6)
    💁‍♂️30g.-sve ok
    BETAPLUS
    1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
    12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
    27.02.2022. 💕💕💕

• MarijanaMartin
    09. Siječanj 2022. 16:38

Amelie

Tejuška moj idući pregled je 03.02., vidim da me nema na listi;) A vidim vi ste se dale u slaganje robice za odlazak kući, slatko. Ja se s time još ne moram baviti.. tko zna kakvo će vrijeme uopće biti sredinom petog.. može biti i jako vruće već..
    Nego da vas iskusnije mame pitam malo o spavanju beba. Dobila sam savjet o korisnosti trokut jastuka za bebe u kojem beba spava na boku no čini se da se u tome ne može okrenuti. Kao dobar je jer se djetetu neće zaležati glavica i neće biti problema ako se zabljucne. No nikad prije nisam čula da je bebe poželjno stavljati na bok pa sam išla tražiti po internetu i piše da se preporučuje isključivo spavanje na leđima. Što je ispravno po vašem iskustvu?
    Drugo.. ogradice i ove ukrasne zaštite za krevetić.. je li to možda ipak bolje izbaciti kao i sve moguće igračke jer mogu biti potencijalno opasne i dovesti do gušenja? Pretpostavljam da isto tako i popluni i jastuci. Hvala na odg!;)

Mislim da nitko stvarno ne zna kako beba treba spavati. Stavi je u onaj položaj u kojem ćeš se ti osjećati sigurno i u kojem se ti nećeš brinuti. Svaki je kriv i svaki je ispravan. Kod beba ti je važno (što bi ja naglasila) da jednako razvijaš lijevu i desnu stranu. Znači, ako ćeš ju stavljati bočno pazi da stalno mijenjaš stranu boka! Mi smo spavale zajedno. Ona naslonjena na mene bočno. Tako sam se ja osjećala najsigurnije i nisam se brinula što ako bljucne sama sebi u usta, hoće li se ugušiti. Ali to ne znači da je ispravno. Zaležanu glavu neće imati, ako ne bude po cijele dane ležala. Mislim da ogradica i ukrasi bebi ništa ne znače. Inače sam protiv toga, jer je to izvor prašine i grinja i samo dodatni posao kojeg ionako ima previše s bebom, ja nemam ništa. Te priče o gušenju i sl mislim da su pretjerane kao i priče o listeriji, ali ako ti se uvuče strah u glavu nemoš' protiv sebe! Zato polako, kad dode beba stavit ćeš ju u onaj položaj spavati u kojem ćeš vidjeti da najduže spava (to će ti sigurno biti važno) i koji u tebi ne budi strah!

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Tejuska♡
    09. Siječanj 2022. 17:51

martina.tina

Tejuska♡

martina.tina

Hej cure!
    Pratim vas otkad sam saznala da sam trudna, ali nikako se javiti.. 🙄😀
    Sad se javljam s jednim ne bas lijepim pitanjem…ispricavam se ako je malo gadljivo, ali malo me hvata panika do sutra dok ne nazovem gin..
    u petak sam na wc papiru vidjela bijele crvice, gliste… u subotu je radila dr opce prakse koja je savjetovala meni nista ne koristiti jer sam trudna, a muz je dobio tablete 3 dana po jednu, i za 15 dana ponoviti.. dr je rekla da nije nista opasno, da bi trebalo proci kroz par dana, ako ne prode neka nazovem opet… jedem (pokusavam jesti) cesnjak, mrkvu, bucine sjemenke..ali citajuci na internetu malo me hvata panika.. kazu da nece proci samo od sebe, da moze utjecati na bebu… ako je neko imao iskustva molim vas podijelite…
    Inace, trudna sam 27 tjedana i cekamo curicu 💕

Dobro nam dosla :))
    Zao mi je zbog tvog problema ali doista se nisam susrela s time 🤔 gdje si nasla te crve? U stolici ili?

Hej Tejuska 😊
    Da, u stolici 😭 prilicno je odvratno i gadljivo 😂😭
    Uglavnom dolazi iz vrtickih, skolskih okruzenja i kazu da nije nista opasno, da se popije terapija, dezinficira, provodi pojacana higijena.. ja inace radim u vrticu, ali kuci sam vec neko vrijeme.. doduse svi s kojima se druzim rade u vrticu/imaju malu djecu pa mozda… ne znam, uglavnom odvratno je i strah me za bebicu bas 🙁😟

Djecje klasicne gliste,kakvo ti je zapravo zeljezo? Znam da znaju napadati i kad je zeljezo poprilicno nisko jer se gliste hrane krvlju.
    Za to bi po mom misljenju morala dobiti neku terapiju,mislim da nije bezazleno bas u trudnoci😪
    Da mozda nazoves u bolnicu na hitnu neku??? Pa da se pravis luda da si ih sada tek uocila? Da sta da radis ?

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

bebo
    09. Siječanj 2022. 18:55

MarijanaMartin

bebo

A i bebica je bila na platnenim pelenama…

Molim te podjeli svoje iskustvo. Kada si počela? Koliko si veće brojeve morala oblačiti s obzirom na veličinu bebe? Pomažu li produživaći bodija stvarno? Meni se čini najveći problem naći odgovorajuće hlače. Moja mala je isto bila platneni pelenaš, ali kasnije smo počeli. Sad mi je plan, čim mu otpadne pupak. Mislim koristiti prefold i cover. Imaš kakav savjet?!

Wow, bas lijepo!
    Mi smo na pocetku koristili prefold i tetre + cover. Kasnije smo ukljucili i moderne platnene pelene, uglavnom pocket pa ih punili tetrama ili uloscima po potrebi. Kasnije AIO i tako.. Skuziti ćeš šta vam već najbolje odgovara 😍 Samo lijepa iskustva!! Uživala sam u svakom danu! I sada jedva čekam! I tete u vrticu su lijepo sve skupa prihvatile... Jesi nabavila wet bag? 😍 Brava, brava!
    Savjet? Samo hrabro, sve je uber jednostavno! Nismo cak ni trebali produzivace za bodi na kraju! 

Demi30
    09. Siječanj 2022. 19:09

martina.tina te klasicne djecje gliste ne bi trebale biti naročito opasne za zdravlje, pa tako ni za trudnoću. Ne znam smiju li se u trudnoći koristiti lijekovi koji se inače koriste za to, ali pretpostavljam da smiju ako nisi u prvom tromjesečju. Ali često dođe i do spontanog izliječenja. To je uobičajena pojava prije bila kod seoske djece, nisu imali nikakve lijekove pa svi živi i zdravi, spontano to ode. Jedi puno češnjaka i usitnjenih odnosno smrljvenih bučinih sjemenki, izbjegavaj slatku hranu.  Ja isto radim u vrtiću, pa nažalost znam dosta o njima 😆 Gadne su za vidjeti, ali ne bi se trebala brinuti da će naškoditi bebi.  Kad ih se riješiš, svakako provjeri željezo da vidiš hoće li ti trebati neki dodaci za to. 

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.