Mislim da svakoj trudnici ponude kombinirani probir, besplatan je. Ja ga neću raditi, nema smisla. Xoxo je sve objasnila.
Čestitam na dobrim pregledima!!! 🌼
💃38
🐥2020.
NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
Termin 15. 3. 2022.
Hvala cure na odgovorima. Mislila sam napraviti taj probir pa ako sve bude u redu ništa dalje, a ako ne, onda ići na Nifty. Nekako mi se to čini zbilja preskupo, a da opet ne bi bilo ni to 100% točno (zamisli pokaže ti anomaliju, ti se brineš cijelu trudnoću i rodiš na kraju zdravo dijete :/).
Razgovarala sam s frendicom, ona kaže da ako nisam spremna na pobačaj, da onda Nifty i slično nema smisla, osim možda da se znaš pripremiti. Nemam pojma, nisam pametna. Mislim da ću odraditi taj probir pošto nije invazivno za bebu i mene, ne košta ništa i ono, nekako ne vidim kako bi moglo škoditi, jedino u slučaju da pokaže nešto lošije rezultate.
@XOXO - koliko sam tebe shvatila, onda tu drugu trudnoću nisi iznijela do kraja, gdje je pokazalo da nešto nije u redu? (molim te, nemoj me ne daj Bože shvatiti da te osuđujem ako je bila stvar tvog izbora ili nešto takvo, samo sebi pokušavam razjasniti situaciju, i slobodno nemoj odgovoriti ako je previše intimno pitanje!) I zanima me koliko si godina imala u toj drugoj trudnoći? Hvala na podjeljenom iskustvu <3
👩🏫 a teacher & a psychotherapist
👱♀️29 🧔34
👫 2017.
👩❤️💋👨 2020.
Prva 🤰🏻 ➕ 18.7.
Prvi pregled: 16.8. ✔️ 💓
Drugi pregled: 13.9.
Curke kak ste, jeste osjetili nocas potres
Ja se prepala skocila s kreveta, dalje nikako zaspat
🧔35g
🙎♀️33g
Married
19.07.+(clear blue)
1x🤰, 💙boy
Folna, Novalac, euthyrox 50, magnezij
Termin 19.03.2022.
Dobro jutro trudnice ♥️ Ja sam taman legla i stavila si Utrogestan, kad trese se krevet, mislim si mozda se muž okrenuo a onda sam čula plakar kako se vrata tresu i znali smo da je potres. Onda je muž drndao po aplikaciji a mene je jako maternice počela probadati i boljeti kao da cu dobiti mjesecnicu. Baš sam se zabrinula tako da na potres nisam ni mislila
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Razumna, slično i kod mene.. Ja bila budna da mi prođe vrijeme da si stavim utrogestan, na kraju sam ga stavila pola sata ranije, niš neće biti ajde, duša mi spavala. Glava me rasturala uz sve to, meni uvijek bude tako od promjene vremena, imam strašne migrene.. Jedva sam uspjela zaspati kad je počelo trest, ormari su se tresli, oboje smo se probudili i skužili, ali sam ja bila van sebe od svih bolova tak da se uopće nisam zamarat mogla, nisam bila u stanju.
Još sam se u 2 navrata ustajala, po tabletu i pojest nes joj valjda će statać ta agonija.
Tina gdje si ti? Isto Zg? Lupilo je svakako pošteno
Curke i kod mene treslo. Jako sam se uplašila, pred ocima mi je prošla ona slika rodilja iz Petrove i nekako mi došlo da ću tako i ja u Sv. Duhu. Užas, zamislite što su te jadne žene prošle. Svaka čast njima!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Curke i kod mene treslo. Jako sam se uplašila, pred ocima mi je prošla ona slika rodilja iz Petrove i nekako mi došlo da ću tako i ja u Sv. Duhu. Užas, zamislite što su te jadne žene prošle. Svaka čast njima!
😂😂 tocno sam i ja razmišljala o tim zenicama iz Petrove a na kraju sam zaključila da su one barem rodile. Baš sam 💩 sebično. Meni uvijek najgore. Ja isto planiram roditi na Sv Duhu. Ali zanima me i Vinogradska. Provjerit cu u kojoj je rodilište od AB
2/22 FET 2xmorula👎
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Toxy pokusat cu odgovorit a da ne zakompliciram.
1. Probir je jeftin ili besplatan al totalno nepouzdan i cisto statisticki koliko bi trudnica s tvojim godinama i slicnim nalazima moglo dobit dijete s kromosomeopatijom. Pitanje je da i dode dobar "nalaz" dal bi te to stvarno zadovoljilo ili da dode los bi li te previse uznemirilo. U mom slucaju taj probir je bio dobar a u stvarnosti nista dobro nije bilo.
2. Nipt testovi ( Panorama, Nifty, Harmony, Qualifyed) imaju posebnu tehnologiju separiranja fetalne krvi od majcine gdje su rezultati nalaza preko 90%tocni. Za razliku od probira gdje isljucivo iz majcine krvi usporeduju vrijednosti, Nipt testovi odvajaju fetalnu krv i po tome dobivaju mogucnost postojanja kromesomeopatije. Mislim da dalje nemamo sta usporedivat te dve vrste pretraga jer je neusporedivo.
Neki nipt testovi imaju veci postotak lazno poz ili lazno neg rezultata od drugih. Po onom sto sam ja ispjela istrazit Panorama ima najmanje takvih laznih rezultata i zato sam se ja bila odlucila za taj.
3. Nipt test nije obavezan i ukoliko pokaze postojanje kromosomeopatije a ne zelis nastavit sa T obavezna je jedna od invazivnih metoda tipa amnio, korionske resice... Kao potvrda o 100% postojanju kromosomeop.
4. Naravno na svakome je da odluci ukoliko postoji neka vrsta kromosomeop. Da li ce nastavit sa T ili ne. Iskreno tesko je i jedno i drugo. Odluka o prekidu je preteska, a opet odluka za nastavak takoder. Kao prvo nasa drzava nema razvijenu nikakvu podlogu za pomoc takvoj djeci i roditelji su prepusteni sami sebi i svom snalazenju u godinama rehabilitacije i ko zna kakvih operacija, lijecenja.... Ono osnovno je i da li ce takvo dijete uopce dozivjet porod zivo. Puno sam razgovarala sa geneticarima i raznim dr i svi su bili slozni u tome da je jako nezahvalno prognozirat ista.
5. Mi smo prije T bili odlucni da ukoliko se zadesi nesto tako necemo nastavit sa T. No u trenutku kad je ta situacija bila stvarna predomislili smo se. Medutim iako je do trenutka amnio sve izgledalo ok i uzv i svi nalazi. Krenuli su veci problemi, zastoji itd i vise dr nas je savjetovalo na inducirani porod jer su sanse za iznjet T do kraja bile minimalne a cekanje i ulazak u vise tjedne T rizicnije za mene. Tad sam imala 37 g.
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
I sad bi dodala jos nesto sto smatram bitnim. Neke kromosomeopatije su genetski povezane neke totalna slucajnost i nemaju veze nikakve s genetskim predispozicijama. Isto tako s godinama statisticki postoji veca sansa za dobit dijete s kromosomeopatijom ali u stvarnosti to se ne desava bas tako. S obzirom da su neke kromosomeop. Totalna slucajnost a zene u visim godinama dr cesce salju na kontrole vezane uz to dok se mladima kao radi godina to i ne preporuca jer kao ne treba. Desava se da mlade zene doguraju do poroda i radi ne testiranja tek tad saznaju da nose dijete s kromosomeopatijom za razliku od starijih koje saznaju i imaju vremena za odluku puno ranije.
Na svakom je da sam za sebe odluci sta zeli ne zeli, s cim se moze nosit ili ne i tu nesmije biti mjesta nikakvom osudivanju.
Nije mi cilj nikoga strasiti al voljela bi da iz mog iskustva nekom otvorim oci da nije sve crno ili bijelo i da bar ima vremena za razmislit i odlucit za sebe.
Eto toliko od mene ❤️
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Xoxo hvala što si podijelila svoje znanje sa nama a prije svega iskustvo. Muž i ja smo podijeljeni. Ja bi prekinula trudnoću jer shvaćam da mi to nebi mogli a on misli da bi mogli. Na kraju će odluka biti moja 🤷🏻♀️.
Gdje si išla na inducirani porod? Jeli bilo jako bolno?
Ne moraš odg ako ti je bolno pisati o tome ♥️
2/22 FET 2xmorula👎