Xoxohvala što si podijelila svoje znanje sa nama a prije svega iskustvo. Muž i ja smo podijeljeni. Ja bi prekinula trudnoću jer shvaćam da mi to nebi mogli a on misli da bi mogli. Na kraju će odluka biti moja 🤷🏻♀️.
Gdje si išla na inducirani porod? Jeli bilo jako bolno?
Ne moraš odg ako ti je bolno pisati o tome ♥️
Nije mi problem pisat o tome jer vjerujem da se vise prica o takvim stvarima ( kao i mnogo drugih tema) ne bi bio toliki tabu i puno drugih zena bi se lakse pripremilo i nosilo sa time. Vjerujem da je jako bitna glava kako si je ko u stanju to poslozit. Ja sam sama sa sobom to odradila i iako nikad necu zaboravit natjerala se radi prvog djeteta, obitelji i sebe skockat se i nekako podic.
Iz Istre sam tako da sam inducirani imala u pulskoj bolnici. Moram pohvalit sve dr i sestre jer su stvarno divni. A i nisu me razvlacili danima da cekam. Doslovno smo od pregleda, konzultacija i poroda sve rijesili u dva tri dana. Porod je pravi porod induciran gelom i nekom vrstom dripa. Kod mene je trajao nekih 9h. Jedina razlika od prvog mog poroda je sto mi je ovaj put drip stvarao uzasne mucnine i povracanja. Trudovi su dosta jaki ali izdrzivi. A oporavak je bio skoro instantan. Iz radaone sam izasla hodajuci i drugi dan pustena doma. Samovoljno sam mirovala dva tjedna do prvog pregleda iako je krvarenje stalo nakon 7-10dana.
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Xoxo još jednom hvala na odgovoru. Slažem se sa tobom, to nebi trebao biti nikakav tabu jer to stvarno nije, kao ni ivf o kojem ja govorim otvoreno svima. Naravno neki su seljaci i pitaju me šta doktor bira najbolje embrije....
Zanima me jesu li dobila epiduralnu ili bilo što za olakšavanje bolova? Nisam rodila ali svi pričaju da gel boli
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Xoxojoš jednom hvala na odgovoru. Slažem se sa tobom, to nebi trebao biti nikakav tabu jer to stvarno nije, kao ni ivf o kojem ja govorim otvoreno svima. Naravno neki su seljaci i pitaju me šta doktor bira najbolje embrije….
Zanima me jesu li dobila epiduralnu ili bilo što za olakšavanje bolova? Nisam rodila ali svi pričaju da gel boli
Epiduralnu nisam dobila. Ponudili su mi neku obicnu inekciju u venu koktel protiv bolova. Uzela sam u jednom navratu al mi nije pomoglo protiv bolova a samo mi je pojacalo mucnine tako da sam kasnije odbila.
Prvi porod sam imala prirodno bez epiduralne iako sa dripom a beba je bila nesto preko 4kg tako da sam znala da mogu izdrzat i ovaj porod i pokusala se skoncentrirat samo na to bez plakanja i drame u tim trenucima.
👶 - 2011.
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Xoxo Baš mi je žao što si to morala proći. Biti žena stvarno nije lako 😭 realno nikad ne znaš kako ce ti grah pasti i što može poći po zlu.
2/22 FET 2xmorula👎
Xoxo Baš mi je žao što si to morala proći. Biti žena stvarno nije lako 😭 realno nikad ne znaš kako ce ti grah pasti i što može poći po zlu.
Hvala ti. Ja se tjesim da sam sad odradila statistiku za cijelu ovu seriju trudnica pa ce sve biti ok. Barem sto se kromosomeopatija tica. Na zalost ima tu jos puno toga u tih 9mj sto moze bit naopako al bit cemo pozitivne da ce sve bit savrseno ❤️
👶 - 2011.
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Ovo što je Xoxo napisala je baš točno, što se tiče anomalija i dobi trudnica. Ja sam na previše mjesta čitala istraživanja čiji rezultati govore da je zapravo puno više mladih žena (20-25godina) koje su rodile dijete sa sindromom down, a ne onih od 40 npr.
Ali da se one manje odlučuju na ikakve testove, jer mlade su kao, jel, a da probir ide uz dlaku mlađim trudnicama i ispada da nemaju rizik, a zapravo druga priča.
Ja uopće ne znam kako bi postupila, mislim da je to svakako teška odluka, ali prilično sam sigurna da bi odlučila nastaviti trudnoću jer bi za mene osobno pobačaj bio veći teret nego rođenje bolesnog djeteta. Ja ne bi imala snage niti se smatram mentalno dovoljno jakom za takvu odluku. Mislim da bi mene to pojelo. Druga stvar bi bila da je ova situacija kao kod Xoxo, tu ipak treba razum predvladati, a i stvarno može biti opasno za mamu.
A što se tiče tih tabu tema, to je takav debakl da ljudi još dan danas misle šta će selo reći.. Koliko je sudbina uništeno jer šta će netko reći.
Mpo je nešto tako stigmatizirano, a stvarnost je ta da se svaki 6. par bori s neplodnošću, a nitko o tome ne priča jer to je kao sramota.
Kad pogledaš širu sliku, sve te grupe podrške i zajednice su osnovane od nekog pojedinca koji je to prošao, država uopće ne mari za bilo kakvu vrstu podrške. Niti za žene sa bolnim iskustvima i ishodima trudnoća kao Xoxo... U neku ruku i shvatljivo da se ljudi povlače i ne žele ništa ni s kim dijeliti.
Moja prijateljica je nakon duge borbe sa neplodnosti od 15g u 40oj godini rodila dijete downica . Mi njega stvarno volimo i ona ga obožava i troši silne novce na njega da nauči jesti , ulaze u njega kao da će astronaut biti ali pomaci su jako mali. I vidim da se ona promjenila, nije sretna, stalno je zabrinuta i ja vidim da to nije život za mene. Prije njegog iskustva sam mislila da bi mogla sad vidim da nisam za to na žalost. A i postavlja se pitanje kakvu kvalitetu života imaju takva djeca. Zdravu i normalnu djecu vršnjaci zlostavljaju, a kako će tek biti djetetu koje je bolesno i ne zna se obraniti. Sa druge strane takva djeca žive sve duže, kome ću ga ja ostaviti nakon što umrem?
2/22 FET 2xmorula👎
Razumna, slično i kod mene.. Ja bila budna da mi prođe vrijeme da si stavim utrogestan, na kraju sam ga stavila pola sata ranije, niš neće biti ajde, duša mi spavala. Glava me rasturala uz sve to, meni uvijek bude tako od promjene vremena, imam strašne migrene.. Jedva sam uspjela zaspati kad je počelo trest, ormari su se tresli, oboje smo se probudili i skužili, ali sam ja bila van sebe od svih bolova tak da se uopće nisam zamarat mogla, nisam bila u stanju.
Još sam se u 2 navrata ustajala, po tabletu i pojest nesjoj valjda će statać ta agonija.
Tina gdje si ti? Isto Zg? Lupilo je svakako pošteno
Evo me ja sam sisacko moslavacka zupanija, kod Kutine. Tu blizu, epicentar je kod Siska. Bome me popravo steplo, muz u nocnoj ja sama. Puls mi je bio u grlu. I nikako zaspat do 5
🧔35g
🙎♀️33g
Married
19.07.+(clear blue)
1x🤰, 💙boy
Folna, Novalac, euthyrox 50, magnezij
Termin 19.03.2022.
Curke i kod mene treslo. Jako sam se uplašila, pred ocima mi je prošla ona slika rodilja iz Petrove i nekako mi došlo da ću tako i ja u Sv. Duhu. Užas, zamislite što su te jadne žene prošle. Svaka čast njima!
Znas da je u meni to nocas proslo kroz glavu i odmah mi je palo na pamet aha moram uzet deku ako bude hladno i tople papuce. Nece valjda. Samo mi je bio taj scenarij pred ocima. Nadam se dragi Boze da nece 🙏
🧔35g
🙎♀️33g
Married
19.07.+(clear blue)
1x🤰, 💙boy
Folna, Novalac, euthyrox 50, magnezij
Termin 19.03.2022.
Moja prijateljica je nakon duge borbe sa neplodnosti od 15g u 40oj godini rodila dijete downica . Mi njega stvarno volimo i ona ga obožava i troši silne novce na njega da nauči jesti , ulaze u njega kao da će astronaut biti ali pomaci su jako mali. I vidim da se ona promjenila, nije sretna, stalno je zabrinuta i ja vidim da to nije život za mene. Prije njegog iskustva sam mislila da bi mogla sad vidim da nisam za to na žalost. A i postavlja se pitanje kakvu kvalitetu života imaju takva djeca. Zdravu i normalnu djecu vršnjaci zlostavljaju, a kako će tek biti djetetu koje je bolesno i ne zna se obraniti. Sa druge strane takva djeca žive sve duže, kome ću ga ja ostaviti nakon što umrem?
Ja isto tako razmisljam. Mislim da nisam dovoljno jaka odgajat bolesno dijete koje zapravo u startu nema nikakve sanse za kvalitetan zivot. Nemamo nikakve ustanove i podrsku drzave, ljudi ovdijet sve sto je drugacije smatraju losim i automatski odbacuju, nemam ni toliko novaca za kvalitetne terapije i lijecenja koje bi zeljela pruzit tom djetetu. Na kraju nemam ni srca prvom djetetu oduzet djetinjstvo a i zivot kasnije jer ukoliko se meni sta desi ko ce se drugi brinut o tom djetetu.
Osjecam se kontradiktorno jer sam i sama kad sam se nasla u toj situaciji ipak promijenila misljenje. Al kao sto kazem sve su to preteske odluke nazalost.
👶 - 2011.
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji