Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MarijanaMartin
    17. Kolovoz 2021. 10:41

TiNa beš tako smo i ja samo vidjela moram uzeti toplu deku i maramu za nošenje bebe, pa možemo bilo kuda, samo da je beba na toplom i samnom. I ja molim Boga da treci mjesec 2022 bude miran, bez poplava, potresa, požara, snježnih oluja itd.

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Razumna
    17. Kolovoz 2021. 10:46

Xoxo pa čovjek si normalno da te he strah jer imaš razum i normalno da mjenjas odluke. Sve je to dio naše prirode. 
    Ja sam poslje potresa razmišljala bili se moja zgrada mogla srušiti da bude 7 potres i zaključila sam da bi mogla ali bila sam preumorna da odem van. Dobra idea je nositi deku i tople papuče.  Sa obzirom da su nam termini 3 i 4 mjesec.  Ne smijem se ni veseliti ali za Uskrs bi mogle biti 🤱🏼 doma sa svojom djecom. 
    Nina jesi u novijoj gradnji ili starijoj? 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Arsancres
    17. Kolovoz 2021. 10:47

MarijanaMartin

TiNa beš tako smo i ja samo vidjela moram uzeti toplu deku i maramu za nošenje bebe, pa možemo bilo kuda, samo da je beba na toplom i samnom. I ja molim Boga da treci mjesec 2022 bude miran, bez poplava, potresa, požara, snježnih oluja itd.

Ja se isto nadam da će sve biti okej, da će se općenito situacija smirit i da ćemo se već vratit u normalu, kad se sjetim onog potresa i još snijeg u isto vrijeme, koma

Milica.Kamilica
    17. Kolovoz 2021. 11:32

Arsancres

Ovo što je Xoxo napisala je baš točno, što se tiče anomalija i dobi trudnica. Ja sam na previše mjesta čitala istraživanja čiji rezultati govore da je zapravo puno više mladih žena (20-25godina) koje su rodile dijete sa sindromom down, a ne onih od 40 npr.
    Ali da se one manje odlučuju na ikakve testove, jer mlade su kao, jel, a da probir ide uz dlaku mlađim trudnicama i ispada da nemaju rizik, a zapravo druga priča.
    Ja uopće ne znam kako bi postupila, mislim da je to svakako teška odluka, ali prilično sam sigurna da bi odlučila nastaviti trudnoću jer bi za mene osobno pobačaj bio veći teret nego rođenje bolesnog djeteta. Ja ne bi imala snage niti se smatram mentalno dovoljno jakom za takvu odluku. Mislim da bi mene to pojelo. Druga stvar bi bila da je ova situacija kao kod Xoxo, tu ipak treba razum predvladati, a i stvarno može biti opasno za mamu.
    A što se tiče tih tabu tema, to je takav debakl da ljudi još dan danas misle šta će selo reći.. Koliko je sudbina uništeno jer šta će netko reći.
    Mpo je nešto tako stigmatizirano, a stvarnost je ta da se svaki 6. par bori s neplodnošću, a nitko o tome ne priča jer to je kao sramota.
    Kad pogledaš širu sliku, sve te grupe podrške i zajednice su osnovane od nekog pojedinca koji je to prošao, država uopće ne mari za bilo kakvu vrstu podrške. Niti za žene sa bolnim iskustvima i ishodima trudnoća kao Xoxo… U neku ruku i shvatljivo da se ljudi povlače i ne žele ništa ni s kim dijeliti.

Da, i ja sam čula ovaj podatak da je više djece s Downovim sindromom kod mlađe populacije trudnica upravo zato što se ne odlučuju na pretrage, pa je manje i pobačaja, za razliku od starijih trudnica. 
    Xoxo, strašno je što ti se dogodilo i hvala što si podijelila. Ja sam ovaj put mislila samo ultrazvukom kod dobrog "čitača", ali muž i ja smo se ipak odlučili opet na nipt.
    Što se tiče postotaka, sve i da izume stopostotnu metodu, opet ne garantira da će sve biti u redu. Događaju se loše stvari i na porodu i u prvoj, drugoj godini života... Da ne opisujem. Svatko na kraju djeluje na temelju svojih uvjerenja i znanja. I u pravu ste, treba pričati i o pobačajima i postupcima otvoreno. 
    Ne znam jesam li dobro skužila, ali u Zagrebu svako malo neki potres!?

💃38
    🐥2020.

NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
    Termin 15. 3. 2022.

Razumna
    17. Kolovoz 2021. 12:18

Dubrovcanka mislim da svaka svekrvu čeka priliku da malo pametnije i da sebe pokaže boljom nego što je. Kad je već tako senzibilna zašto nije uzela bolesno djete iz doma za nezbrinutu djecu. Za razliku od zdrave djece bolesnih možeš dobiti koliko ti srce želi pa šta nije uzela i nekog pomogla kad je tako dobra.
    Moja sveki je glupa ko noga i voli samo sebe i ja joj ništa ne govorim . planiram joj reći kad rodim a i onda će ziher dramiti zašto djete nedam 0-24 njoj. Svijim proklinjanjem " dabogda nikad ne imali djece" isključila se iz naših života. Tebi preporučam što manje kontakta sa svekrvom i što manje priče.  Što god ti napraviš njoj neće valjati. Ispričavam se 10% dobrih svekrva ( mama od bivšeg dečka je bila 👌)

2/22 FET 2xmorula👎

Razumna
    17. Kolovoz 2021. 12:36

Eto sad so naučila nešto novo 😁 sljedeći put ćeš pametnije.
    Moja popizdi kad dođe kod mene ( jednom godišnje mužu na rođendan na kavu i tortu) pa samo gleda što sam novo kupila,  pa muž zeza da je sve 10× skuplje nego što je a ona pizdi pa je muž sprda da ja radim 2 posla pa normalno da si mogu svašta prijustiti ( ali ona je glupasta pa misli da su zavjese i novi stotinjak i tepih 100000000e ) a najgore joj je bilo kad je vidjela novi ugradbeni ormar i htjela ga otvoriti a ja onako začuđeno " Ne to dirati" kao da je malo dijete 😂😂😂 ali dobro ja sam sa mužem 11g pa sam opametnila u početku sam i ja bila glupa kao noga i mislila da ako budem dobra prema njoj da će i ona biti dobra prema meni. Zajeb života.

2/22 FET 2xmorula👎

Arsancres
    17. Kolovoz 2021. 13:12

Joj ja o svojoj bolje da ne pričam. Najveća ironija je što ona i svekar zapravo imaju iznaprosječne mirovine za današnjicu, ali skuplja te pare pod madrac, žive ko crkveni miševi, sve im je skupo, kupe kosti pa skidaju meso s njih jer eto to je jeftinije, a nije stvarno da ljudi nemaju. Stan njihov, nikakvih izdataka, meni je to dno dna ali svatko zna svoje. Meni smeta to što ona smatra da svi trebaju živjeti kao oni i vječno komentira sve u materijalnom smislu, baš van svih granica. 
    Muž i ja smo sve sami stekli sa svojim plaćama, nitko nam nije dao niti lipe (ne mislim da treba) već kažem to iz razloga što si je sveki svašta davala za pravo, šta bi kak bi trebalo, ovo ide ovako, zašto smo kupili ovo.. Brate, ako mi ti platiš neš, nemaš ni onda pravo srat ak si poklonila, a tek ako nemaš nikakav doprinos odakle ti pravo. 
    Ja sam isto za nju rasipnica jer vodim privatno trudnoće i idem privatno giniću, to je glupost i on meni samo uzima lovu, ona tako nije ni njena kćer pa šta ja izvodim. Kao da mi ona plaća išta jbt.. Meni se oni oduvijek nisu sviđali jer su strašno primitivni ljudi, moj muž je toga svjestan.. Ali sam se isto onako trudila ajde da ih prihvatim nekako, znam da ne mogu mijenjati nikog. No, u trudnoći su svekine pizdarije baš eskalirale, na koncu sam ja to srezala sve, muž i ja smo se dogovorili da nećemo nikome ni javit odmah kad rodim taj dan nego kad dođem doma. Na kraju im je muž javio tek 5.dan..mislim da nam neće to nikad oprostit, kao muž ju je osramotio kao nikog, ona je već svim susjedama kukala kako nikako da rodim, kako da sad kaže da jesam. A btw ja rodila 2 dana prije termina, di kasnim haha
    Ja s njom danas nemam nikakvu komunikaciju zbog niza događanja, osjećam se puno bolje, muž se čuje jednom tjedno s njima i to je to. Oni su ogorčeni na mog muža jer je na mojoj strani, a to nema veze s nekim stranama, on je svjestan svojih roditelja bio i puno prije, samo oni to nikad nisu htjeli vidjeti kad im je ukazivao... 

TiNa
    17. Kolovoz 2021. 13:18

MarijanaMartin

Nadam se, daj Boze 🙏

🧔35g
    🙎‍♀️33g
    Married
    19.07.+(clear blue)
    1x🤰, 💙boy

Folna, Novalac, euthyrox 50, magnezij
    Termin 19.03.2022.

Arsancres
    17. Kolovoz 2021. 13:19

Najjače je bilo kad je ona došla u Zg na advent 2 tjedna prije mog poroda, htjela mačka da se promuva i ajde vodili ju mi svuda, sad si mislim jesam glupa bila haha, pita ona mene i, jesi oprala svu robu već i jesi sve pripremila. Kažem ja njoj ma nisam, to budem jedno popodne, mala je robica, riješim to u 2-3 mašine i opeglam isti dan, a ona meni na to pa eto ti, zadala si sebi posao kad si sve novo kupila i toliko toga, sad lijepo imaš posla cijeli jedan dan(žena nije ni vidjela šta sam kupila ni koliko) hahaha
    Naglasak na ovo kad si novo kupila, a kao da mi je netko dao onda me bi trebala prat il šta koji k
    Ona nije djetetu niti čarapice kupila, donijela je jednu četku za kosu koja joj je stajala valjda 20 godina u stanu, otvoreno pakiranje, iz tvornice u kojoj je radila. 
    Mene je to tada povrijedilo jer znam da se samo htjela riješit smeća, a ne da je unuci imala namjeru nešto pokloniti. 
    Bolje da nije ništa donijela nego tu pokidanu četku, meni to tak tužno bilo

Razumna
    17. Kolovoz 2021. 13:22

Pa bravo. Nisam se ovo sjetila da im kažem 5 dana kasnije. Možda najbolje da pomaknem termin pa joj javim kad izađem iz babina 😂 ona nebi ni skuzila. Ionako me ne viđa, probala je ići u moju crkvu na Misu ali čim sam skuzila da će ići u moju crkvu ja sjednem u auto i odvezem se u drugi ili treći kvart tako da je od toga odustala.  Mi smo se dogovorili da nećemo nikome reći za trudnoću,  znaju moji, moj brat i prijateljice i njegove kolege sa posla. Ja sam danas rekla jednom kolegi i baš me zanima hoce li proširiti vijesti. 
    Cure, ako vodimo trudnoću privatno jel nam treba onda preporuka tog privatnika za komplikacije? Kako ide ta procedura?

2/22 FET 2xmorula👎

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.