Sunašce83 ja svakako uvijek jesam za podršku svim mamama, neupitno jel doje ili ne doje, nema to veze s tom etiketom dobre majke koju isključivo društvo pripisuje, već se ja isključivo referiram na te krive informacije koje vječno kruže i kojima se rodilje bombardiraju, umjesto da im se pruži podrška, eventualno pregled ili savjetovanje kod ibclc savjetnica, u Zg postoji laktacijska ambulanta npr, čisto to kažem, da se jako malo priča i podržava uopće, odmah svi guraju AD većinom i daju se krive informacije koje stvarno ne drže vodu u struci, ne jer sam ja majka dojilja nego jednostavno to kemijski nije tako kako netko zna lupetati. Meni je moja patronažna evo prva bila za koju bi čovjek mislio da zna šta priča, skontala sam da ona nema veze s dojenjem, ja sam joj lagala jer me ona tjerala na neke gluposti koje meni nisu bile logične uopće, ali ona je baš imala omo viziju to mora biti tako kako piše u literaturi i nikako drugačije.
A naravno da nisu sve žene iste kao ni bebe. Ako neka beba možda sporije dobiva na težini, ali ne stagnira, to nije odmah indikacija da dojenje ne štima ili da mama ima loše i kojekakvo mlijeko, to je nemoguće, ali je često jedini odgovor. Meni samo to smeta generalno, što žene stvarno misle da im nije uspjelo zato jer im je bilo "slabo mlijeko" i tako im je ped rekao, a u biti su možda imale samo loš hvat. APsolutno ne mislim uopće da postoji gradacija mama koje doje il ne doje, nipošto 🤗
Bokic curke!🌸
Sto se imena tice mi ga imamo od prve trudnoce za curku. Vec sam pisala da ce biti Rita. Za ime zna samo moja sestra i muz naravno. Drugima smo rekli da ce saznati kad se rodi i vise nitko ni ne pita. A ja samo moram paziti da mi ne izleti u razgovoru 🤭 jer ju ja i M vec oslovljavamo imenom. Svi mi imamo imena koja iz xy razloga ne bi dali svome djetetu. I onda kad kazes koje se tebi svida naci ce se uvijek jedna osoba kojoj je to ime grozno.
Ovak ce saznati kad se rodi i nitko se nece dalje usuditi komentirati. I bolje..jer nisam ni trazila nikoga za misljenje.
A evo par zanimljivih zenskih imena koja imam u okolini. ISKRA , PIA, JONA, NADIA nisu cesta bila su mi cudna ali sam se sad naviknula hehe
Knjigu od Jovancevica sam skoro procitala i slazem se sa curama.sve preporuke!😊
Sto se dojenja tice potruditi cu se da uspije i dati 110% ako ne ide hvala Bogu imamo opciju br 2.sretno danas na pregledima!
Omerta jesi bila na Sv. Duhu sa nalazima krvi?
Žene, danas sam išla u banku nešto obaviti i tako uz neki razgovor sa ženom ona meni onako hladno mali vam je stomak skroz. Ja onak..sad sam baš zabrinuta. Bolje da nije to rekla sad si mislim jel normalno. U 28 tjednu sam, sutra ulazim u 29 tjedan. Probat ću staviti sliku pa da vidite..sad me strah da se ne razvija dobro, milijardu misli u glavi 🥺🥺🥺
Lako se vama s curkama razbacivati imenima 😅
Opet sam ljubomorna 😬
Fora su mi ženska imena koja ne završavaju na a.
Ja sam za prvu curicu imala ime od srednje škole i muž se odmah složio i to je bilo to 🥰
Sad mi se svidjalo ime Tara ako bude curka, ali eto dečko je pa nemam nikakve ideje 😕
David mi je lijepo, ali dosadno ime, previše ga ima.
Sunasce i Lovely mislim da ovdje nitko nije aludirao na to da su mame koje ne doje lošije mame. Naravno da je to svačija osobna stvar. Ja sam dojila, ali kad bi me netko pitao jel beba doji poludila bih i objasnila neke stvari 🤯 Sto nekome drugome znaci za informacija, nepristojno je pitati isto kao i parove bez djece sto čekaju, meni je to ta razina.
Mislim da je Arsancres rekla sve pametno sto se ima reci o dojenju. Meni se svidja kakva se ekipa okupila na ovoj temi, bit ćemo si podrška, dojile ili ne, ljubav za sve mame ❤️
Jooj nemoj se brinuti, ja sam u 25 om tjednu doduše i stalno nailazim na takve komentare. Meni su ginekolog u Petrovoj i moja ginekologica rekli da je to sve oki, normalno i individualno. Dok god je na pregledima sve ok da nema brige. Ja sam isto tako zabrijavala, ali sad kad osjetim bebu svaki dan više se i ne sjetim tih glupih komentara i zapravo budem sretna jer mi je mali trbuh i jer mogu sve raditi normalno kao i prije trudnoće.
Termin 26.03.
Žene, danas sam išla u banku nešto obaviti i tako uz neki razgovor sa ženom ona meni onako hladno mali vam je stomak skroz. Ja onak..sad sam baš zabrinuta. Bolje da nije to rekla sad si mislim jel normalno. U 28 tjednu sam, sutra ulazim u 29 tjedan. Probat ću staviti sliku pa da vidite..sad me strah da se ne razvija dobro, milijardu misli u glavi 🥺🥺🥺
Jooj nemoj se brinuti, ja sam u 25 om tjednu doduše i stalno nailazim na takve komentare. Meni su ginekolog u Petrovoj i moja ginekologica rekli da je to sve oki, normalno i individualno. Dok god je na pregledima sve ok da nema brige. Ja sam isto tako zabrijavala, ali sad kad osjetim bebu svaki dan više se i ne sjetim tih glupih komentara i zapravo budem sretna jer mi je mali trbuh i jer mogu sve raditi normalno kao i prije trudnoće.
Termin 26.03.
Lovely jest bas tako ❤️
Moj trbuh u prvoj trudnoći je isto bilo mali do kraja, tj. manji nego sto se očekuje, uvijek su i doktori to komentirali. Čak su me slali u bolnicu pred kraj jer je doktor mislio da imam manjak plodne vode. A rodila se beba od 3800 🙈😅 Nemaš brige 😊
Hvala ti, i ja osjetim bebu udara mice se svakodnevno. Udarci sve jaci ali mi nije bas bilo svejedno kad tako kaze netko. Postavila sam sliku pa da viditr svi, inace nisam radjala prije i visoka sam 170 imam bas dugacak trup 😄 tako da sad mozda ima i do toga, do gradje tijela. Pregled mi je iduci tjedan tek pa mi glupo ginekologa zvat jer je neka teta iz banke komentirala moj stomak. 🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji