Moja prijateljica je to imala i bila je stalno na tome . Barem da te umiri. Iako navodno bebe stalno titraju. Moja sestricna koja je izgubila curicu u 9mj kaže da je taj dan nije osjetila onda je došao muž i bebe znaju prepoznati kad će mama jesti tipa lupanje tanjura suskanje vrećica i baš je rekla mužu kako je mala mirna. I onda kad je legla odmah je skuzila da nešto nije dobro. Otišli su na hitnu i ustanovili da curici ne kuca srce 😭😭😭😭
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Zato sam ja ovo riješila 🤣🤣🤣. Neću uređaj zlostavljat jer kažu da bebama i smeta to Al ono nekad. Jednom tjedno 🤣🤣🤣🤣
Pregrozno je to deveti mjesec 😒. Kad se meni ono dogodilo rekla sam bolje sad nego kasnije Al stvarno.
Hehehhe...sigurno nećeš izdržat samo jednom tjedno! 🙈
Kad sam ja ležala u Petrovoj svako jutro je netko došao sa tim provjeriti otkucaje... Tako da je jednom dnevno vjerojatno sasvim ok!
Mislim da i meni ne gine taj uređaj ako dođem do 14 tt.
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Dubrovcanka ja imam baby dopler iz prve trudnoće i slušala sam srčeko bar dva puta tjedno. Piše da ide od 14 tt, ja sam uspjela naći otkucaje sa 9 tjedana 🤗
Predobro ovo za uredaj @Dubrovčanka
Samo nemoj precesto koristiti ja sam isto citala da to sve zraci i da minimalno. 😄
🧔35g
🙎♀️33g
Married
19.07.+(clear blue)
1x🤰, 💙boy
Folna, Novalac, euthyrox 50, magnezij
Termin 19.03.2022.
Tina a imam ono tipa 2 jedna za drugom pa sat pauze pa dvije pa pola sata pauze pa dvije pa pola sata pa jedna i dva sata pauze i još jedna 🤣. Kažem ti nebi inače to nego ostalo to naručeno ima par mj. Razmišljam čak da malo sjedeći šminkam malo stojeći.
Ma da, malo ih sfusaj i briga te. Budi samo ljubazna i bok. A bude i zahladilo pa će šminka bolje držati 👍
Kod mene stariji kolega upravo dao otkaz 😮 a direktor je rekao da sad računa na mene 😂.
Ako u petak sve bude ok morat ću reći u ponedjeljak da sam trudna da ne uzima još projekata i suradnji 😂.
Neću se sikirati, ja da si jedan mj ne zaradim za plaću dobila bi 🍑🦵🥾
Tako da baš me briga 💅
Samo da je 👶🏼 dobro 🙏♥️
Ahahaha joj legendo jedna 😂😂😂😂 to smo ga mi zacoprale s tim pričama o otkazu, čovjeka potakle da se odvaži
Ma reci što prije, ti budi fer ako već oni nisu, reci pa neka zna na čemu je.. A ako se ljuti, ma nek se ljuti.. Tko se ljuti… Dalje znate 😂
Pa reci cu. Samo čekam da bebi čujem srce (kao da ništa ne može poći po zlu kad čuješ srce 😟) . Ja sam jadna sva u nekim crnjacima 😥 i znam da to nije dobro za bebu ali kao svaka prava mater brinem se. Kao što neke žene imaju pravo biti nonšalantne mame i trudnice imam i ja pravo biti pretjerano brizna 🤛. Znam da nije dobro i trudim se biti sto normalnije ali ja dolazim iz mpo svijeta a on je surov ( na mpo temi sam se svačega nacitala i proživjela bol sa nekim curama, ima tako tužnih sudbina da bi i kamen proplakao 😭) Ali lakše mi je kad imam vas ♥️
Nemoj bit u crnjacima, ja sam isto bila do jucer Al nekako danas kad me popustila mucnina i dobila sam malo zivota u sebi mislim si pa bit ce sve oke. Uzivaj malo, nemoj bit stalno u stresu to nije dobro ni za bebu. Tak da probaj i ti. Lakse je uz Curke tu slazem se to sam i ja rekla. Istina je ja slusam od kolegica ma moj sve radi, ja sam ti sve ko da mi nista nije. Ja nisam bas taj tip ja cu se radije pripazit ne kaze se bezveze da je to "drugo stanje"
🧔35g
🙎♀️33g
Married
19.07.+(clear blue)
1x🤰, 💙boy
Folna, Novalac, euthyrox 50, magnezij
Termin 19.03.2022.
Pozdrav cure, nisam vas čitala sad par dana jer smo bili na moru i moram priznati da mi je to baš dobro došlo, baš sam se opustila i nisam imala nikakve tegobe (osim povremenog probadanja u jajnicima i mučnine kad sam gladna), a bili smo po vani po najvećim vrućinama :D Cijeli dan smo bili u điru i nisam čak bila ni umorna. Kad si čovjek ostavi puno slobodnog vremena, onda ima vremena misliti i o pizdarijama, ovako kad uživaš onda je sve super :) Želim dobrodošlicu svim novim curama, a i sreću onima koje nam se pokušavaju pridružiti :)
Vratili smo se s mora jer sam danas išla na prvi pregled :) Sve je u redu, beba odgovara 8. tjedana i srce lijepo kuca. Doduše, nisam ga čula jer je rekla da se ne može kad sam pitala (vjerojatno ima ultrazvuk koji ne može pustiti zvuk). Sutra idem vaditi sve nalaze i onda mi je idući termin 13.9. Baš sam sretna i napokon sam se full opustila kad sam vidjela koliko je bebica narasla :)
Nego, ginekologinja mi je ponudila rani kombinirani probir, to je kao za trisomije, ali preko Hzzo-a. Rekla je da ne vidi potrebu neku za Niftyjem (iako ga ona radi) i tim testovima jer sam mlada i zatrudnila sam od prve, kao da se može sve vidjeti i preko toga, a da ću si time uštedjeti novaca. Rekla mi je da si razmislim do idućeg pregleda pa da joj kažem što bi. Znate li vi nešto više o tome i je li i vama to ponuđeno?
👩🏫 a teacher & a psychotherapist
👱♀️29 🧔34
👫 2017.
👩❤️💋👨 2020.
Prva 🤰🏻 ➕ 18.7.
Prvi pregled: 16.8. ✔️ 💓
Drugi pregled: 13.9.
Super za dobre vijesti s pregleda! :))
U praksi i nije tako baš kako ti je rekla, u smislu da se sve može vidjeti, jer se ne može, kombinirani probir se radi na temelju uzv-a i parametara iz krvi i onda se to uspoređuje, zapravo podaci s uzv-a, onda se iz tog dobije procjena rizika za bolesti.
To je čista statistika koja uopće ne mora biti točna, a zapravo zna često unijeti nemir ako neki od parametara bude lošiji, trudnica se bzvz nervira, na koncu često ipak bude sve ok.
Ja sam ga radila u prvoj trudnoći, tada sam imala 26, sada ne planiram u ovoj, 29 mi je.
Nalaz mi je bio dobar, ali to zapravo ništa nije moralo niti značiti, neke anomalije se uopće ne mogu niti vidjeti kombiniranim probirom.
Ići ću na mini anomaly scan, na uzv samo.
Mislim da to zapravo svatko treba odlučiti sam za sebe, meni se sad iz ove percepcije čini to nepotrebno, svjesna sam da bi mi brojke bile lošije nego prije 3 godine jer sam kao starija, a ništa osobno ne dobivam s time.
Mislim da je puno bolja opcija neki od NIPT testova, ako se zapravo samo želi znati jel dijete zdravo. Ja ne mislim raditi niti njih, ali kažem jel, da ovisi o nečijim motivima.
Nego, ginekologinja mi je ponudila rani kombinirani probir, to je kao za trisomije, ali preko Hzzo-a. Rekla je da ne vidi potrebu neku za Niftyjem (iako ga ona radi) i tim testovima jer sam mlada i zatrudnila sam od prve, kao da se može sve vidjeti i preko toga, a da ću si time uštedjeti novaca. Rekla mi je da si razmislim do idućeg pregleda pa da joj kažem što bi. Znate li vi nešto više o tome i je li i vama to ponuđeno?
Evo i mene tu i tamo padobranski jer trenutno ne stignem nista osim raditi i spavati. Odmah sam okrenula zadnju stranu pa cu morat uzet vremena da nadoknadim prijasnje stranice postova. Cestitke na dobrom nalazu. Sto se probira tice moram se slozit sa arsan to zapravo nije nikakva pretraga nego samo statistika. Ja sam u prvoj T radila i bilo je sve ok. U drugoj T sam isto radila doduse 10g starija i parametri su i dalje bili ok za moje godine iako puno nizi u odnosu na prvu T. E sad moram dodat da iako je taj probir rekao da je rizik mali tj sve ok i uzv je bio uredan (nn, nosna kost, bedrena... Sve mjere) nipt test je pokazao high risk za kromosomeopatiju i amniocinteza je to potvrdila. Da ne govorim koliko je trudnica koje poznam a i sa foruma dobivalo grozne rezultate a bilo sve ok. Samo su se isprepadale. Iz mog iskustva ja vise probir ne priznajem probir i u ovoj T ga nisam radila. Uzv preglede sve odradujem ali sa dozom opreza jer i to mi se pokazalo da ne mora uvijek bit vidljivo. Nipt test je skup i na izbor je svakom da odluci. Meni je to s obzirom na proslu T bilo must a jos razmisljam i o amnio iako je ovaj put nipt dosao low risk.
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Bok cure, evo konačno se i ja javljam nakon pregleda.
Ugl imam mali hematom ali rekao mi je ništa strasno i opasno za bebu jer nije blizu. Dao mi je Duphastone za relaksaciju maternice i umjesto Solgar folne mi je pripisao Foolbellu.
Sve ok s bebicom, moram ovaj tjedan izvaditi krv i urin i bris za papu mi je uzeo. Tako da evo, za sada sve ok, za tri tjedna opet pregled :)
👩🏼 27g
🧔🏻♂️27g
Pokušavamo od 05/21 za 👶🏻 no.1
💦 Lh trakice od 7/21
💊 Folna solgar
20.07. ➕(Clearblue & Cyclotest)
02.08. 👶🏻 3mm, ❤️ nam kuca
16.8. Bebica veća, dobila Duphaston za relaksaciju maternice i Folbellu.
22.09. Nifty uredan, dolazi nam dečko 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji