Moj popis je :
Lena, Lana, Mia, Nora, Lota, Livia, Anja, Pavla, Emilia, Julia, Eva i Vita.
Sva su mi dobra haha
Naša će biti Eva, ako bude curica 😊 Saznat ćemo nadam se za par dana napokon. Za dječaka još ne znamo 🤷♀️
29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
Sretno tko danas ima pregled 😊
Omerta javi nam obavezno što su ti rekli, ako si išla ujutro 🤞
Knjigu sam i ja naručila, čekam da mi stigne. Počela čitati u pdfu pa skužila da mi se ne da tako 😁
Što se imena tiče niti mi još nismo odlučili, tj. moj muž se bebi obraća sa imenom (Marino), ali meni nikako da "sjedne" to ime 😒😒
Mene zanima gdje ima nekih majica s natpisom vezano za trudnice. Baš bi si htjela jednu pokloniti za Božić, ali ne nalazim ništa pametno dugih rukava osim u Mani ali je tunika što ne volim 🤷🏻♀️
2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
+ 17.7.
6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
18.3. Marino 💙
2880g, 49cm 💙❤️🙏
Naručila sam ❤️.
Naša je Leoni i briga me kad se netko čudi. To je moje dijete 🤣
Baš je dobro 😍 Ali baš! Zvučno i jednostavno. Lota mi je isto super. Općenito su mi ta slova na L nekako najzvučnija, pogotovo za curice. Meni se Eva sviđa od djetinjstva, tako su mi se sve lutke zvale i uvijek sam govorila da će mi se dijete tako zvat. Muž se složio. Ali da se nismo tako dogovorili, bilo bi nešto na L. Ako bude dječak, ne znamo što ćemo 😂
29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
To je i moj favorit ali me svi pitaju “kakvo je to ime” i onda mene samu zbune 🙄
Ma daj 🙄😅 Meni je Lora ili Lota ali svi su bliznji rekli da im je Lota ljepse i bas posebno ime ♥️ I tati i deckima se vise svidja pa ce onda tako.
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
EvaKB nemaju ti prsa veze niti njihova veličina s nadolaženjem mlijeka, nemoj se brinuti s time. Baš nema nikakve poveznice, žlijezde su i u malim i velikim cickama 😇 i ne postoji nekvalitetno mlijeko, to su dezinformacije koje nemaji nikakvi podlogu u struci, a ljudi to vole govoriti, slabo mlijeko, mala količina i sl. U pozadini je uvijek puno veći problem, a najveći needuciranost. Generacijski je bila jako velika i snažna kampanja za AD kad su naše mame rađale, čak znam da su i neki ped gurali samoimicijativno adaptirano, a i dan danas ima kojekakvih pedijatara koji i dalje imaju slične izjave. Znam da ti ne kažeš to iz neke sabotaže, ali nemoguće je da je imala loše mlijeko, moguće je samo da ju je netko u to uvjerio. Majčino mlijeko i stanice u njemu se stvaraju po djetetu, svako mlijeko je doslovno krojeno po djetetu ❤️ budite samo ustrajne ako želite, u početku je malo teško, kad su skokovi onda isto zna biti kaos jer pomisliš da nema dosta ili te taj dio zabrine kad se ne skida sa sise, ali već nakon par skokova možeš prepoznati jel to to i ne brineš se više. Bit ćemo vam nas par veteranki podrška 😇❤️
Uvijek napišeš što bi i ja napisala. Apsolutno se slažem sa svim činjenicama što si navela. Nemojte slušati priče naših majki jer to je samo njihovo nemedicinsko iskustvo. Vidim da smo mi, djeca majki sa izgubljenim mlijekom, tu negdje generacijski. Pa to se mlijeko u Jugoslaviji gubilo kao kišobran,haha I moja je imala takvu priču. Dojila me 2 dana i izgubila mlijeko. Kad sam ja već godinu dana dojila svoju malu, "natjerala" sam ju da malo bolje prizove sjećanje i da mi bolje opiše taj trenutak gubitka i što je sve pokušala da bi opet našla mlijeko. Naravno da je priznala da joj se jednostavno nije dalo i da je mišljenja da je AD puno zdravije od njenog mlijeka. To je tada tako bilo. Veličina dojke ukazuje samo da osoba ima puno masnog tkiva u dojci a mlijeko se stvara u mliječnih žlijezdama, zato bez panike unaprijed. Čitajte puno dostupne literature a priče majki, baka, svekrva i sl uvijek uzmite sa rezervom!!!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Ja bih Lena, Helena, Rahela za curku, a za dečka Leon, Andrej ili Ivano. Muž se s nekima slaže, s nekima ne baš :D
Ako narucujete s aliexpresa, jel placate onu carinu (nesto po novom) ili porez sto god?
MarijanaMartin kad je baš bilo tak kak pišeš, ja pratiž nekoliko stranica prodojećih i doslovno budem u čudu kad objave neki plakat koji datira iz tih godina, baš doslovno što ti kažeš, napisano ono kak je AD zdravija verzija, majčino mlijeko nije prvi odabir, baš je jako snažna kampanja bila tada, meni je kuma rodila prvu kćerku 70tih i kaže da je ona doslovno dobivala uputu pedijatra da ne doji. Ona je dojila jer nije imala novaca i kaže toliko se stigmatizirala zbog tog.
Mene i sestru je mama dojila, obje preko godinu dana, sestra mi je 3 godine starija, ali i moja baka je dojila njih i to je bilo kao jedino prihvatljivo, mislim općenito da taj dio podrške u bliskoj okolini puno znači, naravno i edukacija, ali gledam ono da nisu sve mame samouvjerene po porodu i pitaš se ti svašta i ne želiš štetiti djetetu, a kad ti jedan pedijatar napriča koješta pa normalno da važeš.
Ja i dan danas mislim da je ta industrija adaptiranog samo takva lova, uostalom, nije tajna da Nestle npr. toliko kongresa sponzorira pedijatrima, općenito taj lobij ADa je tako jak.. Pa da svi doje, a ne da li bi propali. Kad samo pomislim koliko je majki djecu hranilo prženim brašnom jer nisu imali novaca za AD tih godina, a pored svog mlijeka u cickama. Pretužno.
A priče da nikom nije niš bilo su za mene totalna budalaština, ako se malo šire sagleda pa ljudi nikad bolesniji nisu bili. Koliko je općenito kroničnih boleština, neplodnosti i koječega, to itekako ima veze s tim "ništa im nije bilo" 🙄 to mi je rang onog kad bebe voze u krilu jer eto idu samo do trgovine ili ma muž super vozi, neće niš biti i sl. U tebe se netko može zabit, ne nužno tvoj muž. Sve one nesreće kad budu u kojima djeca poginu, 9/10 slučajeva nisu u autosjedalicama. Ja sam na to baš slaba i to jako osuđujem, roditeljima često ništa ne bude.
Ne kontam taj um da si u stanju spičkat 8000kn na kolica, a da nisi u stanju 800kn na AS. Ne mora to biti najskuplja AS, bilo koja verzija koja odgovara dobi djeteta i ako je pravilno vezana će vrlo vjerojatno spriječiti kobne posljedice za tako male bebe 🥺
Ako narucujete s aliexpresa, jel placate onu carinu (nesto po novom) ili porez sto god?
Samo pazis da pise VAT included na stvari koju uzimas i nista ne placas. Meni je doslo vise paketa u Europu, negdje u Poljskoj su skupili ih sve u jedan paket i dosao je kao zbirni. Nisam nista dodatno platila. I nije dolazilo milion paketa po jedan na dan nego doslovno 10 paketa svi skupa.
👩🦰35
👨🦱37
Pokušavamo od 09/2019.
06.09.2021. ➕
Panorama ✔️ dolazi nam Ivor 💙
Očekivani termin poroda 11.05.2022.
I potpisujem za Jovančevićevu knjigu, već sam ju tu preporučila nekom prilikom, meni je baš bila super, doduše ja sam imala neku stariju verziju u kojoj je bio neki karton sa vježbicama za male bebe, baš super stvarno i korisno, mislim da sad garant ima i u ovim novijim verzijama, možda neš i prošireno 🙈
Shea moja poznanica je rodila nedavno malu Ledu ❤️ to je baš staro ime i meni osobno baš posebno 😇 ak se dobro sjećam iz srednje, to znači "lijepa žena" 🤭🤭 koje god odabereš bit će pogodak 😁
I Lena je lijepo, Lota mi je isto prekrasno, baš nježno za curkice.
Ja sam oduvijek favorizirala ime Lana, al spletom okolnosti imala sam dugi niz godina jednu Lanu u životu koja nije ispala ok hahah pa bi me stalno na nju asociralo to ime 💩Petra mi je isto jako lijepo, ali ista priča, podsjeća me na te osobe i ne mogu izbit iz glave to.
Mom mužu je sad favorit Bruna, to je bila jedna od opcija za prvu curicu iako sam ja zapravo odmah odabrala ime, ali kao još smo se znali premišljati, ali meni to Bruna nikako da legne, lijepo mi je, ali ne znam zašto mi ne prolazi.
Vita mi je jako lijepo i Gita 🤭
Sortiraj odgovore
Najstariji